Hayirlisi olsun insallah cok beklemeyecekti zaten senin bebis guzel haberlerini bekliyozKizlar benim suyum geldi hastanedeyim yatisim yapildi umarim kolay bir dogum olur
Aslinda ilk zamanlar ne kadar cok emzirirseniz o kadar iyi kizlar sutunuzde artar hem de emzik verebilirsin oyalamasi acisindan.salincak emzik ve kundak hayat kurtariyor kizlar benden soylemesi:)Dogum yapmis olan anneler. Bebegim memede uyuyor yatiriyorm 10 dk snra uyanip yeniden meme istyor. Onerisi olan varmi
İnşallah canım sol bacağım yürürken cekiliyo gibi üstüne basamiyorum bebek yan posizyondami acaba çok baskı yapiyoKuzum nişanım geldiğinde parmak ucu kadar dediler açılmama ertesi gün öğlen gittiğimde 1,5 cmdi akşamına da 2 cm olmuştu. Açılır bence De kuzum
Evet bize doktorumuz söyledi, bebek hep mıkır mıkırdı hastanede deliksiz uyumuodu. Günde 2 3 kere mama verdim eve geçince bu sefer de sarılık yüzünden her meme sonrası vermeye başladım. Umarım yakında mamayı keseriz de sadece memeyle devam ederizBen mama veren annelere soracaktim neye gore mamaya basladiniz kizlar dr.mu istedi
Evet canım şişlik ve sızlama şeklinde oldusislik ve hafif agrin oldumu normale donmeye baslayinca
Kilo kaybı olunca dogum kilosuna ulaşsin diye doktor onerdi ama bebegim yemedi. Kasikla verdik. Mamayı degiştirdik yine ayni tepki. Ağzında bekletiyor belli bi noktaya bakiyor. Yutarsa ne alâ yutmazsa geri atiyor. Bizede stres oldu bu dogum kilosunu yakalama çabasıBen mama veren annelere soracaktim neye gore mamaya basladiniz kizlar dr.mu istedi
Merhaba bizim bebeğimiz de öyle ben 0rh+ eşim arh+ ve bebişimizde babanın kan grubunda AB0 sarılığı diyorlarmış sanırım bir gece ışık tedavisi aldık hastanede kaldık suan 8 günlüğüz 10 gün bir test daha yapılacak sık sık beslenmeye çalışıyorum inşallah sarılık tekrarlamaz sizede geçmiş olsunBenim kanımdan olmadığından oluyomus sanırım öyle biliyorum iğne vurulduğu halde mi oluyo
Ben aynı durumdayım gebeliğin başından beri. Aslına bakarsanız 5 yıldır ara ara hep yaşamıştım bu sorunu ama nedense bu gebelikte şiddetli seyretti. Gebelikte tamamen iyileşmesini beklemiyorum ama kontrol altına alabiliyorum en azından. Un, şeker ve süt ürünü tüketmemeye dikkat edin, bunlar mantarı besliyor. Kaşıntı, sürekli akıntı olduğu ve cilde temas ettiği için oluyor. Akıntıyı da ara ara kendiniz temizlemelisiniz. Doğal hindistan cevizi yağına elinizi batırın, ayaktayken bir bacağı yükseltin ya da rahat ediyorsanız çömelin ve tek parmağınızla ulaşabildiğiniz kadar alanı sıyırarak temizleyin. Tırnaklarınız kısa olduğu sürece bu şekilde kendinize ya da bebeğe zarar verme ihtimaliniz yok, rahat olun. Perhiz yapmazsanız 2-3 günde bir temizlemeniz gerekir, perhiz yaparsanız haftada bir yeterli olabilir. Bir de niaouli yağı bulun mutlaka, bana aromaterapist bir eczacı önermişti, gebelik olmasa eminim kökten çözerdi bu yağ sorunu. 1 litre suya 10 damla niaouli yağı damlatıyorsunuz, her taharet sonrası bu suyu çalkalayıp bölgeye genişce sürüp kuruluyorsunuz. Ev yapımı tamamen doğal sirke varsa cilt tahrişi iyileştikten sonra bir sprey şişesi yardımıyla ara ara bölgeye püskürtmek de vajina florasını destekliyor. Hazır sirke ya da hazır sirkeyle yapılmış ev sirkesi asla kullanmayın, strik asit içeriyorlar daha çok zarar verir.Kızlar yardımilk 3 4 ay vajinal mantardan çok çektim ikinci 3 aylık dönemde geçti.Son 1 1.5 aydır çok çekiyorum yine vagi hex kaç kez kullandım 6 şar günlük periyotlarla doktorum başka ilaç veremem sıkıntı olur dedi.Ama artık tabaka yapmış orda fitilde ondan fayda etmedi sanırım hatta bir kısmını doktor temizledi çatı muayenesi sırasında.Yani son zamanlarım olduğu için ayırt edemiyorum aslında.Normal akıntıdan çok farklı tabaka tabaka geliyor.Özellikle cinsel birlik esnasında çok geldi parça parça sarımsı yeşilimsi.Benim gibi bir durum yaşayan ve tavsiyesi olan var mı doğuma az kaldı sıkıntı olmasını istemiyorum.Birde çok çekiyorum kaşıntı vs.günlük per yerine pamuklu çamaşırlarımı kestim ütüleyip onları kullanıyorum.Hijyenede dikkat eden biriyim.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Doğumdan sonra birkac gün hiç uyuyamadim , doğru düzgün yemek yemedim birden sütüm kesildi. Çocuk açlıktan ağlayınca mecbur mamaya basladim. Sütüm yeniden gelmeye başladı ancak bu sefer de meme reddi oldu. Yoğun çabalarım sonucu tekrar meme aldı neyse ki ama saece benim sütüm yetmiyor maalesef. Çocuk doktoru mama takviyesine devam et dedi.Ben mama veren annelere soracaktim neye gore mamaya basladiniz kizlar dr.mu istedi
60 cc yi tek seferde biberonla mı içiyor maşallah yavruna.Doğumdan sonra birkac gün hiç uyuyamadim , doğru düzgün yemek yemedim birden sütüm kesildi. Çocuk açlıktan ağlayınca mecbur mamaya basladim. Sütüm yeniden gelmeye başladı ancak bu sefer de meme reddi oldu. Yoğun çabalarım sonucu tekrar meme aldı neyse ki ama saece benim sütüm yetmiyor maalesef. Çocuk doktoru mama takviyesine devam et dedi.
Şuan 3 saatte bir 60cc içiyor mamayı ayrıca meme de emiyor
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım, umarım kolay rahat bir doğum olurKizlar benim suyum geldi hastanedeyim yatisim yapildi umarim kolay bir dogum olur
60 cc yi tek seferde biberonla mı içiyor maşallah yavruna.
Tek seferde 30 ccyi döke saça biteremiyor bile.doktorun önerisi 3 saatte 75cc tabi bizim bebisin umurunda değil.
Enjektör biraz korkutuyor beni. Kontrol edemem gibi geliyor. Yuttugunu falan.Mesela bi sikmada kaç cc sıkmam gerekiyor.parmak enjektörle vermeyi deneyin. Bende hastanede öğrendim. Sütümü sağıp emzirdikten sonranı yöntemle çocuğa veriyorum. Akma gibi bir durum olmuyor çok güzel. Ayrıca biberona alışmamış oluyor ve meme reddi gibi bir ihtimal bile olmuyor. 20 cc ilk enjektörle verin. Onun üç kısmı diğerleri gibi ortada değil yanda olduğu için daha kolay oluyor beslemek.
Geçmiş olsun canım uzun suruyo diyolar o kafamı karistiriyo olmaması için elimden geleni yapacağımMerhaba bizim bebeğimiz de öyle ben 0rh+ eşim arh+ ve bebişimizde babanın kan grubunda AB0 sarılığı diyorlarmış sanırım bir gece ışık tedavisi aldık hastanede kaldık suan 8 günlüğüz 10 gün bir test daha yapılacak sık sık beslenmeye çalışıyorum inşallah sarılık tekrarlamaz sizede geçmiş olsun
Sıkmıyorsun ki o kendisi çekiyor çok kolay . Aslında ilk başta zorlandım ama hemşire gösterdi güzelce saolsun hemen öğrendim. Ben kısaca anlatayım olmadı kesin YouTube da falan vardır videosu. Parmak enjektörle bebeğe nasıl süt verilir falan yazarsan çıkar diye düşünüyorumEnjektör biraz korkutuyor beni. Kontrol edemem gibi geliyor. Yuttugunu falan.Mesela bi sikmada kaç cc sıkmam gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?