2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Evettt kızlar hastaneden geldik bugün 36+0 haftalığız. Kilosu 2485 haftasına göre 2,5 hafta geride dedi. Bende bu durumun benim beslenmemle alakalı olup olmadığını sordum. Hiç alakası yok sen minyonsun eşin minyon senden de bir tosuncuk doğurmanı bekleyemeyiz dedi. :) Kilosu şuan hiç önemli değil evet hafta olarak olması gerekenden geride ama gayet sağlıklı huzurlu kızın dedi. Boyunu hatırlayamıyorum ne dedi çünkü o an sürekli kilosuyla ilgili sorular soruyordum doktora. Hiçbir kanama yok suyunda azalma yok ikiniz de gayet sağlıklısınız dedi. Haftalık kontrollere döndük çatı muayenesini önümüzdeki haftadan itibaren yapacağız dedi. Nst de hiçbir kasılma sancı falan çıkmadı gayet iyi dedi ona da. Kanama olur suyunun geldiğini hissedersin geçmeyen sancın olur o zaman gel dedi. Nstyi yapan bayan beni süt gelmesi açısından ve bebeği emzirme açısından bilgilendirdi. 37. haftadan itibaren her gün düzenli olarak yeşil mercimek, dereotu, aşurelik buğday, incir kurusu, hurma, bir avuç kaju, erik- ayva kompostosu tüketmemi söyledi. Bunları yaparsan bol bol sütün olur dedi. Doğunca ten tene temas çok önemli sevgiyle gelir sütün bebeğini göğsünde koynunda tuttukça gelir dedi. Sizlerle paylaşmak istedim kızlar belki içinizden birilerine faydam olur :) maalesef minnoşumun yüzünü göremedik göstermedi hiç.. Baş aşağı da dönmüş doğum pozisyonunu almış kii bu beni çok sevindirdi. :) İnşallah sizlerden de böyle güzel hayırlı haberler alırızz :)
Gözün aydın canımm maşallah 🧿🥰

günaydın herkese dün doktordaydik son iki haftam kaldı sezaryan olacagım için bütün tahlilleri istedi dr onlarla ugrastim hemogram cikmadigi icin bugüne kaldı insallahda bugün artik ameliyat tarihim belli olur😊bebisim 36 haftalık 2800 gr boyunada 42 dedi 43 mu dedi hatırlamiyorum kısa geldi sanki morelim bozuldu biraz dünden beri takıyorum belkide yanlış ölćmüsde olabilir😐
Benim de 36 haftalık bende bugün geldim boy kilo çok da önemli değil takılma bunlara sağlıklı olsun doğunca sen onu beslersin dedi doktorum sağlıklıyla hiç moralinizi bozmayın doktorum bugün çok moral verdi bana sağolsun. İnşallah güzel haberler alırız sizden de :)

Evettt kızlar hastaneden geldik bugün 36+0 haftalığız. Kilosu 2485 haftasına göre 2,5 hafta geride dedi. Bende bu durumun benim beslenmemle alakalı olup olmadığını sordum. Hiç alakası yok sen minyonsun eşin minyon senden de bir tosuncuk doğurmanı bekleyemeyiz dedi. :) Kilosu şuan hiç önemli değil evet hafta olarak olması gerekenden geride ama gayet sağlıklı huzurlu kızın dedi. Boyunu hatırlayamıyorum ne dedi çünkü o an sürekli kilosuyla ilgili sorular soruyordum doktora. Hiçbir kanama yok suyunda azalma yok ikiniz de gayet sağlıklısınız dedi. Haftalık kontrollere döndük çatı muayenesini önümüzdeki haftadan itibaren yapacağız dedi. Nst de hiçbir kasılma sancı falan çıkmadı gayet iyi dedi ona da. Kanama olur suyunun geldiğini hissedersin geçmeyen sancın olur o zaman gel dedi. Nstyi yapan bayan beni süt gelmesi açısından ve bebeği emzirme açısından bilgilendirdi. 37. haftadan itibaren her gün düzenli olarak yeşil mercimek, dereotu, aşurelik buğday, incir kurusu, hurma, bir avuç kaju, erik- ayva kompostosu tüketmemi söyledi. Bunları yaparsan bol bol sütün olur dedi. Doğunca ten tene temas çok önemli sevgiyle gelir sütün bebeğini göğsünde koynunda tuttukça gelir dedi. Sizlerle paylaşmak istedim kızlar belki içinizden birilerine faydam olur :) maalesef minnoşumun yüzünü göremedik göstermedi hiç.. Baş aşağı da dönmüş doğum pozisyonunu almış kii bu beni çok sevindirdi. :) İnşallah sizlerden de böyle güzel hayırlı haberler alırızz :)

Maşallah canım sağlıkla gelsin yavrun 💓💓

Selam hanımlar bende kontrolden geldim 2,958 Gr olmuşuz 49,7 cm 🤣🤣 nst girdim 40-55 arası çıktı sancım bebisim baş aşağı duruyor haftada bir gitmeye basliyacagm bugün son eksiklerimi tamamlayip çantamı kapatacağım inşallah 💗💗
Gözünüz aydın canım, maşallah boyuda iyi bebeğin 😊

Okuduğum modern bebek bakımı kitaplarında böyle bilgiler mevcut ya geneli diyor ki eskiden göbek bağı düşmeden yıkamayın deniyordu artık yıkayabilirsiniz diyoruz 🙄🙄 7 15 gün arası düşüyormuş göbek bağı ve asıl düşünce açık yara haline geleceğinden o zaman yıkamayın silin süngerle diyorlar 🙄 napcaz ki ya öf
Canım ilk çocuğumda üst komşum bebek hemşiresiydi, hergun bana uğrardı sağolsun, göbeğin düşmesini beklemedi ama kurusun diye bekledi, ilk onunla yıkadık.

Canım senin bebeğin bikac hafta önden gidiyordu doğum tarihini ne zamana verdiler? Benimde ayağa kalkarken arka tarafıma çok baskı oluyo bazen, ağrıyo. Kafası aşağıda ya baskı arttı. Ben senden hafta olarak gerideyim bebekte aşağıda bikac haftaya oncesine gore o yüzden midem idare eder durumda.
Canım benim bebek 4 hafta önden gidiyor doktor 3 aralık sezeryan verdi resmi olarak
35 +3 üm ama ulturasonda suan 39 olarak cıkıcam hep öyle 4 hafta önde cıkıyorum doğum tarihimi 3 aralık olarak verdi doktorum ama resmi boyutuma göre midem çok beter yemek yiyywmiyorum

Dönmüş değil mi tatlım senden haber bekliyordum teorimiz doğru demek çok sevindim hadi hayırlısı ☺️ maşallah kuzuna darısı doğuma olsun beslenmene de biraz daha dikkat et kilo yapıcı gıdalar tüket bi sıkıntı olmaz kuzum, alabildiği kadar alır doğuma kadar 😍🙏
Evet kuzum dönmüş geçen akşam acıttığında ve ses geldiğinde dönüyormuş demek ki :) amin inşallah canım dikkat ediyorum ben kg alıyorum o almıyor fazla. Doktor dedi ki senin kilo alıp da onun almayışı senin beslenmenle alakalı değil dedi bazen plesanta da az besliyor onun seninle alakası yok dedi ama tabi gene de ben kızım için sağlıklı şeyler yemeye devam edeceğim :))

Benim şekerim 60 -70 açlık tokluk tatlı yesem de 100 max çıkıyor şekerin düşük gizli şekerin olabilir dedi türkiye diyabet vakfına gitmiştim hiçbişi çıkmamıştı 🤷🏻‍♀️ Tüp bebek denemesinde 3 doz şeker yüklemesi yapıldı bişi çıkmadı ben o yüzden araştırmadım bile kadın doğumcunun dediğini insanın ne hissettiğini gerçekten önemsediklerini düşünmüyorum söyledikleri tek kelime bir sonraki kontrole kadar insana sıkıntı olur mu stres yapar mı umurlarında degıl bır sorun olur mu dıyınce yok demelerı hele benı bıtırıyor neden soyledın kı o zaman sımdı bunu 🤷🏻‍♀️ Allah hayırlı kader yazmış olsun kaderin önüne geçemiyoruz ben öyle inanıyorum şu an çocugu uzatacak sihirli bir gücüm yok ya da kg aldıracak vs parametreler de olası değerler arasında gorunce sakınlesmeye calısıyorum kendı kendıme 🤷🏻‍♀️ 2600 gram dogmusum ben çok şükür yaşıyorum 4 kg doğmak da iyi değil bebek de diyabet bile çıkabiliyor diyorlar düşük kg'ya prematüre diyorlar 🤷🏻‍♀️ Anlamadım mecbur olmasam hiç gitmicem keşke köyde yaşasaydım evde dogursaydım teyzelerle olsaydı bıtseydı 🤷🏻‍♀️

Canım ben ilk öğrendim 116 açlık şekerim cıktı 8 aydır diyetteyim hiç karbonhidrat yemiyorum şekeri geçtim hayatımın bu anlamda en zor geçen 8 ayı. Buna rağmen doktor bana 75 ml şeker yüklemesi yaptırdı için rahat etmediği için ve Allah korusun çocuğuma bisey olur diye korkup yaptırdım sonuç diyete devam dedi!!!. Başka söylediği bisey yok. Bana coraspini 10 gün kala bırak dedi bebekte kalp hastalığı yapabiliyormuş. Nasıl inanacaz ki bu durumda 🙇‍♀️🤦‍♀️ ben 5 kilo doğmuşum ve çok iri bi bebekmisim. Ciddi hormon sorunlarım oldu hayatım boyunca hala da tiroitlerde sorunum var, çok kilolu olması da bi acıdan iyi değil. Her kilolu bebek böyle olabilir demiyorum kimse böyle algılamasın da. Kısa olmuş veya zayıf olmuş hiç önemli değil sadece sağlıklı olması önemli onu demek istiyorum. Ben 1,70 boyundayım eşim 1.83 bi kere bebeğin boyunu söyledi doktor normalden kısaydı ama aklımda bile değil kaç demişti. Saglikli olsunlarda da 🥰🥰

Canım benim bebek 4 hafta önden gidiyor doktor 3 aralık sezeryan verdi resmi olarak
35 +3 üm ama ulturasonda suan 39 olarak cıkıcam hep öyle 4 hafta önde cıkıyorum doğum tarihimi 3 aralık olarak verdi doktorum ama resmi boyutuma göre midem çok beter yemek yiyywmiyorum

Canım senin 4 hafta öndeyse 3 aralıktan önce alırlar o zaman bebeği. Maşallah gelişimi iyi neden doğum tarihini geç verdiler anlamadım 😶 10 güne doğacak şekilde hazır olurdum ben olsam 🥰

Evet kuzum dönmüş geçen akşam acıttığında ve ses geldiğinde dönüyormuş demek ki :) amin inşallah canım dikkat ediyorum ben kg alıyorum o almıyor fazla. Doktor dedi ki senin kilo alıp da onun almayışı senin beslenmenle alakalı değil dedi bazen plesanta da az besliyor onun seninle alakası yok dedi ama tabi gene de ben kızım için sağlıklı şeyler yemeye devam edeceğim :))
Dedim ya ses geldi diye bende öyle anladım döndüğünü 😁 gayet yerinde bence sen bebeğe yarayacak şeyler tüketmeye devam et alacağını aliyo zaten çokta abartmamak lazım bu sefer biz kilo alıyoruz belli zaten kilo aldıracak ürünler 🤗

Canım senin 4 hafta öndeyse 3 aralıktan önce alırlar o zaman bebeği. Maşallah gelişimi iyi neden doğum tarihini geç verdiler anlamadım 😶 10 güne doğacak şekilde hazır olurdum ben olsam 🥰
Canım bebeğin önde olması önemli değilmiş sat tarihine göre almak zorundalarmis 😘 zaten 36 dan sonra sadece kilo aliyomus bütün yer şeyi tamam oluyomus ..

Kızlar doğumdan çıkıp da bebişleri eve getirince hemen yıkıcak mısınız yoksa göbek bağının düşmesini mi bekliceksiniz. Her doktor her ebe farklı şey söylüyor. 🙄🙄
Ben kızımı yıkamıştım. 10 gün sürdü göbek bağının düşmesi. Bu sefer yıkamayı düşünmüyorum. Silerim sadece

Dedim ya ses geldi diye bende öyle anladım döndüğünü 😁 gayet yerinde bence sen bebeğe yarayacak şeyler tüketmeye devam et alacağını aliyo zaten çokta abartmamak lazım bu sefer biz kilo alıyoruz belli zaten kilo aldıracak ürünler 🤗
Aynen kuzum bence de çok da abartmamak lazım kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil öyle düşünme çoğu anne öyle düşünüyor dedi ama yanlış dedi. Sağlığı yerinde olduktan sonra zayıfmış kilosu yerindeymiş hiç önemli değil dedi. :) Aynen kuzum ses gelmişti ya korkmuştum :)) Tüketmeye devam ediyorum kuzum bakalım zaten önümüzdeki haftadan itibaren şu süt yapan gıdalara geçeceğim :D :)

Aynen kuzum bence de çok da abartmamak lazım kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil öyle düşünme çoğu anne öyle düşünüyor dedi ama yanlış dedi. Sağlığı yerinde olduktan sonra zayıfmış kilosu yerindeymiş hiç önemli değil dedi. :) Aynen kuzum ses gelmişti ya korkmuştum :)) Tüketmeye devam ediyorum kuzum bakalım zaten önümüzdeki haftadan itibaren şu süt yapan gıdalara geçeceğim :KK70: :)
Nasıl bir sesti canım o 🥰🙄

Aynen kuzum bence de çok da abartmamak lazım kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil öyle düşünme çoğu anne öyle düşünüyor dedi ama yanlış dedi. Sağlığı yerinde olduktan sonra zayıfmış kilosu yerindeymiş hiç önemli değil dedi. :) Aynen kuzum ses gelmişti ya korkmuştum :)) Tüketmeye devam ediyorum kuzum bakalım zaten önümüzdeki haftadan itibaren şu süt yapan gıdalara geçeceğim :D :)
Aynen öyle fazla kilolu oluncada korkutuyolar yok şeker var yok bilmem ne çocuğu göstermiyor bu sefer o halde daha da stres olur insan . Bende geçeceğim su göğüs ucu kremi sormayı unuttum neyse ay sonuna gideceğim o zaman başlarım doğumu tetikliyomus ugrasinca

Back
X