Kilo alması çok iyi canım hem de gayet güzel kilo almis. Benim bebeğim mesela son 2 haftada 200gr almış , doktora dedim önceden haftada 250gr alıyordu diye. Önemli olan cok kilo alması değil, az da olsa kilo alıyor olması dedi.Hala geriden geliyor kuzum biraz ama olsun kilosu iyi ya çok şükür
İnşallah iyidir canım üzme kendini sen33+4'üm 32 de 1910 kg idi ama boyu 42 cmdi boyuna kafayı taktım çok sinirim bozuldu
Normalde çarşamba kontrole çağırmıştı eşimin işi oldugundan cumaya aldım randevu bakalım ne dıyecek
Valla bu hafta çok iyi kilo almış canım bende çok sevindim böyle olmasına böyle kilo alırsa 3.500 falan doğar benceKilo alması çok iyi canım hem de gayet güzel kilo almis. Benim bebeğim mesela son 2 haftada 200gr almış , doktora dedim önceden haftada 250gr alıyordu diye. Önemli olan cok kilo alması değil, az da olsa kilo alıyor olması dedi.
Maaşallah diyelim canimValla bu hafta çok iyi kilo almış canım bende çok sevindim böyle olmasına böyle kilo alırsa 3.500 falan doğar bence
Doktor moralimi bozuyor canım ister istemez inşallah alır da toparlar kendini kuzumMaaşallah diyelim canim
Sonraki kontrolde bu kadar almış olmasa bile moral bozmak yok
Kızımdan kalan bir korse var onu kullanıcam ama Sezeryan olacağım için göbeğin gideceğini düşünmüyorumSelam Aleyküm arkadaşlar.
Doğumdan sonra göbek kaybolsun diye bizde kadınlar yumuşak Bir eşarp ile karnını sarıp sıkıca başlıyor günlerce. Sizde ne yapılır mesela.
Korse de takan oluyor.
Sizin bilginiz fikriniz nedir bilmek istiyorum.
Amin, inşaallah oğlunu da kucağına sağ salim aldığını bizimle paylasacaksin canım
Spinal anestezi ile doğum yapmışsın, nasıldı memnun kaldın mı?
Evet canım memnun kaldım sadece akşama doğru biraz kaşıntı tuttu oda normal dediler benim sütüm geç gelmişti sıkıntım oydu
Canım. Kaçıncı haftadasin. Sen bizlerden ilerdeydi. Doğum tarihin belli oldumuKızımdan kalan bir korse var onu kullanıcam ama Sezeryan olacağım için göbeğin gideceğini düşünmüyorum
Şimdi doktordayım nst çekildi içeriye almalarını bekliyorum bugün 37*3 ümCanım. Kaçıncı haftadasin. Sen bizlerden ilerdeydi. Doğum tarihin belli oldumu
Canım sen nasılsın ne zamandır yoksun bebeğin gelişimi kilosu nasıl her eşy yolundadır inşallahCanım. Kaçıncı haftadasin. Sen bizlerden ilerdeydi. Doğum tarihin belli oldumu
Canım 44 cmdi 33+0da benimki de. Neyine üzülüyorsun ki boyunun. Az mi dedi doktorun33+4'üm 32 de 1910 kg idi ama boyu 42 cmdi boyuna kafayı taktım çok sinirim bozuldu
Normalde çarşamba kontrole çağırmıştı eşimin işi oldugundan cumaya aldım randevu bakalım ne dıyecek
Öyle güzel dua etmişsin ki amin demeden geçemeyeceğimAmin canım aynen sen sürpriz tarihler tablosunda olacaksın o zamantabi bebeklerden sırayı bozan önce gelenler olur, yeri rahat olup en son zamanlara kalanlar olur bilemiyoruz sağlıkla, mutlulukla bol sütleriyle gelsinler inşallah meleklerimizin gelişiyle şu hastalıklar felaketler bitsin önümüzdeki yıllar ferah güzel yıllar olsun
Bi tık kısa dediCanım 44 cmdi 33+0da benimki de. Neyine üzülüyorsun ki boyunun. Az mi dedi doktorun
Hmmm ölçüm kağıtlarında kac haftayla uyumlu yazıyor. Haklısın yaaaa insan bir sorun olmadığını bilse bile üzülüyorBi tık kısa dedi
sonra senınde eklemlerın kısa ama dedı sorun var mı dedım yok yok dedı ama anayım ben huzursuzlanıyorum
Bi tık kısa dedi
sonra senınde eklemlerın kısa ama dedı sorun var mı dedım yok yok dedı ama anayım ben huzursuzlanıyorum
Bende banu çiftçi'nin videosunda dinlemiştim ortalama rakam verir net bilgi değildir diyorduCanım sağlığında bi sorun yoksa boyu kısa olsa ne olacak ki, kendini boşuna strese sokuyosun bence. Ölçümlerde hata payi çok yüksek, bana doktorum kaç aydır hiç boyunu soylemiyodu bile ben 4 hafta önce sordum gerçek boyunu vermez ama şu kadar diye bi rakam söyledi aklımda bile kalmamış. Bacağını bükmesi bile değiştirir sonuçta ölçümü. Önemli olan kilosu ve kilonun artması artık.
.Olumsuz bir hikaye yazıyorum hanımlar, ilk kez doğuracakların özellikle okumamasını tavsiye ederim.
Neredeyse tıpa tıp benim deneyimimi anlatıyorsunuz. Ben dünyayı doğala mümkün olduğu kadar yakın yaşamayı her zaman çok önemsedim. Her ne kadar bilgisizdim desem de normal doğumun ne kadar kıymetli olduğunu, mesela insanın dikey dogurmaya programlı bir anatomisi olduğunu, kordonun geç kesilmesi gerektiğini, ten temasının önemini biliyordum ve görüştüğüm doktorlardan bunu talep ediyordum. Ruh sağlığı alanında egitimliyim, o yüzden bebeğimin de mahrem ve en az insanla temas edeceği bir ortama ihtiyac duyacağını bilerek evde doğum seçeneklerini bile araştırdım aylarca. O dönem Ankarada yaşıyordum, bir tane bile doktor ebe bulamadım hem profesyonel hem ev doğumu tecrübesi olan hem astronomik rakamlar talep etmeyen. Sonra mecburen hastane doğumuna hazırladım kendimi. 8 ay boyunca doktor araştırmam hiç bitmedi. 35 haftalıkken doğuma inanılmaz saygılı, ayakta ıkınabileceğimi söyleyen, gerekmedikçe epizyo açmayan bir doktor buldum, Aylin Totan. Üstelik bütçemi de çok sarsmayacakti, inanilmaz mutluydum. Dogum anı geldi çattı. Sancılar başladığında önceden konuştugumuz gibi aradım. Doguracak olmanın heyecanını yaşıyordum her anne gibi ama panik hiç yoktu. Kadın her telefonda durmadan sakin ol diyordu, hem sinirlerim bozuldu çünkü zaten sakindim ve sakinim dememe rağmen kadın beni duymuyordu hem de acaba sakin kalinamayacak bir durumda olduğum için mi sakinliği telkin ediyor diye düşünüyordum ve yavas yavas bir korku sardı. Her kontrolde ayakta ıkınabilirsin diye iki cümlede bir tekrar ettiği özgürlükse sancıları gezinerek çekmekmiş. Ben de zannediyordum ki cok pahalı doktorların sunduğu lüksü sunacak bana ve istediğim pozisyonda doğurabileceğim. Yine dogumu anatomiye tamamen ters olan o masada karşılarken buldum kendimi. Zaten kadınların cogu sahip oluyor gezinme özgürlüğüne, bana her kontrolde aşırı lüks bir şey sunuyor gibi anlatıp durduğu şey yatağa bağlı kalmayacak olmammış. Allah razı olsun, 4000 lirayı alip bir de yatağa baglasa hakkıydı demek ki. Yaptığı her müdahaleden haberdar olmak istedim çünkü beden benim, bebek benim. Kadın suratında asla düşmeyen bir maske gibi aynı gülümsemeyle sürekli geçiştirdi beni ve ne yaptığını ağzından kerpetenle aldım. Dogum boyunca simdi bana ne yapacak farkettirmeden diye doktor hemşire kollamaktan stresim hep üst düzeydeydi. Güya epizyo da gerekmedikce acmiyordu fakat epizyo gerektiren tum koşulları zaten tek tek sağladığını okuduğum kitaplardan sonra anladım.
Suni sancıya dayanamayıp epidural istedim, takıldı ama ilac vermeye devam etmemişler. Epizyo açıldığı an çığlık attım, hissediyorum diye. Tabi hissedeceksin epidural bu dedi. Teması değil acıyı hissediyordum tabi ki, dokundu diye neden çığlık atayım değil mi? Ama doktora o kadar güvenmişim ki o an korkudan dokunmayı acı algılıyorum, buyutuyorum herhalde diye düşünüp sustum. Dikişe sıra geldiğinde ağlayarak yalvardım hissediyorum uyuştur diye ama kadın bana inanmıyordu, cevap bile vermedi. En son tamam tamam yapıyorum dedi ama yaptığını zannetmiyorum, ara vermeden işine devam etti çünkü, yapsa en azından uyuşma için bir süre beklerdi. Ardından tüm vücudum titremeye başladı, ölüyorum zannettim, dişlerim birbirine çarparken ne oluyor neden titriyorum normal mi diye sormaya çalıştım. Allah hesabını sorsun, ağzından bir ses bile çıkmadı. Insan o halde kanlısı olsa tepki verir. Hasta bakıcı elimi tuttu, göz yaşlarımı sildi, sakinleştirmeyi denedi, iyi olacaksın sabret dedi ama parayı garantileyen doktordan tek bir ses çıkmadı. Dikis de bitti üstümü başımı giydim, hala doğumhanedeyim, doktor geldi bebegimi aldi, başına bir örtü verin de fotograf çekinelim dedi oradakilere. Pardon? Fotograf çektirmek ister misin değil, o da emrivaki ile olacak yani. Ayrıca fotograf çektirmek için sadece bir örtünün yeterli olup olmadığına kendisi karar veriyordu benim adıma. Az önce canının sınavını vermiş bir insan olarak hanımefendinin instagram takipçilerine reklam konusu olacak bir de mutlu poz verecektim. Hala düşündükçe bu kadar saygısızlık karşısında deliriyorum. Fotoğraf istemiyorum dedim. Suratı düştü, iyi biz de çekmeyiz o zaman diye trip attı. Nasıl bir reklam hırsıysa ona rağmen gidip başka yerde bebeğimin yüzünü göstermeden kendi fotoğrafını çektirmiş. Hala hesabında duruyor. Bu kadınla bir cümle konuşmaya bile tahammülüm yoktu, uğraşmadım fotoğrafı kaldırması için. Odama çıkardılar, bebeğimi emzirmeyi öğrenmeye çalışırken doktor geldi, suratında yine aynı sinir bozucu gülümseme ile aynen şunu soyledi, meme kocaman içinde süt yok. Ve gitti. Bir kadin dogum uzmanı lohusa psikolojisi bilmiyor olabilir mi gercekten?
Kadının orjinali mi buydu yoksa doğumda ne yaptığını öğrenmeye çalışmam, uslu uslu dogurmamam, fotograf istemememin bedelini mi ödetti bilmiyorum ama uzun süre kendimi öyle aşağılanmış öyle güçsüz ve beceriksiz hissettim ki anlatamam. Dogumdan aylar sonra problemin bende olmadığını düşünebildim, aylar sonra taşlar yerine oturdu ve özgüvenimi kazanabildim. Kadınlara böyle doktor müsveddeleri yüzünden yazık oluyor. Kimisi başına ne geldiğinin farkında oluyor ama kimisi onu farkedebilecek kadar bile şanslı olmuyor. Bir çok kadın sadece rutin suni sancı yüzünden, aç susuz bırakılmak yüzünden öyle travmalar yaşıyor ki ya doğuma tövbe ediyor ya vajinasında 10 dikişle normal doğurdum diye kendini avutuyor ya da doktor müdahalesi sebebiyle adım adım sürüklendiği sezaryeni zorunlu diye kabulleniyor. Keşke her kadının doğum eğitimi alabileceği bir Türkiye mümkün olsa.
Haftasıyla uyumlu canımHmmm ölçüm kağıtlarında kac haftayla uyumlu yazıyor. Haklısın yaaaa insan bir sorun olmadığını bilse bile üzülüyorben benimkini yazdim ki seninkinin cok düşük olmadığını gör diye
Sağol canım kabul olsun inşallahÖyle güzel dua etmişsin ki amin demeden geçemeyeceğimamin çokkk amin
Ben Ankara'da Medical e gidiyorum, 230 tl ydi, zam geldiyse bilmiyorum canımCanım medicale gidiyorum 185 muayne 140 la başlamıştım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?