2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Anneler kulübü diye isminizin oraya sari kutucuk gelmiş
Aaas bendr görünmüyor
1 aralik 3200 dogdu suan 4200 bizde anne sütü bana aksine buyumus geliyor tasimasi zorlasti normal bence takilma
Maşallah sizin bebişe de evet aslında taşımak daha zor birde eskiden yığılıyordu sanki taşımak çok zordu hep bir ince müsline ya da battaniyeye sarıp taşıyordum düz olsun taşıması kolaylaşsın diye
bende uyandirmiyorum acikcasi gece 4 saati buluyor bu da benim isime geliyor ama bi yandan vicdan yapiyorum uyandirmali miyim diye
Benimki 02.15 de uyandı saat 22.30 da Uyumuştu ben uyandırmadım. Artık geceleri karışmıyorum hele ilk uyuduğunda bende hemen uyumaya çalışıyorum. Çünkü sonra çok sık uyanmaya başlıyor. Tabi her ihtimale karşı bebek çok uyur hiç uyanmazsa diye çalar saat de kuruyorum. Kurduğum saatten önce uyandı yine

Kuzeylitekeli kullaniyor canim yazar sana etiket atayim
Seuta
P perlasmom Ben aktif kullanıyorum canım. Dışarı çıkarken de bebek arabasını nadir kullanıyorum. Onun yerine slingle sarıyorum.
Evde de eşim yoksa ve yapacak iş var ama bebe durmuyosa yine sling kurtarıcım oluyor. Zaten bağladığımın 2. Dakikasında uyuyo. Ben de uyanacak tedirginliği olmadan işimi hallediyorum. Bazen de sırf keyif için bağlıyorum çünkü slingin sarma hissi çok güzel bir duygu

Ben iki kere denedim slinge bağladım ama ciyak ciyak bağırdı beyefendi. Keşke dursa içinde iki iş yapardım ama yok durmuyor.

Canım ben aktif kullanıyorum esnek sling. Oglumda da sling ve sonrasinda kanguru kullandım 2-3 yaş civarına kadar.
Slingi bağlama esnasında ve bağladıktan sonra aşağı yukarı hareket yap zıplar gibi. Bazı bebekler sabit durunca sıkılabiliyor. Eger bağlama videolarında dikkat ettiysen onlar da sabit durarak bağlamıyor genelde hep hareket halindeler.
Bir de benim kızım da kundaklanmıyor ama slingte duruyor hatta hemen uyuyakalıyo. Seninki de kucakta duruyormuş zaten pes etme bence. Öteki türlü kollar perte çıkıyo iş yaparken eğer alıştırırsan çok rahat edersin.

Kızlaaarr bebeğim 12 den beri uyumuyor. Beş dakika dalıyor geri uyanıyor. Gündüz çok uyumuştu ondan mı acaba? Sancısıda yok ağlamıyor çok ama uyumuyor da

Hanımlar merhaba. Kanguru kullanmaya başlayıp memnun kalanlar marka önerisinde bulunabilir mi?
Doğumdan itibaren uzunca süre kullanabilecegin ayarlanabilir kangurular var canım. Bebek büyüdükçe ayarını genişletiyorsun.
Yerli marka olarak neko var bu işin pîri.
Neko-start ve Neko-switch baby size modelleri ayarlanabilir ve dogumdan itibaren kullanılır. Tuniko.com sitesinden alabilirsin.
Bunun dışında huggyberry markası da yerli markadır ve yine ergonomik ayarlanabilir kanguruları var ama model ismi bilmiyorum tam olarak.
Bu iki markanın kanguru kumaşları özel dokuma kumaştandır. Ne farkeder diceksin. Dokuma kangurular bebegi daha güzel sarar ve renk atma durumu pek olmaz. Bir de kanvas kumaş olanlar var. Bundan da sana uluslararası çalışan bi marka var yenidoğandan itibaren kullanılan onu önerebilirim Boba markasının 4g modeli. Ayarlanabilir değildir. İçinde özel yenidoğan yastığı bulunur onunla kullanılır. Ithal marka olduğu için fiyatı uçuktur ama. Bu mantıkta bir de solomombaby ve momfortbaby markaları var yastığı olan onlar daha uygun fiyatlı. Ama bunların kullanım ömrü kısa diye biliyorum bebek biraz büyüdükçe ergonomikliğini yitiriyor. Son kullanım sınırı nedir bilmiyorum.
Bana sorarsan dokuma kumaş ve ayarlanabilir kanguru tavsiye ederim. Neko markanın tuniko fan sayfası ve babywearing türkiye grubu var. Oralarda 2. El olarak da satanlar oluyor ve tertemiz oluyo. Belki dolap gardrop uygulamalarında da vardır. Aşırı hor kullanilmadiysa öyle yıpranan bisey de değil. Istersen o sekilde de tercih edebilirsin.

Kızlaaarr bebeğim 12 den beri uyumuyor. Beş dakika dalıyor geri uyanıyor. Gündüz çok uyumuştu ondan mı acaba? Sancısıda yok ağlamıyor çok ama uyumuyor da
bazi gunler huysuzluklari tutuyor sanirim gecen gun benimki oyleydi karni tok alti temiz gaz cikardi hala agliyodu memede durmak istiyodu mama vermistim mama uyutuyor nedense

Bende karar veremiyorum hem evde hem dışarıda kullanmak için hangisini almalıyım. Kanguru dışarısı için daha mantıklı sanki. Sling kaç aya kadar kullanılır ? Bir de sendeki hangi marka canım

Benim büyük kızımın ensesinde fark etmiştik 5 aylık falandı. Bezelye kadar ve hala var aynı büyüklükte. Doktor baktı ultrason çekildi lenf bezi demişlerdi sanırım ama tam hatırlamıyorum. Takip edin büyüyormu demişti. Babasında da aynı yerde şişlik var. Büyümedi çok şükür bir müdehale de yapılmadı

Sağol canım ne çok bilgi vermişsin Söylediklerini araştıracağım. Geçen gün anneme gideyim dedim, bebek kucağımda gittim. evimiz 10 dk yürüme mesafesinde ama bebek arabası kullanmaya müsait değil maalesef kaldırımlar. Bi kangurum olsa daha rahat gezerim diye düşünüyorum

Kritik bi konuya dikkat çektiniz tebrik ederim

bende uyandirmiyorum acikcasi gece 4 saati buluyor bu da benim isime geliyor ama bi yandan vicdan yapiyorum uyandirmali miyim diye
Uyurken kımildanırsa vs arandığını anlıyorum. Ozaman alıyorum.uyanmadan da karnını doyurabiliyor bazen 5dk bazen 15.dk. Alıştığı icin heralde.
Ama başlarda öyle değildi. Bi şekilde gözünü actırıp dikkatini çekmem gerekiyordu. Baźlardaki gibi ısrarla uyandırmıyorum bende.

Kızlar nurs harvey şurup kullanan var mı? Varsa nasıl kullanıyorsunuz? Sap simplex kullanıyorum ama ara ara değiştirmek gerekiyormuş bebek alıştığı için bende nurs harveyi deneyeyim dedim

Önceki gece brnim ki aynı durumdaydı kafayı yedim resmen. Gündüzünde baya çok uyumuştu. Biraz ondan biraz da gazdan diye düşünüyorum çünkü ağlayıp kıvranıyordu aşırı gazlıydı o gece. Sanırım daha düzenleri oturmadı. 3 aylıkken falan baya bir düzene giriyorlar inşallah güzel uyuyan bebeler olurlar

Üfff ne gıcık yaa o günlere ışınlanmak istiyorum

Kızlar nurs harvey şurup kullanan var mı? Varsa nasıl kullanıyorsunuz? Sap simplex kullanıyorum ama ara ara değiştirmek gerekiyormuş bebek alıştığı için bende nurs harveyi deneyeyim dedim
Ben kullanıyorum günde bir defa veriyorum ben beş damla. Ama iki veya üç defa da verilebiliyor.

bazi gunler huysuzluklari tutuyor sanirim gecen gun benimki oyleydi karni tok alti temiz gaz cikardi hala agliyodu memede durmak istiyodu mama vermistim mama uyutuyor nedense
Evet memeyi tutmuyor ağlıyor beşikte durmuyor ağlıyor. Mama da vermeyi denemedim hiç gaz çok yapıyor diye ama bu gecede olursa mama vereyim deneyeyim bakalım belki dediğin gibi uyur öyle

Bana sorarsan benmkide yetmiyor ama 2 doktorda kesinlikle maöa verme bak cok fazla ayına göre kilosu diyor 37 günlük 5 kilo 150 gramdı 1 hafta önce
40 günlüğüz 5500 gr çıktık doktor çok iyi dedi. İlk 4 gün mama verdim hiç meme emmemişti süt inince direk mamayı kesmedim zayıflasa bile meme vereceğim dedim ki zayıflamadı. Hemde neredeyse tek göğüsle emziriyorum diğerinden çok az süt geliyor küçük. Sütünüz varsa mamayı kesin süt kendini bebeğin emmesine göre artırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…