2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
benimki de ya uyuyor ya memede durduğu tek an alt değiştirirken diğer zamanlar ağlıyor nasıl iş bu anlamadım

Canim gecen gün tüm gece emzirmeye mamaya idare ettim sırf ne kadar sut geliyo bakayım diye hatta kalkınca birkaç saat oyalandim yaklaşık 8 saat sonra sagdim 90 ml sadece sut çıktı icirdim bebeğime 40 dk sonra bastı çığlığı 60 merhaba mama yapıp verdim anca doyup uyudu. Sulu benim sütüm ve az geliyor baslarda takıyorum ama artık takmıyorum yapacak bise yok. Zaten zor bir hamilelik geçirdim. Dediğin gibi tamamen mama da verebilirim.
Evet benim de aynen senin gibi canım. Sağ göğsüm dolmuyor pek
Sağ göğsümün ucu diğerine göre daha küçük emmek de istemiyo sut gelmiyor da ondan. Amacın ne dertli is

Ne güzel o zaman gerçekten cok güclüsün ben hep ağladım cünkü benim bebiş hiç uyumuyor ve coğu zaman mememi almak istememiyor bende onunla beraber ağlıyorım keski güclü olabilsem
Ilk zamanlar ben de çok ağladım. Bebeğim niye ağlıyor diye ağladım. Niye sarılık oldu diye ağladım. Sütüm niye yetmiyor diye ağladım.. altını alırken canım yandı içinden ağladım.. uykusuzluktan ağladım.. kansızlık ve uykusuzluktan bayılacak gibi oldum çoğu kez..
Güçlü değilim güçlü olmaya calisiyorum

Evet canım uyuyor hemen gazı geçince
Yaaa çok sevindim hemen almalıyım
Allah sabır versin bazen öyle oluyorlar. Muhakkak bir sıkıntısı vardır umarım çabucak atlatır

Artık ben de öyle yapacağım. Çünkü uyguladığında hem halsiz oluyorum hem de sütüm az oluyor.. evde yalnız olmak da zor.. Allah yardımcımız olsun.. 40 ı geçene kadar diyorlar bakalım belki düzene girer

Yaaa çok sevindim hemen almalıyım

Allah sabır versin bazen öyle oluyorlar. Muhakkak bir sıkıntısı vardır umarım çabucak atlatır
Off biz de aynıyız.. Bebeğim geceleri uyumuyor gündüz hep memede olmak istiyor. Emerken uyuyor yatırınca uyanıyor.. sürekli ağzı ile aranıyor. Memesiz oyalamak çok zor

bende ilk hafta çok kötüydüm hamileyim diye dünyalar benim olmuştu ama nasil anne olunur veya ben nasil olacağım meğerse hiç düşünmemişim. Bir anda tamamen bana bağlı bir bebeğim olunca o soku atlatamadım. Annemle de ilk haftam çok problemli geçmişti. Aynı dediğin gibi herseye ağladım bebeğimi bile kabullenip sevemedim ilk birkaç hafta simdi o günlere göre çok daha iyiyim çünkü güçlü olmak zorundayım. Çocuk sahibi olamadım 8 sene neler duydum etraftan. Yerimizde olmak isteyen birsuru insan var Allah onlara da en kısa zamanda nasip etsin. Şükretmek gerekiyor. Daha iyi oluyor o zaman hersey.

Canım doğru mu anladım emin değilim ama eğer 8 saat hiç emzirmemiş ve sağmamışsan o kadar süt gelmesi normal. Daha fazlası gelmez. Çünkü süt arz talep meselesi yani ne kadar emzirir ya da sağarsan ona göre vücut daha fazla süt üretir. Yani benden az süt çıkıyor diye düşünme. 3 saatte bir en azından göğüslerin boşalması lazım ki üretim artsın

Evet canim ne kadar geliyor diye bakmak için emzirmedim de sagmadim da. Sag göğsümden artık pek gelmiyor bebeğim onu emmedigi için dediğin gibi emdiği göğsümden geliyo Artık çok kafa yormicam bu konuya iyice yoruldum.

Canım ne kadar sütün olduğunu anlamak için 2-3 saatte bir 10 15 dakika sağman gerekiyor. 8 saat sonra sağman pek bisey ifade etmez ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretimi oluyor. Ki emzirme ile sağma arası farkeder. Kendini üzme olduğu kadar emzir olmadığı yetmediği yerde mecbur mama. Öyle de böyle de büyüyecek canını sıkma hiç anne sütü alamayan bebekler var onları düşün. Sütüm az yetmiyor yaramıyor gibi şeylerle var olan sütünü etkileme az olsun ama şifa olsun bebeğine.

Doğru diyorsun ama sarılık olunca kilo vermek riskli olabiliyor.oyuzden mama ve emzirmeyi birlikte götürüyorum ilk zamanlar çok ağladım sütüm yetmiyor diye ..once emziriyorum sonra mama veriyorum ve sağıyorum

Aynen yürekten katılıyorum

Çok sevindim canım maşallah rota aşısını devlet mi yapıyor yani sağlık ocağı mı yapacak yoksa doktorunuz mu yapacak

Çok şükür bu günümüze..
Forumda yazılanları okuyunca kendimi yalnız hissetmiyorum. Bebeği tek uyumayan ben değilim.. mama vermek zorun da olan da...bu yüzden iyi geliyor burda olmak.. Allah isteyen herkese nasip etsin..

Kimyon ve rezene içiyorum ben de

Canım ilk doğunca hissettik kizimin kafasinda kulak arkasinda filan vardı doktora sordum daha tam anlamiyla oluşum asamasinda olduğu için normal karşılandı zamanla geçecek denildi

Canım ilk doğunca hissettik kizimin kafasinda kulak arkasinda filan vardı doktora sordum daha tam anlamiyla oluşum asamasinda olduğu için normal karşılandı zamanla geçecek denildi
Ayy inşallah canım ya başta çok canım sıkıldı. Sonra eşimin kafasında da varmış bebekliğinden beri. Belki genetiktir dedim.

Ayy inşallah canım ya başta çok canım sıkıldı. Sonra eşimin kafasında da varmış bebekliğinden beri. Belki genetiktir dedim.
İnşallah önemli bisey değildir canım bak aklıma sen getirdin bizimki yok olmuş bile her kafadan ses çıkınca doktora sormadigim sey kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…