Arkadaşlar günlük aralıklarla mide ağrısı çekiyorum. Geçiyo bi süre sonra tekrar başlıyo. Süt içiyorum falan ama hiç faydası da olmuyo. Sizde de varmı bu tür ağrılar? Nasıl geçiriyosunuz
Kizlar iyi akşamlar. Yatak odası için beşik alacağım. Su sepet besikler gorsel olarak cok guzel ancak diger besik de yatakla birlesmesi bakımından hosuma gitti. Sizce hangisi daha iyi olur? Fikirlerinizi merak ediyorum
Anladım canım bende kanama sebebiyle 9 hafta da iğne olmuştum. Ama unuttu doktor herhalde Neyse ben tam 28'inci hafta tekrar giderim zaten ultrason kağıtlarını düzenlerken FL kemiği ölçümü haftama göre 1 hafta 4 gün geride gözüktüğünü fark ettim detaylıdaki ultrasonumda böyle bir şey yokmuş haftamla uyumluymuş onu fark ettim şimdi karşılaştırdım bunu da kafama taktım doktora sormuştum sorun var mı die yok demişti ama ne bileyim
Bende de kan uyuşmazlığı var ilk iki gebeliğimde 28.haftada vurdular bir de doğumlardan sonra ama bu gebeliğimde benim de kanamam olunca 14.haftda vurmuşlardı acaba tekrar 28 de vurdurmak gerekiyor mu bende bilmiyorum mutlaka doktora sormamız lazım çok önemli çünkü ben senin bebeğinin boyu haftasından çnde gidiyor diye okumuştum canım yanlış hatırlamıyorsam şimdi de geri çıkmış olabilir daha doğuma var o zamana kadar haftasıyla uyumlu olur mutlaka hem doktor normal dediyse normaldir içini ferah tut değişkenlik gösterebilir ay ay ölçümler
Kızlar birde birşey söylemek istiyorum.
Doğum korkusu olan varmı.
Geçen hafta bir arlikadaşım doğum yaptı
3 gün doğurammış suni sancı ağır gelince narkoz vermişler
Öyle doğum yapmış
Ama bebeği makine ile çekmişler
3 gün boyunca olmayınca.
Doğum kolay geçmemi için önerisi olan varmı.
İlk doğumum olacak.
34 yaşındayım
Yaşında bence etkisi vardır
Her insan farklıdır aynı sıkıntıda olacağını hiç düşünmeyin benim ilk doğumum da çok kolay olmadı ama o kadar rahat ilk doğum yapan arkadaşlarım var ki anlattıkların da şaşırmıştım hayırlısıyla o günlere gelelim Allah hepimize yardım etsin kolaylıkla kavuşalım inşallah bence kolay doğum için en önemli şey hareket bir de kolay doğum için dualar var
Bende de kan uyuşmazlığı var ilk iki gebeliğimde 28.haftada vurdular bir de doğumlardan sonra ama bu gebeliğimde benim de kanamam olunca 14.haftda vurmuşlardı acaba tekrar 28 de vurdurmak gerekiyor mu bende bilmiyorum mutlaka doktora sormamız lazım çok önemli çünkü ben senin bebeğinin boyu haftasından çnde gidiyor diye okumuştum canım yanlış hatırlamıyorsam şimdi de geri çıkmış olabilir daha doğuma var o zamana kadar haftasıyla uyumlu olur mutlaka hem doktor normal dediyse normaldir içini ferah tut değişkenlik gösterebilir ay ay ölçümler
Evet canım boy/kg hep öndeydi şimdi kg yine önde ama boy geride kalmış çok canım sıkıldı doktor birşey demedi evde kendim keşfettim ağla ağla helak oldum
Evet canım boy/kg hep öndeydi şimdi kg yine önde ama boy geride kalmış çok canım sıkıldı doktor birşey demedi evde kendim keşfettim ağla ağla helak oldum
Doktor bişey demediyse üzülme canım, benim de boy önde kilo geriden geliyor. 23. Haftada 1 hafta geriydi şimdi arası açılmış 2 haftayı aşmış karın çevresi geriliği. Beni yakın takibe aldı bu yüzden doktor. Bende çok üzüldüm ağladım böyle olduğu için ama bunun ne bize ne bebeklerimize faydası olmuyor inan ki stres daha kötü. Seninki tek seferde böyle çıktıysa hiç üzülme haftasını yakalar inşallah tekrar. Bence her bebeğin büyüme atağı farklı kiminin önce boyu uzuyor kiminin kilosu artıyor. Önemli bir durum olsa doktorun söylerdi sana
Canım yaşadığın çok büyük bi ihtimal gaz sancısı ben onu sürekli çekiyorum gastiritim oldugundan bazen uykunun arasından bile uyandiriyo çok kesin bı sancısı oluyo . Sıcak suya bal karıştırıp iç şerbet seklinde çok azda limon direk rahatlatiyo karnını ovalayip çok azda yürüyünce zaten gaz problemi kalmiyo
Gazdan değil büyük ihtimal canım genel bir sancı değildi çünkü hep aynı yerde oldu geceye kadar ara ara devam etti sonra farkettim idrarda yanmam da var enfeksiyon oldu galiba. Gitmedim acile bende de böyle bişey var dayanılmaz ağrı sancı olana kadar acile gitmeyi sevmiyorum. Şükür şimdi daha iyiyim bol su içmeye özen göstericem.
Kör bagirsak cikintisi var o tarafta yani sindirim sistemi egerki cok esintide veya soguk su ictiyseniz belkide onun ağrısı olabilir. Benimde ona benzer bir agri vardi kasiktan asagi makattan cikacak vaziyette gaz sancisi çekiyordum. Icinizi ferah tutun insallah birsey yoktur bu mevsimsel degisimlerde sıkı sıkı korumamiz lazim kendimizi
Cevaplar için çok teşekkür ederim kızlar gece uyuyana kadar ara ara devam etti. Ama bebeğim hareketli kasılma filan olmadi diye gitmedim acile. Sanırım enfeksiyon da oldu. Ne kadar hassaslaştık bu dönemde.
Bir de ellerim ayaklarım 1 haftada ne kadar şişti benim ödem için erken değil mi ya ?
Cevaplar için çok teşekkür ederim kızlar gece uyuyana kadar ara ara devam etti. Ama bebeğim hareketli kasılma filan olmadi diye gitmedim acile. Sanırım enfeksiyon da oldu. Ne kadar hassaslaştık bu dönemde.
Bir de ellerim ayaklarım 1 haftada ne kadar şişti benim ödem için erken değil mi ya ?
Çok mu ayakta kalıyorsun acaba
Ben şuan yatış olduğu için şişme yok.doktorum şöyle demişti sürekli ayakta olup kendini yorarsan kan dolaşımı el ve ayakta toplanır. Ama dinlenirsen istirahat edersen iç organlarda rahat kan dolaşımı olur ve tabi bu bebeğe de yararmış.
Ev içinde ufak tefek seyler yapıyorum sadece
Nöbetçi bir kadın doğuma gidip ölçüm aldırcam şimdi bütün gece uyuyamadım 36 cm olması gerekirken 32 cm gözüküyor boyu yavrumun niye böyle oldu anlamadım çok üzgünüm
Nöbetçi bir kadın doğuma gidip ölçüm aldırcam şimdi bütün gece uyuyamadım 36 cm olması gerekirken 32 cm gözüküyor boyu yavrumun niye böyle oldu anlamadım çok üzgünüm
Anne baba olarak kısa mısınız ? bence bunda büyütülecek bir şey yok doktorun sorun olsa söylerdi ki ölçümlerde hep yanılma payı var zaten bacak boyundan boyu çıkıyor ne kadar sağlklı bir ölçüm olabilir nolur panik yapma
Gazdan değil büyük ihtimal canım genel bir sancı değildi çünkü hep aynı yerde oldu geceye kadar ara ara devam etti sonra farkettim idrarda yanmam da var enfeksiyon oldu galiba. Gitmedim acile bende de böyle bişey var dayanılmaz ağrı sancı olana kadar acile gitmeyi sevmiyorum. Şükür şimdi daha iyiyim bol su içmeye özen göstericem.
İdrar yollarından da kaynaklı olabilir dediğin gibi yani açıkçası ora bı çok organı temsil ettiğinden genelde hep gaz sancısı aklıma geliyo çok çektiğim için
Bir çok uygulamada ve kitapta okuduğum boyun bir gelişim göstergesi olmadığı boyu söylüyoruz ama kafanızda canlandırmanız için daha çok bizim için kilo gelişimi önemli gebelikte yazıyor bi çok yerde
hatta Banu çiftçinin bir videosunda vardı en son gördüğüm
Çok mu ayakta kalıyorsun acaba
Ben şuan yatış olduğu için şişme yok.doktorum şöyle demişti sürekli ayakta olup kendini yorarsan kan dolaşımı el ve ayakta toplanır. Ama dinlenirsen istirahat edersen iç organlarda rahat kan dolaşımı olur ve tabi bu bebeğe de yararmış.
Ev içinde ufak tefek seyler yapıyorum sadece
Yürüyüşe filan gitmiyorum aslında ama evde aktifim tabi sürekli fazla kilom da yok ama o ayakta durmak öyle yapıyor herhalde öyle olmasa sabahları da eller ayaklar şiş olurdu, anca akşam dinlenmeye geçince farkediyorum.
Gittim başka doktora doktor bana çok sinirlendi gayet normal bu aralık 2-3 haftaya kadar bile çıkabilir her çocuk aynı değil dedi.
Herşeyi normal ben sorun görmüyorum dedi bağırdı bana yolladı
Hanimlar birde ben doktoruma sordum ellerim ayaklarim cok sisiyor diye bana doktorum soda iciyorsan icinde mineral cok oldugu icin odem yapar cokca dedi. Haftada en fazla 2 tane icmelisin demisti. Eger sizde gunde ben gibi 1 ve ya 2 iciyorsaniz doktorunuza danisin odem icin