Bence de tamamen sezaryen kolayına geliyor gibi
Maşallah bebeğin kilosu gayet güzel bence kendi açılman filan da var
Ben erken planlı sezaryen için sorun olmadığında çok sıcak bakmıyorum vaktini beklemek en güzeli
Evet aslında biraz araştırdım da kilosu gayet normalmiş. Ama ısrarla şu karın cevresi ölçümü 2 hafta geri çıkıyor nasıl oluyor anlamadım.
Ben de denemek isterdim normal doğumu ama ebeye bile sinir oldum. Muayene etti diyorum uygun mu normal doğuma diye. Ben doktoruna not yazdım diyor. Yazdığından da hiç bişey anlaşılmıyor.
Neyse hayırlısı artık böyleymiş nasip
Arkadaşlar zorunlu haller dışında, bebeği normal doğumla riske atmayalım sezaryenle alıverelim diyen doktora lütfen risklerin neler olduğunu sorun ve bu riskleri sezaryen riskleriyle kısaca bir kıyaslamasını rica edin. Normal doğumun trafikte arac kullanmakta da olduğu gibi riskleri elbette var fakat sezaryen gibi büyük bir ameliyatla risk bakımından asla kıyaslanamaz. Memeli hayvanların dogasındaki doğum şekli vajinal doğumdur. Bir kedi için vajinal doğum, karnı kesilip yavrularının çıkarılmasından nasıl daha riskli olabilir? Eger sezaryen, normal doğumdan daha az riskli olsaydı bir kere sezaryen olan kadın yaradılışından gelen bir yetenek olan normal doğurabilme özelliğinden hiçbir şey kaybetmezdi.
Ilk kez doğum yapacak olmak korkusu, aslında dedikleri ikna edici gelmese de doktora inanmak istemeye sevkediyor insanı bunu yaşadığım için biliyorum. Ben de dogurmaktan cok korkuyordum ama dünyaya gelme konusunda fikrini almadan taşımaya başladığım bebeğime normal doğumu borçlu olduğumu da biliyordum. Bu yüzden sezaryen fikrini aklımdan atmaya çalışıyordum. Normal doğum için gerekli tüm hazırlıkları istemeden de olsa yapmıştım bildiğim ve gücüm yettiği kadar. Bir yandan da içimden bir ses ah bir sebep çıksa da sezaryen olsam, sorumluluk üstümden kalsa ve vicdan azabı çekmeden doğuruversem diyordu. Siz de böyle hissediyorsanız ve bir kaçış arıyorsanız bunu önce kendinize itiraf edin, sonra sizi yargılamayacak biriyle hislerinizi paylaşıp bu yükten kurtulun. Eminim korkularınız azalacaktır. Bebeğinize de kendinize de bir şans verin, olmayacağını hissederseniz yine sezaryen seçeneğiniz olacak. Ve hem sancı çektim hem ameliyat oldum diye hiç hayıflanmayın çünkü doğum sancısı başka hiçbir şeyin salgılatamadığı hormonlar salgılatacak bebeğinize de size de. Bu hormonlar sayesinde rahminiz kolayca toparlanacak, sütünüz kolayca gelecek, bebeğinizle bağınız kuvvetli olacak ve lohusa depresyonundan korunma şansınız artacak. Umarım bekleyen herkes için doğumu kolay ve güzel geçer.
Hanımdan beni hastaneye yatırdılar.
Bebeğim iyi ama sorun bende imiş.
Ne olduğunu bilmiyorum.
Enfeksiyon olabilir.
Hastanede kalacağım tedavi için ve çok üzgünüm.
Rabbim hepinizden razı olsun. Bebeklerinizi sağlıklı hayırlı evlat kılsın.
Ben bu yabancı ülkede dil sorunu bilmemekten çok çektim.
Hep burda sizin yazdıklarınızı okuyarak bilgi edinmeye çalıştım.
Doktorum yabancı sevmiyor.
Sadece bir defa ultrasona aldım 5 aydan sonra.
Ve ben sordumda dedi..
1.650 kg dedi.
Ondan sonra Ne ultrason Ne doğru bilgi.
33 yaşında evlendim 34 yaşında hamile kaldım.
Hamileliğimin keyfini çıkaramadım merak etmekten.
Artık o doktora gitmem. .
Zaten 2 tane vardı kadın doktoru.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
İnşaallah bende bebeğimde iyi olur
Rica ederim canım benim aynı duygulardayız. Ben de en başta bir ben yaşıyorum bunları sanıyordum. Sürece alışamıyorum bebeğe alışamıyorum diye kendime kızıyordum daha çok yıpratıyordum. Sonra nette araştırınca yalnız olmadığımı ve aslında çoğu kadının yaşadığı bir durumu yaşadığımı anladım. Bu beni biraz daha rahatlattı çünkü atlatabileceğimi alışabileceğimi öğrendim. Bir şekilde alışacağız canım merak etme. Şimdi bunalıyoruz ama sonra alışacağız inşallah. Onlara olan sevgimizden dolayı aslında çok bunalıyoruz endişe ediyoruz hepsi bu.
Kizlar herkese meraba , cok yogun yazamdm gruba ama takipteym.Suan covid poztfm. Doguma az kaldı. Benim gibi covid olanlar var mi ? Olası dogum olursa nasil prosedür? Arada agrlrm var gelck diye korkyrm. Negatif olsam da sonra gelse keske
Evet gebelikte yaygın olarak tercih edilen beslenme şekliyle ilgili daha çok A ve 0 gruplarının yaşayacağı bir sorun sıcak basması. Bir iki sayfa önce daha detaylı yazmıştım, uygur tıbbında bahsi geçen soğuk mizaçla ilgili bir durum.
Kv denler virüs için dikkat eden insanlar mi eğer öyle değilse bunu kullan geldiklerinde maske kullanma şartı koy bebeği de kucaklarina alamayacaklarini beşiğinde sevmeleri gerektiğini soyle bu şartları kabul ediyorlasa buyursun gelsinler öyle hergün gelene hizmet edilmez ilk bişeyler ikram edersiniz sonraları çayı ocağı koyarsanız esin doldursun dursun sen yanlarına çıkma hiç odan dur temizliğide eşine yaptir hadi askim tatlım diye diye
Zaten arkadan işguzarlik yaptığı için herşeye dahada sinir oluyor insan.Bugun beni arayıp yer yapmaya çalıştığı kırılma gücenme yok risk herkes icin var ben kendimi çocuklarımı düşüncem sende kendini çünkü bu hastalıkta sonra kimsenin kimseye faydası yok diye yolunu görüntülü konuşuruz biraz zaman geçince de bakarız dedim.Ayrica zaten ne bana bakar ne çocuğa sıkıntıdan gezmeye gelecek.Bakalim ne olacak o durmaz yine gelir de.Benim eşim çok bağlı zaten annesine ne laf söyler ne birşey.Zaten stresimiz yetiyor kendimize rahat bıraksınlar.
Aynen öyle canım hazırlıksız gitmekten çok çekiniyorum başından beri şuan benim normal gorunuyo ama yapabilirmiyim riske atmakta istemiyorum süreçten dolayı kafam çok karışık olduğundan ana biraktim artık çok stresleniyo çünkü insan hele şu şu meselesini çok kafaya taktim
İlk doğumda kafa çok karışık oluyor canım genelde bende öyleydim ama şimdi 3.olduğu halde aşırı korku ve stres var sürekli kabuslar görüyorum Rabbim hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inşallah hayırlısıyla bir doğurup evimize gelseydik
İlk doğumda kafa çok karışık oluyor canım genelde bende öyleydim ama şimdi 3.olduğu halde aşırı korku ve stres var sürekli kabuslar görüyorum Rabbim hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inşallah hayırlısıyla bir doğurup evimize gelseydik
Evet aslında biraz araştırdım da kilosu gayet normalmiş. Ama ısrarla şu karın cevresi ölçümü 2 hafta geri çıkıyor nasıl oluyor anlamadım.
Ben de denemek isterdim normal doğumu ama ebeye bile sinir oldum. Muayene etti diyorum uygun mu normal doğuma diye. Ben doktoruna not yazdım diyor. Yazdığından da hiç bişey anlaşılmıyor.
Neyse hayırlısı artık böyleymiş nasip
Hiç üzülme 2 hafta geri de diye endişe de etme benim oğlum da 3 hafta geriden geliyodu her anlam da 2300 doğdu çok şükür kuvoze bile girmedi sadece söyle düşün ince bir bebek olucak başka hoc bir sıkıntısı yok benim oğlum da uzun ve ince. Sikinti yapma bu arada ben normal doğurdum
Canım bildiğim kadarıyla ultrason ölçümleri +/- 400 gr olabiliyor yani fazlası da çıkabilir. Çıkmasa da bişey olmaz kendini üzme demek minyon olacak yani senin yapabileceğin bir şey yok. Sen yine kilo aldırıcı gıdalar tüketmeye devam et gerisini bırak düşünme. Haftada ortalama 250 gram alabiliyormuş, 17 günde yarım kg alabilir. Bu ds gayet yeterli olur
Bugün anahaberde gördüm ikizler 26. Haftada dogmuslar biri 450gr diğeri 600gr yaşamaları mucize demişler ve ikisi de şuan sağlıklı buyumusler kocaman olmuşlar... teslimiyetçi ol canım inşallah yaşatacak olan Allah
Kızlar sezaryenden sonra dizden aşağım her iki bacağımda da fil gibi oldu yaa, sizde durumlar ne? Tuzlu ılık suya koyuorum, üstlerine bazen buz koyuorum inio gibi olyo ama yine şişio, ztn 3 lt su içiyorum sütün fazla olsun diye ama daha napılabilir? Ödem attırıcı bi şeyler falan kullanılabilir mi?