- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
Benim doktorum öyle bir tahminde bulunmadı 10 gün önden gidiyor dedi sadeceBenimkide öyle canim 31.haftada 46 cmdi doktor hep uzun kız dedi ortalamanın üstünde dogar dedi tabi zamaninda doğarsa o yuzden bende en küçük 3 aylik aldim yenidoganlar 50 cm doktorum tahmini 53 uzeri doğacak hayirlisi tabi
ya 9-12 olanlar zaten indirimde görüp dayanamadığım minicik kot pantolonlar falan ☺eşim 52 cm doğmuş mesela aynen en fazla ne kadar uzun olabilir zaten. Ben de cmt gitcem kontrole ama alayım bir kaç tane yenidoğan. Ya arkadaşlarım da o kadar çok alma alma hemen büyüyorlar modundalar ki etkide kalıp abarttım ben de, bir kaç takımdan ne olacak sanki.
Ben olsam kasımda zaten salgın yüzünden her şey iptal olacak diye düşünürdüm. Şimdiden bunlar için sıkma kendini :)
Benim doktorum da 40 haftada doğarsa bebeği 3800 g bekliyor. O yüzden kıyafetlerini 50 cm değil de 56 cm olanlardan aldım. Her halükarda 62 yenidoğan bebeğe büyük kalır bence.
İdrar yolu enfeksiyonunun temizlikle ilgisi yok. Gebelikte kaslar gevşediği için idrar torbası tam boşalmıyor, kalanlar da bekledikçe enfeksiyona yol açıyor. Temizlikten ziyade bol bol su içip sık sık tuvalete gitmek, idrarı tutmamak gerekiyor. Enfeksiyon çoğu zaman da belirti vermiyor. Ne güzel seninki tespit edilmiş. İnşallah hemen geçer.
heyecanlı anne..Bakalım baktık böyle gidiyor duruma göre ben de yanıma 3 aylıklardan alırım
Ben yine de yenidoğan hastane çıkışının olacağını düşünüyorum 53 cm bile doğsa kurtarırSorma hem de ne heyecan
O anda hissetmedimEvet öyle bir durum var ama esnek çalışma da olsa okula gidip gelmek ciddi anlamda zorlamaya başladı. Bir de ben üniversitede çalışıyorum ve hocalar için sağlanan uzaktan çalışma kolaylığı asistans sağlanmıyor. Biz de el mahkum gitmek zorunda kaliyoruz 3 4 saat bile olsa. Evde çalışmaya izin verseler tadından yenmez de işte.
En geç pazartesi gideceğim ben de, haber veririm sana da. Merak etme sende 1 aydır bende de 10 gündür var bir şey olmuyor demek ki. Ama nedenini öğrenelim bakalım.
Kız sen bir de o acıya rağmen ilişkiye mi girdin ben popomu kıpırdatamıyorum.
Ben bebek arabasını, pusetleri, ana kucaklarını ordan aldım adreste bir sıkıntı oldu aldığım mağazayı aradım önce açmadılar sonra bir şekilde ulaştım hemen sorunu mu giderdiler..Muhattap bulamıyoruz ki canım mağaza kabul etmiyor biz sadece satış yapıyoruz diyorlar eşim tartışıyor biz size döneceğiz diyorlar yok yani saçma bir işe döndü
56 cm doğar mıymış bebekBen olsam kasımda zaten salgın yüzünden her şey iptal olacak diye düşünürdüm. Şimdiden bunlar için sıkma kendini :)
Benim doktorum da 40 haftada doğarsa bebeği 3800 g bekliyor. O yüzden kıyafetlerini 50 cm değil de 56 cm olanlardan aldım. Her halükarda 62 yenidoğan bebeğe büyük kalır bence.
İdrar yolu enfeksiyonunun temizlikle ilgisi yok. Gebelikte kaslar gevşediği için idrar torbası tam boşalmıyor, kalanlar da bekledikçe enfeksiyona yol açıyor. Temizlikten ziyade bol bol su içip sık sık tuvalete gitmek, idrarı tutmamak gerekiyor. Enfeksiyon çoğu zaman da belirti vermiyor. Ne güzel seninki tespit edilmiş. İnşallah hemen geçer.
Oğlum 52 cm doğdu yeni doğan hastane çıkışı biraz büyük bile geldi 52 cm'in 10 cm'i kafa boyun sayarsak yine rahatlıkla olur diye düşünüyorum..Kızlar merhaba, size 2 sorum olacak. İlki doktorum ne zaman kontrole gitsek bu çocuk uzun boylu olacak diyor. En son 33. Haftamda gittim 45cm 2200 gr idi. Burada yazanları falan okuyunca bence ortalama boyu ama doktorum öyle küçük şeyler alma falan dedikçe resmen yenidoğan kıyafeti alamadım oğlumaH&M’den 1-2 ay olan alt üst takımlarından aldım. Onlar da yanlış hatırlamıyorsam 62 cm falan. Uzun boylu olsa bile en fazla 52-54 cm doğmaz mı? Of dertlere bak demeyin, ne zaman alışveriş yapsam kendimi 2-4, 3-6 hatta bazen 9-12 ay alırken buluyorum eşim çıplak kaldı çocuk modunda ikincisi de ben Bagmori’den sırt çantası almıştım yıkama talimatlarını anlayamadım bir türlü onun da görselini ekledim. Üzerindeki yazı falan silinir mi dedim. Alan yıkayan var mı?
Ya kızlar delimisin diyeceksiniz belki ama benim Kasım sonu bir eğitimim var, ilk yardım eğitimi 3 gün sürecek toplamda ve ben şimdiden bebeği kime bırakacağım diye üzülüyorum... Ailem yakın değil annem çalışır mı çalışmaz mı o an kestiremiyorum, kardeşim var 22 yaşında o abla ben gelir bakarım diyor o da yapabilir mi 1 aylık bebekle daha minicik olucakkv yapamaz zaten yaşlı.. Eşim izin alabilir belki kendi iş yerinden. Siz olsanız ne yapardınız benim durumumda?
Vallahi 3 lt su içiyorum ve dakika başı tuvaletteyim. Gece bile 4-5 kez kalkıyorum. Çok şükür öyleyse fark edilmediğinde bebeğe de geçiyor diye duymuştumBen olsam kasımda zaten salgın yüzünden her şey iptal olacak diye düşünürdüm. Şimdiden bunlar için sıkma kendini :)
Sevdiğin şeyleri yemeye çalış canım.. ultrason ölçülerine de bakma aynı çıkmıyor bazen, bak et canlı örnekKızlar 33.haftadayım karın cevresi 30.haftada cıktı kilosu 1800 gr olmus moralim bozuldu nstye girdim sancım cıktı dr gelmesini bekliyorum iştahım hıc yok yemek yıyemiyorum kilosuda belki ondan az
Canım ilk yardım eğitimi bizdeki gibiyse sürekli seansları olan bi eğitim ve çok da önemli bi eğitim değil. Doğumdan bi ay sonrası oluyor yani bence organizatörü bilgilendirip gelemeyeceğini söylesen sıkıntı olmaz. Bebeğin büyüdüğünde sonraki eğitimlere katılırsın. Erteletme imkânın yoksa da en iyisi annenin bakması ben olsam anneme bırakırdım. Ki zaten bırakmam demiş en iyi anneler yardımcı olur bu konularda
47 yaşında canım. Dede olacak yaşta baba olunca böyle mi oluyor bilemiyorum kitaydin sonraki mesajlarını yeni gördüm çocuğu da varmış ben yeni baba oluyor sandım çocuğu 21 yaşındaysa eşinde 40 yaşın üstündedir hiç yaşına yakışmayan hareketler bunlar
Ben olsam kasımda zaten salgın yüzünden her şey iptal olacak diye düşünürdüm. Şimdiden bunlar için sıkma kendini :)
Amaan dert ettiğin şeye bak dünyaya gelen büyüyecek elbet, annen kimselere bırakmaz bakar bence. Bir aylık bebek anlamaz ki zaten daha büyük olsa daha zor. Herşey yoluna girer merak etme, hem ilk yardım eğitimi bebiş için de çok önemli
Senin 33.haftada Benim tam 32.haftada 45 cm 2300 dü şuan bilmiyorum cmt gitcem.Bize de uzun boylu olacak dedi ama ben aldım yenidoğan.9-12 ay da kıyafet de bakma canım o kadar da degil.Diğerlerinden olsa olsa 3-4 cm fazla çıkar ki bak aramızda 1 hafta olmasına rağmen benimkiyle aynıymış ama devasal bir şey de olmaz yine minicik olacaklar hadi olsun 5 cm daha uzasın 50 cm doğsun hastane çıkışlarında da zaten 50 cm yazıyor.
Analık işte daha doğmadan düşünmeye başladın, doğunca kimbilir nasıl üstlerine titricez, o günleri bir görelim de sağlıkla, herşeyler hallolur. Sen nasıl bebişini düşünüyorsan annen de seni düşünür elbetAnnemde öyle diyor bunu düşünme diyor şimdiden ama yapamıyoruminşallah canım inşallah herşey yolunda gider de annişim gelir.
Iyi bari cok şükür canim bebis iyi olsunda enfeksiyon geciyor yakalanmayan kalmadi galibaŞimdi çıktım çok şükür canım Nts de bişey çıkmadı. Sancılar idrar yolu enfeksiyonuymuş. Evin içinde nerden kaptım enfeksiyonu bilmiyorum. Başak burcuyum aşırı da dikkat ederim tuvalet temizliğine. Neyse monurol yazdı geçmezse ara dedi bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?