Ben şok etkisi yaratacağı için her şeyi yazmamaya çalışıyorum ama bu mesajınızdan sonra duramadım yazıyorum
Ben gebelik boyunca 3 ara öğün 3 ana öğün yapmak gibi son yüz yılda ortaya atılmış tavsiyelerin hiçbirini dikkate almadım. Aidin Salih'in son söz 1 ve 2 kitapları var bilmiyorum okudunuz mu, tamamı vefatından sonra konferans ve egitimlerinin yazıya geçirilmiş hali. Bu kitaplarda gebelere, özellikle düşük riski olanlara açlık tavsiye ediyor. Gerçek tıpa bunları yazmadım hatta hamilelere hacamat yapilmaz yazdım çünkü aksini yazsam başıma neler geleceğini biliyordum demiş bir konferansında :) Ben ikinci bebeğimde de kızımda yaşadığım vicdan azabını yaşamamak için bu bilginin peşine düştüm gebeligimi ogrenince. Istedim ki vücudumu bebeğimin karnimda geçireceği son gune kadar elimden ne kadar geliyorsa o kadar temiz tutayım. Biliyorsunuz aidin salih ekolünü takip eden bir çok modern tıp doktoru var. Onlardan bir kaçına ulaştım, gebelikte hacamat ve açlık terapisini güncel bilgileri ile onaylayıp onaylayamayacaklarını sordum. Aldığım ortak cevap, uygulamak zorunda değilsiniz ama uygulama ihtiyacı hissediyor ve uygulama sırasında ciddi halsizlik yaşamıyorsanız uygulamakta sakınca yok oldu. Ben o yüzden gebelik boyunca hacamata devam ettim. Bir kez 36 saatlik açlık yaptım fakat tek başıma olsam beni etkilemeyecek ama kizima ilgi gostermemi engelleyecek duzeyde halsizlik yaşadığım için kızımın hakkına girmek istemedim ve bir daha açlık yapmadım. Ilk 4 ay bulantilar sebebiyle 7 kilo verdim. Sonraki aylarda sıfıra yakın süt ürünü, ekmek tükettim ve günde sadece 2 öğün beslendim. O 2 öğün dışında ağzıma lokma almadım, ihtiyaç da duymadım. Şimdi anneleri hirpaliyor ya doktorlar onu ye bunu ye bebek kilo alsin diye, oyle üzülüyorum ki bu kadinlarin yaşadığı strese. Bu beslenme düzenine ve ödemli vücudumla bile hamile kaldığım kilonun altında olmama ragmen bebeğim 3.5 kiloya yaklaştı, çok hareketli, suyu plasentası her şey çok iyi durumda. Ve ben inanılmaz stressiz ve rahat bir gebelik geçirdim.