- 20 Ekim 2016
- 2.992
- 2.317
- 133
- 37
Weewell aldim cnmKızlar geçen netten termometre baktım çok fazla seçenek var karar verip alamadım siz hangi marka aldınız?
Ay evet durabildiği kadar dursun kuzumTestlerimi yapan doktor oğlumun doktoru hastanenin tüm 2li 3lü 4lü testlerini detaylı usglerini ve amniyosentezlerini o yapıyor çok yoğun
olduğu için artık doğumlara girmiyormuş ona göre bebek 1 hafta ilerde ve 3.sezaryen olduğu içün 37 bitince alınsın dedi kendi doktorum usg ye takılmıyor Sat ı baz alıyor karışmadım artık zaten hastane evime 5 dk uzaklıkta her hafta muayne ve nstde yapıyor sancın kanaman açılman olursa alırız durabildiği kadar dursun dedi.
Asiti kesmek gerek diye biliyorum. Elma sirkesi daha asitli. Ben ne zaman domates veya limonlu birşey tüketsem dilimde o beyaz çok can yakan şeylerden çıktı. Belki de karbonatlı suyla çalkalamalısın. Dr a da sor tabi. Ama asit iyi gelmiyor o beyaz. YaralaraKızlar bu boğaz ağrısı beni tüm gebeliğim boyunca mahvetti. Aylardır hem boğazım ağrıyor hem ağzımın içi yara oluyor. Çok büyük yaralar değil minik beyaz noktalar halinde ama çok can yakıyor ve sıkıcı. Böyle olduğu dönemlerde ateşim de 1-2 derece yükseliyor. Normalde 35-36 civarı olan ateşim 37,5 civarına çıkıyor. KBB doktoruna gitmek de istemiyorum bu zamanda maskesiz ağzımızın içine bakacaklar vs bir sürü şey. Kendi doktorum da sadece tantum Verde sprey veriyor. Elma sirkesi nerdeyse devamlı kullanıyorum böyle olunca ama pek işe yaramıyor. Ada çayı çok iyi geliyormuş gargara olarak. Ama gebelikte sıkıntı çok. Gargara yapmak bile sıkıntı olur mu acaba. Yutmasak yani. Ya da var mı bildiğiniz zararsız yöntem.
Bu haftalarda 300 grm almasi normal sanki canim neden olmasınki insallah bi bebisinde tosuncuk olur annesiYa geçen hafta 2600 dü 1 haftada 300 gr almış gözüküyor ben hiç güvenmiyorum bu usg ye .kızım 2000 oğlum 2.750 doğdu bu ikisinide geçniş gözüküyor ama ben doğurmadan inanamıycan galiba
Bende henüz olmadı catlak. Her gün yağ suruyorum ama. Unimom çatlak onleyici yağ almıştım onu kullaniyorum. Bir ara otacı rahatlatıcı bitki özlü yağ sürdüm. Ondan öncede Dr organic vücut kremi suruyordum. Bana iyi geldi herhalde bişey olmadı. Gobegim çok büyüdü benim. Kendim zayiftim, kilo aldimKızlar çatlaklar kaçıncı haftalarda oluşmaya başlıyor. İlk gebeliğimden hiç çatlağım yok ama o zaman bundan 10 kilo kadar zayıftım ve He eğin düzenli günde iki kere zeytinyağıyla ovuyorduk. Bu ikincide herşeyi saldık. Göbiş en son ne zaman yap gördü bilmiyorum. Haftada bir bile aklıma gelmiyor diyebilirim. Kilo da çok olunca ne duruma geleceğim merak ediyorum.
Ben bir boy büyük aldim. Normalde S aliyorum kulotlarda, hamilelikte M aldim depend kulotta da m aldim. Marka olarak depend almadim ama Rossman in kendi markası var onu almistimKaç beden almalıyız peki normal beden mi yoksa bir üst bedeni mi? Benim alt 36 beden mesela L mi almalı, M alsam dar mı olur hiç kullanmadım daha önce
Canım kalkanı kullanınca göğüs pedi lazım oluyormu? Ben lazım olmaz diye almadım acaba alsammı?
Kızlar bu boğaz ağrısı beni tüm gebeliğim boyunca mahvetti. Aylardır hem boğazım ağrıyor hem ağzımın içi yara oluyor. Çok büyük yaralar değil minik beyaz noktalar halinde ama çok can yakıyor ve sıkıcı. Böyle olduğu dönemlerde ateşim de 1-2 derece yükseliyor. Normalde 35-36 civarı olan ateşim 37,5 civarına çıkıyor. KBB doktoruna gitmek de istemiyorum bu zamanda maskesiz ağzımızın içine bakacaklar vs bir sürü şey. Kendi doktorum da sadece tantum Verde sprey veriyor. Elma sirkesi nerdeyse devamlı kullanıyorum böyle olunca ama pek işe yaramıyor. Ada çayı çok iyi geliyormuş gargara olarak. Ama gebelikte sıkıntı çok. Gargara yapmak bile sıkıntı olur mu acaba. Yutmasak yani. Ya da var mı bildiğiniz zararsız yöntem.
Sorma doktor artık karnıma şiddet uyguladı, 1 saat şekerim olduğu halde çikolata yiyip yürüttü asla yüzünü göstermedi, ayağını ve popsunu ne biliyorumama yüzünün tasviri bile yok zihnimde inşllah aklı fikri yerinde, eli yüzü düzgün bebeklerimiz olur
Hiç gerek yok zaten pedler ıslanıyor ya bu yüzden hava almıyor göğüs ve yara oluyor en iyisi kalkan ilerleyen zamanlarda pede geçmiştim ben ilk üç ay falan kalkan kullandım
Aynen canim akil herkese lazim.. kimse kimseye bagislamasin..banada 10 yildir inanirmisin demedikleri fikir vermedikleri akil yoktu..ama cocuk demek sadece dogurayim bir lokma ekmegi olsun, Allah verir rızkini meselesi degil..bakiyorumda bazen imkanlarini aştığı halde bile evde 5-6 çocuk.yani şimdi herşey tamam maddiyatla olmuyor ama her çocukta daha iyi şartlarda yaşamayı hakediyor..anne babanın kendi imkansızlıklarına çocuguda ortak etmelerini ben hiç adil bulmuyorum..Tamam her çocuk özel piyano dersi almasın baleye gitmesin çokta gerekmiyor belki ama hicbir cocukta okula kalemi defteri olmadan formasi eksik beslenmesi olmadan gitmesin..bana.ne zaman ikinci cocugu yapmiyomusun dediklerinde eger özel bağlama dersini özel matematik dersini özel diğer kurslarini karşılıycaksanız hemen yapayım diyorum susuyolardı..herkesin çocuğuyla ilgili hayalleri yetiştirmek istediği tarzı hayalleri var bunu sagliycak imkanları bir tek ben biliyorum ne kadar karşılayabilirim...mesele kuru ekmeğe çocugu talim ettirmek değil mesele çocuğuma ne kadar yeterim meselesi ..Allah bunları bana bağışlasın yeter, eşim bazen yaparız falan diyor da hiç ciddiye bile almıyorum.. Bu zamanda çocuk büyütmek hiç kolay değil, okulu var, işi gücü var, Allah kısmet ederse büyüdüklerinde her birinin evi olması için çabalıyoruz..
Bana daha düşünürmüsün diyenler gibi doğur büyüsün olmuyor anne, baba görevlerini yerine getirmemiz lazım..
Haklısın canım..Bazen boş yere üzüyorum annemiAnnelerinize yüklenmeyin kizlarbizler de anne olacağız. Onlar kötü dusunmez. Arada jenerasyon farkı var, dönem farkı var. Her dediklerine takmayın bırakın konuşsunlar ne olacak. Birşey olsa ilk annelerin canı yanar. Kimi sivri dilli, kimi sessiz, kimi kendi dogrularina göre konuşur vs ama hepsi bizleri çok sever eminim bundan.
Anne, eşten de babadan da önce gelir bana göre. Seni hiçbir zaman yarı yolda bırakmaz, en azından büyük cogunlugu. Bizler de göreceğiz bunu kendi hayatımızda, çocuğumuza karşı hislerimizde
Onu ben iyilik yaptım kıymetim bilinmedi anlamında demiş olabilir miYaşamayan bilmez canım anne ile problemi maalesef herkes anlayamıyor çünkü doğanın kanununa ters bir durum ama maalesef bazı anneler farklı oluyor bunu hissediyorsun zaten ben çok fazla şey yaşadım türlü türlü zamanla bazılarını kabulleniyorsun bazıları hala ağır gelmeye devam ediyorben kendi annemden duydum mesela evlada iyilik yapmayacaksın ki kıymetli olasın dedigini bu zihniyette bir anneye ağzınla kuş tutsan faydasız
ben de emziğin emme refleksini geliştirdiğini düşünüyorum. gereksiz değil bana göre. ben kızımda çok rahat etmiştimEmzik önermiyorlar ilk bir ay ama sonra da alışmayınca almıyorlar. Hemen yeni doğan bebeğe de vermek mantıklı gelmiyor. Onu emse seni emmeye gücü kalmayacak gibi bence.
Benim bebek nevresim takımlarım ilk bebeğimden kaldı yataştan almıştım. Onlarca kez yıkandılar yenisinden ayırt edilmiyorlar. Bunda hiç almadım. Bir takım da özdilekten var ama yataşınkiler çok çok önde kalite olarak. Yumuşaklığı herşeyi bambaşka.
Profesyonel makinalar var hastane tipi kiralama yapabilirsin en iyisi onlarKızlar bana süt sağma makinası önerirmisiniz ??? Çekimi ayarları iyi olan göğüsü acıtmayan yara olursa kanarsa süt veremem diye korkuyorum tavsiyeleriniz bekliyorum bugün almam lazım.. mochi almıştım ama daha süt olmadığı için o olmayacak ne önerirsiniz ?
ben de emziğin emme refleksini geliştirdiğini düşünüyorum. gereksiz değil bana göre. ben kızımda çok rahat etmiştim
Bende bi benim hormonlarim calismiyo zannediyorum :)Canim biz o isleri birakali 8 ay olduhamileligi ogrendigimiz gunden beri hic yapmadik ilk 3 ay yasakti sonrada ne ben nede esim istedi korktuk sexy olsa ne olcak daha 2 3 daha yok bide loş ışık asla yaptirmam gormeden karanlikt daha iyi
Karbonatla gargara yap yaralara cok iyi geliyor hemde zararsizKızlar bu boğaz ağrısı beni tüm gebeliğim boyunca mahvetti. Aylardır hem boğazım ağrıyor hem ağzımın içi yara oluyor. Çok büyük yaralar değil minik beyaz noktalar halinde ama çok can yakıyor ve sıkıcı. Böyle olduğu dönemlerde ateşim de 1-2 derece yükseliyor. Normalde 35-36 civarı olan ateşim 37,5 civarına çıkıyor. KBB doktoruna gitmek de istemiyorum bu zamanda maskesiz ağzımızın içine bakacaklar vs bir sürü şey. Kendi doktorum da sadece tantum Verde sprey veriyor. Elma sirkesi nerdeyse devamlı kullanıyorum böyle olunca ama pek işe yaramıyor. Ada çayı çok iyi geliyormuş gargara olarak. Ama gebelikte sıkıntı çok. Gargara yapmak bile sıkıntı olur mu acaba. Yutmasak yani. Ya da var mı bildiğiniz zararsız yöntem.
aynen dengey kurmak gerekiyor. biz sadece uykuya geçerken kullanıyorduk. gün içerisinde hiç vermedüm ve gözünün önünde olmadı. 2yaş gibi de bıraktık tamamenAyrıca sindirimi kolaylaştırıyor emzik
Emzik ile tükürük salgısı artar tükürük de yutulduğundan sindirimi kolaylaştırır ve gaz olayı azalır.
Ama emmeyince emmiyor benim oğlum emmemişti emzik
Yarar zarar dengesini iyi planlamak gerekli bence süre uzun tutulmadan kullanımı mantıklı geliyor bana
Uykuya dalmada kolaylık sindirim kolaylığı vs artı iken
Uzun süreli kullanımda diş ve çene bozukluğu vs ki ben yaşadım ortodontik tedavi gördüm emzik yüzündenmiş bu yüzden yarar zarar dengesini kurarak annelik içgüdüsü ile hareket önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?