2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Arkadaşlar iyisiyle kötüsüyle 2. hamileliğimin sonuna geldim.Başlarda hamile olduğumu kabullenmek zor oldu hem sevindim hem ağladım garip duygular yaşadım kızım küçük olduğu icin ona haksızlık yapacakmışım ilgilenemeyecekmişim gibi hissettim sonradan alıştım dedim ki ben ikisiyle de baş edebilirim elimden geleni yaparım. Yarın bu serüvenim başlıyor inşallah sağ salim kucagima alirim hemen iyilesip ikisiyle birden ilgilenecek guce sahip olurum Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Buradaki herkese tesekkür ederim dogum yapmis olanlara saglicakla buyutmeyi, yapacak olanlara ise sag salim kucaklarina almalarini diliyorum. Saglicakla kalin ❤

Ramiz dursunu bende takip ediyorum gerçekten doğum sürecine inanan saygılı bir doktor. Hareket konusunda doğurduğum gün hariç bir kere bile yürüyüş yapamadım malesef. Evde de ev işleri dışında spor yada hareket yapamadım . Doğumdan 2 gün önce adaçayı papatya çayı falan aldım onları da 2 defa içmek nasip oldu ne hurma yiyebildim ne başka doğum kolaylaştırıcı birşey yapabildim ama Allah normal doğumu nasip etti. sadece evin içinde daima hareketliydim ve toplamda 6 kilo aldım bunlar normal doğum da önemli olabilir

Hayırlı olsun canım Allah analı babalı sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah
Canım geçmiş olsun tekrardan Allah hayırlı eylesin kiloyu hiç takma kafana bol bol emzirmeye bak. Benim oğlumun da dün kontrolü vardı ve 3100 g doğan çocuk tam 260 g kaybetmiş. Doktor sütün yok mu diye sordu bende var olduğunu söyledim. Sadece ilk 2-3 gün çocuğum daha memeyi doğru düzgün tutup çekemedi ve sütüm o kadar çok değildi . Ama yine de bol bol emzirmeye çalıştım. Son 2 gündür göğüslerim doldu birinden emerken diğerinden akıyor ve inanıyorum ki kilosunu da almaya başlayacak . Cuma sağlık ocağına götüreceğim kilo kontrole . Ben mama vermiyorum bol bol emzirmeye devam inşallah o da alışacak gün geçtikçe daha da güzel emecek. Ayrıca sarılık da var oğlumda hafif doktor test yapmaya gerek görmedi inşallah hepsi geçecek . Sende üzülme lütfen üzülüp kafana taktıkça sütün azalır
@meyyke canım kan uyuşmazlığı sende mi var di öyle hatırlıyorum sanki doğumda bı problem oldumu diye soracaktim
Eşimle bende de var. Doğan oğlum yine babasıyla aynı kan grubu olunca bana doğumdan sonraki gün rogam yaptılar. Başka bir problem olmuyor sadece aşı yapılması gerekiyor.
İlk çocuğumda sarılık 2 ay sürmüştü yine kan uyuşmazlığı vardı oğlum babasıyla aynı gruptandı. Bol bol emzirdim 2 ay sonra kendiliğinden geçti.
Tekrardan çok geçmiş olsun canım inşallah biran önce eski sağlığına kavuşursun

Kızlar bugun sezeryan icin tahlillerimi verdim korona testim insallah negatif cıkar. Cumartesi 8 bucukta spinal sezeryana alınıcam Allahın izni ile korkulu ve heycanlıyım
Şimdiden hayırlı doğumlar herşey güzel olsun inşallah
Allah hayırlısıyla sağ Salim yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah canım

Kızlar normal doğum yapıp da çok afedersiniz poposu ağrımayan var mı benim ağrım var sanki bağsur var gibi korkuyorum bakmaya da doktor kontrolüm var cuma günü artık bakalım ne diyecek. Gerçi sordum sıcak suya otur birde eline zeytinyağ sürüp o bağsuru içeriye doğru ittir dedi de nasıl yapılan ya ayy düşününce bile fena oluyorum birde epizyo yırtılmam falan da olmadı 3. Ikınmada doğdu çocuk ama bu bağsur nasıl oluyor anlamadım.

Benim de ilk doğumdan sonra olmuştu malesef zorlanmaya bağlı sanırım. Ama ne yaptım hatırlamıyorum. Bende ilk günler afedersin sanki gazımı tutamıyordum sende öyle bir sorun oldu mu ? Şimdi beklemedeyiö inşallah epizyosuz bir doğum olur bu sefer sağlıkla hayırla kavuşalım bizde

Hadi canım. Rabbim yardımcın olsun.
Hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Gozunaydinn

Kızlar bebekli ilk günümüzü geçirdik. Tarif edilemez güzellikte bir duygu kendi canımdan bir parça minicik ve çok sevimli insan bakmaya kıyamıyor öyle narin. Allah herkesin yavrusunu esirgesin Gelelim hayati detaylara, yanınıza mutlaka mama alın benim sütüm gelmedi ve bebegim açıkdıkça ağladı iyiki mamayı almışım iki saatte bir bi 10 çay kaşığına kadar ılık mama verdik anca sakinleşti. Ve sabah sarılık seviyesi normal cıktı çok şükür. Taburcu olduk eve geldik. Ikinci olarak iyiki gümüş kapak almışım ilk günden meme uçlarım kızarmaya ve hassasslasmaga başladı çünkü süt gelmese bile emzir dediler azcık azcık kolostrum geldi. Humana çayı ve hoşafı iyiki almışım yanıma çok iyi geldi. Bugün sanki daha iyi göğüslerim. Sezeryan olacak arkadaşlar gaz çıkardıktan sonra katı herşeyi yiyebiliyosunuz bizim hemşireler çok ilgisiz ve kötüydü gaz çıkarmama rağmen 3 saat daha onlar yüzünden ac kaldım. Mutlaka depend alın resmen mucize çünkü hastanede yetişkin bezi takıyorlar hiç rahat değil dependle çok rahat ettim. Sezeryan sonrası battaniye örttüler üstüme 1 saat titredim yengem al demişti iyiki almışım. Çok fazla bebeğe takıma gerek olmadı bizde ve bezler fazla fazla yetti çok abartmamak lazım ☺ benden tavsiyeler böyle.

Bebeğim 37+1 de 3000 gr 46 cm doğdu canım @limiti

Bu arada hala şekerim cok düşük değil ama 1 gün oldu daha bu hafta hep olcecem yine. Nolur bana dua edin de geçsin şekerim diğer şekeri olanlar ne durumda yazarsanız çok sevinirim. Bayağ endişeliyim çünkü o konuda

Selam kızlar biz de 1aralıkta kavuştuk bebeğimize spinal sezeryan oldum 38.2de bebek 15dk da çıktı hiç hissetmedim sonrası biraz ağrım oldu ameliyat devam ederken tansiyonum düşmüş hemen toparladılar sakinleştirici falan verdiler midem bulanır Karnım agrır gibi oldu hemen geçti şükür agrı kesici falan yaptılar sonra odaya gelince sonda takılmıştı uyuşturduktan sonra hiç hissetmedim çıkınca da ilk iki üç gün zordu agrı kesicilerle hallettim bugün 9.güne girdik cok iyiyiz çok şükür gümüş kapaklar bir mucize hiç çıkarmıyorum bol bol emzirme ve sagma yaptım sütüm güzel geldi iki gün sonra baya arttı bu sayede cok şükür beş gün sonra kontrole gittik bebek için ve kendim için sarılık da çıkmadı haftaya tekrar gidicez doktora kilo bakacakmış günlük 20gr alması lazım dedi
Bir de d vitamin damlası verdi 3damla günlük ocean markası bebek için kullanmaya başladık benim tecrübelerim şimdilik bu kadar doğum yapmamış olanlara hayırlı doğumlar dilerim yapanlara da bebekleriyle sağlıklı ömür güzel düşünün güzel olsun her şey bebek Doğum tarihi 01/12/20 kilo 2720 erkek adı Miraç brnbrr

Canım Allah bağışlasın, söylediklerine ben de katılıyorum depend konusunda özellikle. Başta hasta bezi serdiler ayağa kalkana kadar sonrasında dependi giydim çok rahattı bnm için de. Ben de kızım odaya gelip de emzirene kadar çok titredim dişlerim kırılcak sandım 2 tanecik hastane pikesi yetmedi, sezaryen olcaklar alabiliosa kalın battaniye alsın cidden de. İkinciye doğurursam mutlaka yanımda götürürüm. 3 takım götürmüştüm ben de, ama tek takım bile yetermiş. Sırf hepsini giydirmek istediğimden giydirdik 1 gecelik 1 pijama giydim ama onda bile bi pijama yetermiş pijama geceliğe göre sezaryen için daha kullanışlı bence çünkü sadece üstünü giyiyorsun ve emzirirken de sütyen takmamı istemediler direkt üstümü kaldırıp emzirdim. Emzirme yastığı götüreblirsnz ben zorlandım tutarken kızımı şekilden şekile girdik tuttururken memeye hatta annemle gülme krizine girdik çoğu kez, yazık evladım o şartlarda bile maşallah çok çetin cevizdi yakaladığı gibi bırakmadı bi yandan ağrım var bi yandan emzirmem lazım ay çok zordu mama götürdüm yanımda aptamil ama bzim kız sevmedi hastanede sma hazırladılar onu içti eve de ondan aldık. Daha parmak kadar ama damak zevki var köpeğimin ay eşimle bebişimizle bi fotomuz bile olamadı aklımıza gelmemiş o hengamede resmen, siz unutmayın biz pişmanız, zaten yanımda annem kaldığından onla bol bol çektik ama eşim gelnce de ziyarete hasret gidermekten unutmuşuz

Canım endişeni çok iyi anlıyorum. Benimde oğlum 10 günlük oldu bugün . Normalde 38 haftalık doğdu ama 35 ile uyumluydu ve 2330 gram doğdu oda aynıydı hastanede şekeri düşmesin diye mama verdiler beni bi süre reddetti ama ben göğsümü ağzına koydum bekledi enesi geldikçe emdi. Bide ben ne yapıp edip uyandırdım ayaklarını cimcirdim o ağladı ben ağladım ama emzirdim. Sonra gorumcem ac diye bunu bi emzirdi bidaha beni reddeti sonra ben inat ettim kimseye ne mama ne meme verdirdim gece alarm kurdum 2 3 saate bir uyandırdım ve hala öyle saat tutuyorum emdiği saatleri 3 saati geçirmiyorum uyusada bir şekilde mutlaka uyandiriryorum. Üstünü komple değiştir altını al ıslak mendili soğuk su ile yıkayıp poposunu iyle sil benim ki en son öyle uyaniyo. Sikinti yapma hepsi böyle benim ki daha 10 günlük hala aynı ben uyandirmasam uyanmayacak

Mamayı da almazsa peki? Ve kendi sütümü sağdığımda saklama poşetiyle dolapta mı muhafaza edeyim nasıl yapcam öf hiçbir şey bilmiom
Canim 2 saatte bir 30 CC mutlaka besle. Benim iki hafta oluyor hem sağıp biberonla veriyorum hem emziriyorum hem mama veriyorum arada. Uyuyor diye vazgeçme, emmezse mama ver, sarılık riski 10 gün. Sonra daha rahat olursun. Ben lansinohun kaplarında buzdolabına koyuyorum, 3 günde tüketin yazıyor, bizim bir günde bitiyor.

Kız ikimize kısmetmiş bugün ben daha şancı geçiyorum bakalım belki tutarlar hastanede. Allah analı babalı büyütsün canım

Kiz bende doğum olmadan oldu onlar doğum dan sonra kim bilir nasıl olurum

Benim kanımdan olmadığından oluyomus sanırım öyle biliyorum iğne vurulduğu halde mi oluyo
Ewet canım benim de Rh uyumsuzlugu vardı bebeğimle.. iğne yaptılar doğumdan sonra ama yine de sarılık oldu ama korkulacak bir durum değil yukselmedi belli seviyede seyretti sonra geçti çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…