Kizlar 2 gündür atesim var 38 39 goguslwrim patlayacak gibi şişti.70 beden 95 oldu semsert. Koltuk altlarına kadar dolu sanki yanıyor gibi oluyor sut kanallarını hissediyorum feci süt var içersen.halsozlik bitkinlik sezeryan dikisim bel ağrım her şey ustuste sanki cok kötüyüm.pompam daha gelmedi sagamiyirum da
Kızlar emzik konusunda ne düşünüyosunuz? Benim daha 3.günden göğüslerim parçalandı hep ve bebiş bırakmıyo sürekli orda durmak istiyo doktorumuzda emme bittikten sorası için önerdi ama emin değilim.Kullanan var mı
Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun evlatlarınız. Rabbim analı babalı büyütsün inşallah vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar.. Kaç gündür giremiyorum adam gibi yazılanları okuyamadım bir sürü sayfa birikmiş. Benim için günler bebişin çişi, kakası, çamaşırı, emmesi, uyuması, uyumaması şeklinde geçiyor. + bir de ev işleri eklenince baya bir zorlanıyorum.. Annem ilçeye dönmek zorunda kaldı özürlü kardeşi var o yüzden eşimle ikimiz idare etmeye çalışıyoruz kayınvalidem sağolsun yemek yapıp getiriyor sürekli. Kızımla yeni hayata uyum sağlamaya çalışıyoruz ilk çocuk olduğu için tecrübesizlik çok bende o yüzden de neyi nasıl yapacağımı bilmemek yoruyor. kaç gündür yazamadım sizlerle paylaşmak istedim kızlar. inşallah doğum yapacak olan arkadaşlar da bir avazda kurtulurlar sağlıkla evlatlarını kucaklarına almak nasip olur inşallah. Bütün yorgunluklara rağmen anne olmak güzel şey ufacık bakışı gülümsemesi dünyalara bedel. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
Kızlar hastanede ne yiyeceksiniz ya, hastane yemeği mi dışarıdan mı ? Ya da doğuranlar naptılar? Ben sezaryen olursam 2 gece kalabilirmişim, 1 gece idare edilirdi bi şekilde de 2 gece de az değil hastane yemeği çok fazla kişinin elinden geçio, dışarıdan hiç değilse görüosun kim hazırlıo edio falan
Kızlar hastanede ne yiyeceksiniz ya, hastane yemeği mi dışarıdan mı ? Ya da doğuranlar naptılar? Ben sezaryen olursam 2 gece kalabilirmişim, 1 gece idare edilirdi bi şekilde de 2 gece de az değil hastane yemeği çok fazla kişinin elinden geçio, dışarıdan hiç değilse görüosun kim hazırlıo edio falan
Dışarıdan olanlar da şüpheli canım
Zaten insanın canı çok fazla bişey istemiyor
Sıcak çorba falan içilir
Yanına belki komposto kuru meyve bisküvi falan alabilirsin
Kızlar emzik konusunda ne düşünüyosunuz? Benim daha 3.günden göğüslerim parçalandı hep ve bebiş bırakmıyo sürekli orda durmak istiyo doktorumuzda emme bittikten sorası için önerdi ama emin değilim.Kullanan var mı
En azından iki hafta verilmemeli diye biliyorum yeni doğanın emiş gücü zayıf olduğundan bu sefer seni ememiyomus biberonun akış hızını bile etkiliyomus meme reddinde
Dışarıdan olanlar da şüpheli canım
Zaten insanın canı çok fazla bişey istemiyor
Sıcak çorba falan içilir
Yanına belki komposto kuru meyve bisküvi falan alabilirsin
Ben disardan esime yemek aldirtirim soganli yemek yiyemedigim icin zaten hastane yemegini yeme sansim pek yok ya da anneme corba yaptirir onunla idare ederim cikana kadar
Birileri yemek getirebilir canım. Ya da yemeksepeti gibi yerlerden alabilirsin. Evden gelemediği sürece hepsi risk ama. Yapıcak bişey yok. Yemekten bulaşma riskinin çok olacağını sanmıyorum üstüne öksürülüp tıksırılmadığı zaman. Bir de hastane personeli düzenli test veriyor diye biliyorum. Yemekhane personeli de dahildir bence buna.
Canım covidden dolayı ekstra bı durum olmadığından bir gün yatiliyomus sezaryanda olsa yani benim hastanemde süreç öyle vakalar baya arttı riske atılmak istenmiyo senin için gaz çıkışı çok önemliymiş o olduktan sonra normal kabul ediliyomus. Onun dışında zaten katı bişey yedirmiyolar çorba hoşaf türü beslenir iki günden bişey olacağını sanmıyorum ki hemen karıya gecilmiyo kabızlık olmaması açısından onun dışında bisküvi tarzinda biseyler alabilirsin ben her ihtimal karşı kuruyemiş tarzından da biseyler de koymayı düşünüyorum sade nescafe rezene filan oneriliyo anestezi açısından
Canım covidden dolayı ekstra bı durum olmadığından bir gün yatiliyomus sezaryanda olsa yani benim hastanemde süreç öyle vakalar baya arttı riske atılmak istenmiyo senin için gaz çıkışı çok önemliymiş o olduktan sonra normal kabul ediliyomus. Onun dışında zaten katı bişey yedirmiyolar çorba hoşaf türü beslenir iki günden bişey olacağını sanmıyorum ki hemen karıya gecilmiyo kabızlık olmaması açısından onun dışında bisküvi tarzinda biseyler alabilirsin ben her ihtimal karşı kuruyemiş tarzından da biseyler de koymayı düşünüyorum sade nescafe rezene filan oneriliyo anestezi açısından
Bana muhasebe 2 gece kalınıo sezaryende dedi, doğum hemşirelerine de sordum onlar da doktor uygun görürse 2. günün akşamüstü de çıkarabilir sizin durumunuza bağlı dedi. Bi şeyler koyayım yanıma ben de madem komposto dışında.
Sağol canım bunları da deniyim. Sabah çok canım acıdı ama emzirip boşaltmaya çalıştım, sonra sağdım biraz boşaldı. Az önce de sıcak su torbasını tutup biraz ovdum hafifledi ağrısı ama kimi yerde sıcak kompres önerilmiyor diye okudum. Geçmezse bir de buz tutup deniycem onun da işe yaradığını söyleyenler oldu. İnşallah daha kötü olmadan geçer ağırlaşıp antibiyotik almak istemiyorum hiç
Canım önce göğsünü yumuşat öyle bebeğinin ağzına ver..sagarak yumuşat öyle tutsun göğsünü..bende mastit yaşadım sertlesince hemen sagiyordum bir de emzirme sıralarını şaşırma birini veriyorsan sonra öbürünü vermeye çalış yani biriktirme memende sütü biliyorum memen ucu yaralaricok acıtıyor ama acitsa da ver ki memen bosalsin rahatlasın öbür türlü hem mastit le hem memeucu yaralariyla uğraşmak seni daha çok yipratir
Bana muhasebe 2 gece kalınıo sezaryende dedi, doğum hemşirelerine de sordum onlar da doktor uygun görürse 2. günün akşamüstü de çıkarabilir sizin durumunuza bağlı dedi. Bi şeyler koyayım yanıma ben de madem komposto dışında.
Bende bugün sordum fiyat öğrenmek açısında bir gün yatiliyo ekstra durumda iki gün ve sonrası degisiyo dedi . Her hastanenin işleyişi farkli tabi. Almakta fayda var tabi ev yakınsa yapilip filan çorba getirilir. Ama dediğim gibi ben ameliyat olmuştum dikkat etmedim kimsede bişey dememisti gaz çıkışı önemli diye resmen bir hafta cikamamistim fazla zorlamakta istemediğimden çok sıkıntı olmuştu benim için bunda bayağı dikkat edeceğim hemen katı tüketmeyi düşünmüyorum vitaminli tuketecegim atıştırmalıklar filan .
Sağol canım bunları da deniyim. Sabah çok canım acıdı ama emzirip boşaltmaya çalıştım, sonra sağdım biraz boşaldı. Az önce de sıcak su torbasını tutup biraz ovdum hafifledi ağrısı ama kimi yerde sıcak kompres önerilmiyor diye okudum. Geçmezse bir de buz tutup deniycem onun da işe yaradığını söyleyenler oldu. İnşallah daha kötü olmadan geçer ağırlaşıp antibiyotik almak istemiyorum hiç
Sürekli masaj yapıyordum ben goguslerime damarlarım çok sizlardi sonra baktım bebişim azıcık emiyor bosaltamiyor gogsumu ondan oluyormuş sonra hep emzirdikten sonra sagdim posetleyip buzluğa attım gogsum boş oldukca çok rahatladım ve ılık duş da çok rahatlatıyordu ben soğuk kompres denemedim ama denesem sanki iyi gelmezdi gibi geliyor bilmiyorum deneyenler varsa ne der bu konuda
Kızlar ben de kontrole gittim bugün, 5 gündür sabah akşam havuç suyu içiyorum ama bebeğin suyu artmamış. Sabit kalmış en azından, yoksa acil sezeryan gerekebilir demişti doktorum. Cuma günü tekrar gidecem. Sezeryan günüm belli oldu 8 Aralıkta sabah 9 da olacak Inşallah bi aksilik olmazsa 37+1 oluyor bi haftam kaldı şimdiden çok heyecanlıyım Inşallah sağlıkla kucagimiza alırız bebislerimizi ❤❤❤
limpido
canım 8 Aralık olarak beni de ekleyebilirsen sevinirim