2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Burada da hastaneden çıkarken kontrol ediyorlar hatta Base de kullanman gerekiyor
Türkiye’de insanlar hala gerekli mi diye tartışıyor anlam veremiyorum en gerekli alınması gereken şey o aslında
Ingilterede mi? Yok Base sart degil ama bizde aldik ama pusetsiz cikamiyorsun bende hamile kalinca duydum bilmiyordum acikcasi

Virüsten dolayı zaten dışarı çıkmayacağımız için ben gerekli görmüyorum ona vereceğim parayı fakir fukaraya veririm daha iyi

aracta portbebe kullanisli olur mu peki?
Tercih meselesi ve ihtiyaca göre degişir benim ikinci bebeğim ve aktif araç kullanıyorum mejburen de büyük oğlum oto koltuğuna küçüğü de pusetle taşımak zorundayım ben aracı kullanmasam bile her defasında bebekle kucağımda yolculuk edemem güvenli değil

Burada da hastaneden çıkarken kontrol ediyorlar hatta Base de kullanman gerekiyor
Türkiye’de insanlar hala gerekli mi diye tartışıyor anlam veremiyorum en gerekli alınması gereken şey o aslında
gerekli mi diye tartismiyoruz hangisi uygun olur konusuyoruz. Hic bebek tecrubem olmadigi icin (yakin cevremde de hic bebek bakimi gormedim) bilmiyorum hangisi kullanisli olur hangisinde bebek rahat eder. Pusetin portbebenin ne oldugunu bile hamile olduktan sonra ogrendim. Yani her fikri degerlendiriyorum bakiyorum ne neymis arastiriyorum, en son aklima yatani aliyorum. Herkes sizin gibi cok bilgili olmayabiliyor bunu da elestirirken goz onunde bulundurursaniz sevinirim. Zannettiginiz gibi bazi seyleri gereksiz gordugum icin veya paradan kacmak icin bebegimin guvenligini tehlikeye atma pahasina es gecmiyorum, eminim diger arkadaslarim da boyledir. Tecrubesizligimiz ve bilgi eksikligimizden dolayi her secenegi degerlendirip aramizda istisare ediyoruz.

Yanlış anlaşıldım galiba sen zaten güvenli olanı bulmaya çalışıyorsun benim buna bir diyeceğim yok ki
Sadece bu bir güvenlik gerekliliği Allah korusun bir kaza durumda bebek çanta gibi savrulur oto koltuğu olmadan bildiğim kadarıyla Türkiye’de de cezası var kullanmamanın kimseye kötü demiyorum benim abimler de kullanmadı yok çocuk durmuyor filan diye İnan maddi bir sebebi yok onların ben sadece anlamıyorum bu bir güvenlik önlemi bir sene sonra ikinci el satarsınız sizde ne olacak kaza geçirmemiş ikinci el bir koltuk da alabilirsiniz imkan meselesi ben ikinci el almayı düşünüyorum mesela

Bende dün doğuma gitmişim diye rüya gördüm ebeler oturuyor kanaman yoksa suyun gelmediyse eve git diyor ilk hamileliğimde de rüyamda doğuma giriyorum kapıda acı çekme odası yazıyor(orası doğumhaneymiş)
Yani normaldir canım insan istemeden kafaya takıyor bilinçaltımızın yansıması rüyalar. Doğumdan sonra ise sık sık emzirirken uyuyakalmışım gibi aniden uyanıp bebeğimi yatakta arıyordum sonra bir bakıyorum beşikte. İlk gebelikte insan daha tecrubesiz ve stresli oluyor sanki. Şimdi daha rahat hissediyorum

Hiç güleceğim yoktu Acı çekme Odası

Türkiye de öyle bir zorunluluk yok çok şükür herkes kendi maddi olanaklarına göre ve önceliklerine göre ihtiyaçlarını alıyor ben kullanmayacağımı bildiğim birseye para vermek istemiyorum bu konuda ki yorumlardan açıkçası biraz alındım sanki kendi çocuğumuzun sağlığını ve güvenliğini düşünmüyoruz gibi bir algı yaratıldı burda sadece sohbet ediyoruz kim ne durumda bilmiyoruz belki benim şahsi arabam bile yok detay verecek olursam kızımda kullanamadığım sonrasında saklayacak yer bulamayıp sağlık ocağına bıraktığım bir eşya. Aynısını şu anda bebek arabası için düşünüyorum evde extra yer kaplayacak birsey. Hepimizin hamileliği nasıl Farklı geçiyorsa doğumdan sonra da hepimiz birbirinden Farklı birer anne olucaz kimi emzirir kimi mama verir kimi emzik verir kimi vermez Buda böyle bir konu bence herkese saygılarımla

Acı cekme odası ha yani benimde ikinci gebeligim ama ne bileyim hayirlisi olsun hepimiz icin

Emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan tüm araçlarda, 1.50 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocuklar için, ağırlıklarına göre 'oto güvenlik koltukları' kullanılması zorunludur.
Aracınız olmayabilir sık seyahat etmiyorsunuzdur almak istemiyorsunuzdur orası sizin tercihiniz tabii ki ama Türkiye'de de kullanılması zorunludur bilginiz olsun :)

Hastaneden onsuz ayrılmama gibi bir durum konusunda zorunluluk yok demek istemiştim

Cnm ben de tecrübesizim. Ilk bebek cunku . Ama tecrübesinden emin olduğum bir şey var sa o da araban varsa kesinlikle puset alman doktor bile önerdi. Evet hantal bir şey sanki ama babaannesine bile giderken taksiye atladığında bebeğini koyacağın güvenli şey okemeri var, sert zaten. bende 6 ay ve sonrasi icin uygun olan var yeğenimindi. Ama yine de bebek arabasi ile birlijte yenidogana uygun aldim. Kendin araba kullanıyorsan daha da gerekli.hele istanbul da falan yaşıyorsan Aşıya gitsen, acil bir şey olsa koy içine götür. Ben evde de kullanırım diyordum ama eşim rahat edemez uzun süre belki, ana kucagi alırız dedi.. isim bitince de satarım dedim.ya da ihtiyacı olan birine veririm .çünkü saklayacak yerim yok evde oda bile yapamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…