2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Evet aslında biraz araştırdım da kilosu gayet normalmiş. Ama ısrarla şu karın cevresi ölçümü 2 hafta geri çıkıyor nasıl oluyor anlamadım.
Ben de denemek isterdim normal doğumu ama ebeye bile sinir oldum. Muayene etti diyorum uygun mu normal doğuma diye. Ben doktoruna not yazdım diyor. Yazdığından da hiç bişey anlaşılmıyor.
Neyse hayırlısı artık böyleymiş nasip

Arkadaşlar zorunlu haller dışında, bebeği normal doğumla riske atmayalım sezaryenle alıverelim diyen doktora lütfen risklerin neler olduğunu sorun ve bu riskleri sezaryen riskleriyle kısaca bir kıyaslamasını rica edin. Normal doğumun trafikte arac kullanmakta da olduğu gibi riskleri elbette var fakat sezaryen gibi büyük bir ameliyatla risk bakımından asla kıyaslanamaz. Memeli hayvanların dogasındaki doğum şekli vajinal doğumdur. Bir kedi için vajinal doğum, karnı kesilip yavrularının çıkarılmasından nasıl daha riskli olabilir? Eger sezaryen, normal doğumdan daha az riskli olsaydı bir kere sezaryen olan kadın yaradılışından gelen bir yetenek olan normal doğurabilme özelliğinden hiçbir şey kaybetmezdi.

Ilk kez doğum yapacak olmak korkusu, aslında dedikleri ikna edici gelmese de doktora inanmak istemeye sevkediyor insanı bunu yaşadığım için biliyorum. Ben de dogurmaktan cok korkuyordum ama dünyaya gelme konusunda fikrini almadan taşımaya başladığım bebeğime normal doğumu borçlu olduğumu da biliyordum. Bu yüzden sezaryen fikrini aklımdan atmaya çalışıyordum. Normal doğum için gerekli tüm hazırlıkları istemeden de olsa yapmıştım bildiğim ve gücüm yettiği kadar. Bir yandan da içimden bir ses ah bir sebep çıksa da sezaryen olsam, sorumluluk üstümden kalsa ve vicdan azabı çekmeden doğuruversem diyordu. Siz de böyle hissediyorsanız ve bir kaçış arıyorsanız bunu önce kendinize itiraf edin, sonra sizi yargılamayacak biriyle hislerinizi paylaşıp bu yükten kurtulun. Eminim korkularınız azalacaktır. Bebeğinize de kendinize de bir şans verin, olmayacağını hissederseniz yine sezaryen seçeneğiniz olacak. Ve hem sancı çektim hem ameliyat oldum diye hiç hayıflanmayın çünkü doğum sancısı başka hiçbir şeyin salgılatamadığı hormonlar salgılatacak bebeğinize de size de. Bu hormonlar sayesinde rahminiz kolayca toparlanacak, sütünüz kolayca gelecek, bebeğinizle bağınız kuvvetli olacak ve lohusa depresyonundan korunma şansınız artacak. Umarım bekleyen herkes için doğumu kolay ve güzel geçer.

Cok dusuk degil kilosu ki zaten demisler sana iyi diye sen kendini toparlamaya bak canim kansizlikmi var ki

Gecmis olsun canim ne sorun varmis ki bir sikayetin yoktu sanirim
Rabbim hepinizden razı olsun. Bebeklerinizi sağlıklı hayırlı evlat kılsın.
Ben bu yabancı ülkede dil sorunu bilmemekten çok çektim.
Hep burda sizin yazdıklarınızı okuyarak bilgi edinmeye çalıştım.
Doktorum yabancı sevmiyor.
Sadece bir defa ultrasona aldım 5 aydan sonra.
Ve ben sordumda dedi..
1.650 kg dedi.
Ondan sonra Ne ultrason Ne doğru bilgi.
33 yaşında evlendim 34 yaşında hamile kaldım.
Hamileliğimin keyfini çıkaramadım merak etmekten.
Artık o doktora gitmem. .
Zaten 2 tane vardı kadın doktoru.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
İnşaallah bende bebeğimde iyi olur

Yaa çok teşekkür ederim inşallah biran önce atlatırız çok üzüyor bu durum bni
Rica ederim canım benim aynı duygulardayız. Ben de en başta bir ben yaşıyorum bunları sanıyordum. Sürece alışamıyorum bebeğe alışamıyorum diye kendime kızıyordum daha çok yıpratıyordum. Sonra nette araştırınca yalnız olmadığımı ve aslında çoğu kadının yaşadığı bir durumu yaşadığımı anladım. Bu beni biraz daha rahatlattı çünkü atlatabileceğimi alışabileceğimi öğrendim. Bir şekilde alışacağız canım merak etme. Şimdi bunalıyoruz ama sonra alışacağız inşallah. Onlara olan sevgimizden dolayı aslında çok bunalıyoruz endişe ediyoruz hepsi bu.

Kizlar herkese meraba , cok yogun yazamdm gruba ama takipteym.Suan covid poztfm. Doguma az kaldı. Benim gibi covid olanlar var mi ? Olası dogum olursa nasil prosedür? Arada agrlrm var gelck diye korkyrm. Negatif olsam da sonra gelse keske

Benim A rh ve ayni sekilde ayaklarim yaniyo ozellikle geceleri
Evet gebelikte yaygın olarak tercih edilen beslenme şekliyle ilgili daha çok A ve 0 gruplarının yaşayacağı bir sorun sıcak basması. Bir iki sayfa önce daha detaylı yazmıştım, uygur tıbbında bahsi geçen soğuk mizaçla ilgili bir durum.

Insallah yapabilirim onlara asla bisey diyemem ama alttan esime islemem lazim oda ne kadar anlarsa bakalim

Ah su erkekler ve annelerine bagliligi sinir ediyor beni sanki bir evlat onlar bir anne onlarin ki

İlk doğumda kafa çok karışık oluyor canım genelde bende öyleydim ama şimdi 3.olduğu halde aşırı korku ve stres var sürekli kabuslar görüyorum Rabbim hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inşallah hayırlısıyla bir doğurup evimize gelseydik

Amin İnşallah canım benimki ilkten dolayı tedirginlik korku ama arkadan biraktiklarin olunca da çok zor olsa gerek

Hiç üzülme 2 hafta geri de diye endişe de etme benim oğlum da 3 hafta geriden geliyodu her anlam da 2300 doğdu çok şükür kuvoze bile girmedi sadece söyle düşün ince bir bebek olucak başka hoc bir sıkıntısı yok benim oğlum da uzun ve ince. Sikinti yapma bu arada ben normal doğurdum

Burda Doğan bebekler hep 3 üstü oldu. 3 altı da olan oldu ama 2 buçuktan fazla idi.
Ben istiyordum en az 2 buçuk olsun.
Ama
Sağlıklı olsun yeter.
Canım bildiğim kadarıyla ultrason ölçümleri +/- 400 gr olabiliyor yani fazlası da çıkabilir. Çıkmasa da bişey olmaz kendini üzme demek minyon olacak yani senin yapabileceğin bir şey yok. Sen yine kilo aldırıcı gıdalar tüketmeye devam et gerisini bırak düşünme. Haftada ortalama 250 gram alabiliyormuş, 17 günde yarım kg alabilir. Bu ds gayet yeterli olur

17 günüm var doğuma ve bebeğim 2. Kilo 100 gr.
Çok üzgünüm.
Bebeğim çok küçükmüş.
17 günde ne kadar kg alır ki
Bugün anahaberde gördüm ikizler 26. Haftada dogmuslar biri 450gr diğeri 600gr yaşamaları mucize demişler ve ikisi de şuan sağlıklı buyumusler kocaman olmuşlar... teslimiyetçi ol canım inşallah yaşatacak olan Allah

Ayaklarıni uzat altına yastık koy canm iner çok fazla ayakta kaldın veya aşağı saldın sanırım ondan oluyor benimde oldu şuan topladım

Canım kızımın ismi Hira oldu:)

Hayırlı olsun canım

Benimde aynı durumdaydı olsapar kan sulandırıcı verdi doktorum onunla düzeldi
Oksapari bende kullandım canm ya ondan mı vermiş banada valla zor da bulduk meğer korona ilaç tedavisinden sonra bu iğne veriliyormuş piyasada yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…