Ingilterede mi? Yok Base sart degil ama bizde aldik ama pusetsiz cikamiyorsun bende hamile kalinca duydum bilmiyordum acikcasiBurada da hastaneden çıkarken kontrol ediyorlar hatta Base de kullanman gerekiyor
Türkiye’de insanlar hala gerekli mi diye tartışıyor anlam veremiyorum en gerekli alınması gereken şey o aslında
Virüsten dolayı zaten dışarı çıkmayacağımız için ben gerekli görmüyorum ona vereceğim parayı fakir fukaraya veririm daha iyiAracta kucakta bebek guvenilir olurmu hic? Arac varsa puset sart. Benim oldugum yerde pusetin yoksa hastaneden cikamiyorsun bile. Hatta bebekler ilk 18 ay falan aracta arkaya donuk gitmeli. Asla guvenli degil kucakta portbebede.
Doktor disinda cikmayacak olsak bile soz konusu olan sey bebislerimiz. Tek basina aracta gideceksen eger arac icin aynalar var.
Tercih meselesi ve ihtiyaca göre degişir benim ikinci bebeğim ve aktif araç kullanıyorum mejburen de büyük oğlum oto koltuğuna küçüğü de pusetle taşımak zorundayım ben aracı kullanmasam bile her defasında bebekle kucağımda yolculuk edemem güvenli değilaracta portbebe kullanisli olur mu peki?
Virüsten dolayı zaten dışarı çıkmayacağımız için ben gerekli görmüyorum ona vereceğim parayı fakir fukaraya veririm daha iyi
Onu görmedim hicKimi kancali kimi kemer gibi birseyle
Bende öyle duydumEn erken 38 de alınıyor bildiğim kadarıyla 36 da akciğer gelişimi tamamlanıyor 2 hafta bekleyip alıyorlar kızımda 38+3 te aldı doktor
gerekli mi diye tartismiyoruz hangisi uygun olur konusuyoruz. Hic bebek tecrubem olmadigi icin (yakin cevremde de hic bebek bakimi gormedim) bilmiyorum hangisi kullanisli olur hangisinde bebek rahat eder. Pusetin portbebenin ne oldugunu bile hamile olduktan sonra ogrendim. Yani her fikri degerlendiriyorum bakiyorum ne neymis arastiriyorum, en son aklima yatani aliyorum. Herkes sizin gibi cok bilgili olmayabiliyor bunu da elestirirken goz onunde bulundurursaniz sevinirim. Zannettiginiz gibi bazi seyleri gereksiz gordugum icin veya paradan kacmak icin bebegimin guvenligini tehlikeye atma pahasina es gecmiyorum, eminim diger arkadaslarim da boyledir. Tecrubesizligimiz ve bilgi eksikligimizden dolayi her secenegi degerlendirip aramizda istisare ediyoruz.Burada da hastaneden çıkarken kontrol ediyorlar hatta Base de kullanman gerekiyor
Türkiye’de insanlar hala gerekli mi diye tartışıyor anlam veremiyorum en gerekli alınması gereken şey o aslında
Yanlış anlaşıldım galiba sen zaten güvenli olanı bulmaya çalışıyorsun benim buna bir diyeceğim yok kigerekli mi diye tartismiyoruz hangisi uygun olur konusuyoruz. Hic bebek tecrubem olmadigi icin (yakin cevremde de hic bebek bakimi gormedim) bilmiyorum hangisi kullanisli olur hangisinde bebek rahat eder. Pusetin portbebenin ne oldugunu bile hamile olduktan sonra ogrendim. Yani her fikri degerlendiriyorum bakiyorum ne neymis arastiriyorum, en son aklima yatani aliyorum. Herkes sizin gibi cok bilgili olmayabiliyor bunu da elestirirken goz onunde bulundurursaniz sevinirim. Zannettiginiz gibi bazi seyleri gereksiz gordugum icin veya paradan kacmak icin bebegimin guvenligini tehlikeye atma pahasina es gecmiyorum, eminim diger arkadaslarim da boyledir. Tecrubesizligimiz ve bilgi eksikligimizden dolayi her secenegi degerlendirip aramizda istisare ediyoruz.
Bende dün doğuma gitmişim diye rüya gördüm ebeler oturuyor kanaman yoksa suyun gelmediyse eve git diyorSizde sık sık rüya goruyormusunuz ruyamda bebegimi doguruyorum bazen emzirirken goruyorum bazen emziremedigimi goruyorum hep ugrasiyorum vesvese ile mi yatiyorum anlam veremedim emzirme problemi yasamistim sarilik vs ayni seyleri yasamaktan korkuyorum bu yuzden mi goruyorum
Hiç güleceğim yoktu Acı çekme OdasıBende dün doğuma gitmişim diye rüya gördüm ebeler oturuyor kanaman yoksa suyun gelmediyse eve git diyorilk hamileliğimde de rüyamda doğuma giriyorum kapıda acı çekme odası yazıyor (orası doğumhaneymiş)
Yani normaldir canım insan istemeden kafaya takıyor bilinçaltımızın yansıması rüyalar. Doğumdan sonra ise sık sık emzirirken uyuyakalmışım gibi aniden uyanıp bebeğimi yatakta arıyordum sonra bir bakıyorum beşikte. İlk gebelikte insan daha tecrubesiz ve stresli oluyor sanki. Şimdi daha rahat hissediyorum
Acı cekme odası haBende dün doğuma gitmişim diye rüya gördüm ebeler oturuyor kanaman yoksa suyun gelmediyse eve git diyorilk hamileliğimde de rüyamda doğuma giriyorum kapıda acı çekme odası yazıyor (orası doğumhaneymiş)
Yani normaldir canım insan istemeden kafaya takıyor bilinçaltımızın yansıması rüyalar. Doğumdan sonra ise sık sık emzirirken uyuyakalmışım gibi aniden uyanıp bebeğimi yatakta arıyordum sonra bir bakıyorum beşikte. İlk gebelikte insan daha tecrubesiz ve stresli oluyor sanki. Şimdi daha rahat hissediyorum
Emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan tüm araçlarda, 1.50 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocuklar için, ağırlıklarına göre 'oto güvenlik koltukları' kullanılması zorunludur.Türkiye de öyle bir zorunluluk yok çok şükür herkes kendi maddi olanaklarına göre ve önceliklerine göre ihtiyaçlarını alıyor ben kullanmayacağımı bildiğim birseye para vermek istemiyorum bu konuda ki yorumlardan açıkçası biraz alındım sanki kendi çocuğumuzun sağlığını ve güvenliğini düşünmüyoruz gibi bir algı yaratıldı burda sadece sohbet ediyoruz kim ne durumda bilmiyoruz belki benim şahsi arabam bile yok detay verecek olursam kızımda kullanamadığım sonrasında saklayacak yer bulamayıp sağlık ocağına bıraktığım bir eşya. Aynısını şu anda bebek arabası için düşünüyorum evde extra yer kaplayacak birsey. Hepimizin hamileliği nasıl Farklı geçiyorsa doğumdan sonra da hepimiz birbirinden Farklı birer anne olucaz kimi emzirir kimi mama verir kimi emzik verir kimi vermez Buda böyle bir konu bence herkese saygılarımla
Hastaneden onsuz ayrılmama gibi bir durum konusunda zorunluluk yok demek istemiştimEmniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan tüm araçlarda, 1.50 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocuklar için, ağırlıklarına göre 'oto güvenlik koltukları' kullanılması zorunludur.
Aracınız olmayabilir sık seyahat etmiyorsunuzdur almak istemiyorsunuzdur orası sizin tercihiniz tabii ki ama Türkiye'de de kullanılması zorunludur bilginiz olsun :)
Hastanelerde de zorunlu canım :) ama uymayan var mıdır vardır burası TürkiyeHastaneden onsuz ayrılmama gibi bir durum konusunda zorunluluk yok demek istemiştim
Cnm ben de tecrübesizim. Ilk bebek cunkugerekli mi diye tartismiyoruz hangisi uygun olur konusuyoruz. Hic bebek tecrubem olmadigi icin (yakin cevremde de hic bebek bakimi gormedim) bilmiyorum hangisi kullanisli olur hangisinde bebek rahat eder. Pusetin portbebenin ne oldugunu bile hamile olduktan sonra ogrendim. Yani her fikri degerlendiriyorum bakiyorum ne neymis arastiriyorum, en son aklima yatani aliyorum. Herkes sizin gibi cok bilgili olmayabiliyor bunu da elestirirken goz onunde bulundurursaniz sevinirim. Zannettiginiz gibi bazi seyleri gereksiz gordugum icin veya paradan kacmak icin bebegimin guvenligini tehlikeye atma pahasina es gecmiyorum, eminim diger arkadaslarim da boyledir. Tecrubesizligimiz ve bilgi eksikligimizden dolayi her secenegi degerlendirip aramizda istisare ediyoruz.
Meslekte 16. Yılım sağlık personeliyim şu anda Gazi Üniversitesi hastanesinde çalışıyorum öyle bir zorunluluk yokHastanelerde de zorunlu canım :) ama uymayan var mıdır vardır burası Türkiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?