Sezeryan mi kuzumCanım tarihimiz aynıydı bak cuma doğuralım demiştik sen cidden cuma doğuyorsun ben pazartesi hayırlısıyla
şimdiden geçmiş olsun umarım herşey yolunda gider
Normal olsun çok istedim biraz buruk oldum ama çokta dua ettim hayırlısı ile diye. Nasip böyleymiş demek ki amin canım hepimiz için ❣Canım tarihimiz aynıydı bak cuma doğuralım demiştik sen cidden cuma doğuyorsun ben pazartesi hayırlısıyla
şimdiden geçmiş olsun umarım herşey yolunda gider
Amin canımÖyleydi cnm ama ben bu sancılara dayanamıyorum normal doğuma hiç dayanamam DİE cesaret edemedim ikisininde zorluğu war elbet kolay bişey yok ama artık gece gündüz çok zorlanıyorum bakalım artık hayırlısıyla sağlıkla kawuşalım da
Amin canım cümlemiz için hayırlısı olsun inşallahNormal olsun çok istedim biraz buruk oldum ama çokta dua ettim hayırlısı ile diye. Nasip böyleymiş demek ki amin canım hepimiz için ❣
İnşallah canım bende tetikteyim bugün tekrardan kahveli sümüksü şeyler geldi sancimda var bilmiyorum dayanamayacak olursam gideceğim önemli gerçekten bakalımBebek doğum kanalında sancılarım kasılmalarım var 38 i doldurdursun istiyor dr.pandemi süreci bir gün bile karnında kalsa bizim için iyi bu süreçte yoğun bakım riski azalsın istiyor.Her an baslayabilir sancın artar şu gelir vs yeme içmeyi bırak hemen dedi sezeryan için.Simdi korkuyorum hem sancı çekip tokluktan dolayı bekletirlerse diye inşallah haftaya planladigimiz günde olur
Yaa çok teşekkür ederim inşallah biran önce atlatırız çok üzüyor bu durum bniYazdıklarını okudum canım bende aynı şeyleri yaşıyorum uyanamıyorum değil tam tersisürekli geceleri ağladığı için uyuyamıyorum ama bu sürece de daha tam alışmış değilim. 22 gün oldu ben doğum yapalı. Ama tam alışamadım varlığına. Ağlama krizlerine giriyorum sürekli ona bakamamaktan endişe ediyorum varlığına alışamadım dediğin gibi. Araştırdım lohusa depresyonuymuş bu çoğu kişi de yaşıyormuş zamanla geçen bir şeymiş. İnşallah biz de kısa zamanda atlatırız. Üzülme kuzum sen iyi bir annesin evladın için endişeleniyorsun. Sadece artan sorumlulukların verdiği endişeler var üstünde benim gibi. İnşallah atlatıcaz bu günleri. Sabırlı olmalıyız. Üzülme.
Iyidur insallah sen kendine stres yapma doktor kontrolunde olman daha iyi dualarimiz seninle guzel haberlerini bekliyoruzKan değerlerim normal çıkmıyor.
Geçen sefer eşime demiş doktora gidin. Eşim anlamamış.
Bugün kontrole gittim randevumuz vardı.
Doktor kızdı. Apar topar kaldırdı bizi hastaneye.
Mide bulantım hep vardı.
Bir ara kusmalarım vardı. .
Dişlerim kanıyordu.
Ama kendimi iyi hissediyordum.
Bebeğim iyi olsun yeter çok üzgünüm
Benim de oğlum böyle csnım gece uyanıyor zor uyuyor gündüz uyuyorKızlar bizim kız gündüz uykusunun acısını gece çıkarttı, bütün gece cin gibi uyanıktı saat başı emzirtti kendiniayyy hunimi takmama az kaldıı doktorum nerdeeee
Kızlar yarın Allah izin verirse evladımın 7'inci günü akika kurbanlarını kesicez bir de saç kestirip ağırlığınca sadaka verilmesi yazıyor ama saçını kestirmek istemiyorum ortalama bir sadaka versek olmaz mı? Bilen var mı?
Saç kesimi sünnet canım farz değil . Benim eşim kesmek istiyor 7. Gün kesecekmiş . Hem sünnet hemde bilimsel olarak da saçlar sağlıklı oluyormuş yaşamı boyunca. Zaten sünnetlerin hepsinin de çok sonradan bir bilimsel açıklaması da çıkıyor ya .Kız çok küçük nasıl keseyim
Bizim tarihlerimizde aynı hayırlısı hepimiz için sağlıkla kolaylıkla alalım inşallah kucağımıza.Artarsa siklasirsa sancı git tabikiİnşallah canım bende tetikteyim bugün tekrardan kahveli sümüksü şeyler geldi sancimda var bilmiyorum dayanamayacak olursam gideceğim önemli gerçekten bakalım
Oyy kıyamam yaYa evet canım göğüslerimin acısından hemen uyanmasın, emmesin diye dua eder olmuştumGümüş kapağın bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim taktığım an rahatlattı ve emzirmeye başlarken daha az acıyor 1-2 güne o da geçer diye umuyorum
Ya bizim ki altını açınca, üstünü değiştirirken falan çok ağlıyor çıplaklıktan korkuyor sanırım. Ağlamadığı çok nadirdir o yüzden masaj yağı falan süremiyorum henüz. Altını alırken bile kan ter içinde kalıyorum biraz alışsa masaj yapıcam inşallahAblamın oğluda kolik bir bebekti Sap simplex, nurs harveys, zinco, acı elma yağıyla masaj, kimyon, rezene Allah ne verdiyse kullanmıştık sancı hafiflese de illaki oluyordu 3 ay sonra falan geçiyormuş bakalım umarım bizimki o seviyeye gelmez kimyonla rezeneyle falan atlatırız
Aynen canım bakalım Allah yardımcımız olsuuunBizim tarihlerimizde aynı hayırlısı hepimiz için sağlıkla kolaylıkla alalım inşallah kucağımıza.Artarsa siklasirsa sancı git tabiki
Normal doğumda böyle bir sıkıntı var işte ne zaman geleceğini bilemiyoruz bende ağda yaptırdım ama bebiş gelmeyince tekrar almak gerekti makineyle almaya çalıştım ama ne kadar oldu bilmemBende sabah akşam bekledigim için jiletle hallediyorum canım bir iki denedim baktım kasiliyorum yapacak bişey yok maalesef çünkü günü saati sasmiyo bu işin temiz gidilmesi gerek neler neler görüyorlar orda bile jiletleyenler varmış ama tercih meselesi tabiki
17 günüm var doğuma ve bebeğim 2. Kilo 100 gr.Iyidur insallah sen kendine stres yapma doktor kontrolunde olman daha iyi dualarimiz seninle guzel haberlerini bekliyoruz
Ah canım sende kavuşuyorsun sonunda. Sağlıkla gelsin inşallahBenim bebiş irilermiş doktorum açıklığın aynı dedi ilerlememiş ve bebek hareketleri azalmış nts pek iyi değil dedi o yüzden yarın oğlumla kavuşma günühayırlısı böyleymiş demek ki diyorum normal olsun istedim hep biliyorsunuz önemli olan sağlıkla kavuşmak
Aynı bedende son gün bunu bilmek epey duygulu
Valla ben ilk dogumda kv stresi yüzünden deli olmuştum.Annemide benide çok üzdü.Bu kez dedim virüsten çok korkuyor gelmez.Ama geçen akşam eşim onunla konuşurken doğumdan 3 gün önce gelir burada kalırsın deyince stresten o gece dogurcam sandım.Ama esimede onada anlattım şu an kimseyi riske atacak dönem değil.Zaten benimde evde yatılı yardımcım da var.Strese gerek yok gelen giden.Sende açıkça belirt anlamıyorum zaten şu dönemde ne için ısrar ediyorlar.Ayrica biz de hastaneden döndüğümüzde onlar için büyük risk.Bir şekilde kendi konforunu sağla çünkü lohusa zamanında dahada geriyor insanı bu durumlarKizlar beni yanlis anlamayin ama bi fikir almam lazim sizden. Esim bugun kayinvalidemlere gitti birseyler almaya sozde kayinpederim benim icin cok pimpirikli bebegi bize gosterir mi sevdirir mi demis. Her hafta duzenli gidiyoruz gayette guleryuzluyum bunu onlar degil esimin tum sulalesi soyluyor. Ama eminim bunu kayinvalidem kendi dusundu ama kayinpederim soyluyormus gibi yaptirdi cunku kayinvalidem cok sigara iciyor ve cok titiz bi kadin degil biliyor benimde cok titiz oldugumu. Bende esime gostericez sevicekler tabiki olurmu oyle sey dedim ama opmek yok bizde opmucez dedim ayaklarindan ensesindne operler dedi bisey demedim. Kismetse dogumda annem gelicek o kalicak cunku baskasinin yaninda rahat edemem. Kv demis ki gizem beni istemez gerci ama kalmaya gelebilirim bende demis. Esim biliyor ben kalabalik sevmiyorum kiz kardeslerime bile sadece annem gelsin siz gelmeyin sonra dedim. Stres olup geriliyorum bide bu virus zamani ve dogumdan sonra zaten stresli olucam. Esime dedim annem gidince gelir tabi lazim oldugunda dedim. Bebegi sevmeye gelirler ama dedi gelcekler tabi dedim oda hergunde gelebilirler dedi bende bisey diyemedim ama saatlerdir icim icimi yiyor sinirim bozuldu. Zaten 15 dklik mesafede oturuyorlar ama simdiden surekli gelmenin hesabini yapiyor. Benim bazi takintilarim var eve komsu kahve icmeye bile gelse o gidince her yeri silip supurmek zorunda hissediyorum bunu esimde biliyor her gun gelmenin anlami ne ben yorgun mu olacagim annem onlara mi hizmet edicek arkalarindan temizlik mi yapacagiz dusunmekten saatlerdir delirdim bir sekilde bunu esime ifade etmem
Lazim ama napicam nasil dicem bilmiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim cok uzun yazdim kusura bakmayin.
Canım yanında annen kalacaksa hergün gelip gidip ne yacaklar anlamadım. El kadar bebek zaten ne öpmesi hele bu zamanda. Ben kızım doğduğunda kendim bile öpmeye kıyamıyordum kimse de öpmedi bebekler koklanarak sevilir bana göre, yanakları hemen benek benek olur öpecekse annesi babası öpsün. Azcık ele avuca gelince doya doya severler. Annen ne kadar kalacak bilmiyorum ama en azından annen yanındayken hergün gelmeleri anlamsız sonraki dönemde ihtiyacın olur destek amaçlı gelirler belki o şekilde söyleyebilirsin eşine. Hem şu zamanda fazla sirkülasyon olmazsa daha mantıklı olur. Herkes hevesli tabii torun geliyor ama bu dönem biraz dikkatli olmak lazımaKizlar beni yanlis anlamayin ama bi fikir almam lazim sizden. Esim bugun kayinvalidemlere gitti birseyler almaya sozde kayinpederim benim icin cok pimpirikli bebegi bize gosterir mi sevdirir mi demis. Her hafta duzenli gidiyoruz gayette guleryuzluyum bunu onlar degil esimin tum sulalesi soyluyor. Ama eminim bunu kayinvalidem kendi dusundu ama kayinpederim soyluyormus gibi yaptirdi cunku kayinvalidem cok sigara iciyor ve cok titiz bi kadin degil biliyor benimde cok titiz oldugumu. Bende esime gostericez sevicekler tabiki olurmu oyle sey dedim ama opmek yok bizde opmucez dedim ayaklarindan ensesindne operler dedi bisey demedim. Kismetse dogumda annem gelicek o kalicak cunku baskasinin yaninda rahat edemem. Kv demis ki gizem beni istemez gerci ama kalmaya gelebilirim bende demis. Esim biliyor ben kalabalik sevmiyorum kiz kardeslerime bile sadece annem gelsin siz gelmeyin sonra dedim. Stres olup geriliyorum bide bu virus zamani ve dogumdan sonra zaten stresli olucam. Esime dedim annem gidince gelir tabi lazim oldugunda dedim. Bebegi sevmeye gelirler ama dedi gelcekler tabi dedim oda hergunde gelebilirler dedi bende bisey diyemedim ama saatlerdir icim icimi yiyor sinirim bozuldu. Zaten 15 dklik mesafede oturuyorlar ama simdiden surekli gelmenin hesabini yapiyor. Benim bazi takintilarim var eve komsu kahve icmeye bile gelse o gidince her yeri silip supurmek zorunda hissediyorum bunu esimde biliyor her gun gelmenin anlami ne ben yorgun mu olacagim annem onlara mi hizmet edicek arkalarindan temizlik mi yapacagiz dusunmekten saatlerdir delirdim bir sekilde bunu esime ifade etmem
Lazim ama napicam nasil dicem bilmiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim cok uzun yazdim kusura bakmayin.
Hayırlısı olsun canım da neye göre normal doğum önermiyor. Madem açıklık var suni sancı da deneyebilir. Başka bir sorun yoksa tabii. O zamana kadar 3 olur bence canımBugüne kadarki en heyecanlı kontrolümü atlatmış bulunmaktayım
Önce çatı muayenesi oldum 1-2 cm açıklık var dedi ebe.
Sonra doktoruma gittim ultrasonda bebeğin karın çevresi yine 2 hafta geri kalmış.
Böyle durumda ben normal doğum önermiyorum fazla bekletmek istemiyorum haftaya alalım dedi.
Perşembe günü tam 38+0'da alacak doğuma yani bana erken gibi geldi ama bişey de diyemedim.
2850 gram olmuş kızım çok ufak daha ya
Ay kıyamıyorum eşim gelsin konusup karar verelım canım bızdeBenim de oğlum böyle csnım gece uyanıyor zor uyuyor gündüz uyuyor
Saç kesimi sünnet canım farz değil . Benim eşim kesmek istiyor 7. Gün kesecekmiş . Hem sünnet hemde bilimsel olarak da saçlar sağlıklı oluyormuş yaşamı boyunca. Zaten sünnetlerin hepsinin de çok sonradan bir bilimsel açıklaması da çıkıyor ya .
Geçmiş olsun canım neyin varmış açıklama yapmadılar mı ?Hanımdan beni hastaneye yatırdılar.
Bebeğim iyi ama sorun bende imiş.
Ne olduğunu bilmiyorum.
Enfeksiyon olabilir.
Hastanede kalacağım tedavi için ve çok üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?