Sağlıklı olsun yeter ki canım kilo doğumdan sonra da alır hem hastane takibinde mutlaka onun için de bir önlem alıcaklardır güzel haberler alırsın inşallah hep canını sıkmamaya çalış17 günüm var doğuma ve bebeğim 2. Kilo 100 gr.
Çok üzgünüm.
Bebeğim çok küçükmüş.
17 günde ne kadar kg alır ki
İlk banyoda ağlamadı ama 2. sinde biraz ağladı. Acaba canı mı yanıyor diyorum ya ayın 16sında doktor randevumuz var detaylıca baksın bakalım. İnşallah çabuk adapte olurOyy kıyamam yabanyoda da ağlıyordur o zaman. 4 aya yakın sürüyor genelde canım. İnşallah kolay bir süreç olur
Bir haftada ortalama 200-300 gr alir canim sen sut kasar ceviz falan yemeye calis bolbol 2.5 kg dan sonra kucuk sayilmiyor diye biliyorum zaten onemli olan sagligi hem kucuk bebekler daha cabuk buyuyor sen hic onu dusunme17 günüm var doğuma ve bebeğim 2. Kilo 100 gr.
Çok üzgünüm.
Bebeğim çok küçükmüş.
Doğum yapacak olmak sonrasını düşünmek lohusalık zaten zor dönemler ama insanlar bu zor dönemlerde destek olacağına daha da strese sokuyorlar malesef iki lohusalığımda da yaşadım malesef Allah hidayet versin canım umarım hele ki şu ortamda kalabalığın iyi bişey olmadığını ve küçük bebeğin öpülüp durulmayacağını anlarlar da sende sıkıntıya düşmezsinKizlar beni yanlis anlamayin ama bi fikir almam lazim sizden. Esim bugun kayinvalidemlere gitti birseyler almaya sozde kayinpederim benim icin cok pimpirikli bebegi bize gosterir mi sevdirir mi demis. Her hafta duzenli gidiyoruz gayette guleryuzluyum bunu onlar degil esimin tum sulalesi soyluyor. Ama eminim bunu kayinvalidem kendi dusundu ama kayinpederim soyluyormus gibi yaptirdi cunku kayinvalidem cok sigara iciyor ve cok titiz bi kadin degil biliyor benimde cok titiz oldugumu. Bende esime gostericez sevicekler tabiki olurmu oyle sey dedim ama opmek yok bizde opmucez dedim ayaklarindan ensesindne operler dedi bisey demedim. Kismetse dogumda annem gelicek o kalicak cunku baskasinin yaninda rahat edemem. Kv demis ki gizem beni istemez gerci ama kalmaya gelebilirim bende demis. Esim biliyor ben kalabalik sevmiyorum kiz kardeslerime bile sadece annem gelsin siz gelmeyin sonra dedim. Stres olup geriliyorum bide bu virus zamani ve dogumdan sonra zaten stresli olucam. Esime dedim annem gidince gelir tabi lazim oldugunda dedim. Bebegi sevmeye gelirler ama dedi gelcekler tabi dedim oda hergunde gelebilirler dedi bende bisey diyemedim ama saatlerdir icim icimi yiyor sinirim bozuldu. Zaten 15 dklik mesafede oturuyorlar ama simdiden surekli gelmenin hesabini yapiyor. Benim bazi takintilarim var eve komsu kahve icmeye bile gelse o gidince her yeri silip supurmek zorunda hissediyorum bunu esimde biliyor her gun gelmenin anlami ne ben yorgun mu olacagim annem onlara mi hizmet edicek arkalarindan temizlik mi yapacagiz dusunmekten saatlerdir delirdim bir sekilde bunu esime ifade etmem
Lazim ama napicam nasil dicem bilmiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim cok uzun yazdim kusura bakmayin.
Bebegi gormeye sevmeye geliceklermis her gun gormezlerse ozlerlermis ama ben esime bir sey desem ben suclu olucam anlayamiyorum cidden amac yardim etmek degil zaten simdiye kadar kendi kafasina gore ordugu elisleri disinda bir faydasini gormedim. Ama esime bu durumu nasi anlaticam bilmiyorum annesine en ufak bir sey diyince sen bizimkileri istemiyorsun tribe giriyor. Keske dusunceli insan olsalarCanım yanında annen kalacaksa hergün gelip gidip ne yacaklar anlamadım. El kadar bebek zaten ne öpmesi hele bu zamanda. Ben kızım doğduğunda kendim bile öpmeye kıyamıyordum kimse de öpmedi bebekler koklanarak sevilir bana göre, yanakları hemen benek benek olur öpecekse annesi babası öpsün. Azcık ele avuca gelince doya doya severler. Annen ne kadar kalacak bilmiyorum ama en azından annen yanındayken hergün gelmeleri anlamsız sonraki dönemde ihtiyacın olur destek amaçlı gelirler belki o şekilde söyleyebilirsin eşine. Hem şu zamanda fazla sirkülasyon olmazsa daha mantıklı olur. Herkes hevesli tabii torun geliyor ama bu dönem biraz dikkatli olmak lazıma
Insallah herkes anlar hic umudum yok ama umarim esimle bu sebepler yuzunden kavga etmeyiz daha cok stres olmamDoğum yapacak olmak sonrasını düşünmek lohusalık zaten zor dönemler ama insanlar bu zor dönemlerde destek olacağına daha da strese sokuyorlar malesef iki lohusalığımda da yaşadım malesef Allah hidayet versin canım umarım hele ki şu ortamda kalabalığın iyi bişey olmadığını ve küçük bebeğin öpülüp durulmayacağını anlarlar da sende sıkıntıya düşmezsin
Bende her seferinde gerek olmadigini soyledim ona ama benden istedigini duyamayinca esime yolunu yapmis resmen. Nasil olucak bilmiyorum allah hepimize sabir versinValla ben ilk dogumda kv stresi yüzünden deli olmuştum.Annemide benide çok üzdü.Bu kez dedim virüsten çok korkuyor gelmez.Ama geçen akşam eşim onunla konuşurken doğumdan 3 gün önce gelir burada kalırsın deyince stresten o gece dogurcam sandım.Ama esimede onada anlattım şu an kimseyi riske atacak dönem değil.Zaten benimde evde yatılı yardımcım da var.Strese gerek yok gelen giden.Sende açıkça belirt anlamıyorum zaten şu dönemde ne için ısrar ediyorlar.Ayrica biz de hastaneden döndüğümüzde onlar için büyük risk.Bir şekilde kendi konforunu sağla çünkü lohusa zamanında dahada geriyor insanı bu durumlar
Aynen öyle canım hazırlıksız gitmekten çok çekiniyorum başından beriNormal doğumda böyle bir sıkıntı var işte ne zaman geleceğini bilemiyoruz bende ağda yaptırdım ama bebiş gelmeyince tekrar almak gerekti makineyle almaya çalıştım ama ne kadar oldu bilmemçok zor oluyor görüş sıfır çünkü ay bende duydum canım valla varmış gerçekten ben kürtajda kökünden alınmamış diye utanırken hemşire ay ne pisler gördük biz sen tertemizsin kasma dedi
Canım hiç mi kontrolde kg durumunu söylemediler belkide rahim damarlarında sıkıntı vardı beslenmede sıkıntı yoksa kaşar peynir muz kuruyemiş tüket canım olabildiğince ama dışardan daha güzel kilo aliniyo merak etme17 günüm var doğuma ve bebeğim 2. Kilo 100 gr.
Çok üzgünüm.
Bebeğim çok küçükmüş.
Kv denler virüs için dikkat eden insanlar mi eğer öyle değilse bunu kullan geldiklerinde maske kullanma şartı koy bebeği de kucaklarina alamayacaklarini beşiğinde sevmeleri gerektiğini soyle bu şartları kabul ediyorlasa buyursun gelsinler öyle hergün gelene hizmet edilmez ilk bişeyler ikram edersiniz sonraları çayı ocağı koyarsanız esin doldursun dursun sen yanlarına çıkma hiç odan dur temizliğide eşine yaptir hadi askim tatlım diye diyeBebegi gormeye sevmeye geliceklermis her gun gormezlerse ozlerlermis ama ben esime bir sey desem ben suclu olucam anlayamiyorum cidden amac yardim etmek degil zaten simdiye kadar kendi kafasina gore ordugu elisleri disinda bir faydasini gormedim. Ama esime bu durumu nasi anlaticam bilmiyorum annesine en ufak bir sey diyince sen bizimkileri istemiyorsun tribe giriyor. Keske dusunceli insan olsalar
Bebek minyon olduğu için önermiyorum dedi.Hayırlısı olsun canım da neye göre normal doğum önermiyor. Madem açıklık var suni sancı da deneyebilir. Başka bir sorun yoksa tabii. O zamana kadar 3 olur bence canım
Benim de haftaya Salı ya da Cuma olacak. Bugün anneme aldırdım valla korkuyorum her an gelecek gibiKızlar birşey soracağım normalde benim planlı sezaryan ama bu hafta her an olabilir dedi normalde haftaya olacak.Bu yüzden ağda için bekliyordum.Simdi aniden olursa diye şimdiden ağda yaptırsammi haftaya kadar olmazsa diye napacahimi bilemedim.Diger türlü geliyorum derse vaktim olur mu biseyler yapmaya?
İnsanlar kendi düşünmediği sürece duvarla konuşuyor gibi hissediyor insan strese giriyor ben saldım artık biri gelince çocuğu uzaktan gösterip uykusu var diyorum yatak odasına geçiyorumBebegi gormeye sevmeye geliceklermis her gun gormezlerse ozlerlermis ama ben esime bir sey desem ben suclu olucam anlayamiyorum cidden amac yardim etmek degil zaten simdiye kadar kendi kafasina gore ordugu elisleri disinda bir faydasini gormedim. Ama esime bu durumu nasi anlaticam bilmiyorum annesine en ufak bir sey diyince sen bizimkileri istemiyorsun tribe giriyor. Keske dusunceli insan olsalar
Cok dusuk degil kilosu ki zaten demisler sana iyi diye sen kendini toparlamaya bak canim kansizlikmi var ki17 günüm var doğuma ve bebeğim 2. Kilo 100 gr.
Çok üzgünüm.
Bebeğim çok küçükmüş.
Zaten arkadan işguzarlik yaptığı için herşeye dahada sinir oluyor insan.Bugun beni arayıp yer yapmaya çalıştığı kırılma gücenme yok risk herkes icin var ben kendimi çocuklarımı düşüncem sende kendini çünkü bu hastalıkta sonra kimsenin kimseye faydası yok diye yolunu görüntülü konuşuruz biraz zaman geçince de bakarız dedim.Ayrica zaten ne bana bakar ne çocuğa sıkıntıdan gezmeye gelecek.Bakalim ne olacak o durmaz yine gelir de.Benim eşim çok bağlı zaten annesine ne laf söyler ne birşey.Zaten stresimiz yetiyor kendimize rahat bıraksınlar.Bende her seferinde gerek olmadigini soyledim ona ama benden istedigini duyamayinca esime yolunu yapmis resmen. Nasil olucak bilmiyorum allah hepimize sabir versin
Çok sıkıntı bu temizlik işi zaten erişim yok göremiyorumBenim de haftaya Salı ya da Cuma olacak. Bugün anneme aldırdım valla korkuyorum her an gelecek gibi
Allah yardımcın olsun kolaylıkla bir avazda inşallahAmin canım cümlemiz için hayırlısı olsun inşallahYok bnm normal olacak inşallah ama planlı yapıyor doktorum diğer herşey uygun olunca keseyi kendileri patlatıp doğumu başlatacaklar sanırım.
Teşekkür ederim deneyecemBen emmeden önce göğüs ucuma çok az hakiki zeytin yağı sürüyorum . Bide rezene çayı iyi geliyo diyolar siz de için sizden de etkileniyo olabilir
Bence de tamamen sezaryen kolayına geliyor gibiBebek minyon olduğu için önermiyorum dedi.
Biraz da sezeryan kolaylarina geliyor demek ki bilmiyorum ki canm.
Doktor riske atmayalım deyince ben de ille normal istiyorum diyemedim.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah tek düşündüğüm bebeğim şu anda o sağlıkla gelsin de gerisi çok önemli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?