- 24 Şubat 2020
- 725
- 1.052
- 28
Canım yanlışlıklaKızlar merhaba, size 2 sorum olacak. İlki doktorum ne zaman kontrole gitsek bu çocuk uzun boylu olacak diyor. En son 33. Haftamda gittim 45cm 2200 gr idi. Burada yazanları falan okuyunca bence ortalama boyu ama doktorum öyle küçük şeyler alma falan dedikçe resmen yenidoğan kıyafeti alamadım oğlumaH&M’den 1-2 ay olan alt üst takımlarından aldım. Onlar da yanlış hatırlamıyorsam 62 cm falan. Uzun boylu olsa bile en fazla 52-54 cm doğmaz mı? Of dertlere bak demeyin, ne zaman alışveriş yapsam kendimi 2-4, 3-6 hatta bazen 9-12 ay alırken buluyorum eşim çıplak kaldı çocuk modunda ikincisi de ben Bagmori’den sırt çantası almıştım yıkama talimatlarını anlayamadım bir türlü onun da görselini ekledim. Üzerindeki yazı falan silinir mi dedim. Alan yıkayan var mı?
Analık işte daha doğmadan düşünmeye başladın, doğunca kimbilir nasıl üstlerine titricez, o günleri bir görelim de sağlıkla, herşeyler hallolur. Sen nasıl bebişini düşünüyorsan annen de seni düşünür elbet
Haa bizim burdaki gibi formaliteden eğitim değil anladım canım. O zamana kadar ayarlarsınız kuzum bi şekilde annen bakar olmadı eşin veya kardeşin ya da her ikisi bakar. Bikaç saatmiş zaten hem de sürekli bişey değil sıkıntı olmaz merak etmeBen yurtdışındayım kuzum, önce yapacaktım bu eğitimi korona girdi araya ve hamileyken riskli dediler (eğilip kalkma, kalp masajı, vs) . Laborantım ve kan alma sertifikam için katılmam lazım mutlaka sene sonuna kadar yoksa geçtiğim sınavların hepsi iptal (yazılı sinav + staj) cokta iyi puan almıştım yazık olacak o yüzden erteleme şansım yok malesefAnneme güveniyorum inşallah gelirde gözüm arkada kalmaz
Haa bizim burdaki gibi formaliteden eğitim değil anladım canım. O zamana kadar ayarlarsınız kuzum bi şekilde annen bakar olmadı eşin veya kardeşin ya da her ikisi bakar. Bikaç saatmiş zaten hem de sürekli bişey değil sıkıntı olmaz merak etme
Ben yine de yenidoğan hastane çıkışının olacağını düşünüyorum 53 cm bile doğsa kurtarır
Demek ki herkeste oluyor kiminde az kiminde çok. Ben de o yüzden apar topar doktora gitmek istemedim zaten normaldir diye, ama ciddi anlamda hareketimi kısıtlıyor.Bebek ağırlaştığı için bence bu ağrılar. Bi arkadaşım benden 5 6 hafta önde son ayda onun da olmuş ve hâlâ da var. Ben sordum normal dedi. Bebek kemiklerimize ağırlık yaptığı için oluyormuş. Benim de sızlıyor resmen
Usül ve esaslar üst yöneticiye bağlı. Bölüm başkanım da anlayışlıdır aslında dekanın da. Ama çalışabilir raporunu alınca bu şekilde zor olabilir bir sıkıntı olmasın filan demişti dekan hoca, ben de yok hocam çalışabilirim demiştim. Böyle bir durumda raporu bozmalı ister gibi geldi konuşmasından. Neyse bakalım zaten 2 hafta kaldı geriye en kötü onu yiyecegim. Sonrası da bu dönem uzaktan eğitim olacakmış belki o zaman izin verirler asistanlara da.26 ağustosta yayınlanan genelgenin ikinci paragrafına baksana çalıştırılma biçimine bakılmaksızın diye başlıyor. Bölüm başkanınız ya da dekanınız anlayışlı biriyse belki şansını deneyebilirsin. Biz şu an bir proje yürütüyoruz. Ben izin alırken işlerimi bırakmak istemiyorum, evden çalışmaya devam edebileceğimi düşündüğüm için raporumu bozmak istemiyorum ama uygun görmezseniz öyle de yapabilirim diye konuştum.
Olmazsa da sağlığın daha önemli raporunu bozarsın söylediğin gibi.
BakO anda hissetmedimama sonrasi feci oluyor daha cok agridi bacak aramdaki kaslar falan. Bsey olacak korkusuyla ayaga kalkamiyorum. Yarin alisverisi bitirmem gerk bebegin cantasi hazir degil. Gece boyu ya doguma gidersem diye dusundm
Canım bana da ilk bebekte yenidoğan alma 0-3 ay al dediler ne alırsan, sadece hastane çıkışı yenidoğandı. geri kalan tüm değişmelikleri 0_3 aydı ama hastaneden geldik üst değişicez hastane seti parçalarının dışındakiler hep büyük büyük durdu en çok foto aldığımız dönemdi bide üstüne lohusalık psikolojisi, fit oturmadığı için öyle yönlendirenlere sinir olmuştum. Sonra gidip bişeyler almıştı eşim tam üstüne uyan hatta. 52 cm 3700 doğmuştu. Ben bu bebekte o yüzden değişmelik bir kaç yenidoğan takım aldım ilk bi kaç hf için. O yüzden istersen yedek al hastane çıkışından ayrı bir iki yenidoğan daha e olmazsa hediye edersin yada ikinci beybine kalır. Sana tavsiyem sadece ayaklı tulumlara çok fazla yatırım yapmaman bu hafta olan haftaya olmayabiliyor
4 tane takımım var canım hastane çıkışı olarak.Diğerleri 0-3 ay.Tşk ederim canım ben de senin gibi düşünüyorumCanım bana da ilk bebekte yenidoğan alma 0-3 ay al dediler ne alırsan, sadece hastane çıkışı yenidoğandı. geri kalan tüm değişmelikleri 0_3 aydı ama hastaneden geldik üst değişicez hastane seti parçalarının dışındakiler hep büyük büyük durdu en çok foto aldığımız dönemdi bide üstüne lohusalık psikolojisi, fit oturmadığı için öyle yönlendirenlere sinir olmuştum. Sonra gidip bişeyler almıştı eşim tam üstüne uyan hatta. 52 cm 3700 doğmuştu. Ben bu bebekte o yüzden değişmelik bir kaç yenidoğan takım aldım ilk bi kaç hf için. O yüzden istersen yedek al hastane çıkışından ayrı bir iki yenidoğan daha e olmazsa hediye edersin yada ikinci beybine kalır. Sana tavsiyem sadece ayaklı tulumlara çok fazla yatırım yapmaman bu hafta olan haftaya olmayabiliyor
Öyle olacaktır kesin hormonların gücüne şaşıp kalcaz eminim bunu mu dert etmiştim ben dicezYok formalite değil canıminşallah dediğin gibi olur da bunu mu kafaya takmışım derim
Bugün çıkmadı çok şükür
Çok şükür bugün sancı çıkmadıGecmis olsun canim insallah geçer bol bol dinlen suan nasilsin
Zeynep kamildryimO benlerle ilgili bişey okumuştum. Onlardan salgılanan sıvı bebeğin emmesini sağlıyormuş. Onlar da boşuna değil canım Rabbimin hikmeti işte
Çok geçmiş olsun canım. Dualarımız seninle Rabbim en hayırlısını versin. İlaçla durduracaklar diye güzel düşünelim güzel olsun. Doğarsa da sabırsız yavruşmerak etme canım haftası da kilosu da iyi bi sıkıntı olmicak İnşAllah
Geçmiş olsun canım sana daneyseki açıklıktan haberin var ve güvenli yerdesin
Kesinliklee benim de. Hiçbişey yapamaz oldum. İşin kötüsü tozlanır ağır kokar diye bi de buralar hâlâ çok sıcak diye ne kıyafet yıkadım ne de ütü yapabildim. Kara kara nasıl yapcam diye düşünüyorum ağırlaştıkça zorlanıyor insan.Demek ki herkeste oluyor kiminde az kiminde çok. Ben de o yüzden apar topar doktora gitmek istemedim zaten normaldir diye, ama ciddi anlamda hareketimi kısıtlıyor.
Ayy ufaktan basla bence cidden zor olur. Ben de geçtiğimiz haftasonu yaptım yıka ütüle yavaş yavaş yapınca tüm günü alıyor. Bence yap da dursun kenarda ne kadar tozlanır ki üstünü kapatırsın bir örtü ile.Kesinliklee benim de. Hiçbişey yapamaz oldum. İşin kötüsü tozlanır ağır kokar diye bi de buralar hâlâ çok sıcak diye ne kıyafet yıkadım ne de ütü yapabildim. Kara kara nasıl yapcam diye düşünüyorum ağırlaştıkça zorlanıyor insan.
Ben de çoğu kıyafeti H&M ve LCW'den aldım. H&M'de 0-1 ay olanlar 56 cm. LCW'de de 0-1 ay olanlar 50-56 cm diye geçiyor.Teşekkür ederim cevabınız için ama 56 cm olanlara çok fazla rastlayamadım, nereden aldınız peki?
Doğmaz herhalde :) Ama 50 cm'lik almaya da gerek yok diye düşündüm çünkü zamanında doğarsa 50'den uzun olacak gibi. Ben biraz erken doğmama rağmen 52 cm doğmuşum, babası zamanında daha da uzun doğmuş.56 cm doğar mıymış bebekgerçi ben sanmıyorum benimkinin 45 ten 56 ya geleceğini 8 haftada
Süreleri uzatmamaları garip olmuş. Hiç olmazsa bebeğini kucağına alır gidersin bunu siz istediniz diye :) Şaka bir yana zamanı gelince düşünürsün, birkaç gün için illa bir çözüm bulunur.Bu da bir ihtimal tabiama sorun şu ki benim bu eğitimi almam için 2 senem vardı 1 senesi boyunca çalıştım ve imkanım olmadi şuan çalışmıyorum bu seferde korona girdi araya, hamilelik girdi ama gel gör ki hiç fırsat tanımadılar süreleri uzatmak için madem pandemiden bahsediyorsunuz herşey iptal süreleri tekrar ona göre uzatın değil mi, biz zararlı çıkıyoruz bu durumda (fransadayim).
Öyle olacaktır kesin hormonların gücüne şaşıp kalcaz eminim bunu mu dert etmiştim ben dicezama çok duygulandım okurken vay be ne kadar güzel bi duygu bu annelik şimdiden bebeğini nereye bırakacağını düşünüyor dedim
Daha çok sıcaklardan dolayı yapamadım canım bura 42 derece hâlâAyy ufaktan basla bence cidden zor olur. Ben de geçtiğimiz haftasonu yaptım yıka ütüle yavaş yavaş yapınca tüm günü alıyor. Bence yap da dursun kenarda ne kadar tozlanır ki üstünü kapatırsın bir örtü ile.Ben de doğum cantasini hazırlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz diye.
Ben yavas yavas başladım canim yikayip utulediklerim var dogumlar sancilar basladikca korkuyorum ya bende hazırlıksız yakalanirsam diye sende gec kalma yavastan basla benceKesinliklee benim de. Hiçbişey yapamaz oldum. İşin kötüsü tozlanır ağır kokar diye bi de buralar hâlâ çok sıcak diye ne kıyafet yıkadım ne de ütü yapabildim. Kara kara nasıl yapcam diye düşünüyorum ağırlaştıkça zorlanıyor insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?