• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar az önce başka bir konuda sebze ve meyveleri deterjanla yikayanları okudum , gerçekten şok oldum:KK57:
tamam ben de çok dikkat ediyorum, ekmeği ısıtarak yiyorum falan ama domatesi , biberi de sabunlayacak kıvama gelmedim yani.
Çamaşır suyuyla yıkayan var😂😂 sirkeli suda 10 dakika bekletip yıkıyorum:)

Biraz iyiyim diye koltuk sildim perdeleri yikadim çamaşır sepetim doldu taştı hepsini yikadim astım ama pertim şimdiden. Saka gibi. Daha yerleri süpürüp silecektim. Temizlikçi çağırmak istemedim geçen sene ramazanda çağırdım içime dert oldu aç aç temizlik yaptılar bide yoruluyorlar enerji olmuyorki. Bidaha ramazanda cagirmam kimseyi dedim ama mecbur cagiricam bu gidisle. Yoksa evim çöp ev olacak. 😩
Bgun ben baya toparladım evimi şükür esimde yardim etti baya bitti sildik supurduk çamaşır astim katladim yemegimi yedim bgun cok sukur iyiyim bende yoruldum biraz uzandim bende smdii

Hiç içime sinmiyor. Öyle yapıyım o zaman sağol canım..
Bide midemin ağrısından kalkıp yemek de yapamıyorum ya 😭 psikolojim bozuldu.
Ben parca etleri hafif bi süzgece koyup sudan geçiriyorum ama kıymayı yapmıyorum vitamini kaybolur gibi geliyor bana canım

Bgun ben baya toparladım evimi şükür esimde yardim etti baya bitti sildik supurduk çamaşır astim katladim yemegimi yedim bgun cok sukur iyiyim bende yoruldum biraz uzandim bende smdii
Eşim evde olunca yardım ediyor sagolsun ama çalışıyor kendi isyerimiz var. Dinlen canim sende. Benimde bi yeri silmem kaldı az dinlenip onuda yaparsam süper olacak.

Çok şükür iyiyim canım geldim doktordan herşey normal gidiyor kan idrar tahlillerim de güzel cıktı rahimde ve bebekte iyiymiş içim rahatladı eve geldim 🤲🏻
Cok şükür canim bas donme benddde oluyordu yok bayadir normal vucudumuzda melek var 😍 2 kalp atiyor

Eşim evde olunca yardım ediyor sagolsun ama çalışıyor kendi isyerimiz var. Dinlen canim sende. Benimde bi yeri silmem kaldı az dinlenip onuda yaparsam süper olacak.
Bende tuvaket ve banyo yikicamda biraz uzanayim sende yaparsin canim yavas yavas oldugu kdr😍

Gözün aydın canım, baş dönmesi için birşey dediler mi peki?
Gebelikle ilgili bir durum yok dedi belki anlık düşmüş olabilir tansiyonun dedi birşey demedi üşüttüm mu acaba diye düşünmeye başladım mide bulantısı ve baş dönmesi bende genelde üsutmenin belirtileriydi gençlik öncesinde nane limon içerdim iyi olurdum onu deneyecem bakalım

kizlar ben simdi arastirdim da calisan gebeler dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi 8 hafta olarak 2 izin kullanabiliyomus ben zaten dogum sonrasi calisamam rabbim nasip ederde sag salim dogarsa bakan olmicak bebeme diyorum ki bu 8 haftayi simdi kullansam maasimdan herhabgi bi kesinti olcak mi hani rapor aldigimizda pttye yatiyoya rapor parasi bu da oyle birsey mi anlayan bilgilnedirirmi beni lutfen🙈
Canım doğum öncesi ve sonrası 8'er haftalık izin doğumla alakalı. Yani doğum zamanında alabilirsin. Diyelimki 40 haftalık değil de 32 haftalık doğum yaptın. O zaman doğum öncesindeki 8 haftalık iznini doğumdan sonraya ekletebiliyorsun. Yani 16 hafta. Ben devlet memuruyum doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir raporu alırsam çalışıp doğum öncesindeki 5 haftalık iznimi doğum sonrasına ekletebiliyorum. Yani 13 hafta izin kullanabiliyorum doğumdan sonra. Yine toplamda 16 hafta olmuş oluyor yani. Ama doğumdan bu kadar önce yani şuan izin kullanmak gibi bir durum söz konusu değil bizde. Ancak rapor alırsak oluyor.

Sizler böyle iş yapıyorum dedikçe imreniyorum resmen ya ben kaç haftadır yerimden kalkmıyorum bşe olacak diye . Kayınvalidem yanımda o bakıyor mutfağın önünden geçemiyorum zaten bulantıdan .

Ben hep kasaptan alıyorum ayrica kıyma yıkanmaz ki. Çıplak elle dokunma, zaten pisecegi için sorun olmaz.
Ama kan kokusu geliyor bana ve hiç temiz gelmiyor. Doktorlar da hamilelikte bi kaç defa yıkayın etleri demişken ben belkide hiç yıkanmamış kıymayı nası pişiriyim? 😔

Bi topikdede doktorunuza bakmayin 15 gunde kan verinnn dedi kafam.allak bullak olduuuu bazen burayı cok seviyorum can atiyorum girmek icin bazen bi yorum moralimi alt üst ediyor surekli kafama takiyorum yine ben ara vericem buraya kendim icin bebegim icin daha iyi olcak allaha emanet olun arada girerim ❤
Herseyi takıyorsan burası seni olumsuz etkiler kuzum. Sende Allaha emanet ol kendine iyi bak

Sizler böyle iş yapıyorum dedikçe imreniyorum resmen ya ben kaç haftadır yerimden kalkmıyorum bşe olacak diye . Kayınvalidem yanımda o bakıyor mutfağın önünden geçemiyorum zaten bulantıdan .
Sen kalkma zaten canım senin hem riskli hemde 2 can taşıyon

Sen kalkma zaten canım senin hem riskli hemde 2 can taşıyon

Bende 36 yaşındayım acaba bende de mi öyle olacak ? Sonraki kontrolümde 9-10 haftalık olacak şu an 7+6 haftalık bebeğim, DNA testi ile ikili ve üçlü teste gerek olmuyormuymuş
Evet gerek kalmiyor.Şöyle canım. Aslında bu tercih işi biraz. Ikili üçlü testte bir sıkıntı farkederlerse zaten daha detaylı dna testi gibi testler yapılıyormuş. Bunun sebebi de ikili üçlü testlerin doğruluk payının dna testine göre daha düşük olmasıymış. Ama sonuçta illaki o testlerde doğru şeyleri söylüyordur.... Ben sadece acaba mı? Olmayım diye direk dna testi istedim. Doktorum o zaman diğer testlere otomatik olarak gerek kalmaz dedi. Biraz pahali sadece bu test.
Doktorum dedi ki 30 yaşında olup direk dna isteyen de oluyor hani şüpheyle uğraşmayayım diye, 35 üstü olup ikili test isteyen de oluyor ...dedi...100 kişiden biri de hiç bakmıyormuş bu testlere :))

Canım doğum öncesi ve sonrası 8'er haftalık izin doğumla alakalı. Yani doğum zamanında alabilirsin. Diyelimki 40 haftalık değil de 32 haftalık doğum yaptın. O zaman doğum öncesindeki 8 haftalık iznini doğumdan sonraya ekletebiliyorsun. Yani 16 hafta. Ben devlet memuruyum doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir raporu alırsam çalışıp doğum öncesindeki 5 haftalık iznimi doğum sonrasına ekletebiliyorum. Yani 13 hafta izin kullanabiliyorum doğumdan sonra. Yine toplamda 16 hafta olmuş oluyor yani. Ama doğumdan bu kadar önce yani şuan izin kullanmak gibi bir durum söz konusu değil bizde. Ancak rapor alırsak oluyor.
Bende öğretmenim eğer bir sorun olmazsa doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmak istiyorum. Kalan izni doğum sonrasına ekletmek istiyorum.Çünkü ücretsiz izne ayrılma durumum olmayacak maalesef inşallah sorun çıkmaz planladığım gibi olur ☺️

Canım sen bize bakma ben 10. Haftama giriyorum yarın inanki 4 haftadir eve doğru düzgün elimi surmemisimdir eşim yaptı hep. Yapamadım ki kusmaktan. Bugün kendimi iyi hissetmisken yapim dedim bidaha bakalım nezaman yaparım yine uzun süre yapamam büyük ihtimalle.. Senin riskli olduğu için böyle şeylere kalkışma sakın yat keyfine bak

Kızlar az önce başka bir konuda sebze ve meyveleri deterjanla yikayanları okudum , gerçekten şok oldum:KK57:
tamam ben de çok dikkat ediyorum, ekmeği ısıtarak yiyorum falan ama domatesi , biberi de sabunlayacak kıvama gelmedim yani.
Ben portakalı öyle yıkadım 🤭 çünkü kabuğunu yemiyorum. Elime değiyor diye. Ama domatesi falan yıkamam yani. Havalandiriyoruz alınca zateb .😊🤭

Back
X