2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Dogum yapmis olan anneler. Bebegim memede uyuyor yatiriyorm 10 dk snra uyanip yeniden meme istyor. Onerisi olan varmi

Dogum yapmis olan anneler. Bebegim memede uyuyor yatiriyorm 10 dk snra uyanip yeniden meme istyor. Onerisi olan varmi
Aslinda ilk zamanlar ne kadar cok emzirirseniz o kadar iyi kizlar sutunuzde artar hem de emzik verebilirsin oyalamasi acisindan.salincak emzik ve kundak hayat kurtariyor kizlar benden soylemesi:)

Kuzum nişanım geldiğinde parmak ucu kadar dediler açılmama ertesi gün öğlen gittiğimde 1,5 cmdi akşamına da 2 cm olmuştu. Açılır bence De kuzum
İnşallah canım sol bacağım yürürken cekiliyo gibi üstüne basamiyorum bebek yan posizyondami acaba çok baskı yapiyo

Ben mama veren annelere soracaktim neye gore mamaya basladiniz kizlar dr.mu istedi
Evet bize doktorumuz söyledi, bebek hep mıkır mıkırdı hastanede deliksiz uyumuodu. Günde 2 3 kere mama verdim eve geçince bu sefer de sarılık yüzünden her meme sonrası vermeye başladım. Umarım yakında mamayı keseriz de sadece memeyle devam ederiz

Kızlar merhaba bebeğim muhtemel doğumu ocak fakat bazı sebeplerlerden doktorum 24 aralıkta 38+4de sezaryan yapacak tabi bebis de o tarihe kadar erkenden gelmez ise bende şeker var sekeri olup da doğum yapan arkadaşlar doğumdan hemen sonra insulini bıraktınız mi şeker hemen düştü mu plesenta ayrılınca şeker düşüyor diyor kimisi kimisi de biraz daha yüksek seyrediyor diyor umarım tamamen geçer

Ben mama veren annelere soracaktim neye gore mamaya basladiniz kizlar dr.mu istedi
Kilo kaybı olunca dogum kilosuna ulaşsin diye doktor onerdi ama bebegim yemedi. Kasikla verdik. Mamayı degiştirdik yine ayni tepki. Ağzında bekletiyor belli bi noktaya bakiyor. Yutarsa ne alâ yutmazsa geri atiyor. Bizede stres oldu bu dogum kilosunu yakalama çabası

Benim kanımdan olmadığından oluyomus sanırım öyle biliyorum iğne vurulduğu halde mi oluyo
Merhaba bizim bebeğimiz de öyle ben 0rh+ eşim arh+ ve bebişimizde babanın kan grubunda AB0 sarılığı diyorlarmış sanırım bir gece ışık tedavisi aldık hastanede kaldık suan 8 günlüğüz 10 gün bir test daha yapılacak sık sık beslenmeye çalışıyorum inşallah sarılık tekrarlamaz sizede geçmiş olsun

Ben aynı durumdayım gebeliğin başından beri. Aslına bakarsanız 5 yıldır ara ara hep yaşamıştım bu sorunu ama nedense bu gebelikte şiddetli seyretti. Gebelikte tamamen iyileşmesini beklemiyorum ama kontrol altına alabiliyorum en azından. Un, şeker ve süt ürünü tüketmemeye dikkat edin, bunlar mantarı besliyor. Kaşıntı, sürekli akıntı olduğu ve cilde temas ettiği için oluyor. Akıntıyı da ara ara kendiniz temizlemelisiniz. Doğal hindistan cevizi yağına elinizi batırın, ayaktayken bir bacağı yükseltin ya da rahat ediyorsanız çömelin ve tek parmağınızla ulaşabildiğiniz kadar alanı sıyırarak temizleyin. Tırnaklarınız kısa olduğu sürece bu şekilde kendinize ya da bebeğe zarar verme ihtimaliniz yok, rahat olun. Perhiz yapmazsanız 2-3 günde bir temizlemeniz gerekir, perhiz yaparsanız haftada bir yeterli olabilir. Bir de niaouli yağı bulun mutlaka, bana aromaterapist bir eczacı önermişti, gebelik olmasa eminim kökten çözerdi bu yağ sorunu. 1 litre suya 10 damla niaouli yağı damlatıyorsunuz, her taharet sonrası bu suyu çalkalayıp bölgeye genişce sürüp kuruluyorsunuz. Ev yapımı tamamen doğal sirke varsa cilt tahrişi iyileştikten sonra bir sprey şişesi yardımıyla ara ara bölgeye püskürtmek de vajina florasını destekliyor. Hazır sirke ya da hazır sirkeyle yapılmış ev sirkesi asla kullanmayın, strik asit içeriyorlar daha çok zarar verir.

Bu arada mantar vajinal doğuma engel değil, kontrol altında tutun yeterli. Su an gebelik mantarla bas etmeyi imkansiz kiliyor ama doğumdan sonra hem perhiz hem tedavi ile iyilesirsiniz inşallah.

Son düzenleme:
Doğumdan sonra birkac gün hiç uyuyamadim , doğru düzgün yemek yemedim birden sütüm kesildi. Çocuk açlıktan ağlayınca mecbur mamaya basladim. Sütüm yeniden gelmeye başladı ancak bu sefer de meme reddi oldu. Yoğun çabalarım sonucu tekrar meme aldı neyse ki ama saece benim sütüm yetmiyor maalesef. Çocuk doktoru mama takviyesine devam et dedi.
Şuan 3 saatte bir 60cc içiyor mamayı ayrıca meme de emiyor

günaydın. Ben dün taburcu oldum ama kızımla kan uyuşmazlığı nedeniyle onu hastanede bıraktım. Pazartesiye kadar fototerapi alacak. Pzst çıkış yapılıp yapılmayacağına karar verecekler. Onsuz eve dönmek o kadar kötü yaptı ki. Süt gelsin diye sağıyorum ama daha birşey yok. Oda serum ve mama ile besleniyor orda.

60 cc yi tek seferde biberonla mı içiyor maşallah yavruna.
Tek seferde 30 ccyi döke saça biteremiyor bile.doktorun önerisi 3 saatte 75cc tabi bizim bebisin umurunda değil.

Kizlar benim suyum geldi hastanedeyim yatisim yapildi umarim kolay bir dogum olur
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım, umarım kolay rahat bir doğum olur
Hatta belki gelmiştir bile bebeğin haber verirsin bize kendini iyi hissedince.

60 cc yi tek seferde biberonla mı içiyor maşallah yavruna.
Tek seferde 30 ccyi döke saça biteremiyor bile.doktorun önerisi 3 saatte 75cc tabi bizim bebisin umurunda değil.

parmak enjektörle vermeyi deneyin. Bende hastanede öğrendim. Sütümü sağıp emzirdikten sonranı yöntemle çocuğa veriyorum. Akma gibi bir durum olmuyor çok güzel. Ayrıca biberona alışmamış oluyor ve meme reddi gibi bir ihtimal bile olmuyor. 20 cc ilk enjektörle verin. Onun üç kısmı diğerleri gibi ortada değil yanda olduğu için daha kolay oluyor beslemek.

Enjektör biraz korkutuyor beni. Kontrol edemem gibi geliyor. Yuttugunu falan.Mesela bi sikmada kaç cc sıkmam gerekiyor.

Geçmiş olsun canım uzun suruyo diyolar o kafamı karistiriyo olmaması için elimden geleni yapacağım uyku hali soz konusuysa bir iki kasik sekerli su verebilirsin dengeli eskiler hep öyle yaparmış ben arh- eşim arh+ bakalım ne olacak

Enjektör biraz korkutuyor beni. Kontrol edemem gibi geliyor. Yuttugunu falan.Mesela bi sikmada kaç cc sıkmam gerekiyor.
Sıkmıyorsun ki o kendisi çekiyor çok kolay . Aslında ilk başta zorlandım ama hemşire gösterdi güzelce saolsun hemen öğrendim. Ben kısaca anlatayım olmadı kesin YouTube da falan vardır videosu. Parmak enjektörle bebeğe nasıl süt verilir falan yazarsan çıkar diye düşünüyorum 20 cc sütü yada mamayı enjektörle çekiyoruz üzerine biraz da hava çekiyoruz boşluk olmalı sebebi de bebek sütü çekerken bu boşluk satesinde kabarcık oluşuyor eğer çekemezse kabarcık oluşamıyor. Sonra ben sol elimin serçe parmağını kullandım tırnak kısa olmalı ve parmağımızın iç yüzü yukarıda olacak şekilde ilk boğuma kadar bebeğe veriyoruz yanında da enjektörün ucunu ağzının kenarına sokuyoruz. Parmağı emdikçe sütü de emmiş oluyor. Arada çok hafif süt sıkıyorum ben tadını alınca zaten kendisi çekmeye başlıyor. Umarım faydalı olur. Ve dediğim gibi YouTube da falan herşeyin videosu var kesin birileri bunu da video olarak koymuştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…