Ben bir kac düsükden sonra hamileyim ve dogumdan cok cok korkuyorum. Kafam almiyor. Rahim agizi dogum baslayinca 10cm oluyor ama yeni dogan bebegin kafa genisligi 10cm den büyük diye okudum. O bebek nasil cikcak. Biliyorum bir türlü cikiyor herkes dogum yapiyor ama korkularimi anlatamam size. Bebege sevinmem gerekirken ben sadece korku icinde yasiyorum.
Sanci nasil birsey? Dogum yaparken o agrilar nasil bir agri? bagiranlar da oluyor aglayanlarda benim hic bir tahminim yok. Gecen arkadasim dogum yapti. Hayatda birdaha normal dogum yapmam dedi.
Ben bir kac düsükden sonra hamileyim ve dogumdan cok cok korkuyorum. Kafam almiyor. Rahim agizi dogum baslayinca 10cm oluyor ama yeni dogan bebegin kafa genisligi 10cm den büyük diye okudum. O bebek nasil cikcak. Biliyorum bir türlü cikiyor herkes dogum yapiyor ama korkularimi anlatamam size. Bebege sevinmem gerekirken ben sadece korku icinde yasiyorum.
Sanci nasil birsey? Dogum yaparken o agrilar nasil bir agri? bagiranlar da oluyor aglayanlarda benim hic bir tahminim yok. Gecen arkadasim dogum yapti. Hayatda birdaha normal dogum yapmam dedi.
Olumsuz şeyler anlatan veya yazanları dinlememelisin kesinlikle. Her doğum kendine özeldir kimse aynı şekilde yaşamaz bu süreci. Herkesin acı eşiği doğum sancıları süresi bebeğinin yapısı bambaşka, kardeşten kardeşe bile farkediyor. Şimdiden bunu düşünüp korkmanın inan hiçbir faydası yok, tersine ne kadar olumlu düşünüp telkin edersen herşey o kadar yolunda gider. Allah öyle güzel yaratmış ki nasıl çıkacak diye düşündüğümüz bebeğin kafatasındaki bıngıldak kemikleri üst üste binerek sıkışıyor ve anneden kolayca çıkmasını sağlıyor. Kafa doğduktan sonra zaten balık gibi kayar bebek hemencecik bitiverir. Bol bol dua et olumlu düşün, Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah
Maşallah bebişe iyi ters dönmüş rahatlamışsındır Biz seninle aynı şekilde kilo almışız canım. Bende son gittiğimde 68 çıktım 10 kilo almışım umarım son 2 ay’ı 2 kiloyla kapatırız
Cnm fırt diye 15 dak'da doğuran da var, 20 saat sancı çeken de. Bu böyle. Herkesin doğum hikayesi farklı. Ya birden fazla kisiden dinle hikayeleri, olumlu olan da göreceksin..ya da kimseyi dinleme kendi gebeligine odaklan hamileligin sonlarina dogru tek dusundugun sey "cocuk saglikli dogsun da....."oluyor .gerisi hiiiiiic onemsenmiyor bile. Yok sezeryan acısıymış, yok doğum sancısıymış.o an tek düşündüğün çocuk sağlıkla doğsun. Nokta
Hasta değil ki 5.günde iyileşmişti. 14 gündür de karantinada. Tekrar nasıl pozitif çıkabilir ki. Hastalara 10 günde iyileştiğinizi varsayıyoruz deyip ikinci testi yapmadan salıyorlar sokağa.demek ki sokakta böle pozitif bir sürü insan var.
Merhabalar uzun zamandır yazmıyorum kendi derdimle uğraşıyorum serklaj rahim boyu kısalması derken 1 haftadır da tansiyon yüksekliği ve baş ağrısı ile uğraşıyorum pazartesi akşamı dayanamadım acibademe gittik tansiyonum 16 7 olmuş neyse serum felan takıldı sonra kendi dr uma haber verdim tekrar kendi hastanemize gitmemi istedi hemen idrar tahlili verdim protein kaçağı varmı diye bakıldı çok şükür birşey çıkmadı bugüne kadar hergun tansiyonumu ölçmeye devam ettim ve hergun yüksekti ama bugün en son 18 10 oldu dr um hemen gel yatıracağım seni hastaneye dedi kan ve idrar verdim çok şükür herşey yolunda bu gece hastanedeyim tansiyonum şuan stabil 12 8 ama yarın 12 ye kadar burdayım bakalım
Canım korkularını anlıyorum. Ben normal doğum yaptım. 5 cm açılmam vardı suni sancıyla 2 saatte 10 cm ulaştı ve doğum gerçekleşti. 4 dikişim oldu. Doğum acısız diyemem adet sancısı gibi bir ağrı, çıkış anında bir kere bağırmam oldu annemler duymuş anlamışlar doğurduğumu. Ama filmlerdeki gibi öyle sürekli bir bağırma hali falan olmuyor. O an şiddetli bir acı ve sonrası kafa çıktıktan sonra bir acı olmuyor. Hatta doktok dikiş için anestezi yapalım mı dedi ben istemedim ve sadece his vardı acı yoktu. Doğumda salgılanan hormonlar insanı gevşetiyor. İstersen epidural de yaptırabilirsin. Benim doktorum doğum hızlandı şimdiden sonra doğum yavaşlar dedi o nedenle yapmadık. Herşeyin hayırlısı olsun normal veya sezaryen fark etmezOlumlu doğum hikayeleri okuyabilirsin. Kötü doğum tecrübelerinden uzak durmanı tavsiye ederim
Yani ufaktanda olsa zaten siliniyo yeni alınan şeyler kendi kokusu gitsin diye ama sonuçta örtüyle konulacak fazla ugrasmana gerek yok için rahat etsin yeter
Ben silecektim beşiği de, arabanın metal ve plastik yerleri de, ama açıkçası arap sabunuyla silecektim, iyi ki sirkeyi dedin :) ben sadece makinada yıkayım mı yıkamayım mı kumaştan olan parçaları düşünüyordum. Teşekkür ederim
Canım ben kızımdan olanları kullanacağım. Bodrumda kutulu duruyorlar. Ben çıkabilen parçaları yıkayacağım. Sen yeni aldıysan ıslak bezle silmen yeterlidir bence
Bugün kontrolüm vardıMinnoşum 40 cm 1550 gr olmuş. Ben 68 kilo olmuşum 30 haftayı 10 kilo ile kapattım. Bakalım önümüzdeki 10 hafta kaç kilo alacağım Bebeğim doğum pozisyonuna dönmüş bu arada geçen gittiğimde tersti. Mide yanmalarım geçti sanki doktor da baş aşağı döndüğü için o konuda rahatladığımı söyledi. En azından biraz daha büyüyene kadar midede çok baskı olmaz
Merhabalar uzun zamandır yazmıyorum kendi derdimle uğraşıyorum serklaj rahim boyu kısalması derken 1 haftadır da tansiyon yüksekliği ve baş ağrısı ile uğraşıyorum pazartesi akşamı dayanamadım acibademe gittik tansiyonum 16 7 olmuş neyse serum felan takıldı sonra kendi dr uma haber verdim tekrar kendi hastanemize gitmemi istedi hemen idrar tahlili verdim protein kaçağı varmı diye bakıldı çok şükür birşey çıkmadı bugüne kadar hergun tansiyonumu ölçmeye devam ettim ve hergun yüksekti ama bugün en son 18 10 oldu dr um hemen gel yatıracağım seni hastaneye dedi kan ve idrar verdim çok şükür herşey yolunda bu gece hastanedeyim tansiyonum şuan stabil 12 8 ama yarın 12 ye kadar burdayım bakalım