2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Hiç uğraşamam ben kaşık biberonla falan açıkçası veriyorum biberon arada mama da verdiğim oldu mememe küsmedi inşallah küsmez de

Yusuf kayra olacak inşaAllah canım . Benım ilk dogjm ondan dolayı cok korkuyorum hayırlısıyla gelsın . Senın dogum hıkayen varmı :)
Benim 3.olacak iki tane var:) Adiyla yasasin insallah..ikisi de normal dogumdu sancilar siklasinca gittim hastaneye suni sanci verdiler o sekilde dogum oldu

Ben şok etkisi yaratacağı için her şeyi yazmamaya çalışıyorum ama bu mesajınızdan sonra duramadım yazıyorum Ben gebelik boyunca 3 ara öğün 3 ana öğün yapmak gibi son yüz yılda ortaya atılmış tavsiyelerin hiçbirini dikkate almadım. Aidin Salih'in son söz 1 ve 2 kitapları var bilmiyorum okudunuz mu, tamamı vefatından sonra konferans ve egitimlerinin yazıya geçirilmiş hali. Bu kitaplarda gebelere, özellikle düşük riski olanlara açlık tavsiye ediyor. Gerçek tıpa bunları yazmadım hatta hamilelere hacamat yapilmaz yazdım çünkü aksini yazsam başıma neler geleceğini biliyordum demiş bir konferansında :) Ben ikinci bebeğimde de kızımda yaşadığım vicdan azabını yaşamamak için bu bilginin peşine düştüm gebeligimi ogrenince. Istedim ki vücudumu bebeğimin karnimda geçireceği son gune kadar elimden ne kadar geliyorsa o kadar temiz tutayım. Biliyorsunuz aidin salih ekolünü takip eden bir çok modern tıp doktoru var. Onlardan bir kaçına ulaştım, gebelikte hacamat ve açlık terapisini güncel bilgileri ile onaylayıp onaylayamayacaklarını sordum. Aldığım ortak cevap, uygulamak zorunda değilsiniz ama uygulama ihtiyacı hissediyor ve uygulama sırasında ciddi halsizlik yaşamıyorsanız uygulamakta sakınca yok oldu. Ben o yüzden gebelik boyunca hacamata devam ettim. Bir kez 36 saatlik açlık yaptım fakat tek başıma olsam beni etkilemeyecek ama kizima ilgi gostermemi engelleyecek duzeyde halsizlik yaşadığım için kızımın hakkına girmek istemedim ve bir daha açlık yapmadım. Ilk 4 ay bulantilar sebebiyle 7 kilo verdim. Sonraki aylarda sıfıra yakın süt ürünü, ekmek tükettim ve günde sadece 2 öğün beslendim. O 2 öğün dışında ağzıma lokma almadım, ihtiyaç da duymadım. Şimdi anneleri hirpaliyor ya doktorlar onu ye bunu ye bebek kilo alsin diye, oyle üzülüyorum ki bu kadinlarin yaşadığı strese. Bu beslenme düzenine ve ödemli vücudumla bile hamile kaldığım kilonun altında olmama ragmen bebeğim 3.5 kiloya yaklaştı, çok hareketli, suyu plasentası her şey çok iyi durumda. Ve ben inanılmaz stressiz ve rahat bir gebelik geçirdim.

Çok teşekkür ederim sizinle konuştukça rahatlıyorum resmen. Eskişehirde yaşıyorum ben. Düğünüm bile zehir oldu üşüttüm + migren tuttu sürekli baş ağrısı ve mide bulantısı ile düğün yaptım. Bende migrene göre yaşıyordum bebek olana kadar. Şimdi bebiş olunca ona göre yaşamam gerekiyor o yüzden migren sürekli tutuyor. Varsa bildiğiniz biri gerçekten çok makbule geçer. Hemen olmasa bile ilerleyen süreçte kesin yaptırırım madem iyi olacağım.

Bende kesinlikle hacamatın çok etkili bir tedavi olduğunu düşünüyorum. Kendim alerjik astım hastasıyım çocukluğum hastanelerde yatmakla kortizonlu ilaçlarla geçti ve bende bana bu hastalığı aşıların getirdiğini düşünüyorum. Ne zaman ki hacamat yaptırmaya başladım alerjik rahatsızlıklarım azaldı. 1 buçuk sene hamile kalamadım rahim filmleri klomen vs ilaçlar bile etki etmedi, tek sorun yumurtlama tembelliği gibi gözüküyordu. 3 ay boyunca hacamat yaptırdım her seferinde rahim bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm vücuda 11 kupa vurdurdum. 3. hacamatı yaptırdıktan 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Zaten benden kandan çok beyaz sıvı ve gazlar çıkmıştı ve hacamat vurulan yerin sağlıklı ise kırmızı mor renk olması gerekirken benim bembeyaz olmuştu. Vücutta nasıl bir toksin birikmişse artık 3 seferde anca kurtulmuşum

Çene kasları henüz zayıf canım, bu yüzden çok ememiyordur.
Merhaba arkadaşlar bebeğine yalancı emzik veren var mı benim şiddetli meme ağrım var bebeğim emzik gibi de kullanıyor emzik versem olur mu
Ben emzik vermek istiyorum 4-5 marka denedim ama almıyor, keşke alsa

Kızlar merhaba. Molfix pure soft kullanan var mi? Beden olarak nasıl acaba
Ben kullanıyorum. Bebeğim 1 aylık, hâlâ 1 numara kullanıyoruz. Kilosu 3600

Adınıza çok sevindim. Gebeliginiz sanki stresli geçiyordu sizin, erken dogum yaptiniz diye hatırlıyorum. Emzirme doneminden sonra su orucunu da mutlaka denemenizi tavsiye ederim sonraki gebelikleriniz eminim daha rahat geçecektir.

Ne mutlu bana ❤ Ilk fırsatta bakacağım takip listemde eskişehirden biri var mı diye

Evet bebeğimde gelişim geriliği olduğu için 36. haftada alındı. Hamileliğimin başında bende Aidin Salihin kitabını edindim, biraz geç keşfettim ama yine de çok kıymetli bilgiler öğrendim. Herkes hamileyken ramazanda oruç tutma derken ben eksiksiz 30 günü de tuttum ve açken bulantılarımın gittikçe daha da azaldığını farketmiştim. İnşallah niyetimde su orucunu da denemek var ileriki zamanlarda

Kizlar bende dogurdum cok sukur Bekleme riskini goze alamadim sabah epidural sezeryan oldum cok korkuyordum ama ne dogumda ne ilk yurumede hicbir sey hissetmedim. Simdi cok hafif agrim var kesil yerinde ama oda cok normal. Bebisimde iyi uyumaktan firsat bulursa emmeye caisiyor biraz zor uyandiriyoruz kizimizi

Ne mutlu bana ❤ Ilk fırsatta bakacağım takip listemde eskişehirden biri var mı diye
Ben de ilk doğumdan 7 ay sonra migren hastası oldum. Sigara da kullanıyordum. 4 yıldır migrenden öldüm öldüm dirildim. Sadece başımdan hacamat yaptırmak atakları 2-3 ay geçirdi. Hamilelikte ilk 5 ay ataklardan mahvoldum ama hacamat yaptıracak kimseyi bulamadım hamile olduğum için yapmadılar. Litre litre serumlar yedim resmen. Şimdi tekrar atak başlarsa diye ödüm kopuyor. Kan grubum A rh pozitif. Bana ne tavsiye edersiniz? Su orucu beslenme düzeni konusunda detaylı şeylere hangi kaynaklardan ulaşabilirim acaba?

Aynen ben de ilk gebeligimde bebege bir şey olur korkusuyla o kadar dolduruldum ki oruc tutmaya korktum. Kıtlık çekilen coğrafyalarda kadınlar doğurmuyor gibi... Bu gebeligimde ise şifa olacağını bilmenin rahatlığıyla tamamını tuttum. Ilk gebeligimde yaşadığım hiçbir zorluğu yaşatmadı Allah şükürler olsun.

İnsan her yaşta bir şey öğreniyor, bugün dünden alim, yarından cahiliz hepimiz. Ben de gec tanıdım, kızıma baktıkça cehaletimle ne kadar acı çekmesine sebep oldum yavrumun diye üzülüyorum bazen. Ikinci çocuğumda yaşadığım her rahatlık, sağlığı için döndüğüm her hata ayni vicdan azabini körükleyecek biliyorum. Ama kızımın da nasibi buymuş diyorum. Yaşanacaktı ki ben de o vesileyle hatalarimdan dönecektim demek ki. Zararın neresinden dönsek kardır

Doğum yaptınız galiba siz. Doğumda suni sancı ya da narkoz verildiyse ya da ilaç kullanmanız gerektiyse migreni o alevlendirmistir. Gerçi bebek sebebiyle dinlenememek de kasları cok gerdiği için ataklara zemin hazirliyor.

Hacamata devam edin, kimyasalsız, özellikle suni kokusuz yaşamaya çalışın. Su orucu da kan grubuna göre beslenme ayrıntıları da Aidin Salih'in Gerçek Tıp kitabında yazıyor. Aidin Salih emziren annelere 10 günlük açlık bile tavsiye etmiş kitapta yazdığına göre ama dedigine göre bazi kadinlarin açlık sütünü azaltir bazilarininkini çoğaltirmis. O yüzden Aidin salih ekolünü takip eden doktorlar emziren anneye 36 saatten fazla açlık önermiyor. Bu arada DOĞAL SAĞLIK DERNEGİ sitesi Aidin Salih ekolünü benimsemiş doktorların yönettiği bir site, sayfanın en altında kan grupları için beslenme önerisi yer alan dosyalar var, tıklayıp indirebilirsiniz. Ama aidin salih esasen mizaca göre beslenmeyi tavsiye eder. Herkes mizacını öğrenecek birini bulamıyor ama hemen herkes kan grubunu biliyor diye genelde kan grubuna yönelik tavsiyeler veriyor. İmkanınız varsa mizacınızı öğrenip ona uygun beslenin derim. Instagramda eczacı fidan pesen var, mizaç ilminde uzman biri, galiba online mizaç teşhisi ve beslenme onerisi veriyordu. 100-150 lira gibi bir ucret hatırlıyorum ama emin değilim.

Çok teşekkür ederim

Maşallah canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah vatana millete size hayırlı evlat olsun inşallah

Biz yarim dr a gidiyoruz yeniden sanki grip olmuş gibi sesi gitti ve hırıltı var göğsünde sıcacık evde nasıl böyle hastalanıyor anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…