Ben de vermeyi dusunmuyorum ama gecen gun esimin kuzeni sut suyun yerini tutmaz ben gunde 1 cay kasigi verdim dedi cok dogru bulmamakla birlikte kafam karisti yine de
benim kardeşim verdi arada çok çok az verilmesi gerektiğini söyledi . kardeşim de doktor bu arada yine çocuk doktoruna da sordu o da ver demiş çocuk doktoru da profesör. Ben vermeyi düşünüyorum 1-2 çay kaşığı da olsa kaynatılıp soğutulmuş şekilde.
Gazı çıkmış maden suyunu bir kaşık bebeğin gazı olmuyor diyorlar bende onu düşünüyorum bakalım bir kaşıktan bişey olmaz bence şekeri düşse serumla veriyorlar şeker bile suda verilmiş oluyor az verilebilir
Canım rapor bitince sen işine git, odana girdirmediginde SGK yi ara, mobbing var ik müdürü odama girdirmiyor, ne yapayım diye bir sor, sesli sesli, hepsi duysun. İk müdürü filan varsa çok küçük bir şirket de değildir, ayıp yaptıkları.
Büyük ve güçlü bir şirket o yüzden çekiniyorum. Avukatımda fotoğraf çek video çek dedi. Kartla giriş yapıyoruz giremezsen de öyle yap dedi. Girdim diyelim masamı boşaltmışlardı şimdi başka biri oturmuş ne yapacağım tüm gün oturtmayacak git diyecek, ücretsiz imzala diyecek.
7 15 gün arasında düşecek bir bağı beklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum ben de, hadi 2 3 gün beklenir de.. kasım annelerinde doğum yapmış annelere de sordum biri anne ısrarıyla yıkamış bebeğin kulağına su kaçmış işitme testinden geçememiş. İyice kafam karıştı
Çok takılma canım bir şekilde hallolur. Sen hastanede bebek hemşirelerine falan danışırsın istersen. Su kaçma olayı nasıl olmuş ki sanki yenidoğanların su kaçmıyor diye hatırlıyordum
Ama bebişler yıkana yıkana büyür ya, ben düşene kadar bekleyemem göbek bağını. En fazla kuruyup edene kadar beklerim taş çatlasın eve geldkten sonra 3 4 gün olur o da dayanabilirsem tabi
Bebisler dogduktan sonra su vermeyi dusunuyor musunuz? Bazilari kesinlikle 6 ay hicbir sey verilmemeli diyor bazilari da bebeklerinde suya ihtiyaci var 1 cay kasigi da olsa verilmeli diyor neye inanacagimizi bilemedik bazi konularda
Ben vermedim canım kızım Ekim bebeği. Şimdi aralık hiç vermem. Ek gıdaya geçince veririm. Bir de mama verilirse de su veriyorlar diye biliyorum ama emin değilim
İyi akşamlar çantama mama koymayacaktim ama son dakika eşimi koştur mama al demiyeyim diye küçük bir paket almaya karar verdim hipp aldım hiçte bilgim yoktu fikri olan var mı markayla ilgili iyi mi yaptım acaba
Bende bir soru sorayım
Kızım doğduğunda doktor iyi suyla yıkayın demişti(yani içme suyu) Tabii ilk çocuk o zaman 5 ay öyle yıkadık şimdi de 40 ı çıkana kadar öyle yaparım diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bende bir soru sorayım
Kızım doğduğunda doktor iyi suyla yıkayın demişti(yani içme suyu) Tabii ilk çocuk o zaman 5 ay öyle yıkadık şimdi de 40 ı çıkana kadar öyle yaparım diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bende bir soru sorayım
Bende bir soru sorayım
Kuzum sarılık olunca hastanede yatiriyolar degere göre bebek aç kaldığından zaten çoğunlukla sarılık oluyo bazıları mama bile vermiyo illa emsin diye ki anne sütü ilk başta yogun gelmiyo bazen iki üç gün bile duruyomus benim ilk bebeğim olacak ama çevremden çok gördüm. şekerli suyu zaten şekeri dengelensin diye veriliyo bebegi yoksa uyandırmak mümkün olmuyo asıl emzirmekle atiliyo zaten sarılık tabi tercih meselesi
üstelik benim oğlum yaz bebeğiydi ona rağmen gram kokmadı mis gibiydi tabi sonrasında hergün hatta bazen aşırı sıcsklardan günde 2 defa yıkadık kışın da günaşırı yıkadık 2 yaşına kadar bu şekilde devsm ettik
Tabi canım bide adettendir tuzlanir filan kokmasin diye tabi yıkanır ama göbeği dusune kadar yıkamayı düşünmüyorum hatta düşünce bile yinede en azından bı gün bekleniyomus diyorum ya kış olacagindan biraz tedirgin olabiliriz yoksa bende biliyorum su gerçekten rahatlatiyo yıkanması lazım
Kuzum sarılık olunca hastanede yatiriyolar degere göre bebek aç kaldığından zaten çoğunlukla sarılık oluyo bazıları mama bile vermiyo illa emsin diye ki anne sütü ilk başta yogun gelmiyo bazen iki üç gün bile duruyomus benim ilk bebeğim olacak ama çevremden çok gördüm. şekerli suyu zaten şekeri dengelensin diye veriliyo bebegi yoksa uyandırmak mümkün olmuyo asıl emzirmekle atiliyo zaten sarılık tabi tercih meselesi
sut hemen gelmezse veya yeterli olmazsa mama takviyesinden kacinmam tabiki karni doysun sarilik olmasinda varsin biraz meme biraz mama alsin. Tabiki temennimiz bol bol sutumuz olsun Benim annemin cok sutu varmis benimde olacagini dusunuyorum ona cektiysem
Bebisler dogduktan sonra su vermeyi dusunuyor musunuz? Bazilari kesinlikle 6 ay hicbir sey verilmemeli diyor bazilari da bebeklerinde suya ihtiyaci var 1 cay kasigi da olsa verilmeli diyor neye inanacagimizi bilemedik bazi konularda
Kız herşeyi herkesi boşver bebeği kucağına alınca bebeğin için herşeyin en iyisini sen bilip yapcan zaten. Arada verirsin suyun bi zararı olmaz ama anne olarak sen herkesten daha iyi bakarsın zaten