2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Cevap için teşekkür ederim canım Bende şuan 25. Haftalık hamileyim idari izinliyim doktorum 32. Haftada çalışabilir raporu verirse 37. Haftaya kadar çalışıcam 37.hafta da iş göremezlik raporu vermek lazımmış bunu bilmiyordum ondan buraya yazıp sorayım dedim

Evet zorunlu canım. Ben de bu pazartesi vereceğim.
Teşekkür ederim cevap için bende şuan 25 haftalık hamileyim idari izinliyim 32 hafta ve 37 hafta arası çalışabilir raporu alcam sanırım 37.haftada da ayrılmak için iş göremezlik raporu alıp ayrılış yapmak lazımmış

Bebek dünyanın güvenli olduğundan emin olmadan sünnet yaptırmak travmatik olacaktır. Bebeklerde zaman kavramı yoktur, bir şey varsa sonsuza kadar vardır, yoksa sonsuza kadar olmayacaktır onlar için. O yüzden çektiği acıyı sonsuz zanneder, sünnete eşlik edemeyecekseniz sonsuza kadar yalniz kalacagini zanneder. Doğum zaten bebek için çok ciddi bir olayken, dogar doğmaz aşı, topuk kanı gibi prosedürler, yabancı insanlar, tenine değen yabancı maddeler, sesler, ışıklar hatta nefes almak bile yeterince korkutucu iken bir de sünnetle korkutmamak gerektiğini düşünüyorum. Bebekler doğduğunda yorgun ve tepkileri zayıf olduğu için acı hissetmeyeceklerini söyleyenler var fakat bu asla bilimsel değil. Benim de oğlum olacak, kendisini bir güzel sarıp sarmalayan ailesiyle gerçekten güvende olduğunu anlayacağı, yüzümüzden ve sesimizden bizi tanıyacağı zamana kadar beklemeyi düşünüyorum. Yara bakımının zorlamaması için çok hareketlenmeden, belki 2-3 aylıkken yaptırmayı düşünüyoruz şimdilik.

Kızlar gümüş göğüs kalkanı alanınız var mi tavsiye edebileceğiniz marka var mı
Canım ben indirimden silver nurse almıştım nemlendiriyor gibi şimdilik ama doğumdan sonra tam belli olacak tabi işe yarayıp yaramadığı.
Kızlar kucağıma aldım emzirdim odamızdayız sütüm çok az geldi devamı gelmedi tek ümidim bişiler yiyince gelmesi
3270 gr 50 cm doğdu bu arada
Maşallah kuzum çok şükür bak kavuştun sağlıkla Allah anneli babalı büyütmeyi nasip etsin darısı başımıza sütünde gelir inşallah süt yapıcı bi şeyler yemeye başladıkça hiç panik yapma.
Kızlar bende doğum yaptım spinal anestezi.dogumum çok güzel geçti.simdi ağrılarım başladı.kizim 3.600 kg doğdu.darisi tüm bekleyenlere
Gözünüz aydın Allah anneli babalı büyütsün inşallah

Anlamaya başladığında daha mı çok travma olur diye çekiniyorum ben de Galiba 40ını bekleyeceğim

Kızlar kontrole gittim ben de bugün. Hala dönmemiş tabi bizim kız 1 haftada 4 cm uzamış boyu, karın çevresi ilk defa 1 hafta geride çıktı hep en az 4 5 gün önde çıkardı, ama bozayı bıraktım bu ara ondan mı acaba 2770 gr, 51 cm çıktı. Ay ben uzunum zaten de 51 cm de 36+0a göre uzun geldi ama kafası normal çıktı abartmışım kızımı sanırım o kadar da koca kafalı değilmiş ama son haftalar artık doğru sonuçlar da çıkmayabilir. 3 kgyu geçeydi iyiydi. Nstde hiç sancım yok, doktor artık yeri çok dar dönmez gibi duruo yine de 38i beklicez öyle tarih vercem dedi. Benim 1 Ocak satım ya, ben yılbaşını hastanede geçirmek istemiyorum. Sizce 24 Aralık erken mi olur yoksa bekleyeyim mi kendi isteyip gelmezse son günlere kadar, kafam karıştı 24ünde 38+6 oluyoruz. Sizce napayım

Ben can sağlığıyla ilgili bir sorun olmadığı sürece 42.haftaya kadar beklenmesi taraftarıyım. Çünkü bebek hazır olduğu zaman su kesesi patlıyor. Bebek çıkmak için çaba harcıyor. Diğer türlü uyuyan Bi insanı zorla uyandırmaya çalışmak yürümeyen Bi çocuğu zorla yürütmek gibi geliyor bana kuzum.

Ama dediğim gibi sağlıkla ilgili bir sorun olur. Mekonyum yapar. Rahim ağzında kanama olur. Plesanta ayrılmaya başlar. Kalp atışları düşer. Yada eşi rahim ağzına gelir.. O zaman en doğru sürede almak lazım.

Dönmeyecekse eğer beklemenin lüzumu var mı canım? Doktorun ne diyor

seninle aramizda 2 gun var ayni sayiliriz seninkinin boyunu 2 kere okudum yanlis mi okuyorum diye sali gunu benimki 46 cm 2600 gramdi Bence 24u erken degil canim doktor bana bu haftayi da tamamlasin sonra istedigi zaman gelebilir sorun yok demisti

Benim de kafam bu yüzden karışık ya duran çocuğu zorlamanın anlamı olur mu ki sırf ben rahatlayayım diye neyse bu konuyu 38de net bir şekilde konuşayım doktorla. 42 geç olur belki ama yılbaşından sonra alınsın bari en kötü
Dönmeyecekse eğer beklemenin lüzumu var mı canım? Doktorun ne diyor
Yok normal için beklemicez canım ama gelişimi tamamlansın iyice diye düşünüyorum.
seninle aramizda 2 gun var ayni sayiliriz seninkinin boyunu 2 kere okudum yanlis mi okuyorum diye sali gunu benimki 46 cm 2600 gramdi Bence 24u erken degil canim doktor bana bu haftayi da tamamlasin sonra istedigi zaman gelebilir sorun yok demisti
Valla ben de bugün boyu ilerde diye şaşırdım en son 34+5te 47 cmdi. Ama ben de uzun, kollu bacaklı bi bebekmişim bana çekmiş sanırım annemin dediğine göre 55 cm doğmuşum. Kilosu da azcık daha fazla olaydı iyiydi hem uzun hem zayıf naparım, kırılır incinir bir yeri diye korkar insan neyse hayırlısı artık doğum tarihi konusunda, belki de kendi isteyince gelir suyum gelir eder ya da sancım başlar. hepimiz için hayırlısı

Herkes herseye karismasa ne guzel olacak Allah zaten ilk baslarda damla damla veriyor yiyebilecegi okadar tabiki bende annemden fikir aliyorum ama herkesi karistirmayin herseye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…