2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Teşekkür ederim cnm telefonile görüşebiliyor ilaca direk başlamış cigerlerdr çıkınca yatirmislar inşallah sağlığına kavuşur.

Kızlar geçen çocuklu arkadaşlarla konuşurken bahsi geçti de doğunca bebeğe K vitamini aşısı yapıyorlarmış. Arkadaşlar yaptırmayın diye uyardılar fakat Banu çitfçinin bi yazısında okudum. Anne sütünde çeşit çeşit mineral ve K vitamini hariç tüm vitaminler varmış. Hastaneler onun için yapyo. Şimdi yaptırmalı mıyız yaptırmamalı mıyız ? Yaptırmasak bi sıkıntı olmaz mı ? Ne düşünüyosunuz ?
Topiğimizin doktoru taydin sen ne yapmayı düşünüyosun canım ?

Yaptırmayın diye uyaranların bilimsel dayanağı nedir arkadaşlar? mahalle arası kafasıyla olmaz. Akla yatkın dayanak olmalı.

Doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım acaba direk sezaryen doğum şeklini seçebiliyor muyuz ? Normal doğum sonrası süreçten çok korkuyorum nedense biraz yorum okudum da ıkınmadan kaynaklı makat ve vajinada oluşan yırtıklar dikişler vajina ağzının geniş kalması sarkması idrar kaçırma vs uzayıp giden liste gözümü korkutuyor. Sezaryenin en fazla karında dikiş var ve 2-3 gün sonra ağrısı hafifliyormuş.
Lütfen akıl verin kızlar ne yapayım şimdiden kafayı yemek üzereyim

livaneli1608 Bursadasınız sanırım. Ben de jimerde yapacağım doktorum orayla anlaşmalı fakat arkadaşım pembe mavide yaptı ve aşırı memnun kaldı. Benimki orada yapsa orayı isteyeceğim. Medicanaya yakın zamanda arkadaşım kalp kontrolüne gitti. Pandemi hastaları kabul edildiğinden acayip kalabalıkmış. Araba park yeri bile bulamadım diyordu. Pembe mavi ve jimer kadın doğum ağırlıklılarmış ve pandemi hastası almıyorlarmış. Tercihinde belki etkili olur diye yazdım.

Geçen gün ben de aynı soruyu sordum hatta tüm aşılarla ilgili. Bir çok doktor dillendiriyor K vitamini iğnesinin gereksizliğini ama ben de emin olamadım. Bir sürü şey de araştırdım ama karar veremedim. K vitamini iğnesi yapılmaya başlanılan yıldan bu yana çok anlamlı bir düzelme de yokmuş deniyor.

bence bu konuyu dr un ile iletişimin iyi ise onunla konuş . Dediğin gibi normal diyoruz ama onun adı vajinal doğum ve çevrede normal doğurda normal doğur diye kadın kadının üzerinde aşırı baskı oluşturuyor. Sezeryan illa sağlık sorunu açısından değil , vajinal doğuma psikolojik olarak hazırda olmayabilir anne kendinde baskı hissetmeden karar vermeni dilerim

Bende ozellikle bu ikisi icin ayni fikirdeyim seninle nasil olacak ama bilmiyorum istemezssek yaptirmama sansimiz varmi
Ben de asilari yaptirmayacagim.burda bir tetenoz asisi yaptirmayacagim dedim herkes bir sey soyledi.benim de kesin kararim yaptirmamak bakalim artik doktorlarla umarim sıkıntı yasamayiz.

İstediğin doğumu seçebiliyorsun canım sadece isteğe bağlı sezeryan olduğu için daha yüksek fiyat alıyorlar..
Ayrıca bu saydıkların sende olurmu olmazmı hiç belli olmuyor hakkında hangisi hayırlı ise o olsun

Biri normal doğum biri bir ameliyat . Ama benim annem, teyzem ve halamlarda çok kötü normal doğum öyküleri olduğu için çocukluğumdan ber vajinal doğumdan korkardım. İşk gebeliğimde tansiyon nedeniyle doktor sezaryen önerdi. Öyle olmasa bile kendim sezaryen isteyecektim. Fakat çok rahat doğum hikayeleri de var. Ne sizin dediğiniz olumsuzluklar her normal doğumda olmuyor. Ne de sezaryende 2-3 günde işler düzeliyor. Ben sezaryenden sonra o kadar zorlandım ki 2 aya yakın hala yataktan kendim kalkamıyordum elimden tutup kaldırıyorlardı. 2 ay bebeğimin altınınalıp üstünü değiştiremedim. Emzirmeye kucağıma verip alıyorlardı. Ama arkadaşım da sezaryen oldu. Hastane çıkışı bebeği kendi taşıdı. Diyeceğim o ki herkeste işler Farklı yürüyor. Doktorunuzun tavsiyelerine güvenin. Burda herkes kendi yaşadığına göre yorum yapacak.

Yaptırmayın diye uyaranların bilimsel dayanağı nedir arkadaşlar? mahalle arası kafasıyla olmaz. Akla yatkın dayanak olmalı.
Bir suru bilimsel dayanagi var emin olun azicik arastirip asilarin prospektüslerini ve yan etkilerini okumak bile yeterli oluyor.instagramda yeminlianne nin sayfasina bakmanizi öneririm

Ben de asilari yaptirmayacagim.burda bir tetenoz asisi yaptirmayacagim dedim herkes bir sey soyledi.benim de kesin kararim yaptirmamak bakalim artik doktorlarla umarim sıkıntı yasamayiz.
Arkadaşımın çocuğu 1 yaş aşısı sonrası 2 saat içinde gözleri kaymaya başladı sonra göz kontağını kesti. Yapılan incelemelerde aşının içindeki alüminyumun direkt beyne gidip hasar yaptığı sonucuna vardılar. O zamandan beri otizm teşhisle ve beyindeki alüminyumun atılması için bir sürü şey yapıldı. O kadar uğraşa şu an çocuk iyi sayılır ama tam olarak normal değil. Yine otizm belirtileri gösteriyor. 5 yaşında. Arkadaşım da bana asla yaptırma ben yandım biliyorum diyor ama korkmuyor da değilim yaptırmamaktan. İlk oğlumda immün yetmezlik var aşıları tutmadı aynı aşıları defalarca yeniledik. Şimdi kara karar düşünüyorum yanlış mı yaptık diye. Ama hala aşı yaptırmamaya da korkuyorum.

Ben sezeryan seçtim. Çatıymış oymuş buymuş hiç düşünemem. Zaten hem bebeğim hem kendim için istemiyorum da normal doğum risklerini almak. Elbette her işlemin riski var ama benim tercihim sezeryan. Allah hepimize hayırlı sağlıklı mutlu kolay doğumlar versin

Bu konuyu daha eşimle bile konuşmaya çalıştığımda tepki vermeye başlıyor ama kimse ne psikolojide olduğumuzu anlamıyor. Kayınvalidem sürekli normal olacak dimi diyerek zaten bana başka seçenek sunmuyor onlara göre bizde normal doğurduk ne var bunda yaptığınız şımarıklıktan başka bişey değil diye düşünüyorlar

Kızlar aşı konusu çok hassas bir konu kimisi yaptırdığı için pişman kimisi yaptırmadığı için onun için yaptırmak isteyenin de istemeyeninde fikrine saygı duyuyorum..

Doğacak olan bebeğin sorumluluğu anne babaya ait size hangisi uygun geliyorsa onu uygulayın

Seni çok iyi anlıyorum. Ben de doktoruma aylar önce rahim sarkması, idrar tutamama gibi şeylerin normal doğumda daha sık olup olmadığını sordum. Onlar doğum yapmaktan ziyade gebelikle ilgili, hormonlar kolajen yapıyı bozuyor vs. demişti. Ama tabi yırtıkları vs. bilmiyorum. Normal doğurup 3 saat sonra eski hayatına dönen de 3 hafta oturamayan da gördüm. Bence bütün bu endişelerini, kafana takılanları doktorunla paylaş. Onun dediklerini dikkate al.

Herkes kendi şeyinin kahyalığını yapsın! kaynanan kim yahu! Kocana bile düşmez. Kendi doğurursa normal doğursun. Ay bi kapatın ağzını şu boş konuşanların. Bunun kararı kimseye düşmez senden başka. Çok sinirlendim şu an.
Sen kararını ver gerekirse dr una söylettir istediğin şekli. Bana baskı yapıyorlar de anlayacaktır.

Benim şimdi ikinci dogumum Allah nasip ederse sezeryan olacagım cünkü ilkinden sonra 6 ay iyileşmek için ugrastım vajina yarası oldu,hafif bi genişleme ve sarkmam var bir de zorlandığım için bu hamileliğimde vajina varisi cıktı ilk dogum tahribatından dendi, ilk aylar belirli bi meaafeden sonrasını zor yuruyordum ki dogumum 10 dakika içinde gercekleşti uzun uzun masada kalmadım. Sanırm ben zorunı yasayanlardanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…