2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Herkes isteyerek girmiyor ultrasona , haftada iki haftada bir ihtiyacı olan anne adayları var. Ben de onlardan biriyim . Zararlı olsa doktorlar tarafından bilgilendirilir , onam formu alınırdı
Hassasiyet göstereceğiniz yönde bir eleştiride ya da yorumda bulunmadım zaten sizin durumunuzdaki anneler için. Çıkışınıza anlam veremedim kusura bakmayın.

Gebelikte ilaç kullanımı da zararlıdır tartışmasız fakat düşük riski olan gebeler kullanır bildiğiniz gibi. Gebelikteki her müdahale gibi sağlığa yapılan her müdahale kar zarar hesabına göre yapılır. Demek ki sizin için ultrason kullanımı takipsizlikten daha karlı, bu kadar basit. Ayrıca ultrasonun güvenli olduğuna dair yeterince çalışma yok demek onam formu gerektirecek ortaya konmuş zararları var demek değildir, ifademi çarpıttınız. Ülkemizdeki ultrason kullanımı sıklığını yüzde altmışa dayanmış sezaryen oranlarını göz önünde bulundurarak değerlendirmenizi öneririm. Avrupa'da bu oran yüzde onlarda çünkü. Sizin mantiginizla gereksiz olsa doktorlar sezaryen de yapmazdı. Ama gördüğünüz gibi en büyük ameliyatlardan sayılan sezaryen ülkemizde normal doğumun yerini almış durumda. Söylediklerimin hoşunuza gitmemiş olması literatürde ortaya konmuş gerçekleri değiştirmiyor. Kaynağından incelemek istersiniz bahsettiğim kitaplarda atıflar yer alıyor okuyabilirsiniz.

Bebeğinize ve size sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim.

Ağrı için ilaç alıyor musun peki

Şükür ki gitmenizi gerektirecek bir durum da olmamış... Keşke diyorum ama yapacak birşey yok ben gibi riski olanlar yakın takip olanlar gitmek durumunda
Kuzular önce Allaha sonra bize ve doktorlara emanet ❣
Ah tabi, sizin ilk bebeginizin hikayesini okudum, acınızı hissettim. Ultrason çok büyük bir nimet doğru kullanımda. Sizin durumunuzda olsam ben de ultrsona girmiyorum deme hakkı bulmazdim kendimde. Şimdi gitmiyorum ama vücudumu çok iyi takip ediyorum ben de her an tetikteyim. Allah tüm bebekleri sağlıkla ve hayırla kavuştursun annelerine. Siz de umarım bu sefer vaktinde kavuşursunuz yavrunuza

Çok teşekkür ederim inşallah. KIzimin doğduğu hafta yani 24. Haftam çok zor gecti ama geçti hamd olsun. Stres ne kadar etkiliyor minikleri. Kişi en iyi kendini bilir kendini dinleyen bilen insan şanslı bence. Eşim de neresinde ne varsa hücresine kadar der :) abartı tabi de anladiniz beni. Ama ben öyle değilim mesela bebek dönüyor gibi dediğim şey bebeğin toplanmasi ve karnın sertleşmesi imiş. Inşallah hepimiz sağlıklı vakitli şekilde kavusuruz yavrularımıza ❣

Bende öyle düşündün ya
Yok canım ağzınla çekmek gerçekten mide bulandırıcı. Süpürgenin sesi var sadece. Hem aynı hafif dozda çekiyor. Ağzınla çekince bi hızlı bi yavaş çekiyorsun. Ben otribebeyi baya kullandım ama keşke bunu başta alsaymışım. Öğrendiğimde kızım 2 yaşında falandı.

Canım kasılma varsa görmek için bağladılar, yoktu çok şükür. İlk gebeligime göre bu gebelik biraz daha sıkıntılı, ama bugün erken doğum riskin yok dedi, içim rahatladı.
Anladım canım inşallah vaktinde gelir miniklerimiz bende tedirginim magnezyum ishal yaptı karnım sanciyo onun sancisimi anlayamıyorum da olmazsa tekrardan gideceğim. Benim ki ultrasonda görüldü heralde küçük diye nst yapilmadi

Başta korkuyorsun ama alışıyorsun yaa hiç kıstırmadım mesela eşim kucağında tutarken ben keserdim tırnaklarını

Paylaştıklarınızı gördüm de ben bitti sanarken alcaklarım daha bitmemiş yaaaa
Benim alınacak bebek deterjan, şampuan ve kremleri, süt saklama kabı, biberon emziği ve normal emzik, göğüs pedi, lohusa külodu ve emzirme sütyeni, süt arttırıcı çay kaldı.
Bebek odası kamerası, anne bebek bakım çantası, Bebek Kıyafetleri, lohusa setleri, bebek arabası, puseti, ana kucağı, sling, puset ve emzirme örtüsü, bebek hastane çıkışı, göğüs pompası, göğüs kalkanı, bebek bezi, battaniyeleri, uyku tulumu, burun aspiratörü, tırnak makası, ağız ve ter bezleri tamam.

Son düzenleme:
Bunlar çok fazla çekmiyor sanki ya. Nefesle daha çok çekiliyor gibi. Ben otri bebe kullanmıştım. Filtresi var canım biye miden bulandı ki

Sen yazdıktan sonra daha çok şey cıktı alınacak canım liste şart

Bu göğüs kalkanı çok gerekli bişey mi acaba bende işte nerde gereksiz şey warsa almış gibi hissettim şuanda hafta sonu toparlayayım şu eşyaları da bi liste yapayım yoksa kalakalcam gibi duruyo

Ben bi emzik aldım bibs ama çok tatlı benim kız demesin mi anne ver bebeklerim emsin:) bi kaç kıyafet bide canta. Başka da birşey almadım siz böyle yazdıkça telaş oluyorum:) 2. Olunca insan daha relaks galiba:) tabi birde öncelikle şu erken dogum riski korkutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…