Olmayan birsey dağılmaz kuzuPamukçuğu karbonatlı suyla silince daha çok dağılıyormuş kafam karıştı, ondan da müdahale etmek istemiyorum. Emmesinde vs sorun yok bilemedim ki, neyse en iyisi doktora götürmek
Şu an hayal ettiğim durumHepimiz aynıyız maalesef ben dun yaptım bir çılgınlık. Benim de 4 yaşında kızım var oğlanı da doyurdum koydum pusete. çıktık parka dönüşte avm yakin, hemen girişte kahve satışı var kızıma sıcak çikolata bana moccha oğlana bibs :)
Vallahi çok iyi geldi varsa imkanınız çıkın bebisler de hava alıyor ama tabi soğukta çıkmayın dun güzeldi güneşliydi burda
Aşı kartı verdiler ama aşılar yapıldıkça yapıldıkları tarih yazılacak, tablo şeklinde. Ne zaman yapılacağına dair kart görmedim bir kontrol edeyim dosyasını vardır belki ben görmemişimdir. Bulamazsan sen resmini gönderirsen sevinirim canımyok birsey demediler o asilar hakkinda. Size asi karti vermediler mi hastaneden bana bi asi karti verdiler hangi asi ne zaman yapilir yaziyor ustunde. Vermedilerse googleda vardir mutlaka bi bakin isterseniz ya da sabah resmini cekip atarim
Bende yeni keşfettim harika bir lezzetEkran fotosu alındıüstelik unlu bir tarif ben un helvasını da çok severim tek seferde iki lezzet
Bende hiç müdehale etmemiştim kendi geçti. Artarsa ya da ememezse gidersin canım panik yapmaPamukçuğu karbonatlı suyla silince daha çok dağılıyormuş kafam karıştı, ondan da müdahale etmek istemiyorum. Emmesinde vs sorun yok bilemedim ki, neyse en iyisi doktora götürmek
Aile ve çalışma bakanlığına eşiniz veya siz gidip başvuruyorsunuz canım.Doğum parası için nereye başvuruyoruz canım
Başka bir doktora götürün isterseniz canım benim gittiğim hastanede de ası saklamak için uygun koşulları yokmuş eczaneden devletin verdiği asiyi bile ücretle alıp öyle yaptirabilirmişim bende sağlık ocaginda yaptırıyorum bu sefer.Bende öyle okudum canım ama bizim doktor bu ay sonu yapacağım dedi küçücük bebek yani yaptırmayı düşünmüyorum bende. İyi diye özel doktora götürüyorum, götürdüğüm doktor biraz değişik zaten aşıdan sonra ateşi çıkarsa ateş düşürücü vermeyeceksin 7/24 beni ara, aşıdan sonra yıkanmaz derler sen yıkayacaksın ama çeşme suyuyla değil damacana suyla yıka falan dedi. Hani ay olarak 7. ayda yapıcam dese bir nebze anlarım 2 ay var arada derim ama 2 aylık bebeğe menenjit aşısı hiç duymadım ve tedirgin oldum bende
Ben uyuyunca yatırıyorum canım sen uyumadan mı yatırdın ? Tabii senin bebeğin bu pozisyonu sevmemiş de olabilirOğlanı yüzüstü yatırdım şimdi gazı çıksın rahat etsin diye sevmedi benimki ağladı direkt.
Bende direk yastıksız yatırıyorum bacaklar karnına doğru toplanmış şekilde harika gaz çıkarıyorBöyle koydum ve aman yarabbim o gaz neymiş yavrum çıkardı da sesi bile değişti rahatladı
Anladım canım teşekkür ederimAile ve çalışma bakanlığına eşiniz veya siz gidip başvuruyorsunuz canım.
Ikisini nasıl arabaya bindiriyorsun bebek arabası mı normal araba mı bebel arabasıysa benim kızım zor sığıyor bebek arabasinaValla bende çıkıyorum bayadır hemdeatıyorum arabaya iki bebeyi de çok da güzel geziliyor. Gezmek dediysem arkadaşlarıma falan oturmaya gidiyorum büyük çocuklar oyun oynuyor. Benim küçük bebeyi de arkadaşlara veriyorum ohhhh azcık da olsa dinleniyorum bir kere de yalnız başıma hastaneye götürdüm bebişimi onu da gezmeden sayıyor muyuz
Oğlanı yüzüstü yatırdım şimdi gazı çıksın rahat etsin diye sevmedi benimki ağladı direkt.
Canım ne kadar sütün olduğunu anlamak için 2-3 saatte bir 10 15 dakika sağman gerekiyor. 8 saat sonra sağman pek bisey ifade etmez ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretimi oluyor. Ki emzirme ile sağma arası farkeder. Kendini üzme olduğu kadar emzir olmadığı yetmediği yerde mecbur mama. Öyle de böyle de büyüyecek canını sıkma hiç anne sütü alamayan bebekler var onları düşün. Sütüm az yetmiyor yaramıyor gibi şeylerle var olan sütünü etkileme az olsun ama şifa olsun bebeğine.
Canım kesinlikle yalnız degilsin ,ben bebeği çok istememe, sekiz sene sonra bı düşük, bı kürtaj ardından kucağıma almama rağmen ,hemen ben aynı durumdayım. Bazen neden çocuk yaptım diye düşünüyordum ,üstelik eşimin isteği yokken ,çocuk ağladığı zaman bana kızıp ne diye çocuk çocuk diye tutturdun, ne güzel hayatımız vardı bozdun demesine karşın ben de bebek ağlayıp uyumayinca uyutmayinca acaba yanlış mı yaptım diye düşünüyordum Ama dün on sekiz saat uyanık kalıp sürekli kustuktan sonra hastaneye götürdüğüm yavruma damar yolu acarlarken kafasına elini vura vura aglamasindan sknra bı silkelendim onu o halde görünce oturup ağlamamak için zor tuttum kendimi. Etraf hep konuşur ama biz miniklerimiz için güçlü olmak zorundayız, sen de takma kimseyi onun bı gülümsemesi gerçekten dünyaya bedel,yeter ki sağlıklı olsunlar var olsunlar .6,5 senedir eşimle tek başımıza sakin bir ortamda kitap okuyarak müzik dinleyerek istediğimizde sabaha kadar film izleyerek geçen bir hayat üzerine ilk başlar da bebeği çok istememe rağmen adaptasyon sorunu yaşadım çevremden gelen sütün var mı? daha doğumdan çıktığım gün başlayan ikinci ne zaman? kaynanamın çocuğun gözünde bir şey olmamasına rağmen çocuğun gözü mü şiş demesi.. yok senden 4,5 kg çocuk dogurmanı beklerdım yorumları falan.. Bu ve bunun gibi saçma sapan şeylerle mücadele ederken sanırım lohusalık depresyonuna da yakalandım çok sevdiğim bir insan hamileydi bebeğini aldırmak zorunda kaldı hasta bebek oldugu ıcın ona da cok uzuldum etkılendım 3. Tup bebek denemesınde olmustuBunun dışında bebeğim uyumuyor uyanık olduğunda gaz sancısından çoğunlukla ağlıyor diye kendi kendimi yiyordum iyi ki girip okumuşum en azından bebeğin uyku konusunda tek olmadığımı anlayıp biraz endişem azaldı şimdi bebeğime alıştım bakabiliyorum benimsedim 1 ay 6 günlük oldu o da
Bir de biliyorsunuz benim bebeğe koca kafalı diyordu doktor hamileleğimde ultrasonda bakıp bakıp uzaylı bebek doğuracağım sanıyordum hatta o öyle söyledikçe.. neyse 36 cm baş çevresi ile doğdu bebeğim 1 ay kontrolünde baş çevresi 38,5 çıktı doktor endişe etme baş çevresi için dedi ama konuşmanın devamını hatırlayamıyorum çünkü oğlum o sıra ağlamaya başladı doktorun sadece baş çevresi seni korkutmasın endişe etme dediğini hatırlıyorum söylediklerine o an odaklanamadım. Tabii ben ne yaptım gebelikten kalma tedirginliğimle geldim evde araştırdım da araştırıdm google amca dakafa çapı ile ilgili bi ton hastalık okudum moralim iyice bozuldu.. sigarayı bırakmıştım sigara bile içtim.
bakışlarında bir sorun yok bebeğimin, yüz üstü yatırınca kafasını kaldırıyor, hatta 2 gündür gülümseyerek konuştuğumda o da bana gülümsüyor refleksleri vs iyi gözüküyor ama taktım..
doktora gidelim desem eşim artık kendim psikolog olduğum halde tedavi mi alsan diye teklif etmeye başladı diye çekiniyorum. benim psikiyatri ile görüşmem lazım kendimdeki sorunun farkındayım ama kendime yardımcı olamıyorum emzirdiğim içinde psikiyatriye gidip ilaç kullanıp robota dönmek de istemiyorum.
kimseyle konuşamıyorum anlatamıyorum herkes evham yap yap ağla ağla dur gibi tepkiler verdiği için gebeliğimde artık paylaşmaya da kapattım kendimi.. az önce 4 saat uyanık kalan ne yapsam susmayan bebeğimi uyutabildim.. iyi hissetmediğimi farkedince de en azından buraya yazayım dedim yazınca rahatlar insan..
belki.
Herhangi bir şartı var mı acaba bu doğum parası için nasıl yapılıyor ben uğraştım ama başvuru yapamadımEmzirme parasını hastane yapıyor ama doğum parası için bizzat aile ve çalışma bakanlığına müraacat ediliyor
Sut parasi da alabiliyorsunuz unutmayin arkadaslar 202 lira direkt vermisler esime.26 aralikta dogum yaptim dogum parasi da 1 martta yatacakmisHerhangi bir şartı var mı acaba bu doğum parası için nasıl yapılıyor ben uğraştım ama başvuru yapamadım
Dogum kagidiyla sgk ya gidiyorsunuz diye biliyorum ama esim gelince tekrar sorarim o basvurduHerhangi bir şartı var mı acaba bu doğum parası için nasıl yapılıyor ben uğraştım ama başvuru yapamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?