2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar doğumdan çıkıp da bebişleri eve getirince hemen yıkıcak mısınız yoksa göbek bağının düşmesini mi bekliceksiniz. Her doktor her ebe farklı şey söylüyor. 🙄🙄
Göbeği düşünce yıkayacagim zaten o tarihlerde soğuk olacak her an yıkamayı düşünmüyorum silecegim daha sonrasında da yoksa göbek enfeksiyon oluyo

bende uyuyorum buna 2-3 yasindayken beni doktora goturmusler boyle giderse buyudugunde obez olur kosup oynayamaz demis dr ama ben hamilelikten once 45 bari olsam diye kilo almaya calisiyordum🙈
Benim eşimde 5 kg yakın doğmuş ama gel gör ki şuan 188 boy 60 kilo asla alamiyo vücut yapmiyo ama çocukluğu baya kiloluymus 😁

Kızlar doğumdan çıkıp da bebişleri eve getirince hemen yıkıcak mısınız yoksa göbek bağının düşmesini mi bekliceksiniz. Her doktor her ebe farklı şey söylüyor. 🙄🙄
Yıkarız canım bebeği inşallah bi sorun olmazsa, banyo rahatlatıyor sonra güzelce iştahları açılıyor, rahat uyuyorlar. 😊

Yıkamayın Kızlar zaten o tertemiz mis gibi kokuyor göbek bağının düşmesini bekleyin derim ben beklemiştim ve oğlum 10. Günde banyo yapmıştı 😍
Aynen canım hatta derler o ilk koku yıkanınca geciyo doyasiya dursun zaten terlemiyo bişey yapmiyo ki hastanede zaten silip azda olsa yikiyolar bile her yer bebek kokuyor ne güzel ❤️

Okuduğum modern bebek bakımı kitaplarında böyle bilgiler mevcut ya geneli diyor ki eskiden göbek bağı düşmeden yıkamayın deniyordu artık yıkayabilirsiniz diyoruz 🙄🙄 7 15 gün arası düşüyormuş göbek bağı ve asıl düşünce açık yara haline geleceğinden o zaman yıkamayın silin süngerle diyorlar 🙄 napcaz ki ya öf

Eklentiler

• 20201105_121903.webp
    20201105_121903.webp
    47,7 KB · Görüntüleme: 40
  • 20201105_121913.webp
    20201105_121913.webp
    59,7 KB · Görüntüleme: 30
Ay kızlar geceleri hiç uyumuyorum nerdeyse sürekli afedersiniz çişim geliyor tuvalete gidiyorum sağ sol dönerken bebeği taşıyamıyorum sanki karnımda ağrı oluyor9 kasımda randevum var ins bebek 4 kilo olmamıstır 🤦‍♀️ yere oturuyorum bacaklarım kaldırmıyor 3 hafta önce bebek 3 kiloydu sanki 9 kasıma kadar dayanamıcak gibi belimden hic bahsetmiyorum bile

Canım sen biraz kaşarı azalt bence 🤭🤭

Benim eşimde 5 kg yakın doğmuş ama gel gör ki şuan 188 boy 60 kilo asla alamiyo vücut yapmiyo ama çocukluğu baya kiloluymus 😁
iste kac kilo dogduguna bakmiyor fazla takmamak lazim. Benimkide uzun cikiyor hep kontrolde ama esimde bende oyle uzun insanlar degiliz bakalim nasil olacak

Okuduğum modern bebek bakımı kitaplarında böyle bilgiler mevcut ya geneli diyor ki eskiden göbek bağı düşmeden yıkamayın deniyordu artık yıkayabilirsiniz diyoruz 🙄🙄 7 15 gün arası düşüyormuş göbek bağı ve asıl düşünce açık yara haline geleceğinden o zaman yıkamayın silin süngerle diyorlar 🙄 napcaz ki ya öf
valla hic arastirmaya girmeden yikarim ben gobek bagina dikkat ederek herkes yikama dese yine fikrim degismez😂

Canım sen biraz kaşarı azalt bence 🤭🤭
Canım valla inan ki artık kaşarda yemiyorum sütte içmiyorum zaten midemde cok büyük baskı var hic bişey yiyesim gelmiyor ama 3 aralığa kadar sanki dayanamıcak gibi bir ağırlık var afedersiniz ama arada popoma ağrılar cakmaya baslıyor sizin böyle bişeyiniz var mı 9 kasımda doktoruma söylicem

Baksana hepimiz klonlanmış mı doğduk sanki? Bir sorun mu diyorum yooo diyo o zaman neden söyleyip bize harap ettiriyorsun ki kendinizi 🤷🏻‍♀️
uygulamaya baksana 42-47 cm aralıgında olabılır dıo bu çok genıs bır olcum aralıgı

Doktorların her dediğine artık inanmıyorum ben. Açlık şekerin 90 i sakin geçmesin diyolar diye sürekli stres yapıyorum üst sınır 99 muş normal insanlarda 😑 91 veya 94 çıktığında bile üzülüyordum. Eşin gayet uzunmuş sende kisa sayılmazsın ki ortalama kadın boyu bence hiç takma.

Canım valla inan ki artık kaşarda yemiyorum sütte içmiyorum zaten midemde cok büyük baskı var hic bişey yiyesim gelmiyor ama 3 aralığa kadar sanki dayanamıcak gibi bir ağırlık var afedersiniz ama arada popoma ağrılar cakmaya baslıyor sizin böyle bişeyiniz var mı 9 kasımda doktoruma söylicem

Canım senin bebeğin bikac hafta önden gidiyordu doğum tarihini ne zamana verdiler? Benimde ayağa kalkarken arka tarafıma çok baskı oluyo bazen, ağrıyo. Kafası aşağıda ya baskı arttı. Ben senden hafta olarak gerideyim bebekte aşağıda bikac haftaya oncesine gore o yüzden midem idare eder durumda.

valla hic arastirmaya girmeden yikarim ben gobek bagina dikkat ederek herkes yikama dese yine fikrim degismez😂
Aynen bende öyle canım 😍 hayatta rahat edemem, sonra rutinde yaz bebeği olmadıkları için bikaç günde bir yıkarız ama yaz bebeği olsa her gün yıkardım, tabi sağlık sorunu veya özel bi durum olur Allah korusun o zaman farklı.

Evettt kızlar hastaneden geldik bugün 36+0 haftalığız. Kilosu 2485 haftasına göre 2,5 hafta geride dedi. Bende bu durumun benim beslenmemle alakalı olup olmadığını sordum. Hiç alakası yok sen minyonsun eşin minyon senden de bir tosuncuk doğurmanı bekleyemeyiz dedi. :) Kilosu şuan hiç önemli değil evet hafta olarak olması gerekenden geride ama gayet sağlıklı huzurlu kızın dedi. Boyunu hatırlayamıyorum ne dedi çünkü o an sürekli kilosuyla ilgili sorular soruyordum doktora. Hiçbir kanama yok suyunda azalma yok ikiniz de gayet sağlıklısınız dedi. Haftalık kontrollere döndük çatı muayenesini önümüzdeki haftadan itibaren yapacağız dedi. Nst de hiçbir kasılma sancı falan çıkmadı gayet iyi dedi ona da. Kanama olur suyunun geldiğini hissedersin geçmeyen sancın olur o zaman gel dedi. Nstyi yapan bayan beni süt gelmesi açısından ve bebeği emzirme açısından bilgilendirdi. 37. haftadan itibaren her gün düzenli olarak yeşil mercimek, dereotu, aşurelik buğday, incir kurusu, hurma, bir avuç kaju, erik- ayva kompostosu tüketmemi söyledi. Bunları yaparsan bol bol sütün olur dedi. Doğunca ten tene temas çok önemli sevgiyle gelir sütün bebeğini göğsünde koynunda tuttukça gelir dedi. Sizlerle paylaşmak istedim kızlar belki içinizden birilerine faydam olur :) maalesef minnoşumun yüzünü göremedik göstermedi hiç.. Baş aşağı da dönmüş doğum pozisyonunu almış kii bu beni çok sevindirdi. :) İnşallah sizlerden de böyle güzel hayırlı haberler alırızz :)

Selam hanımlar bende kontrolden geldim 2,958 Gr olmuşuz 49,7 cm 🤣🤣 nst girdim 40-55 arası çıktı sancım bebisim baş aşağı duruyor haftada bir gitmeye basliyacagm bugün son eksiklerimi tamamlayip çantamı kapatacağım inşallah 💗💗

Gözün aydın canım ne güzel haberler 🥳 şu bikac hafta geçsin diye gün sayıyorum bende. Sanki 8 ay değilde 80 yıl gibi gün saydım 🙃 bebislerimize kavuşalım bizlerde inşallah artık sağlıkla.

Doktorların her dediğine artık inanmıyorum ben. Açlık şekerin 90 i sakin geçmesin diyolar diye sürekli stres yapıyorum üst sınır 99 muş normal insanlarda 😑 91 veya 94 çıktığında bile üzülüyordum. Eşin gayet uzunmuş sende kisa sayılmazsın ki ortalama kadın boyu bence hiç takma.
Benim şekerim 60 -70 açlık tokluk tatlı yesem de 100 max çıkıyor şekerin düşük gizli şekerin olabilir dedi türkiye diyabet vakfına gitmiştim hiçbişi çıkmamıştı 🤷🏻‍♀️ Tüp bebek denemesinde 3 doz şeker yüklemesi yapıldı bişi çıkmadı ben o yüzden araştırmadım bile kadın doğumcunun dediğini insanın ne hissettiğini gerçekten önemsediklerini düşünmüyorum söyledikleri tek kelime bir sonraki kontrole kadar insana sıkıntı olur mu stres yapar mı umurlarında degıl bır sorun olur mu dıyınce yok demelerı hele benı bıtırıyor neden soyledın kı o zaman sımdı bunu 🤷🏻‍♀️ Allah hayırlı kader yazmış olsun kaderin önüne geçemiyoruz ben öyle inanıyorum şu an çocugu uzatacak sihirli bir gücüm yok ya da kg aldıracak vs parametreler de olası değerler arasında gorunce sakınlesmeye calısıyorum kendı kendıme 🤷🏻‍♀️ 2600 gram dogmusum ben çok şükür yaşıyorum 4 kg doğmak da iyi değil bebek de diyabet bile çıkabiliyor diyorlar düşük kg'ya prematüre diyorlar 🤷🏻‍♀️ Anlamadım mecbur olmasam hiç gitmicem keşke köyde yaşasaydım evde dogursaydım teyzelerle olsaydı bıtseydı 🤷🏻‍♀️

Evettt kızlar hastaneden geldik bugün 36+0 haftalığız. Kilosu 2485 haftasına göre 2,5 hafta geride dedi. Bende bu durumun benim beslenmemle alakalı olup olmadığını sordum. Hiç alakası yok sen minyonsun eşin minyon senden de bir tosuncuk doğurmanı bekleyemeyiz dedi. :) Kilosu şuan hiç önemli değil evet hafta olarak olması gerekenden geride ama gayet sağlıklı huzurlu kızın dedi. Boyunu hatırlayamıyorum ne dedi çünkü o an sürekli kilosuyla ilgili sorular soruyordum doktora. Hiçbir kanama yok suyunda azalma yok ikiniz de gayet sağlıklısınız dedi. Haftalık kontrollere döndük çatı muayenesini önümüzdeki haftadan itibaren yapacağız dedi. Nst de hiçbir kasılma sancı falan çıkmadı gayet iyi dedi ona da. Kanama olur suyunun geldiğini hissedersin geçmeyen sancın olur o zaman gel dedi. Nstyi yapan bayan beni süt gelmesi açısından ve bebeği emzirme açısından bilgilendirdi. 37. haftadan itibaren her gün düzenli olarak yeşil mercimek, dereotu, aşurelik buğday, incir kurusu, hurma, bir avuç kaju, erik- ayva kompostosu tüketmemi söyledi. Bunları yaparsan bol bol sütün olur dedi. Doğunca ten tene temas çok önemli sevgiyle gelir sütün bebeğini göğsünde koynunda tuttukça gelir dedi. Sizlerle paylaşmak istedim kızlar belki içinizden birilerine faydam olur :) maalesef minnoşumun yüzünü göremedik göstermedi hiç.. Baş aşağı da dönmüş doğum pozisyonunu almış kii bu beni çok sevindirdi. :) İnşallah sizlerden de böyle güzel hayırlı haberler alırızz :)
Dönmüş değil mi tatlım senden haber bekliyordum teorimiz doğru demek çok sevindim hadi hayırlısı ☺️ maşallah kuzuna darısı doğuma olsun beslenmene de biraz daha dikkat et kilo yapıcı gıdalar tüket bi sıkıntı olmaz kuzum, alabildiği kadar alır doğuma kadar 😍🙏

iste kac kilo dogduguna bakmiyor fazla takmamak lazim. Benimkide uzun cikiyor hep kontrolde ama esimde bende oyle uzun insanlar degiliz bakalim nasil olacak
Aynen canım zaten kilo alırlar Allah'ın izniyle stres yapmaya gerek yok ben hiç takmiyorum banada diyolar senin ki 2 kg anca doğacak istahsizsin filan diye zaten şuan 2 kg bile gecik inşallah zamanında gelirse 🤗

Back
X