- 18 Temmuz 2017
- 1.347
- 1.878
- 83
Ramiz dursunu bende takip ediyorum gerçekten doğum sürecine inanan saygılı bir doktor. Hareket konusunda doğurduğum gün hariç bir kere bile yürüyüş yapamadım malesef. Evde de ev işleri dışında spor yada hareket yapamadım . Doğumdan 2 gün önce adaçayı papatya çayı falan aldım onları da 2 defa içmek nasip olduEğer doktorunuz süreci hızlandırmaya çalışmadan bebeği sabırla beklerse çatınız bebeğe göre genişler, perineniz de bebeğe göre esner. Şu an normal doğumlar anneler doğumdan korktuğu ve hastaneler doğumu hızlandırdığı için zor oluyor. Doğumda suni sancıyla müdahale olduğunda doğum kaslarınız, çatınız ve perineniz hazır olmadan bebeğin ordan çıkması gerekiyor ve doğum zor oluyor. Annem ben dahil beş çocuğunu 4 kilo üzeri dikişsiz doğurdu. Instagramda doktor ramiz dursun var, doğuma çok saygılı bir doktor. İri bebekleri hatta makat geliş bebekleri bile dikişsiz doğurtuyor anneye ve bebeğe zaman verdiği için. Inceleyin derim, motivasyon oluyor insana.
Hareket konusuna gelince aslında hemen hepimiz evde geçiriyoruz gebelik sürecini. Ev işleri de çok güzel hareket oluyor tabi ama asıl hareket rahim çevresindeki kasları da uyaracak türden olmalı. Yerde bağdaş kuruyor gibi oturup ayak tabanlarınızı birbirine degdirin ve ayakların teması kesilmeden olabildiği kadar kendinize dogru çekin. O pozisyonda dizlerinizi yukarı aşağı hareket ettirin, dizlerle kanat çırpıyor gibi bir görüntü, bilmiyorum tarif edebildim miYer siliyor gibi çömelip yürümek de çok etkili. Varsa plates topu üzerine oturup kalcayla daireler cizmek, bebegin başı aşağıdaysa hafif hafif zıplamak çok iyi gelir.
Kızlar ben doğum yaptımSabah 9 da geldik nst bağladılar bebeğin nabzı bayağ yüksek çıkınca acil sezeryana aldılar zaten planlı sezeryandı ama biraz hızlı gelişti. Çok şükür bebeğim de ben de iyiyiz ❤❤ Bekleyen herkese hayırlı doğumlar diliyorum, dua edenlere de çok teşekkür ediyorum. Allah bu mucizeyi bekleyen herkese nasip etsin.
Canım geçmiş olsun tekrardan Allah hayırlı eylesinKızlar akşamüstü taburcu olduk evimize geldik çok şükürtecrübeli annelere sorum olacak. Sütüm geldi çok şükür, Lidya da güzel kavradı emdi falan. Kan şekeri değerleri mama öncesi ve sonrası çok güzeldi. 3 kere kakasını da yaptı çişini falan da, hemşireler her şeyin normal olması gerektiği gibi olduğunu söylediler. Kilosu ölçüldüğünde 190 gr zayıflamıştı kuzum bir buçuk günde sabah çocuk doktoru çok zayıfladığını normalde 70 80 grın normal kabul edildiğini söyledi. Lidya dün gece çok huzursuzdu meğer açmış yavrum halbuki o halimle bile meme vermeye gayret ettim 2 saatte bir, dikiş ağrılarımı bile hiçe sayarak. Mamaya karşı asla değilim ama doktor günde 2 3 kez memeden sonra 30 cclik mama verebileceğimi söyledi. Yoğun bakımda aylarca mama verioruz sonra yine annelerinş emiolar dedi. Neyse memeden sonra hemşire 15 cclik mama verdi bizimki bir uyudu ama öle böle değil. Sonra hastanede bir kere daha emzirdim.Eve geldk meme denedim uyanmadı hatta mama da denedim yine uyanmadı. Bi iki saat bekledik duşumu aldım sütüm artsın diye tekrar memeyi denedim çok az emdi yine uyudu ama kalktık yine almıo memeyi mama verdim 15 cc uyudu yine. Bu yaşadığımız meme reddi mi ya çok üzüldüm ben, emicek hali yok resmen ama işin tuhafı mamayı da zorla alıo. Napcam ben, perşembe kontrol var, sarılık olmasından korkuorum. Dün gece pek uyuyamadığı için mi bu kadar uyuo yoksa mamadan mı neden
Eşimle bende de var. Doğan oğlum yine babasıyla aynı kan grubu olunca bana doğumdan sonraki gün rogam yaptılar. Başka bir problem olmuyor sadece aşı yapılması gerekiyor.@meyyke canım kan uyuşmazlığı sende mi var di öyle hatırlıyorum sanki doğumda bı problem oldumu diye soracaktim
İlk çocuğumda sarılık 2 ay sürmüştü yine kan uyuşmazlığı vardı oğlum babasıyla aynı gruptandı. Bol bol emzirdim 2 ay sonra kendiliğinden geçti.Ben yaşadım kızımda 2 ay sürdü sarılığı kan uyuşmazlığından dolayı anne sütü sarılığı oluyormuş...belli bir düzeyde devam etti hiç yukselmedi ama o dönem sürekli 2haftada bir gidip kan veriyorduk takip için zor bir dönemdi
Tekrardan çok geçmiş olsun canım inşallah biran önce eski sağlığına kavuşursunKızlar girebildiğim zamanlar kontrol ediyorum sayfaları. Benim zamanım bebekle geçtiği için de değil iyi olmadığım için giremiyorum buraya. Biraz ameliyattan bahsedeyim spinal oldum. Bebek hemen çıktı 2870 doğdu 47 cm. Benim değerlerim çok düşüktü bilenleriniz vardır. Ben tam 1.5 saat ameliyatta kaldım biraz sorunlu geçti sanırım. Sonrasında da sancım çok oldu iki ünite kan verdiler biraz toparladım tabi şimdi iyi sayılırım bebekte iyi çok şükür.Allah hepinize kolaylık versin inşallah
Şimdiden hayırlı doğumlar herşey güzel olsun inşallahKızlar bugun sezeryan icin tahlillerimi verdim korona testim insallah negatif cıkar. Cumartesi 8 bucukta spinal sezeryana alınıcam Allahın izni ile korkulu ve heycanlıyım
Allah hayırlısıyla sağ Salim yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah canımArkadaşlar iyisiyle kötüsüyle 2. hamileliğimin sonuna geldim.Başlarda hamile olduğumu kabullenmek zor oldu hem sevindim hem ağladım garip duygular yaşadım kızım küçük olduğu icin ona haksızlık yapacakmışım ilgilenemeyecekmişim gibi hissettim sonradan alıştım dedim ki ben ikisiyle de baş edebilirim elimden geleni yaparım. Yarın bu serüvenim başlıyor inşallah sağ salim kucagima alirim hemen iyilesip ikisiyle birden ilgilenecek guce sahip olurum Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Buradaki herkese tesekkür ederim dogum yapmis olanlara saglicakla buyutmeyi, yapacak olanlara ise sag salim kucaklarina almalarini diliyorum. Saglicakla kalin ❤
Amin inşallah canım benimŞimdiden hayırlı doğumlar herşey güzel olsun inşallah
Allah hayırlısıyla sağ Salim yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah canım
Benim de ilk doğumdan sonra olmuştu malesefKızlar normal doğum yapıp da çok afedersiniz poposu ağrımayan var mıbenim ağrım var sanki bağsur var gibi korkuyorum bakmaya da doktor kontrolüm var cuma günü artık bakalım ne diyecek. Gerçi sordum sıcak suya otur birde eline zeytinyağ sürüp o bağsuru içeriye doğru ittir dedi de nasıl yapılan ya ayy düşününce bile fena oluyorum birde epizyo yırtılmam falan da olmadı 3. Ikınmada doğdu çocuk ama bu bağsur nasıl oluyor anlamadım.
Hadi canım. Rabbim yardımcın olsun.Benimde sabah 3-4 gibi nisanım geldi bide kanama da hafif eklenince şimdi hastanede bekliyorum doktor karar verecekmiş yatıp yatmayacagima. 1 santim açılmam varmış şuan. Ara ara sancılarım da oluyor ama daha regl gibi arada tek bazen biraz sıkıyor beni rahatsız ediyor
InsallahhGelmiş zaman hadi hayırlısı olsun inşallah yetişir annen de,
GozunaydinnSelam kizlar bizde kavustuk benegimize. Eliz 3350 gr 54 cm. Biraz agrilarim var ama bebis daha tam ememiyor daha. Sadece spinal anestezide cookk zorlandim ben acayip tirriyordum. Uc kerede tansiyonum dustu ameliyata malesef ama suan iyiyim. Agrilarim oyle asiri cok degil.
Canım Allah bağışlasınKızlar bebekli ilk günümüzü geçirdik. Tarif edilemez güzellikte bir duygukendi canımdan bir parça minicik ve çok sevimli insan bakmaya kıyamıyor öyle narin. Allah herkesin yavrusunu esirgesin Gelelim hayati detaylara, yanınıza mutlaka mama alın benim sütüm gelmedi ve bebegim açıkdıkça ağladı iyiki mamayı almışım iki saatte bir bi 10 çay kaşığına kadar ılık mama verdik anca sakinleşti. Ve sabah sarılık seviyesi normal cıktı çok şükür. Taburcu olduk eve geldik. Ikinci olarak iyiki gümüş kapak almışım ilk günden meme uçlarım kızarmaya ve hassasslasmaga başladı çünkü süt gelmese bile emzir dediler azcık azcık kolostrum geldi. Humana çayı ve hoşafı iyiki almışım yanıma çok iyi geldi. Bugün sanki daha iyi göğüslerim. Sezeryan olacak arkadaşlar gaz çıkardıktan sonra katı herşeyi yiyebiliyosunuz bizim hemşireler çok ilgisiz ve kötüydü gaz çıkarmama rağmen 3 saat daha onlar yüzünden ac kaldım. Mutlaka depend alın resmen mucize çünkü hastanede yetişkin bezi takıyorlar hiç rahat değil dependle çok rahat ettim. Sezeryan sonrası battaniye örttüler üstüme 1 saat titredim yengem al demişti iyiki almışım. Çok fazla bebeğe takıma gerek olmadı bizde ve bezler fazla fazla yetti çok abartmamak lazım ☺ benden tavsiyeler böyle.
Bebeğim 37+1 de 3000 gr 46 cm doğdu canım @limiti
Bu arada hala şekerim cok düşük değil ama 1 gün oldu daha bu hafta hep olcecem yine. Nolur bana dua edin de geçsin şekerimdiğer şekeri olanlar ne durumda yazarsanız çok sevinirim. Bayağ endişeliyim çünkü o konuda
Canım endişeni çok iyi anlıyorum. Benimde oğlum 10 günlük oldu bugün . Normalde 38 haftalık doğdu ama 35 ile uyumluydu ve 2330 gram doğdu oda aynıydı hastanede şekeri düşmesin diye mama verdiler beni bi süre reddetti ama ben göğsümü ağzına koydum bekledi enesi geldikçe emdi. Bide ben ne yapıp edip uyandırdım ayaklarını cimcirdim o ağladı ben ağladım ama emzirdim. Sonra gorumcem ac diye bunu bi emzirdi bidaha beni reddeti sonra ben inat ettim kimseye ne mama ne meme verdirdim gece alarm kurdum 2 3 saate bir uyandırdım ve hala öyle saat tutuyorum emdiği saatleri 3 saati geçirmiyorum uyusada bir şekilde mutlaka uyandiriryorum. Üstünü komple değiştir altını al ıslak mendili soğuk su ile yıkayıp poposunu iyle sil benim ki en son öyle uyaniyo. Sikinti yapma hepsi böyle benim ki daha 10 günlük hala aynı ben uyandirmasam uyanmayacakKızlar akşamüstü taburcu olduk evimize geldik çok şükürtecrübeli annelere sorum olacak. Sütüm geldi çok şükür, Lidya da güzel kavradı emdi falan. Kan şekeri değerleri mama öncesi ve sonrası çok güzeldi. 3 kere kakasını da yaptı çişini falan da, hemşireler her şeyin normal olması gerektiği gibi olduğunu söylediler. Kilosu ölçüldüğünde 190 gr zayıflamıştı kuzum bir buçuk günde sabah çocuk doktoru çok zayıfladığını normalde 70 80 grın normal kabul edildiğini söyledi. Lidya dün gece çok huzursuzdu meğer açmış yavrum halbuki o halimle bile meme vermeye gayret ettim 2 saatte bir, dikiş ağrılarımı bile hiçe sayarak. Mamaya karşı asla değilim ama doktor günde 2 3 kez memeden sonra 30 cclik mama verebileceğimi söyledi. Yoğun bakımda aylarca mama verioruz sonra yine annelerinş emiolar dedi. Neyse memeden sonra hemşire 15 cclik mama verdi bizimki bir uyudu ama öle böle değil. Sonra hastanede bir kere daha emzirdim.Eve geldk meme denedim uyanmadı hatta mama da denedim yine uyanmadı. Bi iki saat bekledik duşumu aldım sütüm artsın diye tekrar memeyi denedim çok az emdi yine uyudu ama kalktık yine almıo memeyi mama verdim 15 cc uyudu yine. Bu yaşadığımız meme reddi mi ya çok üzüldüm ben, emicek hali yok resmen ama işin tuhafı mamayı da zorla alıo. Napcam ben, perşembe kontrol var, sarılık olmasından korkuorum. Dün gece pek uyuyamadığı için mi bu kadar uyuo yoksa mamadan mı neden
Evet süt posetiyle köy buzluğa üzerine tarih yaz mutlaka 6 ay saklayabiliyosun.Mamayı da almazsa peki? Ve kendi sütümü sağdığımda saklama poşetiyle dolapta mı muhafaza edeyim nasıl yapcam öf hiçbir şey bilmiom
Canim 2 saatte bir 30 CC mutlaka besle. Benim iki hafta oluyor hem sağıp biberonla veriyorum hem emziriyorum hem mama veriyorum arada. Uyuyor diye vazgeçme, emmezse mama ver, sarılık riski 10 gün. Sonra daha rahat olursun. Ben lansinohun kaplarında buzdolabına koyuyorum, 3 günde tüketin yazıyor, bizim bir günde bitiyor.Mamayı da almazsa peki? Ve kendi sütümü sağdığımda saklama poşetiyle dolapta mı muhafaza edeyim nasıl yapcam öf hiçbir şey bilmiom
Kız ikimize kısmetmiş bugünSelam kizlar bizde kavustuk benegimize. Eliz 3350 gr 54 cm. Biraz agrilarim var ama bebis daha tam ememiyor daha. Sadece spinal anestezide cookk zorlandim ben acayip tirriyordum. Uc kerede tansiyonum dustu ameliyata malesef ama suan iyiyim. Agrilarim oyle asiri cok degil.
Valla ben dün umudu kestim bu haftadogum olur diye sabah nişan geldiNasıl yapcaz ? Var mı bir püf noktası
Kiz bende doğum olmadan oldu onlarKızlar normal doğum yapıp da çok afedersiniz poposu ağrımayan var mıbenim ağrım var sanki bağsur var gibi korkuyorum bakmaya da doktor kontrolüm var cuma günü artık bakalım ne diyecek. Gerçi sordum sıcak suya otur birde eline zeytinyağ sürüp o bağsuru içeriye doğru ittir dedi de nasıl yapılan ya ayy düşününce bile fena oluyorum birde epizyo yırtılmam falan da olmadı 3. Ikınmada doğdu çocuk ama bu bağsur nasıl oluyor anlamadım.
Ewet canım benim de Rh uyumsuzlugu vardı bebeğimle.. iğne yaptılar doğumdan sonra ama yine de sarılık oldu ama korkulacak bir durum değil yukselmedi belli seviyede seyretti sonra geçti çok şükürBenim kanımdan olmadığından oluyomus sanırım öyle biliyorum iğne vurulduğu halde mi oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?