Bu konuyu daha eşimle bile konuşmaya çalıştığımda tepki vermeye başlıyor ama kimse ne psikolojide olduğumuzu anlamıyor. Kayınvalidem sürekli normal olacak dimi diyerek zaten bana başka seçenek sunmuyor onlara göre bizde normal doğurduk ne var bunda yaptığınız şımarıklıktan başka bişey değil diye düşünüyorlar
Haklısın. Bir tek şöyle bir istisna var; kimi insanlar aşıyla bağışıklık geliştiremiyor veya aşı olmak için belirli bir zamanın gelmesi gerekiyor yani henüz bebek veya çocuk aşılanmamış oluyor. Onları diğer insanların aşılanması yani o bakteri veya virüsle hiç karşılaşmaması koruyor. O noktada herkesin kendi meselesi olmaktan çıkıyor.Kızlar aşı konusu çok hassas bir konu kimisi yaptırdığı için pişman kimisi yaptırmadığı için onun için yaptırmak isteyenin de istemeyeninde fikrine saygı duyuyorum..
Doğacak olan bebeğin sorumluluğu anne babaya ait size hangisi uygun geliyorsa onu uygulayın
Biri normal doğum biri bir ameliyat . Ama benim annem, teyzem ve halamlarda çok kötü normal doğum öyküleri olduğu için çocukluğumdan ber vajinal doğumdan korkardım. İşk gebeliğimde tansiyon nedeniyle doktor sezaryen önerdi. Öyle olmasa bile kendim sezaryen isteyecektim. Fakat çok rahat doğum hikayeleri de var. Ne sizin dediğiniz olumsuzluklar her normal doğumda olmuyor. Ne de sezaryende 2-3 günde işler düzeliyor. Ben sezaryenden sonra o kadar zorlandım ki 2 aya yakın hala yataktan kendim kalkamıyordum elimden tutup kaldırıyorlardı. 2 ay bebeğimin altınınalıp üstünü değiştiremedim. Emzirmeye kucağıma verip alıyorlardı. Ama arkadaşım da sezaryen oldu. Hastane çıkışı bebeği kendi taşıdı. Diyeceğim o ki herkeste işler Farklı yürüyor. Doktorunuzun tavsiyelerine güvenin. Burda herkes kendi yaşadığına göre yorum yapacak.
Maşallah2850 olmuş canım plesanta yaşlanmaya başlıyor demişti korkmuştum ama kilo alımı gayet iyi haftada 350 şok oldum
K vitamini d vitaminini kemiklere yani vucuttta olması gereken yerlere yönlendiren , kanama problemlerinde pıhtılaşmayı sağlayan bir vitamin. Ben d vitamini takviyesi alırken D3+K2 formunda olanı kullanıyorum genellikle. Günlük doz d vitamini alımı öneren doktorlar bebeklerde yalnızca D3 olan formun kullanılmasının yeterli olduğunu söylerler ben de anlam veremezdim.niye onlar K2 den mahrum kalıyor, biz besinlerle de alabiliyoruz bebeklerde besin de yok diye. Meğer k vitamini baştan veriliyormuş zatenKızlar geçen çocuklu arkadaşlarla konuşurken bahsi geçti de doğunca bebeğe K vitamini aşısı yapıyorlarmış. Arkadaşlar yaptırmayın diye uyardılar fakat Banu çitfçinin bi yazısında okudum. Anne sütünde çeşit çeşit mineral ve K vitamini hariç tüm vitaminler varmış. Hastaneler onun için yapyo. Şimdi yaptırmalı mıyız yaptırmamalı mıyız ? Yaptırmasak bi sıkıntı olmaz mı ? Ne düşünüyosunuz ?
Topiğimizin doktorutaydin sen ne yapmayı düşünüyosun canım ?
K vitamini plasenta ve sütle yeterli miktarda bebeğe geçemiyorKızlar geçen çocuklu arkadaşlarla konuşurken bahsi geçti de doğunca bebeğe K vitamini aşısı yapıyorlarmış. Arkadaşlar yaptırmayın diye uyardılar fakat Banu çitfçinin bi yazısında okudum. Anne sütünde çeşit çeşit mineral ve K vitamini hariç tüm vitaminler varmış. Hastaneler onun için yapyo. Şimdi yaptırmalı mıyız yaptırmamalı mıyız ? Yaptırmasak bi sıkıntı olmaz mı ? Ne düşünüyosunuz ?
Topiğimizin doktorutaydin sen ne yapmayı düşünüyosun canım ?
Benim kız kardeşim ilk doğumunu normal doğum şeklinde yaptı ve dikişlerden dolayı 2 hafta kendine gelemedi. İkinci doğumu sezaryen oldu hastaneden çıktığında tüm işini kendisi hallediyordu ve sezaryende daha rahat ettiğini ve daha çabuk toparladığını söyledi. İkisinin de artıları ve eksileri var Allah ım sen bizlere yardım et ya biz o kadar zorluk çekip anne oluyoruz erkekler ise hiç bişey yapmadan bedavadan baba oluyor gibi geliyor banaSeni çok iyi anlıyorum. Ben de doktoruma aylar önce rahim sarkması, idrar tutamama gibi şeylerin normal doğumda daha sık olup olmadığını sordum. Onlar doğum yapmaktan ziyade gebelikle ilgili, hormonlar kolajen yapıyı bozuyor vs. demişti. Ama tabi yırtıkları vs. bilmiyorum. Normal doğurup 3 saat sonra eski hayatına dönen de 3 hafta oturamayan da gördüm. Bence bütün bu endişelerini, kafana takılanları doktorunla paylaş. Onun dediklerini dikkate al.
Ben aşı konularını hiç araştırmadım çevremdeki annelerin deneyimlerinden bahsettim, ama şu bir gerçek bize imkanlar sunulmuş sen yapmak istesen de istemesende kimse sana engel olamıyor yani tamamen kişinin kendi meselesi..Haklısın. Bir tek şöyle bir istisna var; kimi insanlar aşıyla bağışıklık geliştiremiyor veya aşı olmak için belirli bir zamanın gelmesi gerekiyor yani henüz bebek veya çocuk aşılanmamış oluyor. Onları diğer insanların aşılanması yani o bakteri veya virüsle hiç karşılaşmaması koruyor. O noktada herkesin kendi meselesi olmaktan çıkıyor.
Bide doktorlar bu konuda kendi savundukları şeyi sana aktardıklarını düşünüyorum yine orda senin ne düşündüğünün çok önemi yok gibi. Benim doğumumun iki çeşidinde de öncesi ve sonraki sürecin kolay veya zor olup olmayacağını onların tahmin ettiğini düşünmüyorum.Seni çok iyi anlıyorum. Ben de doktoruma aylar önce rahim sarkması, idrar tutamama gibi şeylerin normal doğumda daha sık olup olmadığını sordum. Onlar doğum yapmaktan ziyade gebelikle ilgili, hormonlar kolajen yapıyı bozuyor vs. demişti. Ama tabi yırtıkları vs. bilmiyorum. Normal doğurup 3 saat sonra eski hayatına dönen de 3 hafta oturamayan da gördüm. Bence bütün bu endişelerini, kafana takılanları doktorunla paylaş. Onun dediklerini dikkate al.
Yok ben milletin ağzının payını güzel veriyorum da yine de arka planda vız vız insanın canını sıkıyorlar yoksa kendimle alakalı konularda en yakınımda olsa pek söz düşüren birisi değilimbak sen nasıl baskı görüyorsun çocuğun olduğunda da Farklı konularda baskılar olacak sen onu baskıya maruz bırakmak istemezsin değil mi ? İşte çocuğun için baskılara ilk baş kaldırışı ilk adımı doğumu seçme özgürlüğün❤ Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin . Eşinde mi anlamıyor seni o zaman dr a gittiğinde konuş endişelerini paylaş . Onlarada olmuyormuş normal de geç kimseye ne açıklama yapmak zorundasın ne de o öyle dedi diye dediğini yapmak zorundasın ❤
Ya öyle diyen arkadaşlar öyle boş insanlar değil. Baya araştırmışlar mesela birinin bebeğinin yumurtaya alerjisi varmış. Sebebi doğduktan sonra yapılan K vitamini aşısı diyor. İçinde yumurta lesitini olduğu için yumurta alerjisine sebep olmuşYaptırmayın diye uyaranların bilimsel dayanağı nedir arkadaşlar? mahalle arası kafasıyla olmaz. Akla yatkın dayanak olmalı.
Evet biçok doktor ve bu alanlarda bilgisi olan insan gereksiz diyo. Hatta gereksiz olsa hadi neyse zararlı diyorlarGeçen gün ben de aynı soruyu sordum hatta tüm aşılarla ilgili. Bir çok doktor dillendiriyor K vitamini iğnesinin gereksizliğini ama ben de emin olamadım. Bir sürü şey de araştırdım ama karar veremedim. K vitamini iğnesi yapılmaya başlanılan yıldan bu yana çok anlamlı bir düzelme de yokmuş deniyor.
Anladım canım. Ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Net bişe yok tedbiren kullanıyorum. Eğer bende pıhtılaşma varsa bebeğimde de olabilir ve K vitamini verilmemesi daha iyi olur. En iyisi doktora sorup ona göre karar vereyim yapıp yapmamaya. İşte insan aşı yaptırmayınca da huzursuz oluyo hata mı ettim bebeğe bişe olur mu diyeK vitamini d vitaminini kemiklere yani vucuttta olması gereken yerlere yönlendiren , kanama problemlerinde pıhtılaşmayı sağlayan bir vitamin. Ben d vitamini takviyesi alırken D3+K2 formunda olanı kullanıyorum genellikle. Günlük doz d vitamini alımı öneren doktorlar bebeklerde yalnızca D3 olan formun kullanılmasının yeterli olduğunu söylerler ben de anlam veremezdim.niye onlar K2 den mahrum kalıyor, biz besinlerle de alabiliyoruz bebeklerde besin de yok diye. Meğer k vitamini baştan veriliyormuş zatenyani bir ara asi konusunda çok takintiliydim ama şimdi tüm aşıları yaptiracagimi söyleyebilirim, k vitamini de en masum aşı herhalde bunlar içinde. Bebek olsun büyük olsun zaten pıhtılaşma sorunu varsa k vitamini gereksiz bazen tehlikeli olabilir ki kan sulandirici kullanan gebelere K2 li D3 kullandirmazlar. Onun dışında k vitamini ile ilgili olumsuz söyleyebileceğim bir şey yok bildiğim
Teşekkürler hocamK vitamini plasenta ve sütle yeterli miktarda bebeğe geçemiyor
Bu vitamin besinlerle ve bağırsaklardaki yararlı bakterilerin faaliyetiyle alınabilen ve pıhtılaşmada görevli bir vitamin
Doğal olarak da yenidoğan bebek k vitamini bakımından eksik doğuyor bunun ortadan kalkması içinde k vitamininin bebeğe ilk haftalarda verilmesi lazım
K vitamini eksikliğinde morarma ve kanama durumları ortaya çıkabiliyor özellikle beyin dokusunda meydana geldiğinde ölümcül olabiliyor
Doktor değilim ama biyoloji öğretmeni olarak paylaşmak istedim
AyaklarrımıKızlar, bebişin ayaklarını artık daha aşağıda hissediyom normal mi sizcE?
çarşamba kontrolde kanala doğru gitmemişti,Ayaklarrımıartık kafasını hissetmen lazım aşağılarda 38 girmişsin çok normal kafa aşağıdaysa bazen C şeklini alıyorlar.
Benim aşı konusunda yaptırmayana saygım var ama aşısız çocuklar konak oluyorlar bu hiç hesaba katılıyormu bilmiyorum.Korona bile labaratuar mikrobumu diye tartışılırken hali hazırda olan bir mikroba karşı nasıl savunmasız bırakırım çocuğumu onu düşünüyorum.2008 doğumlu oğlumun o sene sağlık bakanlığı su çiçeği aşısını takvimden çıkardı bizde bugün yarın özelden vurdururuz derken çocuk kaptı ömrümün en kötü 10 gününü yaşadım o iyileşene kadar 1 yaşındaydı.Sonra vakaların fazlalığından dolayı tekrar takvime alındı.Ben aşı konularını hiç araştırmadım çevremdeki annelerin deneyimlerinden bahsettim, ama şu bir gerçek bize imkanlar sunulmuş sen yapmak istesen de istemesende kimse sana engel olamıyor yani tamamen kişinin kendi meselesi..
Ben mesela yapma taraftarıyım oğlumun bütün aşılarını yaptım çünkü bizim bebekliğimizde bize kzamık aşısı, su çiçeği aşısı vs vs yapılmadı ve biz o hastalıkları çok ağır geçirdik oğlumun de böyle ağır geçirmesini göze alamadım..
Abim, babam, amcam verem hastalığı geçirdiler aylarca hastane de yattılar yani çok derin konular girsek çıkamayız
Bizim zamanımızda varmıydı bu aşı bize yapıldımı yapılmadysa ne oluyormus onlara bakmak lazım BiGeçen gün ben de aynı soruyu sordum hatta tüm aşılarla ilgili. Bir çok doktor dillendiriyor K vitamini iğnesinin gereksizliğini ama ben de emin olamadım. Bir sürü şey de araştırdım ama karar veremedim. K vitamini iğnesi yapılmaya başlanılan yıldan bu yana çok anlamlı bir düzelme de yokmuş deniyor.
K vitamini alışında bebeğe gerekli olandan katlarca fazla doz tek bir anda yüklenmiş oluyormuş. Hep muşlu konuşacağım çünkü sadece okuduğum şeylerden duyduğum. Bu aşırı yükleme de bebeklerde sorunlar çıkmasına neden olabiliyor deniyor. Bir de vurulan iğnenin sentetik formda olması ikinci sorunmuş. İçinde K vitamini haricinde bazı maddeler de varmış ve bunun anafilaksiye neden olabileceğini söylüyorlar. Ağızdan alınan doğal formda K vitaminleri daha mantıklı sanki. Bu K vitamini iğneleri için 1 kanama vakasına karşın 100 kanser vakası bağlantıları kurulmuş ama tabi bunlar kanıtlanmış şeyler değil. Türkiye’de 2000 yılında başlanmışmış bu iğnelerin yapımına o da klasik Amerikan pediatri akademisinin önerisiyle olmuş. Bazı ülkelerde kabul edilmemiş ve yapılmıyormuş.K vitamini d vitaminini kemiklere yani vucuttta olması gereken yerlere yönlendiren , kanama problemlerinde pıhtılaşmayı sağlayan bir vitamin. Ben d vitamini takviyesi alırken D3+K2 formunda olanı kullanıyorum genellikle. Günlük doz d vitamini alımı öneren doktorlar bebeklerde yalnızca D3 olan formun kullanılmasının yeterli olduğunu söylerler ben de anlam veremezdim.niye onlar K2 den mahrum kalıyor, biz besinlerle de alabiliyoruz bebeklerde besin de yok diye. Meğer k vitamini baştan veriliyormuş zatenyani bir ara asi konusunda çok takintiliydim ama şimdi tüm aşıları yaptiracagimi söyleyebilirim, k vitamini de en masum aşı herhalde bunlar içinde. Bebek olsun büyük olsun zaten pıhtılaşma sorunu varsa k vitamini gereksiz bazen tehlikeli olabilir ki kan sulandirici kullanan gebelere K2 li D3 kullandirmazlar. Onun dışında k vitamini ile ilgili olumsuz söyleyebileceğim bir şey yok bildiğim
Bnm annemde beni normal dogurmus suni sancı ile 15 gün bacaklarım tutmadı kalkamadım kardesnde ertesi gün yemek bile yaptım diyor ilk gebeler için normal dogum zor olabilir dediğin gibi bende bu konuda cok kararsızım bide kilolu olursa normal dogum istemiyor gibiyimNormal doğumda da dikiş oluyor sezeryandan pek farkı yok . Vajinal doğumda önden ağrı çekiyorsun , sezeryanda doğumdan sonra . Ayrıca Vajinal doğum yapıpta benim vajinamda deformasyon olmadı diye kimse de söyleyemez . En küçüğü 2 kilo birşey çıkıyor ordanAma dediğin gibi herkesin deneyimi Farklı benim ilki çok çok zordu . Sen sezeryan ile bebeğini kucağına anlamamışsın ben vajinal ile. Ne oturtabildim , ne doğrulabildim . Dikiş desen o da vardı . Ama ikincisi daha rahattı
Bu arada o an kötü zamanlar geçirmişsiniz fakat şu an isterseniz araştırın. Su çiçeğine doğal bağışıklık geliştiren çocukların kansere yakalanma oranlarının çok çok azaldığıyla ilgili çalışmalara var. Ben de sizin gibiyim aşılarsan çok ciddi çekiniyorum çünkü aşıyla ilgili çok sıkıntılı vaka var. Ama bir kızamığa yenilen çocuklar da var gözümüzün önünde. Bir de benim ilk çocuğum gibi alı yanıtları olmayan çocukların korunması meselesi de ancak toplum bağışıklıkla oluyor. Çok hassas konular. Ama en azından aşılar başlamadan önce aşı yapılmasına engel bir gen mutasyonu vs olup olmadığı kontrol edilmeli sanırım. Ya da alerjisi olan çocuklar vs bunlara bakmadan sıradan yapıp kalıcı hasattan verdirmek de var. o çocuklarda aniden ölümler bile olabiliyor.Benim aşı konusunda yaptırmayana saygım var ama aşısız çocuklar konak oluyorlar bu hiç hesaba katılıyormu bilmiyorum.Korona bile labaratuar mikrobumu diye tartışılırken hali hazırda olan bir mikroba karşı nasıl savunmasız bırakırım çocuğumu onu düşünüyorum.2008 doğumlu oğlumun o sene sağlık bakanlığı su çiçeği aşısını takvimden çıkardı bizde bugün yarın özelden vurdururuz derken çocuk kaptı ömrümün en kötü 10 gününü yaşadım o iyileşene kadar 1 yaşındaydı.Sonra vakaların fazlalığından dolayı tekrar takvime alındı.
Yani demem oki mutlaka aşıların yan etkilerini yaşıyan çocuklarda var 1 kişi bile olsa çok önemli ama peki aşı sayesinde engelli olmaktan hatta ölümden kurtulan çocuklar unutulmamalı.
K vitamini iğnesi ülkemizde 2000 yılında Amerika pediatri akademisi önerisiyle yapılmaya başlamış. Tavsiye kararını uygulamayan ülkeler de var. 2000 yılından beri de kanama hastalığından ölenlerde belirgin bir azalmadan bahsedilmiyormuş.Bizim zamanımızda varmıydı bu aşı bize yapıldımı yapılmadysa ne oluyormus onlara bakmak lazım Bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?