2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Ben bir kac düsükden sonra hamileyim ve dogumdan cok cok korkuyorum. Kafam almiyor. Rahim agizi dogum baslayinca 10cm oluyor ama yeni dogan bebegin kafa genisligi 10cm den büyük diye okudum. O bebek nasil cikcak. Biliyorum bir türlü cikiyor herkes dogum yapiyor ama korkularimi anlatamam size. Bebege sevinmem gerekirken ben sadece korku icinde yasiyorum.
Sanci nasil birsey? Dogum yaparken o agrilar nasil bir agri? bagiranlar da oluyor aglayanlarda benim hic bir tahminim yok. Gecen arkadasim dogum yapti. Hayatda birdaha normal dogum yapmam dedi.

Kızlar eşim bgn teste gitmişti sonucu yine pozitif geldi 15 gün geçti ilk testin üstünden. Böyle bir şey nasıl olabilir napıcaz biz şimdi
Çok geçmiş olsun canım Belirti yaşamaması güzel ama bir 14 gün daha karantina olcak sanırım. Allah şifa versin zor bir süreç

Selam güzel anneler

Olumsuz şeyler anlatan veya yazanları dinlememelisin kesinlikle. Her doğum kendine özeldir kimse aynı şekilde yaşamaz bu süreci. Herkesin acı eşiği doğum sancıları süresi bebeğinin yapısı bambaşka, kardeşten kardeşe bile farkediyor. Şimdiden bunu düşünüp korkmanın inan hiçbir faydası yok, tersine ne kadar olumlu düşünüp telkin edersen herşey o kadar yolunda gider. Allah öyle güzel yaratmış ki nasıl çıkacak diye düşündüğümüz bebeğin kafatasındaki bıngıldak kemikleri üst üste binerek sıkışıyor ve anneden kolayca çıkmasını sağlıyor. Kafa doğduktan sonra zaten balık gibi kayar bebek hemencecik bitiverir. Bol bol dua et olumlu düşün, Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah

Cnm fırt diye 15 dak'da doğuran da var, 20 saat sancı çeken de. Bu böyle. Herkesin doğum hikayesi farklı. Ya birden fazla kisiden dinle hikayeleri, olumlu olan da göreceksin..ya da kimseyi dinleme kendi gebeligine odaklan hamileligin sonlarina dogru tek dusundugun sey "cocuk saglikli dogsun da....."oluyor .gerisi hiiiiiic onemsenmiyor bile. Yok sezeryan acısıymış, yok doğum sancısıymış.o an tek düşündüğün çocuk sağlıkla doğsun. Nokta

Belirtisiz pozitifleride hasta Saymıyorlarmış zaten nasıl düzelecek bilmiyorum

Çok geçmiş olsun canım. Neye bağlı yükseliyor tansiyon acaba ?

Canım korkularını anlıyorum. Ben normal doğum yaptım. 5 cm açılmam vardı suni sancıyla 2 saatte 10 cm ulaştı ve doğum gerçekleşti. 4 dikişim oldu. Doğum acısız diyemem adet sancısı gibi bir ağrı, çıkış anında bir kere bağırmam oldu annemler duymuş anlamışlar doğurduğumu. Ama filmlerdeki gibi öyle sürekli bir bağırma hali falan olmuyor. O an şiddetli bir acı ve sonrası kafa çıktıktan sonra bir acı olmuyor. Hatta doktok dikiş için anestezi yapalım mı dedi ben istemedim ve sadece his vardı acı yoktu. Doğumda salgılanan hormonlar insanı gevşetiyor. İstersen epidural de yaptırabilirsin. Benim doktorum doğum hızlandı şimdiden sonra doğum yavaşlar dedi o nedenle yapmadık. Herşeyin hayırlısı olsun normal veya sezaryen fark etmezOlumlu doğum hikayeleri okuyabilirsin. Kötü doğum tecrübelerinden uzak durmanı tavsiye ederim

Yani ufaktanda olsa zaten siliniyo yeni alınan şeyler kendi kokusu gitsin diye ama sonuçta örtüyle konulacak fazla ugrasmana gerek yok için rahat etsin yeter

Ben silecektim beşiği de, arabanın metal ve plastik yerleri de, ama açıkçası arap sabunuyla silecektim, iyi ki sirkeyi dedin :) ben sadece makinada yıkayım mı yıkamayım mı kumaştan olan parçaları düşünüyordum. Teşekkür ederim

Canım ben kızımdan olanları kullanacağım. Bodrumda kutulu duruyorlar. Ben çıkabilen parçaları yıkayacağım. Sen yeni aldıysan ıslak bezle silmen yeterlidir bence
Aldıklarım yeni hepsi, kutularda ve naylon içinde duruyordu. Büyük ihtimal silerim sadece, makinaya atmam.
teşekkür ederim

MaşaAllah!

Kiyafetleri yikayan kizlar nasil ayirdiniz kiyafetleri? Benim baskililar var mesela renkli beyaz ve koyuyu ayirdiniz mi? Muslinler havlu falan bunlari ayrimi yikadiniz?
Ben muslin bezleri, ağız bezleri, banyo havlusu ve zıbınları ayrı 60 derecede yıkadım. Kalanları renklere göre ayırsın ve 40 derecede yıkadım.

Çok geçmiş olsun size! Tansiyon çok önemli, iyi ki hastaneye yatırdı sizi doktor. Takip altında durmanız şart. Büyük ihtimal tansiyon hapı verir size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…