- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 39
Benimki de sulu sanırım, 90 ml içio yine de aranıo 30 ml mama içince sakinleşip uyuo. Tabi sağınca durum bu, ama emzirince ne kadar içio bilmediğimden arkasından 60 veriorum.o hemşireler çok bilmesin sinir olmaya başladım, emzirdikçe çoğalırmış da bilmem neymiş doyurmuo işte karnını, zaten mama yapınca olan renkten değil ki sütüm. Keşke öyle yarayan bi süt olsaydı, napalım kısmet anneme çekmişim onun da yaramazmış sütleri hatta anneannem dermiş ki köyde senin gibi süt veren inekleri keserler gittiği yere kadar devam edicem ama dert etmiorum sırf mamaya da dönsek sorun değil. Ablamın sütü çok güzel yağlıydı o da lohusa depresyonuna girdi ve meme ucu çok yoktu o da emziremedi hiç yeğenim mamayla beslendi.Elimden geleni yapıyorum ben napiim
Sağ göğsümün ucu diğerine göre daha küçük emmek de istemiyo sut gelmiyor da ondan. Amacın ne dertli isEvet benim de aynen senin gibi canım. Sağ göğsüm dolmuyor pek
Ilk zamanlar ben de çok ağladım. Bebeğim niye ağlıyor diye ağladım. Niye sarılık oldu diye ağladım. Sütüm niye yetmiyor diye ağladım.. altını alırken canım yandı içinden ağladım.. uykusuzluktan ağladım.. kansızlık ve uykusuzluktan bayılacak gibi oldum çoğu kez..Ne güzel o zaman gerçekten cok güclüsün ben hep ağladım cünkü benim bebiş hiç uyumuyor ve coğu zaman mememi almak istememiyor bende onunla beraber ağlıyorım keski güclü olabilsem
Yaaa çok sevindim hemen almalıyımEvet canım uyuyor hemen gazı geçince
Allah sabır versin bazen öyle oluyorlar. Muhakkak bir sıkıntısı vardır umarım çabucak atlatırİmdattt diye bagirasim var ya ,bebem sabah dokuzdan beri uyanik ,kaç defa kustu kaç defa üstünü değiştirdim. Kaç defa kaka yaptı üstünü başını batırdı sayamadım. Niye böyle bugün anlamadım kusmuk korkuyorum resmen banyo bile yapamıyorum durmuyor uyumuyor
Artık ben de öyle yapacağım. Çünkü uyguladığında hem halsiz oluyorum hem de sütüm az oluyor.. evde yalnız olmak da zor.. Allah yardımcımız olsun.. 40 ı geçene kadar diyorlar bakalım belki düzene girerBende ikisini de emzirirken sonra genelde 60 cc mama veriyorum ama bi göğsümde pek sut dolmuyor. Bir aylık oldu bugün cok şükür sonunda.
Bugün sağlık ocağındaki hemşire aynı şeyi söyledi bizede. Fazla kilo almış mama mi veriyorsunuz diyo. Sütüm gelmedi mecburen mama veriyorum hala bi göğsümde çok süt yok. Bide sütüm cok sulu emse de ağlıyor. Sizinde mi öyle? Mama veriyorum doyup öyle uyuyor
1. Haftadan beri yalnızım çok zor annelik gerçekten. Ben fırsat bulursam bebeğim uyuyunca bir saat de olsa uyuyorum yoksa basim dönuyor.
Off biz de aynıyız.. Bebeğim geceleri uyumuyor gündüz hep memede olmak istiyor. Emerken uyuyor yatırınca uyanıyor.. sürekli ağzı ile aranıyor. Memesiz oyalamak çok zorYaaa çok sevindim hemen almalıyım
Allah sabır versin bazen öyle oluyorlar. Muhakkak bir sıkıntısı vardır umarım çabucak atlatır
Ilk zamanlar ben de çok ağladım. Bebeğim niye ağlıyor diye ağladım. Niye sarılık oldu diye ağladım. Sütüm niye yetmiyor diye ağladım.. altını alırken canım yandı içinden ağladım.. uykusuzluktan ağladım.. kansızlık ve uykusuzluktan bayılacak gibi oldum çoğu kez..
Güçlü değilim güçlü olmaya calisiyorum
Canım doğru mu anladım emin değilim ama eğer 8 saat hiç emzirmemiş ve sağmamışsan o kadar süt gelmesi normal. Daha fazlası gelmez. Çünkü süt arz talep meselesi yani ne kadar emzirir ya da sağarsan ona göre vücut daha fazla süt üretir. Yani benden az süt çıkıyor diye düşünme. 3 saatte bir en azından göğüslerin boşalması lazım ki üretim artsınCanim gecen gün tüm gece emzirmeye mamaya idare ettim sırf ne kadar sut geliyo bakayım diye hatta kalkınca birkaç saat oyalandim yaklaşık 8 saat sonra sagdim 90 ml sadece sut çıktı icirdim bebeğime 40 dk sonra bastı çığlığı60 merhaba mama yapıp verdim anca doyup uyudu. Sulu benim sütüm ve az geliyor baslarda takıyorum ama artık takmıyorum yapacak bise yok. Zaten zor bir hamilelik geçirdim. Dediğin gibi tamamen mama da verebilirim.
Sağ göğsümün ucu diğerine göre daha küçük emmek de istemiyo sut gelmiyor da ondan. Amacın ne dertli is
Canım doğru mu anladım emin değilim ama eğer 8 saat hiç emzirmemiş ve sağmamışsan o kadar süt gelmesi normal. Daha fazlası gelmez. Çünkü süt arz talep meselesi yani ne kadar emzirir ya da sağarsan ona göre vücut daha fazla süt üretir. Yani benden az süt çıkıyor diye düşünme. 3 saatte bir en azından göğüslerin boşalması lazım ki üretim artsın
Canım ne kadar sütün olduğunu anlamak için 2-3 saatte bir 10 15 dakika sağman gerekiyor. 8 saat sonra sağman pek bisey ifade etmez ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretimi oluyor. Ki emzirme ile sağma arası farkeder. Kendini üzme olduğu kadar emzir olmadığı yetmediği yerde mecbur mama. Öyle de böyle de büyüyecek canını sıkma hiç anne sütü alamayan bebekler var onları düşün. Sütüm az yetmiyor yaramıyor gibi şeylerle var olan sütünü etkileme az olsun ama şifa olsun bebeğine.Canim gecen gün tüm gece emzirmeye mamaya idare ettim sırf ne kadar sut geliyo bakayım diye hatta kalkınca birkaç saat oyalandim yaklaşık 8 saat sonra sagdim 90 ml sadece sut çıktı icirdim bebeğime 40 dk sonra bastı çığlığı60 merhaba mama yapıp verdim anca doyup uyudu. Sulu benim sütüm ve az geliyor baslarda takıyorum ama artık takmıyorum yapacak bise yok. Zaten zor bir hamilelik geçirdim. Dediğin gibi tamamen mama da verebilirim.
Sağ göğsümün ucu diğerine göre daha küçük emmek de istemiyo sut gelmiyor da ondan. Amacın ne dertli is
Doğru diyorsun ama sarılık olunca kilo vermek riskli olabiliyor.oyuzden mama ve emzirmeyi birlikte götürüyorum ilk zamanlar çok ağladım sütüm yetmiyor diye ..once emziriyorum sonra mama veriyorum ve sağıyorum40 günlüğüz 5500 gr çıktık doktor çok iyi dedi. İlk 4 gün mama verdim hiç meme emmemişti süt inince direk mamayı kesmedim zayıflasa bile meme vereceğim dedim ki zayıflamadı. Hemde neredeyse tek göğüsle emziriyorum diğerinden çok az süt geliyor küçük. Sütünüz varsa mamayı kesin süt kendini bebeğin emmesine göre artırıyor
Aynen yürekten katılıyorumCanım ne kadar sütün olduğunu anlamak için 2-3 saatte bir 10 15 dakika sağman gerekiyor. 8 saat sonra sağman pek bisey ifade etmez ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretimi oluyor. Ki emzirme ile sağma arası farkeder. Kendini üzme olduğu kadar emzir olmadığı yetmediği yerde mecbur mama. Öyle de böyle de büyüyecek canını sıkma hiç anne sütü alamayan bebekler var onları düşün. Sütüm az yetmiyor yaramıyor gibi şeylerle var olan sütünü etkileme az olsun ama şifa olsun bebeğine.
Çok sevindim canım maşallahBugun doktor kontrolumuz vardi kizlar. Doktor az kilo almis diyecek diye cok korkuyordum ama kilo alimi guzelmis gunluk ortalama 39 gr almis gunde 1 veya 2 kez mama veriyorum dedim 2 veriyorsan 1e dusurebilirsin kilo alimi guzel zaten dedi cok rahatladim1 ay sonra da rota virusu asisi ve kalca kontrolu olacakmis
Çok şükür bu günümüze..bende ilk hafta çok kötüydüm hamileyim diye dünyalar benim olmuştu ama nasil anne olunur veya ben nasil olacağım meğerse hiç düşünmemişim. Bir anda tamamen bana bağlı bir bebeğim olunca o soku atlatamadım. Annemle de ilk haftam çok problemli geçmişti. Aynı dediğin gibi herseye ağladım bebeğimi bile kabullenip sevemedim ilk birkaç hafta simdi o günlere göre çok daha iyiyim çünkü güçlü olmak zorundayım. Çocuk sahibi olamadım 8 sene neler duydum etraftan. Yerimizde olmak isteyen birsuru insan var Allah onlara da en kısa zamanda nasip etsin. Şükretmek gerekiyor. Daha iyi oluyor o zaman hersey.
Kimyon ve rezene içiyorum ben deKızlar gaz için herhangi bir çay falan içiyor musunuz? Ben arada kimyon ve rezene çayı içiyorum. Birde oğluma nurse harveys ve biogaia alayım diyorum gaz için.kullananlar memnun musunuz? geceleri çok uyuyamıyor hatta bazen gündüzleri bile uyuyamıyor. Çok yoruluyorum gece de uyuyamayınca.
Canım ilk doğunca hissettik kizimin kafasinda kulak arkasinda filan vardı doktora sordum daha tam anlamiyla oluşum asamasinda olduğu için normal karşılandı zamanla geçecek denildiKızlar bebeğimin kafasında leblebiden daha küçük bir şişlik fark ettik. Çocuk cerrahı yağ bezesine benziyor bir süre takip edelim dedi. Taktım kafaya şimdi. Operasyonla alıyorlarmış basit bi işlem ama internette daha sonra tekrar oluştu falan yazmışlar hep. Bi de zamanla büyüyormuş falan. Canım çok sıkkın. Var mı böyle bişey duyan gören?
Ayy inşallah canım ya başta çok canım sıkıldı. Sonra eşimin kafasında da varmış bebekliğinden beri. Belki genetiktir dedim.Canım ilk doğunca hissettik kizimin kafasinda kulak arkasinda filan vardı doktora sordum daha tam anlamiyla oluşum asamasinda olduğu için normal karşılandı zamanla geçecek denildi
Hakkaten ben onu tamamen unuttum . Yatmıştır heralde. PTT şubelerinden gidip alabiliyoruz diye biliyorum ben.Kızlar doğum paraniz yattı mı ?
İnşallah önemli bisey değildir canım bak aklıma sen getirdin bizimki yok olmuş bileAyy inşallah canım ya başta çok canım sıkıldı. Sonra eşimin kafasında da varmış bebekliğinden beri. Belki genetiktir dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?