2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
23+5 ken 730 gram 30cm di canım ama benimki önde gidiyomus kaşar peynir kuruyemis filan tüketmeye calis özellikle sol tarafa yatmaya çalış çokta düşük değil ölçümleri zaten sürekli degisiyo
Benimki biraz zayıf sanırım zaten bu zamana kadar sürekli miğde bulantım vardı daha yeni yeni yemeye başladım desem yeri var yani

Benimki biraz zayıf sanırım zaten bu zamana kadar sürekli miğde bulantım vardı daha yeni yeni yemeye başladım desem yeri var yani
Benimde çok kötü bulaniyodu yeni yeni besleniyorum mesela bende çok gaz sıkışması oluyo gastririm var o yüzden süt yoğurt asla tüketemiyorum gaz yapıcı sebzelerde yiyemiyorum yani düzenli besleniyo sayılmam ama peynirde sınır tanımıyorum yumurta bile yeni yeni yemeye başladım şu genellikle kahvaltıda yenilen ince kıl biber diyolar ondan yiyorum oda çok vitaminliymis böyle böyle tamamlayabilirsin her bebek bir olacak diye bişey yok benim vitamin ilacimda çok içerikli oda katkı sagliyo olabilir kötü değil çünkü kilosu zaten son ayda haftada 300 400 aldığı bile oluyomus takılma bu kadar canım moralini yüksek tut

kizlar tetanoz asisini tam gununde yaptirmak gibi bir zorunluluk var mi? Malumunuz karantinadayim normalde cuma gunu 2. doz asiyi yaptiracaktim ama karantinam pazar gunu bitiyor.

Ben de eşimin vardiyasindan dolayı ebeye söylediği tarihten 1 hafta erken gelsem olur mu dedim, erken olmaz ama sonraki hafta gel dedi.
Yani farketmiyor anladığım kadarıyla 1 hafta geç gitmeme bile tamam dedi bana.

Sağlıklı olsunda canım en önemlisi o 2.5 kilo bile doğsa doğduktan sonra alır inşallah

Kızıma hamileyken ihtiyaç listesi yapmışım. İlk doğum yapacaklara fikir olsun.

Eklentiler

• 443FB7DA-301D-4C18-8D9A-ACE6EF34B4A2.webp
    33,1 KB · Görüntüleme: 68
  • 57083BD2-9889-4C54-8AEE-EE32FF71D396.webp
    34 KB · Görüntüleme: 70
  • 09AB8CCE-82C5-4219-9F07-F525ABD4C39A.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 60
  • C38BB625-B256-4ED0-A087-EAC5BDFAD6BA.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 47
  • B6240F27-002C-4B6B-AA19-0B87E24B0CAE.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 44
Ben de eşimin vardiyasindan dolayı ebeye söylediği tarihten 1 hafta erken gelsem olur mu dedim, erken olmaz ama sonraki hafta gel dedi.
Yani farketmiyor anladığım kadarıyla 1 hafta geç gitmeme bile tamam dedi bana.
tesekkur ederim

Çok fena üşüttüm heralde burun akıntısı, balgamlı öksürük ve nefes darlığım var. Ateşim hiç çıkmadı. Evden neredeyse hiç çıkmadım korona olmamışımdır inşallah ya dua edin bana da arkadaşlar çok korkuyorum bebeğe bisey olacak diye. Antibiyotik verdi doktor o da nabzimi çok yükselttiği için tek 1 gün içebildim. İlaçta çok sınırlı.

Rabbim tez zamanda şifa versin ıhlamur ve zencefil çayı iç limonlu ballı ve bol bol c vitamini al dinlen çabucak geçer inşallah bende artık şortlu pijama veya askılıyla yattım mı boğazım acıyo sabah uyanırken geceleri soğuk olmaya başladı Eylül geldi artık

İnşallah çabuk toparlarsın. Ihlamur iç arada bal kaşıkla tavuk suyu çorba bol bol dinlenme. Çok geçmiş olsun hamilelikte daha zor oluyor

Kızlar gün içinde bebek hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz? Günün her saati hissetmek gerekir mi yoksa günün toplamında belli bir hareket sayısını geçse yeterli mi acaba takip etmek için? Doktorum hareketlerini takip etmemi istedi ama ben biraz hissedemesem evhamlanmaya başlıyorum. Uyanınca hareketli olmuyor mesela onun da uyuduğunu düşünüyordum ama şuan niye hareket etmedi diye düşünüyorum biraz konuşup karnımı oynatıyorum ufak bir iki kıpırdama oluyor, sonra yine duruyor çok sert tekmelemiyor her zaman.
Takip edeyim diye aşırıya kaçıp evham yapmak istemiyorum kafayı yerim yoksa

28. haftadan itibaren 2 saatte bir 10 kez hareket hissedilmeliymiş. Ama bu bana da biraz fazla gelio. Bence bu bebeğin karakterine de bağlı, hareketli bir bebek hissedilir belki ama pek hareketi sevmeyen bebek zor.

Amın canım insallah, aman dikkat et. Ben bikac gündür bayağ kötüyüm. Nabzım düzelirse ilacı tekrar icecem. Hayırlısıyla bi dogurabilseydik

İnşallah çabuk toparlarsın. Ihlamur iç arada bal kaşıkla tavuk suyu çorba bol bol dinlenme. Çok geçmiş olsun hamilelikte daha zor oluyor

Amin kuzum inşallah. Dinleniyorum hep ballı süt yapıyorum, bol limonlu açık çay içiyorum. Bebeğe oksijen az mi gidiyo diye endişeleniyorum inşallah rabbim korusun yavrularımızı. Böyle bi zamanda hem hamilelik zor hem hasta olmak

Canım bebeğin hareketine takarsan gerçekten kafayı yersin. Benimde bazen hareket ediyor bazen 1 gün neredeyse hiç etmiyor sonra yine ediyor. Sabit bi döngü olduğuna inanmıyorum. Uygulamalar rutini olur bebeğin artık diyor ama her hareketi de hissedilmiyor zaten. Sakin olmaya çalış.

28. haftadan itibaren 2 saatte bir 10 kez hareket hissedilmeliymiş. Ama bu bana da biraz fazla gelio. Bence bu bebeğin karakterine de bağlı, hareketli bir bebek hissedilir belki ama pek hareketi sevmeyen bebek zor.

2 saatte 10 kere bence de fazla, elini kolunu hareket ettirse sadece hissedemeyedebiliriz. Doktorum günde 10 kere sayman lazım en az dedi. Hareketli olduğu saatlerde arka arkaya 5-10 kere hareket ediyor zaten ama bazı saatler hiç hissetmediğim de oluyor. Şimdiye kadar uyuyordur o zamanlar diye düşünüyordum ama takip etmem gerekince kafaya takmaya başladım

Şimdiye kadar bende öyle düşünüyordum ama doktorum hareketlerini takip et azalma olursa gel dediği için pimpiriklenmeye başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…