Benim çıkmıştı canım enfeksiyon kaynaklı olabilir dedi bana tek kullanımlık toz ilaç ve vajinal fitil verdi şimdi daha rahatımKızlar idrarda protein eser index çıkmış bı fikri olan var mı bu ne demek ?
Çok üzüldüm gerçekten. Sadece para için bunların yapılabilmesini insanın aklı vicdanı kabul etmiyor. Umarım tüm olumsuz izlerinden kurtulursunuz yaşadıklarınızın.
.
Benim de aşağıda yazdıklarım olumsuz doğum tecrübesidir. Lütfen etkilenecek olanlar okumasın.
Yaşadıklarınıza üzüldüm. Sanırım beklediği hamile profilinden çok uzakta olduğunuzu anladığı anda davranışları değişmiş doktorun. Hoş Yat, kalk, ıkın buyruğuna korku ve endişeyle anında uyan ve sorup sorgulamayan anne adaylarına da farklı davrandığını düşünmüyorum. Maalesef bu tarz doktorlar mevcut.
Duygusal olarak benzer şeyler yaşadım. Öyle ki ben de doktorumu instagramda takipten çıkıp engellemiştim gördükçe yaşadıklarım aklıma geliyordu, benzer sayfaları takip ettiğim için öneriler kısmında görüyordum ve ona bile tahammül edemiyodum.
Doktorum Alle Klinik den Dr Arzu İlknur Özdemir di.
Ben normal doğuma kendimi çok hazırlamıştım okudum izledim öğrendim. Ama yaşadıklarımdan sonra aslında tecrübe etmeden öğrenilemeyeceğini görmüş oldum. Doktorumla doğum öncesi konuştum, müdahale mümkünse hiç olmasın, vakum gibi aletler asla kullanılmasın. (Vakum kullanılacaksa sezeryan olmayı tercih ederim) Epizyo yapılmasın. Aaa tabi ben zaten epizyo yapmıyorum doğum süresini kısaltmak isteyenler yapar benim öyle tarzım yok dedi. İyi hoş herşey tamamdı. Benim sancılarım başladı geceden, sabaha kadar kontrolü alarak takipte kaldım oturdum kalktım yürüdüm. Sabah olunca kahvaltı yaptık eşimle (doktora sabah 6-7 civarı yazdım okudu ama dönmedi) öğlen olunca dayanamdım aradım. Dönmemesine içerlemiştim sancı saat listemi atmıştım belli ki doğum olacak. Telefonda Konuştuk biraz yürü gez sonra hastanaye git açılmana baksınlar dedi. Ebesini yönlendirdi hastaneye. Gittim 5 cm , yatışım yapıldı ebe her daim yanımda destek oluyo duşa giriyorum çıkıyorum vs vs. Hiç bir sıkıntı yok. Doktorum geliyor sonra, arada bakıyor ebeyle konuşuyor. Benim sancılar artıyor tabi.. açılmam ilerliyor. Bekliyoruz ediyoruz. sonra ebe beni klozete oturtuyor. Elini uzatıyor falan sanıyorum ki muayene edecek açılmama bakacak. Sonra foşşş diye bir ses.. korkma suyun geldi dedi. Meğer kendi patlatmış doğum hızlansın diye ama bana söylemiyor, o yüzden klozete oturtmuş beni. bunlar daha sonra aklıma geliyor taşlar yerine oturdukça yani. 8 santimle odamda tabure üstünde ıkındırıldığımı hatırlıyorum. Ayrıntıları geçiyorum öyle ya da böyle beni artık doğumhaneye alıyolar. Birkaç kez ıkınıyorum bebeğimin kafası görünüyor saçları doktorun eline gelmiş. (Hastaneye yattıktan 5 saat sonra) bebeğimin durumunu soruyorum iyi diyor doktor. Tamam o zaman diyorum rahatlıyorum. Bana dönüp diyor ki vakuma izin verseydin şimdi tık diye çekerdim onu ordan! Yani vakum gibi bir aracı hiç bir gereksinim yokken sırf doğum bitsin diye “tık” diye kullanacakmış. Hayır diyorum engelliyorum. neyse bu kez ebeye dışardan destek lazım diyip sinyal çakıyor. Ebe sağolsun adeta üstüme çıkıyor nefessiz kalıp can havliyle itiyorum ebeyi yapma diyorum. Ama sonraki sancılarımda öyle bir abanıyor ki üstüme engellemeye mecalim yok benim, bebeğim zaten en sonunda doğuyor çok şükür sağ salim. Epizyo istediğim gibi yok. Ben mutluyum tabi o an. Öyle ya da böyle doğurdum bitti gitti sanıyorum. Az bi yırtık var onu dikelim tamam diyor doktor. Az yırtık diyor ama baya bir kalıyorum masada dik dik bitmiyor. Neyse bitti gitti iyiyim derken eve bi geliyorum az bir yırtık dediği nerdeyse makata kadar! Boydan boya. Yine sonradan öğreniyorum ki doğal doğumlarda epizyo yapılmaz ve hiç bir surette karna abanılmaz ki kontrolsüz yırtık olmasın. Karna bastırılır elle müdahale edilirse o basınçla çıkan bebek kontrolsüz yırtuklara sebebiyet verir. Bebeğim 2.900 doğdu düşünebiliyor musunuz o kilodaki bebek beni boydan boya yırttı nerdeyse. Bunun adı doğal doğum mu oldu şimdi. Suyumu patlattılar, durduk yere vakum kullanmak istediler, üzerime abandılar.
Sorsan epizyosuz normal doğum yaptırdım diye anlatır doktor. Ama onlarca dikiş..
Doğum sonrası gelmedi koşa koşa gitti resmen. Eve geç kaldı sanki. Ertesi gün sabah muayeneye gelmedi instagramdan storylerden gördüm evde çocuğuyla birlikte, ben yazdım gelecek misiniz hastaneden çıkacağız diye gelemiyorum doğuma gideceğim dedi muayene dahi olmadan eve geldik günler sonra randevu aldım da kliniğine gittim öyle baktı bana. Kullanacağım ilaçları bile ben soruyorum da söylüyor yazmamış hastaneye bırakmamış.
Sonrasında bir takım sıkıntılar yaşadım doktor geçici dese bile ona olan güvenimi kaybetmiştim başka doktorlara gittim onlar da 3-4 ay geçsin öyle anlaşılır dediçok üzüldüm çok yıprandım bebeğimi dahi suçladım. Ben de inanılmaz ciddi izler bıraktı. Ben inanıyorum ki su gibi bir doğum yapabilirdim, hem bebeğim beni hiç yormadı, hem de ben inanılmaz hazırlıklıydım. Ama olmadı En güzel zamanlarımı anksiyete ataklarıyla geçirdim. Psikolojik destek aldım. Bu sebeple çok daha fazla üzülüyorum.
Yine de Geriye dönsem yine normal doğum yapardım evet, ancak başka bir doktorla. Ama şimdi ikinci doğumu yapmaya cesaretim yok. İlk tecrübem buna izin vermiyor..
Doktorun normal dediyse lütfen canını sıkma. Benim bebeğim de son 2 haftada 200 gram almış. Dotkorum önemli olan çok kilo alması değil, kilo alabilmesi dedi.Kizlar kontrolden geldim.35. Haftadayim bebek 2.469 kg olmuş.3 hafta önce 2.169 du.yani 3 haftada yaklaşık 300 gr almış. Doktor bir problem gormedi ama 3 haftaya göre az almış gibi geldi bana,bilgisi olan var mi?sezeryana da 23 gün kaldı 38+3 te alalım dedi.Normal mi sizce
Teşekkür ederim şimdi çok daha iyiyim en azından fiziksel bir sıkıntımız yok hem bebeğimde hem bendeÇok üzüldüm gerçekten. Sadece para için bunların yapılabilmesini insanın aklı vicdanı kabul etmiyor. Umarım tüm olumsuz izlerinden kurtulursunuz yaşadıklarınızın
Niye az aldi anlamadim süt pek içemedim yani günde 1 bardak falan bazen içtim bu ara.bu zamana kadar hep alması gerektiği kadar alıyordu ama 32.haftada coraspin bıraktık igne devam ediyoruz onun etkisi mi acaba.ins bir sorun yokturDoktorun normal dediyse lütfen canını sıkma. Benim bebeğim de son 2 haftada 200 gram almış. Dotkorum önemli olan çok kilo alması değil, kilo alabilmesi dedi.
Doğumuna ortalama daha 2 hafta var 200 gram daha alsa 2700 gibi bir kilo ile doğar -ki bu da kötü bir kilo değil ki. Ben 2800 doğmuşum gayet iyiydin diyor annem.
Başka sağlık sorunu yoksa, doktor normal diyorsa kilosunu, boyunu gerçekten kafamıza takmaya değmiyor. Nasipse doğduktan sonra alır kilosunu.
Merak etmeyin sakin olun benimkine de kg olarak 1 hafta geride demişti bakalım bu hafta göreceğim ne halde. Biz çok takıyoruz kafamızı kg na aslında normal diyorlar ama dinlemiyoruz doktorları.Kizlar kontrolden geldim.35. Haftadayim bebek 2.469 kg olmuş.3 hafta önce 2.169 du.yani 3 haftada yaklaşık 300 gr almış. Doktor bir problem gormedi ama 3 haftaya göre az almış gibi geldi bana,bilgisi olan var mi?sezeryana da 23 gün kaldı 38+3 te alalım dedi.Normal mi sizce
Ben hiç içemiyorum süt yani en başta içiyordum mideme çok dokundu süt benim. Dktorum illa süt içeceksin diye bir şey yok yoğurt ye ayran iç peynir ye süt ürünü tüket yeter dedi. Muz, yumurta, süt ürünleri, kuruyemişler çok kg aldırıyormuş bir de pekmez. Bende bunları tüketmeye çalışıyorum her gün. Seni çok iyi anlıyorum üzüntünü anlıyorum acaba iyi beslenemedim mi diye düşündüm hep bu zamana kadar ama bazen bizimle alakalı bir durum olmuyor kg almamaları. Sende bol bol muz falan yemeye çalış en azından beslendim dersin sıkma canını sağlığı yerinde ya sevindim.Niye az aldi anlamadim süt pek içemedim yani günde 1 bardak falan bazen içtim bu ara.bu zamana kadar hep alması gerektiği kadar alıyordu ama 32.haftada coraspin bıraktık igne devam ediyoruz onun etkisi mi acaba.ins bir sorun yoktur
Geçmiş olsun canım sakin ol korkmamaya çalış seni anlıyorum ama bende kaç zamandır bel kasık ağrısı çekiyorum yürümem yatakta dönmem yattığım yerden kalkmam falan çok acı veriyor bana magnezyum vermişti doktorum o biraz azalttı ama hala acılarım var. sen kullanıyor musun magnezyum?Kızlar ben 2 gündür çok kötüyüm.belimde ve kasıkarımda ağri var.oturunca bi nebze geçiyor. Ama yurumem nerdeyse imkansiz 2 gün sonra kontrolüm var.sabredeyim diyorum ama yinede korkmuyo deyilim
Niye az aldi anlamadim süt pek içemedim yani günde 1 bardak falan bazen içtim bu ara.bu zamana kadar hep alması gerektiği kadar alıyordu ama 32.haftada coraspin bıraktık igne devam ediyoruz onun etkisi mi acaba.ins bir sorun yoktur
Geldi canım gelmesi mesele değil ama normal hastane gibi çok kalabalık açıkçası tedirgin oluyo insan korkup da üniversite ye gitmeye çekindim ama bı fark göremiyorumBen Ankara'da Medical e gidiyorum, 230 tl ydi, zam geldiyse bilmiyorum canım
Sağol canım doktorum az önce yazdı normal sınırlardaymis bişey vermedi bı sıkıntım yoktu zaten de genel olarak kan idrar verdimBenim çıkmıştı canım enfeksiyon kaynaklı olabilir dedi bana tek kullanımlık toz ilaç ve vajinal fitil verdi şimdi daha rahatım
Saglikla huzurla büyütün inşallah. Önce yavrum, kendim ve ailem, sonra sizin gibi cesaret toplamaya ihtiyacı olan tüm anneler için çok güzel bir doğum hikayesi yazabilmeyi diliyorumTeşekkür ederim şimdi çok daha iyiyim en azından fiziksel bir sıkıntımız yok hem bebeğimde hem bendeSağlık olsun diyelim. Size de hayırlı doğumlar dilerim, güzel doğum hikayenizi burdan paylaşmayı unutmayın e mi
Canım inan ben süt yoğurt başından beri tüketemiyorum gaz sancısı dan duramiyorum hamile olmadan da öyleydi. Ama sütlü tatlı tüketiyorum yoğurt olarak çorbasını tüketiyorum çok şükür bir hafta filan ondebile gorunuyo . Ona takılma yumurta ye özellikle muz kaşar peynir ve kefir kuruyemişler. Kendi kasmadan yap bunlari sonuçta almış gerilememis çok şükürNiye az aldi anlamadim süt pek içemedim yani günde 1 bardak falan bazen içtim bu ara.bu zamana kadar hep alması gerektiği kadar alıyordu ama 32.haftada coraspin bıraktık igne devam ediyoruz onun etkisi mi acaba.ins bir sorun yoktur
Kuzum bende koraspini bıraktım iğneye devam ediyorum benim 1 aydır kilosu azdı her gittiğimde öyle diyordu üzme kendini protein ağırlıklı beslen alır üzülme sakın ben 9 gündür beynimi yedim resmenNiye az aldi anlamadim süt pek içemedim yani günde 1 bardak falan bazen içtim bu ara.bu zamana kadar hep alması gerektiği kadar alıyordu ama 32.haftada coraspin bıraktık igne devam ediyoruz onun etkisi mi acaba.ins bir sorun yoktur
Epizyo cok kotu bisi gibi gozukmedi okudum simdi iki hikayedede duyunca adini tabiki arastirmadim ama boyle ufak mudahaeleler yapilabilir diye dusunuyorumTeşekkür ederim şimdi çok daha iyiyim en azından fiziksel bir sıkıntımız yok hem bebeğimde hem bendeSağlık olsun diyelim. Size de hayırlı doğumlar dilerim, güzel doğum hikayenizi burdan paylaşmayı unutmayın e mi
Tam da yerli muzun zamanı simdi, şifa olsunKızlar muz yiyin günde 1 tane doğuma kadar bebege kilo aldırıyomus
Ben de süt çok içmiyorum ama yoğurt çok tüketiyorum -ki yoğurtta daha fazla kalsiyum varmış.Niye az aldi anlamadim süt pek içemedim yani günde 1 bardak falan bazen içtim bu ara.bu zamana kadar hep alması gerektiği kadar alıyordu ama 32.haftada coraspin bıraktık igne devam ediyoruz onun etkisi mi acaba.ins bir sorun yoktur
Oturunca veya yatınca ağrım olmuyor hiç ama biraz ayakta kalınca bel ve kalcam çok ağrıyor. Dinlenince geçen bir agriysa tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Sen yine de gidince doktoruna sor tabii.Kızlar ben 2 gündür çok kötüyüm.belimde ve kasıkarımda ağri var.oturunca bi nebze geçiyor. Ama yurumem nerdeyse imkansiz 2 gün sonra kontrolüm var.sabredeyim diyorum ama yinede korkmuyo deyilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?