- 30 Kasım 2013
- 694
- 1.141
- 113
- 36
Sağolasın. 16 Kasım evet peşpeşe dogum yapmışız listede gördüm ben de canım.Maşallah senin bebişine de canım benim haberlerin iyi olmasına çok sevindim16 sında doğum yapmıştın sen dimi. arka arkaya doğurduk diye hatırlıyorum benim de 17 sinde
Gilaburu suyu iyi geliyor canım.Kızlar idrar yolu enfeksiyonu icin önerebileceğiniz bi yontem var mı sanırım ben enfeksiyon oldum yanma ve agri var idrar esnasinda antibiyotik kullanmak istemiyorum
Onu bende duydum canım, kendim saydıktan sonra rahatladı şimdi emziriyorum o göğsümü sık sık. Tekrar olursa alırım bende. Süt için incirli hoşaf yaptım bakalım artacakmı. Artmazsa humanayi günde 2 ye çıkaracam.Mastit için beyaz lahana yaprağı demişler ondan aldık marketten. Gerçekten göğüs yine şişiyor ama taş gibi bezeler oluşmuyor süt kesilmeden akıyor. Hem de soğuk oluyo yapraklar koyunca rahatlıyorsun canım. Tekrar olursa sen de alıp dene bence
Arkadaslar uykuya geciste emzik veriyor musunuz bebeginize? Onceleri emip uyuyordu simdi memede uyuya kaliyor 1 saat memede kaldigi oluyor cekecegim esnada geri emmeye basliyor yataga yatirince uyaniyor doymuyor desem kirli bez ve kilosu normal bilemedim.
Canım hastanede ateş ölçer gibi bir alet vardı kulağına tutturdu kıskaç gibi ucunu ordan ölçtüler 2 günde normal aralıktaydı çok şükür ama kan uyuşmazlığından dolayı yüksek ihtimal olur dediler takipe gidicez ama kandan bakacaklarını sanmıyorum belki yüksek çıkarsa teyit etmek amaçlı kandan bakarlar. Bana doktor sarılık farkedersen acilden getir ama belirti görmezsen pazartesiyi bekleKızlar sarılık değerini doktor nasıl ölçüyor? Kan mı alıyorlar? Sarılık oluyor besleyince düzeliyor gözündeki sarılık. Ne zaman doktora götürmek gerekir ki? Gözündeki sarılık geçmezse mi götüreyim?
Maşallah SubhanAllahBiz evde kendimiz böyle fotograflar çektik. Yenidogan çekimi olmamıştı. Arkadaşım birkac kostüm dikip hediye yollamıştı onlarla da cekim yaptık ayrıca.
Eki Görüntüle 2743538
Biz bekliyoruzDoğum bekleyenleri güncellemem imkansız gibi duruyor canım yaanca doğurmayanlar yazarsa olabilir tek tek bulamam ki
Anladım canım emzigi aliyor onda sorun yokta annelik ic gudusu iste acaba doymuyor mu diyo insan ama benim bildigim ac olan bebek de cigirir durur emzik de rahatlatmaz. Emzik karsiti degilim rahat oluyor da ne bileyim iste degisik duygular dune kadar emip uyuyan kuzum geceden beri boyle yapiyor inanir misin ellerim uyustu gitti meme tutmaktanTutuyorsa mutlaka ver canım, bende emzik çok gerekli değil diye düşünüyordum ama memeye düşkün bir bebekse çok zor oluyor sürekli emzirmek elini kolunu bağlıyor. Ben emzik verip mayıştırıyorum ama dalamıyor emzikle, iyice uykusu gelince memeye koyuyorum öyle uyuyor. Sürekli memede tutsam çok emiyor sonra kusup tekrar uyanıyor böyle bir kısır döngüye giriyoruz
Anladim canim Allah yardimciniz olsun insallah faydasi olur damlalarin birde ayaklarinin altini elma yagi ile yagla onunda cok faydasi olur.Onu bende duydum canım, kendim saydıktan sonra rahatladı şimdi emziriyorum o göğsümü sık sık. Tekrar olursa alırım bende. Süt için incirli hoşaf yaptım bakalım artacakmı. Artmazsa humanayi günde 2 ye çıkaracam.
Aynı durumdayım bende canım dün ilk defa emzik bende verdim. Çok fazla gazı vardı doktor iki ayrı damla verdi. Onları kullanmaya başladık ona rağmen sabah kadar ağladı ve hiç uyumadı ama emzik de ise yaramadı dün. Meme de uyumak istiyor çekince uyanıyor.
Aynen dediğin gibi aç olsa karnı doymasa huzursuz olur ağlar zaten. Bazen sadece haz almak için emmek istiyorlar o anlarda emzik çok kurtarıcı oluyor. Kaç günlük bebeğin? Bazen atak haftaları oluyor o günlerde böyle huysuzlaşıyorlar, günleri günlerine tutmuyor. Biz de öyle iki gün rahatsak bir gün bişey çıkıyor uykusuz kalıyoruz o gece. Bizde de kusma sorunu başladı o kadar çok emiyor ki günde 5-10 tane ağız mendili harcıyoruz her gün üstüm başım batıyor kıyafet yetişmiyor ikimize deAnladım canım emzigi aliyor onda sorun yokta annelik ic gudusu iste acaba doymuyor mu diyo insan ama benim bildigim ac olan bebek de cigirir durur emzik de rahatlatmaz. Emzik karsiti degilim rahat oluyor da ne bileyim iste degisik duygular dune kadar emip uyuyan kuzum geceden beri boyle yapiyor inanir misin ellerim uyustu gitti meme tutmaktan
Arkadaşlar yazan herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun güzel dilekleriniz için.
Ben dün hiç iyi değildim.
17 saat sancı çektim.
Bebeğim huzurdu ondan örnek alındı karnımda iken.
Ve bebeğin riske girdiği anlaşıldı.
Beni hemen ameliyata aldılar.
Ameliyat oldum.
Ağrılarım çok var ama çok şükür.
Rabbim isteyen herkese versin inşallah.
Ama benim için çok zordu.
O an ağladım çünkü annem geldi aklıma dedim oda böyle sancı çekmişti.
Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin.
Kızım 2.950 gram doğdu.
46 cm.
İsmi Ahsen Lina
Her hastane farklı demekkiAyrıca iyi ki yanıma mama almışım.
Hastanedeki çocuk doktoru kesinlikle mama yok dedi.
Onların korkusuna hemşireler de vermeyin verirseniz de bizim haberimiz yok dediler.
Böyle bişey olabilir mi süt gelmiyor ee aç mı kalacak.
Ben öyle veriyorum ama yine de ucunda çatlak oluştu canım bence bu durum biraz yapısal. Bazıları da hiç etkilenmiyorKizlar memelerin yara olmasi birazda yanlis emzirme sekli yuzunden.benim 3.oldugu icin tecrubeliyim biraz bu konuda.gogus ucunuzu vermeyin sadece bebege.kahverengi kismin tamamina yakinini vermeye calisin.hem o sekilde daha cok sut gelir sutunuz artar hem kisa surede agrilariniz gider.cok zor bende yasadim o aciyi.Allah yardımcımız olsun
Kusma da zor oluyor canim kizimda 9 ay boyunca kusmustu kusmuk bi yandan o bolge islaninca usutecek hasta olacak korkusu gece yatirinca kustu mu napti endisesiAynen dediğin gibi aç olsa karnı doymasa huzursuz olur ağlar zaten. Bazen sadece haz almak için emmek istiyorlar o anlarda emzik çok kurtarıcı oluyor. Kaç günlük bebeğin? Bazen atak haftaları oluyor o günlerde böyle huysuzlaşıyorlar, günleri günlerine tutmuyor. Biz de öyle iki gün rahatsak bir gün bişey çıkıyor uykusuz kalıyoruz o gece. Bizde de kusma sorunu başladı o kadar çok emiyor ki günde 5-10 tane ağız mendili harcıyoruz her gün üstüm başım batıyor kıyafet yetişmiyor ikimize de
2 saatte bir uyanması normal canımgünaydın kızlar. Gündüzleri gayet düzgün emip uyuyan kızım geceleri tam ememiyor sanırım ki yatağına uyumuş halde koyunca uyanıyor mıkırdanıyor ama duymamazlıkyan gelince 10 dk sonra uykuya dalıyor. İki saat sonra ayakta. Geceleri acaba doymamak mı yoksa gaz sancısı mı bunu yapan?
Bizi 3 günlükken çağırdılarKızlar sarılık değerini doktor nasıl ölçüyor? Kan mı alıyorlar? Sarılık oluyor besleyince düzeliyor gözündeki sarılık. Ne zaman doktora götürmek gerekir ki? Gözündeki sarılık geçmezse mi götüreyim?
Bol bol su iç canım . Karnabaharı kaynatıp suyunu içiyodum ben gebelık ten once o ıyı gelmıstı ama suan zararlı olablır . En ıyı yontem su içmek .Kızlar idrar yolu enfeksiyonu icin önerebileceğiniz bi yontem var mı sanırım ben enfeksiyon oldum yanma ve agri var idrar esnasinda antibiyotik kullanmak istemiyorum
Evet zor oluyor boynuna pamuklu önlüklerden aldım yatarken takıyorum başını yan çeviriyorum kusarsa diye kendimce tedbirler aldım öyle inşallah sorun yaşamayızKusma da zor oluyor canim kizimda 9 ay boyunca kusmustu kusmuk bi yandan o bolge islaninca usutecek hasta olacak korkusu gece yatirinca kustu mu napti endisesi9 gunluk canim
Bende bastan beri oglak istiyodum yay olursa diye korkuyorum 3 gunü atlatsamSu iki üç gün bizim bebislee yay burcu mu oglak mi olck belli olck
Çok geçmiş olsunKızlar iyisiniz insallah . Gerçekten bebek olunca telefonu eline almak bile insanın aklina gelmiyo . Bizde sarılık olduk dün gece yatırdılar 16 di değer 8 e düştü ilk 8 gün olurmuş zaten tekrarlayadabiliyomus ama minigimin yüzü kıpkırmızı oldu o bantlardan . Anne bebek temasını dün gerçek anlamıyla hissettim bı an olsun elimi bırakmadı beni emerken göz temasının olmaması filan çok duygulandım ama çok şükür bugün çıktık. Sütüm gelmeye başladı çok şükür ama ucu pek olmadığı için çok zorlanıyorum mama veriyoruz ama iki gündür çok sistigi için sagmaya çalıştım oda bebek gücünden olmadığından hemen bölgesel şişme yaptı biberona alışır diye henüz denemedim kaşıkla veriyoruz ayrıca beni emiyo. Tam anlamıyla oturamadigim için de zorlanıyorum günlerdir bilmem kaç saat uykuyla duruyorum ama hiç yorgunluk hissetmiyorum çok değişik bir duyguymusbizde durumlar bu şekilde alışmaya çalışıyoruz
Mutlaka beyaz dut kurusu ve kuru inciri kaynatıp için ben çok faydasını gördüm. Mutlaka deneyin derim.İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz teyzeleri
Henüz 2. Günde başladı göğüs ucu acıları hatta kanama raddesine geldi.
Sütüm gelmiyor zaten bestlak ve humana kullanmaya başladım inşallah gelir hemen.
Mama veriyorum ama üzülüyorum emmek istiyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?