Ee ne olucak canım öyle mi kalacakmış eltimin de 6 yaşında oğlu var sordum da temizlemek gerekiyor dedi hatta sünnet yapan kızmış hiçmi temizlemediniz niye birikmiş diyeDr a dün sordum bezini açıp kontrol ediyordu bende pipiyi geri sıyırıp temizleyeyim mi dedim sizin yapmanıza gerek yok nenmkontrol ediyorum dedi
Canım benim kızımın salı günü yapıldı verem aşısı. Menenjit aşısı da yine sağlık ocağında 19 şubatta yapılacak. Hiç o kadar yakın aşı yapıldığını duymadım. Menenjit aşısını 3. Ayda yaptırabilirsin arada biraz zaman olsun bence de ağır gelebilir.Kızlar şubat 4’de oğlumun verem aşısı var sağlık ocağında yapılıyor ama özel gittiğim doktorda 30 ocak için menenjit aşısının ilk dozunu yapacağını söyledi. Yarın doktora soracağım ama tecrübeli annelerden yardım alayım dedim. 4 gün arayla 2 aşı bebeğime ağır gelir diye düşünüyorum. Bu şekilde aşı yaptıran var mı?
30-40 dk sürmüştür detaylı anlattı herşeyi memnundum kendisindenÇok sordu sordum ama kusura bakmayındoktorunuz Figen Kır Şahin miydi, oysa memnun kaldınız mı? Ortalama kaç dk sürdü
Detaylı ultrasonu cevizlibağda ahmet gül'e yaptırdım çok memnun kaldım çocuk uyuyordu ilk baktığında foto almak için bile çok uğraştı kaldırdı çikolata ye gel dedi falan 40 dkdan fazla sürdü her yerini tek tek inceledi bize de gösterdiDetaylı ultrasonu orda mı yaptırdınız?
Her aşı tahribatı biraz daha artırır. Çünkü alerjiye sebep olan şey aşının içine konan adjuvanlardır. Alüminyum türevleri, thimerosal, formaldehit vs tamamı toksik maddelerdir. Her aşıda bunlar bulunuyor, birinde atıyorum 3 birim digerinde 5 birim ama mutlaka her aşıda varlar. Bebeginiz ilk dozda 3 birim adjuvana maruz kalmıştı diyelim, ikinci dozla 3 birim daha girdi vücuduna. Bağışıklık sistemi de diyelim 20 birim adjuvani tolere edebiliyor sadece. Siz adi farketmeksizin aşı oldukca adjuvan biriktirip 20yi astiginizda bebek alerji gelistirir.
1. Ay kontrolünde çektirtti doktorumuz bizeKizlar selam kalca usg ne zamandan itibaren çekiliyor
Sanki benim Dr um aşılar arasında 20 gün olsun demişti 3. Ayda rota var o yüzden sormuştumKızlar şubat 4’de oğlumun verem aşısı var sağlık ocağında yapılıyor ama özel gittiğim doktorda 30 ocak için menenjit aşısının ilk dozunu yapacağını söyledi. Yarın doktora soracağım ama tecrübeli annelerden yardım alayım dedim. 4 gün arayla 2 aşı bebeğime ağır gelir diye düşünüyorum. Bu şekilde aşı yaptıran var mı?
Her tuvaletten sonra altını yıkıyorum ama pipiyi özellikle temizlemiyorum. Deriyi sıyırıp temizlemek mi gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum ki.Erkek bebeği olanlar pipi temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Temizlerken altını böyle aşağıya doğru çekiyorum beyaz beyaz pütürler var içinde temizlemeye korkuyorum zarar veririm diyesizinkiler de de var mı benimkinde mi bi sıkıntı var
Evet canım deriyi sıyırmak gerekiyormuş sünneti de kolay oluyormuş böylelikle enfeksiyon da yapmıyormuş doktor öyle dediHer tuvaletten sonra altını yıkıyorum ama pipiyi özellikle temizlemiyorum. Deriyi sıyırıp temizlemek mi gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum ki.
Umarım alerji değildirHer aşı tahribatı biraz daha artırır. Çünkü alerjiye sebep olan şey aşının içine konan adjuvanlardır. Alüminyum türevleri, thimerosal, formaldehit vs tamamı toksik maddelerdir. Her aşıda bunlar bulunuyor, birinde atıyorum 3 birim digerinde 5 birim ama mutlaka her aşıda varlar. Bebeginiz ilk dozda 3 birim adjuvana maruz kalmıştı diyelim, ikinci dozla 3 birim daha girdi vücuduna. Bağışıklık sistemi de diyelim 20 birim adjuvani tolere edebiliyor sadece. Siz adi farketmeksizin aşı oldukca adjuvan biriktirip 20yi astiginizda bebek alerji gelistirir.
Benim kızım 6 ay aşılı, sonrası aşısız. Bir çay kaşığı calpol dışında ilaç sokmadım vücuduna 3.5 yılda. Oğlum aşısız, aşı yaptırmayacağım. Aşı konusunu bizzat araştırmak isterseniz Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing kitabını tavsiye ederim. Sadece hakemli akademik çalışmaların özetlerini içeren bir kitap.Siz bebeğinize aşıları yaptiriyormusunuz? Veya yaptiracakmisiniz? Bayağ tartışmalı bir konu fikrinizi merak ettim.
Bende bebeğime 1. ay aşısından sonra aşı yaptırmamaya karar verdim. Bu süreçte bağışıklığını güçlendirmek için özel bir şey yaptınız mı? Veya aşısı yapılan hastalıklardan birini hiç geçirdiniz mi geçirdiyseniz nasıl atlattınız? Tecrübeli olduğunuz için neler yaşadınız merak ediyorumBenim kızım 6 ay aşılı, sonrası aşısız. Bir çay kaşığı calpol dışında ilaç sokmadım vücuduna 3.5 yılda. Oğlum aşısız, aşı yaptırmayacağım. Aşı konusunu bizzat araştırmak isterseniz Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing kitabını tavsiye ederim. Sadece hakemli akademik çalışmaların özetlerini içeren bir kitap.
Bu kararı almanıza çok sevindim. Evladınız sağlıkla hayırla büyüsün. "Biz insanı mükemmel bir surette yarattık" kelamını tam kavradıktan sonra bağışıklığın dokunulmamış şekliyle halihazırda çok güçlü bir sistem olduğunu anladım ben. Kızımı doğal besliyorum, aburcubur, hazır gıda, basta börek çörek yoka yakın oldu hayatımızda. Oldu da bir ay bunlarda sınırı astigimizi düşünürsem hacamat yaptırıyoruz. Hacamatı, doğal yağları hiç eksik etmeyiz hayatımızdan. Iki öğün besleniriz ailecek. Sofrada tek çeşit yemek olur, bazen yanına salata bazen yoğurt. Bazen sadece salatayla öğün yaparız. Ekmek çok az yenir, zeytinyağ, tereyağ, kuyruk yağı dışında yağ kullanmayız. Evimize giren deterjan sadece ayda bir kere tuvalet temizliğinde kullandığım çamaşır suyudur. Onun da kokusu kızıma ulaşmasın diye elimden geleni yaparım, evi bol bol havalandırırim. Suni koku asla kullanmayız. Krem, losyon, dus jeli, şampuan kullanmayız. Doğal zeytinyağlı sabunu dus jeli, şampuan, sivi sabun ve bulaşık deterjanı olarak kullaniyorum. Camasira boron kullanırdım ama türkiyeden ayrıldık, mecburen karbonatla idare ediyorum yurda dönüş yapana kadar. Bulaşık makinesinde instagramda @glutensizdunyacom hesabının tarifi çok güzel. Hastalıklarda sujok yöntemlerini kullanıyoruz genelde. Doktora ihtiyacımız olduğunda bütüncül tıp hekimlerine güveniyoruz sadece.Bende bebeğime 1. ay aşısından sonra aşı yaptırmamaya karar verdim. Bu süreçte bağışıklığını güçlendirmek için özel bir şey yaptınız mı? Veya aşısı yapılan hastalıklardan birini hiç geçirdiniz mi geçirdiyseniz nasıl atlattınız? Tecrübeli olduğunuz için neler yaşadınız merak ediyorum
Herşeyin yapay ve katkılı olduğu bu zamanda bu kadar dikkat edebilmeniz gerçekten büyük bir emek gerektiriyor. Ben abur cubura 4 yaşına kadar karşı koyabildim. Aşı olayında o zaman şunu anlıyorum; eğer sizin gibi tamamen doğal beslenip katıksız yaşayamacaksak aşı yaptırmak mantıklı gibiBu kararı almanıza çok sevindim. Evladınız sağlıkla hayırla büyüsün. "Biz insanı mükemmel bir surette yarattık" kelamını tam kavradıktan sonra bağışıklığın dokunulmamış şekliyle halihazırda çok güçlü bir sistem olduğunu anladım ben. Kızımı doğal besliyorum, aburcubur, hazır gıda, basta börek çörek yoka yakın oldu hayatımızda. Oldu da bir ay bunlarda sınırı astigimizi düşünürsem hacamat yaptırıyoruz. Hacamatı, doğal yağları hiç eksik etmeyiz hayatımızdan. Iki öğün besleniriz ailecek. Sofrada tek çeşit yemek olur, bazen yanına salata bazen yoğurt. Bazen sadece salatayla öğün yaparız. Ekmek çok az yenir, zeytinyağ, tereyağ, kuyruk yağı dışında yağ kullanmayız. Evimize giren deterjan sadece ayda bir kere tuvalet temizliğinde kullandığım çamaşır suyudur. Onun da kokusu kızıma ulaşmasın diye elimden geleni yaparım, evi bol bol havalandırırim. Suni koku asla kullanmayız. Krem, losyon, dus jeli, şampuan kullanmayız. Doğal zeytinyağlı sabunu dus jeli, şampuan, sivi sabun ve bulaşık deterjanı olarak kullaniyorum. Camasira boron kullanırdım ama türkiyeden ayrıldık, mecburen karbonatla idare ediyorum yurda dönüş yapana kadar. Bulaşık makinesinde instagramda @glutensizdunyacom hesabının tarifi çok güzel. Hastalıklarda sujok yöntemlerini kullanıyoruz genelde. Doktora ihtiyacımız olduğunda bütüncül tıp hekimlerine güveniyoruz sadece.
Bunlara dikkat edince beden temiz kalıyor. Beden temiz kalınca bağışıklık doğal halinde yani çok güçlü oluyor.
Kızım 6. hastalık dışında hiçbir çocukluk çağı hastalığı geçirmedi. Doğru düzgün hasta da olmaz zaten şükürler olsun. Aşı yaptırmazsanız çocuğunuz acı içinde kıvranarak ölür diye korkuttukları siradan hastalıkları geçirirse yine bütüncül tıp doktorlarının tavsiyelerine göre hareket edeceğiz.
Bence de en az 20 gün olmalı. Özellikle 2 aylık bebek için 4 gün ara çok az diye düşünüyorum bakalım yarın doktora da soracağım ona göre menenjiti ileri bir tarihe alırız sanırım zaten 9-23 ay arası yapılabiliyormuş bizim ilk doz 2 aylıkken yapılacaktı ama yaptırmayayım en iyisiSanki benim Dr um aşılar arasında 20 gün olsun demişti 3. Ayda rota var o yüzden sormuştum
Dimi bana da çok kısa geldi arası. Bugün sağlık ocağındaki ebeyi aradım ama telefonu çekmiyordu olmadı yarın uğrar ona da sorarım. 3 ayda rota yaptıracağım o yüzden 4 şubatta verem aşısı olsa ay ortasında menenjit ay sonu da rota yapılır herhalde.Canım benim kızımın salı günü yapıldı verem aşısı. Menenjit aşısı da yine sağlık ocağında 19 şubatta yapılacak. Hiç o kadar yakın aşı yapıldığını duymadım. Menenjit aşısını 3. Ayda yaptırabilirsin arada biraz zaman olsun bence de ağır gelebilir.
Bende hiç temizlememiştim daha doğrusu bilmiyordum şimdi sizler yazınca bakayım dedim. Temizlenmesi gerekiyormuş ya kıyamam üzüldüm öyle olmasına. Haftada bir temizlemek yeterli olur bence hassas yer sonuçtaHer tuvaletten sonra altını yıkıyorum ama pipiyi özellikle temizlemiyorum. Deriyi sıyırıp temizlemek mi gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum ki.
Bizimki ilk zamanlar çıplaklıktan korkuyordu üstünü çıkarırken bir yandan da elini tutuyordum şimdi de giyinmek istemiyorBebeğiniz giyinirken deli gibi ağlıyor mu? Benim ki sanki dövüyormuşum gibi basıyor çığlığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?