Kesinlikle katılıyorum sana hemen yaptıramam önce bir alışsın o bize biz ona. Gelecek olduğu dunyaya. Sağlıcakla harekete geçmeden yaptırırız insallahBebek dünyanın güvenli olduğundan emin olmadan sünnet yaptırmak travmatik olacaktır. Bebeklerde zaman kavramı yoktur, bir şey varsa sonsuza kadar vardır, yoksa sonsuza kadar olmayacaktır onlar için. O yüzden çektiği acıyı sonsuz zanneder, sünnete eşlik edemeyecekseniz sonsuza kadar yalniz kalacagini zanneder. Doğum zaten bebek için çok ciddi bir olayken, dogar doğmaz aşı, topuk kanı gibi prosedürler, yabancı insanlar, tenine değen yabancı maddeler, sesler, ışıklar hatta nefes almak bile yeterince korkutucu iken bir de sünnetle korkutmamak gerektiğini düşünüyorum. Bebekler doğduğunda yorgun ve tepkileri zayıf olduğu için acı hissetmeyeceklerini söyleyenler var fakat bu asla bilimsel değil. Benim de oğlum olacak, kendisini bir güzel sarıp sarmalayan ailesiyle gerçekten güvende olduğunu anlayacağı, yüzümüzden ve sesimizden bizi tanıyacağı zamana kadar beklemeyi düşünüyorum. Yara bakımının zorlamaması için çok hareketlenmeden, belki 2-3 aylıkken yaptırmayı düşünüyoruz şimdilik.
Kuzum benim 29 Kasım İsmi Masal 3160 kilosu boyu da 49 cm2020 ARALIK BEBEKLERİ
Bebeğine Kavuşan Annemiz Doğum Tarihi Bebeğin Cinsiyeti Bebeğin İsmi Bebeğin Haftası Bebeğin Kilosu Bebeğin Boyu beti8892 04.11.2020 Kız Rüya 35+5 3200 gr 53 cm dgulkts 10.11.2020 Erkek Mücahit Yaman 38+4 3250 gr 45 cm @Hufezaa 10.11.2020 Kız Ayşe Hüma 36+5 2170 gr 44 cm Tubaaaa81 16.11.2020 - - - 2760 gr - anreb3232 16.11.2020 Kız Belis 36+5 2600 gr 44 cm Kuzeylitekeli 16.11.2020 Kız Gülce 37+6 3000 gr 49 cm acemianne92 17.11.2020 Kız Ela 37+5 2590 gr 48 cm _Sitare_ 17.11.2020 Kız Eda 36+6 2160 gr 46 cm @nil5347 18.11.2020 İkiz - - 3200 gr-2500 gr - elf21 18.11.2020 Kız - - 3220 gr / 50 cm - @cyd86 19.11.2020 Kız Beyza - - - @Judy_K 19.11.2020 Erkek 3100 gr Limona 20.11.2020 - - - - - @beklemede27 22.11.2020 - - 34+6 2775 gr 48 cm nsl4721 24.11.2020 Kız Öykü 38+6 3600 gr 52 cm armin83 25.11.2020 - - 38+0 2920 gr 49 cm birumut3 25.11.2020 - - 34+5 2600 gr - Elos35 26.11.2020 Kız Asel 39 3500 gr 51 cm @fikoss 26.11.2020 Kız - - 2950 gr - Nevalarinasya 26.11.2020 Erkek - - 3000 gr 50 cm Faoc 26.11.2020 Kız Gökçe - - - brnbrr 26.11.2020 - - - - - btl2 26.11.2020 - - - - - @Hb0216 26.11.2020 Kız Berin 35 2640 gr 49 cm @duygugzl 28.11.2020 Kız Ada 38 3200 gr 52 cm @damlapal 28.11.2020 Erkek 38 3960 gr 52 cm @Ftm009 29.11.2020 Erkek Ahmet Nevzat 39+4 4000 gr 51 cm @Msnmsn 30.11.2020 Erkek Yusuf Eymen 39+2 3560 gr 53 cm E Endobeybi 30.11.2020 - - 37+4 - - @Enesra54 30.11.2020 Erkek Enes Aras 38 2360 gr 48 cm @Sevgiliplath 30.11.2020 Erkek Demir 39 3925 gr 55 cm @nejfer 01.12.2020 Erkek Doğan Uraz 38+0 2640 gr - @Seuta 02.12.2020 Kız Karaca 39 3200 gr 49 cm
Ben bugün yarın pilates topuna da başlıyorum artık:)Yok kuzum ya nolcak. Gün içinde Bi tane şekle giriyoruz zaten. Ben bir ebeyle çalışıyorum şuan. Bana dedi ki bol bol yürü. Başları daha ağır olduğu için otomatik olarak Yer çekiminden dolayı aşağı dönüyorlarmış çoğunlukla.
Bi tane pilates topu al. 65 CM.
Üzerine tam otur.
İleri geri
Sağa sola
Saat yönünde
Saat yönünün tersinde
Sonsuzluk işareti şeklinde üstünde poponu ve kalmanı hareket ettir.
Üstünde hafif hafif zıpla.
Hem Bel ağrılarına iyi geliyor. Hem pelvisini güçlendiriyor.
Onun dışında görmüşsündür. Kedi gibi dizlerinin ve ellerine üstüne çök. Öyle hareket et.
Bi kaç yerde de hafif amuda kalkmayı öneriyorlar.
Bebek çok güvenli Bi yerde zaten. Birşey olur diye korkma
Kuzumm benim detaylı ultrasonda çıkmıştı plesenta previa olduğu öncesinde belli değildi sizinki daha cok yeni hafta ilerledikçe kendiliğinden yukarı çıkıp previa durumu ortadan kalkabiliyormuş benimki sonradan öyle oldu düzelmediMaşallah sağlıkla büyüsün inşallah bebeğinizBen de Bugün plesanta previa olduğunu öğrendim. 9 haftalık. Siz de biliyor muydunuz en başında?
Cuma günü bitecek inşallah eşim pozitif çıktı sonra bana test yapıldı bende pozitifim ama hiç belirti falan yok bende nasıl anlamadım test mi hatalı diye düşünüyorumCanım gözün aydın sağlıkla büyüt inşallah kuzunukorona olmanıza çok üzüldüm daha yeni mi oldunuz kaç gün var karantinanın bitmesine inşallah oğlunla çabucak kavuşursunuz
Evde 12 den sonra sancım vardı ufak ufak takip ettim başta 7 8 dk da Bi oluyordu düzenli geliyordu sonra 2 saat sonra dk lar azalmaya sancı sıklaşıp süresi de uzamaya başladı ilk olandan daha uzun süre agrıyordu sancı geldiginde 5 dk ya düştü aralıkları evin içinde yürüdüm hareketler yaptım doguma faydası olan sonra ambulans çagırdık ben pozitif oldugumdan arabayla gidemedik eşim arabayla geldi cezayı göze alıp hastaneye gittik covit bölümüne aldılar ebe geldi baktı 4 cm açılma var ben beklemiyordum içeri çok rahat geldi herhalde en ufak sancı da çıkıp geldi diye düşündüm ama dogum başlamış dediler sonra beni dogum katına aldılar herkesin odası ayrı oluyor odaya gittim üstümü çıkarıp onların verdiklerini giyindim nst baglandı sancı takip edildi arada nst çıkarıldığı zaman ben odanın içinde yine yürüdüm duş vardı duşa girip belime sıcak su tuttum hemşireler arada gelip baktı sürekli telefon ile de aradı sordular çok yakın duramadılar virüs var diye gece 3 ten sabah 8.30 a kadar kendi sancımla durdum açılma 7 cm oldu suni sancı verdiler sonra 1 saat çok kötü sancım oldu kıvranıp durdum ortalığı yıktım suyum geldi dogum başladı ben ıkınırken erkek doktor dışarıdan karnımı ite ite dogurttular beni alttan da kesi atıldı çok zorlandım dogumda çünkü uykusuzluk hastalık bide saatlerce sancı çekince hiç halim kalmamıştı 10 u 5 geçe dogdu oglum hiç göstermeden alıp götürdüler virüs bulaşmasın diye onun testi negatif çıkmış hala göremedik oglumu bulaşmasın diye vermiyorlar karantina bitince alacağız haftaya cuma inşallahGözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün
İnşallah tez zamanda kavuşursunuz bebeğine. Covid olunxa doğum süreci nasıl oldu. Senin durumun nasıl. Bazen kötü haberler duyuyoruz herkes stresliumarım herşey yolunda gitmiştir. Doğum sürecin nasıl oldu canım
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede kavuşursun oğlunaEvde 12 den sonra sancım vardı ufak ufak takip ettim başta 7 8 dk da Bi oluyordu düzenli geliyordu sonra 2 saat sonra dk lar azalmaya sancı sıklaşıp süresi de uzamaya başladı ilk olandan daha uzun süre agrıyordu sancı geldiginde 5 dk ya düştü aralıkları evin içinde yürüdüm hareketler yaptım doguma faydası olan sonra ambulans çagırdık ben pozitif oldugumdan arabayla gidemedik eşim arabayla geldi cezayı göze alıp hastaneye gittik covit bölümüne aldılar ebe geldi baktı 4 cm açılma var ben beklemiyordum içeri çok rahat geldi herhalde en ufak sancı da çıkıp geldi diye düşündüm ama dogum başlamış dediler sonra beni dogum katına aldılar herkesin odası ayrı oluyor odaya gittim üstümü çıkarıp onların verdiklerini giyindim nst baglandı sancı takip edildi arada nst çıkarıldığı zaman ben odanın içinde yine yürüdüm duş vardı duşa girip belime sıcak su tuttum hemşireler arada gelip baktı sürekli telefon ile de aradı sordular çok yakın duramadılar virüs var diye gece 3 ten sabah 8.30 a kadar kendi sancımla durdum açılma 7 cm oldu suni sancı verdiler sonra 1 saat çok kötü sancım oldu kıvranıp durdum ortalığı yıktım suyum geldi dogum başladı ben ıkınırken erkek doktor dışarıdan karnımı ite ite dogurttular beni alttan da kesi atıldı çok zorlandım dogumda çünkü uykusuzluk hastalık bide saatlerce sancı çekince hiç halim kalmamıştı 10 u 5 geçe dogdu oglum hiç göstermeden alıp götürdüler virüs bulaşmasın diye onun testi negatif çıkmış hala göremedik oglumu bulaşmasın diye vermiyorlar karantina bitince alacağız haftaya cuma inşallah
Evde 12 den sonra sancım vardı ufak ufak takip ettim başta 7 8 dk da Bi oluyordu düzenli geliyordu sonra 2 saat sonra dk lar azalmaya sancı sıklaşıp süresi de uzamaya başladı ilk olandan daha uzun süre agrıyordu sancı geldiginde 5 dk ya düştü aralıkları evin içinde yürüdüm hareketler yaptım doguma faydası olan sonra ambulans çagırdık ben pozitif oldugumdan arabayla gidemedik eşim arabayla geldi cezayı göze alıp hastaneye gittik covit bölümüne aldılar ebe geldi baktı 4 cm açılma var ben beklemiyordum içeri çok rahat geldi herhalde en ufak sancı da çıkıp geldi diye düşündüm ama dogum başlamış dediler sonra beni dogum katına aldılar herkesin odası ayrı oluyor odaya gittim üstümü çıkarıp onların verdiklerini giyindim nst baglandı sancı takip edildi arada nst çıkarıldığı zaman ben odanın içinde yine yürüdüm duş vardı duşa girip belime sıcak su tuttum hemşireler arada gelip baktı sürekli telefon ile de aradı sordular çok yakın duramadılar virüs var diye gece 3 ten sabah 8.30 a kadar kendi sancımla durdum açılma 7 cm oldu suni sancı verdiler sonra 1 saat çok kötü sancım oldu kıvranıp durdum ortalığı yıktım suyum geldi dogum başladı ben ıkınırken erkek doktor dışarıdan karnımı ite ite dogurttular beni alttan da kesi atıldı çok zorlandım dogumda çünkü uykusuzluk hastalık bide saatlerce sancı çekince hiç halim kalmamıştı 10 u 5 geçe dogdu oglum hiç göstermeden alıp götürdüler virüs bulaşmasın diye onun testi negatif çıkmış hala göremedik oglumu bulaşmasın diye vermiyorlar karantina bitince alacağız haftaya cuma inşallah
Çok geçmiş olsun inşallah biran önce bebeğinize kavuşursunuzEvde 12 den sonra sancım vardı ufak ufak takip ettim başta 7 8 dk da Bi oluyordu düzenli geliyordu sonra 2 saat sonra dk lar azalmaya sancı sıklaşıp süresi de uzamaya başladı ilk olandan daha uzun süre agrıyordu sancı geldiginde 5 dk ya düştü aralıkları evin içinde yürüdüm hareketler yaptım doguma faydası olan sonra ambulans çagırdık ben pozitif oldugumdan arabayla gidemedik eşim arabayla geldi cezayı göze alıp hastaneye gittik covit bölümüne aldılar ebe geldi baktı 4 cm açılma var ben beklemiyordum içeri çok rahat geldi herhalde en ufak sancı da çıkıp geldi diye düşündüm ama dogum başlamış dediler sonra beni dogum katına aldılar herkesin odası ayrı oluyor odaya gittim üstümü çıkarıp onların verdiklerini giyindim nst baglandı sancı takip edildi arada nst çıkarıldığı zaman ben odanın içinde yine yürüdüm duş vardı duşa girip belime sıcak su tuttum hemşireler arada gelip baktı sürekli telefon ile de aradı sordular çok yakın duramadılar virüs var diye gece 3 ten sabah 8.30 a kadar kendi sancımla durdum açılma 7 cm oldu suni sancı verdiler sonra 1 saat çok kötü sancım oldu kıvranıp durdum ortalığı yıktım suyum geldi dogum başladı ben ıkınırken erkek doktor dışarıdan karnımı ite ite dogurttular beni alttan da kesi atıldı çok zorlandım dogumda çünkü uykusuzluk hastalık bide saatlerce sancı çekince hiç halim kalmamıştı 10 u 5 geçe dogdu oglum hiç göstermeden alıp götürdüler virüs bulaşmasın diye onun testi negatif çıkmış hala göremedik oglumu bulaşmasın diye vermiyorlar karantina bitince alacağız haftaya cuma inşallah
İnşallah yaaBana sezeryanda maskeni cıkarabilirsin dediler bence sanada taktırmazlar heleki normal
Ayy maşallahhepinize çok teşekkür ediyorum kızlaralıntıladığım yada alıntılayamadığım Çok şükür oğlum saat 00.30 da doğdu Allah nasip etti ssvd oldu doğumum . İnşallah ayrıntıları dinlenince yazarım . Benden başka doğum yapan arkadaşlarımın da doğumlarını Allah hayırlı eylesin
Risk olduğunu biliyorum ama nst de aşırı bunaldım. Bunaldım derken terlemek sıkılmak değil. Resmen nefesimi kontrol edemedim panik oldum. Doğum anı takmak bence çok zor ama hayırlısı bakalım şimdilik biraz nefes çalışmayı ciğerlerimi açmayı düşünüyorum inşallaj fayda ederMaske takmamak suan en buyuk risk hoc cikarmadim dogumdan sonrasa ilk gece taktim dusunmemeye calis maskeyi
Ah canım zor bir süreç olmuş tabiiEvde 12 den sonra sancım vardı ufak ufak takip ettim başta 7 8 dk da Bi oluyordu düzenli geliyordu sonra 2 saat sonra dk lar azalmaya sancı sıklaşıp süresi de uzamaya başladı ilk olandan daha uzun süre agrıyordu sancı geldiginde 5 dk ya düştü aralıkları evin içinde yürüdüm hareketler yaptım doguma faydası olan sonra ambulans çagırdık ben pozitif oldugumdan arabayla gidemedik eşim arabayla geldi cezayı göze alıp hastaneye gittik covit bölümüne aldılar ebe geldi baktı 4 cm açılma var ben beklemiyordum içeri çok rahat geldi herhalde en ufak sancı da çıkıp geldi diye düşündüm ama dogum başlamış dediler sonra beni dogum katına aldılar herkesin odası ayrı oluyor odaya gittim üstümü çıkarıp onların verdiklerini giyindim nst baglandı sancı takip edildi arada nst çıkarıldığı zaman ben odanın içinde yine yürüdüm duş vardı duşa girip belime sıcak su tuttum hemşireler arada gelip baktı sürekli telefon ile de aradı sordular çok yakın duramadılar virüs var diye gece 3 ten sabah 8.30 a kadar kendi sancımla durdum açılma 7 cm oldu suni sancı verdiler sonra 1 saat çok kötü sancım oldu kıvranıp durdum ortalığı yıktım suyum geldi dogum başladı ben ıkınırken erkek doktor dışarıdan karnımı ite ite dogurttular beni alttan da kesi atıldı çok zorlandım dogumda çünkü uykusuzluk hastalık bide saatlerce sancı çekince hiç halim kalmamıştı 10 u 5 geçe dogdu oglum hiç göstermeden alıp götürdüler virüs bulaşmasın diye onun testi negatif çıkmış hala göremedik oglumu bulaşmasın diye vermiyorlar karantina bitince alacağız haftaya cuma inşallah
Cnm bir doktor demişti tvde testlerin güvenilirliği %60 mış yani yanlışlıkla pozitif çıkmış olabilirCuma günü bitecek inşallah eşim pozitif çıktı sonra bana test yapıldı bende pozitifim ama hiç belirti falan yok bende nasıl anlamadım test mi hatalı diye düşünüyorum
Cuma günü bitecek inşallah eşim pozitif çıktı sonra bana test yapıldı bende pozitifim ama hiç belirti falan yok bende nasıl anlamadım test mi hatalı diye düşünüyorum
Bende devlette düşünüyordum doğumu ama vakalar artınca çok korkmaya başladım sen covidli olduğunu bildiğin için söylemiş ayrı bir bölümden girmişsin ama galiba normalde semptom göstermeyene test yapılmıyor doğumdan önce ya semptomsuz covidli biri normal yerde doğum yaparsa ya oda da yanıma gelirse diye çok korkuyorumEvde 12 den sonra sancım vardı ufak ufak takip ettim başta 7 8 dk da Bi oluyordu düzenli geliyordu sonra 2 saat sonra dk lar azalmaya sancı sıklaşıp süresi de uzamaya başladı ilk olandan daha uzun süre agrıyordu sancı geldiginde 5 dk ya düştü aralıkları evin içinde yürüdüm hareketler yaptım doguma faydası olan sonra ambulans çagırdık ben pozitif oldugumdan arabayla gidemedik eşim arabayla geldi cezayı göze alıp hastaneye gittik covit bölümüne aldılar ebe geldi baktı 4 cm açılma var ben beklemiyordum içeri çok rahat geldi herhalde en ufak sancı da çıkıp geldi diye düşündüm ama dogum başlamış dediler sonra beni dogum katına aldılar herkesin odası ayrı oluyor odaya gittim üstümü çıkarıp onların verdiklerini giyindim nst baglandı sancı takip edildi arada nst çıkarıldığı zaman ben odanın içinde yine yürüdüm duş vardı duşa girip belime sıcak su tuttum hemşireler arada gelip baktı sürekli telefon ile de aradı sordular çok yakın duramadılar virüs var diye gece 3 ten sabah 8.30 a kadar kendi sancımla durdum açılma 7 cm oldu suni sancı verdiler sonra 1 saat çok kötü sancım oldu kıvranıp durdum ortalığı yıktım suyum geldi dogum başladı ben ıkınırken erkek doktor dışarıdan karnımı ite ite dogurttular beni alttan da kesi atıldı çok zorlandım dogumda çünkü uykusuzluk hastalık bide saatlerce sancı çekince hiç halim kalmamıştı 10 u 5 geçe dogdu oglum hiç göstermeden alıp götürdüler virüs bulaşmasın diye onun testi negatif çıkmış hala göremedik oglumu bulaşmasın diye vermiyorlar karantina bitince alacağız haftaya cuma inşallah
Çok teşekkürler canımAyy maşallah
Allah bağışlasın canım
Müsait olunca detayları da yaz da bize de motivasyon olsun
Maşallah hayırlı olsun canımKızlar hazır bebeğim de uyuturken biraz doğumumdan bahsetmek istiyorum
Dün saat 1 de kontrolüm vardı 38+5 te tam olarak . Doktorum bir alttan bakalım dedi çatın çok iyi bebek başı güzel basıyor karnın da inmiş dedi . Hiç canım acımadı . Doktorum bu muayene biraz adet sancısı gibi ağrı yapabilir dedi . Bende gittim arkadaşımla buluştum yürüyüş yaptım markete alışveriş yspmaya gittimtabi bu arada muayeneden sonra başlayan sancı ve ağrılarım devam etti. Akşam çantamızı hazırladım nolur nolmaz diye ve benden kan gelmeye başladı hemen hastaneye geçtik saat 9 buçuk gibi. Muayene ettiler açıklık sadece 1 parmaktı ama sancılarım çok şiddetliydi . 2 buçuk saatlik sancının sonunda açılmam tam olmuştu sonrası 10 dk içinde oğlum kucağımdaydı şükürler olsun Allah nasip etti ssvd doğumum gerçekleşti . Sadece eşim var çünkü hep dua ettim hemen ayaklanabileyim diye
limpido canım oğlum 3100 g 50 cm ismi Selim Emre tam 38+6 da doğmuş oldu
Di mi ya allah kolaylik versinn hepinizeUyu kız uyu doğru diyorsun arıyorum o günleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?