2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Hala geriden geliyor kuzum biraz ama olsun kilosu iyi ya çok şükür
Kilo alması çok iyi canım hem de gayet güzel kilo almis. Benim bebeğim mesela son 2 haftada 200gr almış , doktora dedim önceden haftada 250gr alıyordu diye. Önemli olan cok kilo alması değil, az da olsa kilo alıyor olması dedi.

33+4'üm 32 de 1910 kg idi ama boyu 42 cmdi boyuna kafayı taktım çok sinirim bozuldu
Normalde çarşamba kontrole çağırmıştı eşimin işi oldugundan cumaya aldım randevu bakalım ne dıyecek
İnşallah iyidir canım üzme kendini sen

Valla bu hafta çok iyi kilo almış canım bende çok sevindim böyle olmasına böyle kilo alırsa 3.500 falan doğar bence

Kızımdan kalan bir korse var onu kullanıcam ama Sezeryan olacağım için göbeğin gideceğini düşünmüyorum

33+4'üm 32 de 1910 kg idi ama boyu 42 cmdi boyuna kafayı taktım çok sinirim bozuldu
Normalde çarşamba kontrole çağırmıştı eşimin işi oldugundan cumaya aldım randevu bakalım ne dıyecek
Canım 44 cmdi 33+0da benimki de. Neyine üzülüyorsun ki boyunun. Az mi dedi doktorun

Öyle güzel dua etmişsin ki amin demeden geçemeyeceğim amin çokkk amin

Canım 44 cmdi 33+0da benimki de. Neyine üzülüyorsun ki boyunun. Az mi dedi doktorun
Bi tık kısa dedi
sonra senınde eklemlerın kısa ama dedı sorun var mı dedım yok yok dedı ama anayım ben huzursuzlanıyorum

Bi tık kısa dedi
sonra senınde eklemlerın kısa ama dedı sorun var mı dedım yok yok dedı ama anayım ben huzursuzlanıyorum
Hmmm ölçüm kağıtlarında kac haftayla uyumlu yazıyor. Haklısın yaaaa insan bir sorun olmadığını bilse bile üzülüyor ben benimkini yazdim ki seninkinin cok düşük olmadığını gör diye

Bi tık kısa dedi

Canım sağlığında bi sorun yoksa boyu kısa olsa ne olacak ki, kendini boşuna strese sokuyosun bence. Ölçümlerde hata payi çok yüksek, bana doktorum kaç aydır hiç boyunu soylemiyodu bile ben 4 hafta önce sordum gerçek boyunu vermez ama şu kadar diye bi rakam söyledi aklımda bile kalmamış. Bacağını bükmesi bile değiştirir sonuçta ölçümü. Önemli olan kilosu ve kilonun artması artık.

Bende banu çiftçi'nin videosunda dinlemiştim ortalama rakam verir net bilgi değildir diyordu Sağlıklı olsun da gerçekten boyu çok uzun olmasa da olur

.
.

Benim de aşağıda yazdıklarım olumsuz doğum tecrübesidir. Lütfen etkilenecek olanlar okumasın.

Yaşadıklarınıza üzüldüm. Sanırım beklediği hamile profilinden çok uzakta olduğunuzu anladığı anda davranışları değişmiş doktorun. Hoş Yat, kalk, ıkın buyruğuna korku ve endişeyle anında uyan ve sorup sorgulamayan anne adaylarına da farklı davrandığını düşünmüyorum. Maalesef bu tarz doktorlar mevcut.

Duygusal olarak benzer şeyler yaşadım. Öyle ki ben de doktorumu instagramda takipten çıkıp engellemiştim gördükçe yaşadıklarım aklıma geliyordu, benzer sayfaları takip ettiğim için öneriler kısmında görüyordum ve ona bile tahammül edemiyodum.

Doktorum Alle Klinik den Dr Arzu İlknur Özdemir di.
Ben normal doğuma kendimi çok hazırlamıştım okudum izledim öğrendim. Ama yaşadıklarımdan sonra aslında tecrübe etmeden öğrenilemeyeceğini görmüş oldum. Doktorumla doğum öncesi konuştum, müdahale mümkünse hiç olmasın, vakum gibi aletler asla kullanılmasın. (Vakum kullanılacaksa sezeryan olmayı tercih ederim) Epizyo yapılmasın. Aaa tabi ben zaten epizyo yapmıyorum doğum süresini kısaltmak isteyenler yapar benim öyle tarzım yok dedi. İyi hoş herşey tamamdı. Benim sancılarım başladı geceden, sabaha kadar kontrolü alarak takipte kaldım oturdum kalktım yürüdüm. Sabah olunca kahvaltı yaptık eşimle (doktora sabah 6-7 civarı yazdım okudu ama dönmedi) öğlen olunca dayanamdım aradım. Dönmemesine içerlemiştim sancı saat listemi atmıştım belli ki doğum olacak. Telefonda Konuştuk biraz yürü gez sonra hastanaye git açılmana baksınlar dedi. Ebesini yönlendirdi hastaneye. Gittim 5 cm , yatışım yapıldı ebe her daim yanımda destek oluyo duşa giriyorum çıkıyorum vs vs. Hiç bir sıkıntı yok. Doktorum geliyor sonra, arada bakıyor ebeyle konuşuyor. Benim sancılar artıyor tabi.. açılmam ilerliyor. Bekliyoruz ediyoruz. sonra ebe beni klozete oturtuyor. Elini uzatıyor falan sanıyorum ki muayene edecek açılmama bakacak. Sonra foşşş diye bir ses.. korkma suyun geldi dedi. Meğer kendi patlatmış doğum hızlansın diye ama bana söylemiyor, o yüzden klozete oturtmuş beni. bunlar daha sonra aklıma geliyor taşlar yerine oturdukça yani. 8 santimle odamda tabure üstünde ıkındırıldığımı hatırlıyorum. Ayrıntıları geçiyorum öyle ya da böyle beni artık doğumhaneye alıyolar. Birkaç kez ıkınıyorum bebeğimin kafası görünüyor saçları doktorun eline gelmiş. (Hastaneye yattıktan 5 saat sonra) bebeğimin durumunu soruyorum iyi diyor doktor. Tamam o zaman diyorum rahatlıyorum. Bana dönüp diyor ki vakuma izin verseydin şimdi tık diye çekerdim onu ordan! Yani vakum gibi bir aracı hiç bir gereksinim yokken sırf doğum bitsin diye “tık” diye kullanacakmış. Hayır diyorum engelliyorum. neyse bu kez ebeye dışardan destek lazım diyip sinyal çakıyor. Ebe sağolsun adeta üstüme çıkıyor nefessiz kalıp can havliyle itiyorum ebeyi yapma diyorum. Ama sonraki sancılarımda öyle bir abanıyor ki üstüme engellemeye mecalim yok benim, bebeğim zaten en sonunda doğuyor çok şükür sağ salim. Epizyo istediğim gibi yok. Ben mutluyum tabi o an. Öyle ya da böyle doğurdum bitti gitti sanıyorum. Az bi yırtık var onu dikelim tamam diyor doktor. Az yırtık diyor ama baya bir kalıyorum masada dik dik bitmiyor. Neyse bitti gitti iyiyim derken eve bi geliyorum az bir yırtık dediği nerdeyse makata kadar! Boydan boya. Yine sonradan öğreniyorum ki doğal doğumlarda epizyo yapılmaz ve hiç bir surette karna abanılmaz ki kontrolsüz yırtık olmasın. Karna bastırılır elle müdahale edilirse o basınçla çıkan bebek kontrolsüz yırtuklara sebebiyet verir. Bebeğim 2.900 doğdu düşünebiliyor musunuz o kilodaki bebek beni boydan boya yırttı nerdeyse. Bunun adı doğal doğum mu oldu şimdi. Suyumu patlattılar, durduk yere vakum kullanmak istediler, üzerime abandılar.

Sorsan epizyosuz normal doğum yaptırdım diye anlatır doktor. Ama onlarca dikiş..
Doğum sonrası gelmedi koşa koşa gitti resmen. Eve geç kaldı sanki. Ertesi gün sabah muayeneye gelmedi instagramdan storylerden gördüm evde çocuğuyla birlikte, ben yazdım gelecek misiniz hastaneden çıkacağız diye gelemiyorum doğuma gideceğim dedi muayene dahi olmadan eve geldik günler sonra randevu aldım da kliniğine gittim öyle baktı bana. Kullanacağım ilaçları bile ben soruyorum da söylüyor yazmamış hastaneye bırakmamış.

Sonrasında bir takım sıkıntılar yaşadım doktor geçici dese bile ona olan güvenimi kaybetmiştim başka doktorlara gittim onlar da 3-4 ay geçsin öyle anlaşılır dediçok üzüldüm çok yıprandım bebeğimi dahi suçladım. Ben de inanılmaz ciddi izler bıraktı. Ben inanıyorum ki su gibi bir doğum yapabilirdim, hem bebeğim beni hiç yormadı, hem de ben inanılmaz hazırlıklıydım. Ama olmadı En güzel zamanlarımı anksiyete ataklarıyla geçirdim. Psikolojik destek aldım. Bu sebeple çok daha fazla üzülüyorum.

Yine de Geriye dönsem yine normal doğum yapardım evet, ancak başka bir doktorla. Ama şimdi ikinci doğumu yapmaya cesaretim yok. İlk tecrübem buna izin vermiyor..

Haftasıyla uyumlu canım
bir çok uygulamada da boyu normal gözüküyor ama bilemedim sağ salim alalım da kucağımıza
acilden bir doktora gitmiştim boyu kısa mı demiştim 2 hafta ölçüm kısa olabilir bu fark son haftalar da daha da açılabilir kafana takılacak bir şey değil mm'lik ölçüm uzun veya kısa çıkarır ben sorun görmüyorum ölçümlerde dedi ama bilemiyorum Cuma günü ne diyecek bakalım doktorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…