- 6 Şubat 2020
- 1.389
- 1.786
- 63
- 35
Maşallah normal doğumun tüm olumsuz özelliklerini seçip aklına kazımışsın sezeryanda öyle yapmamışsınDoğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım acaba direk sezaryen doğum şeklini seçebiliyor muyuz ? Normal doğum sonrası süreçten çok korkuyorum nedense biraz yorum okudum da ıkınmadan kaynaklı makat ve vajinada oluşan yırtıklar dikişler vajina ağzının geniş kalması sarkması idrar kaçırma vs uzayıp giden liste gözümü korkutuyor. Sezaryenin en fazla karında dikiş var ve 2-3 gün sonra ağrısı hafifliyormuş.
Lütfen akıl verin kızlar ne yapayım şimdiden kafayı yemek üzereyim
Bende katılıyorum size hatta yerli aşıyı savunan bir grup var onlarada çok destek veriyorum.Hatta bazı aşılar çocuk şöyle 1 yaşına gelip kendini toparladıktan sonra yapılsa daha mı iyi olur diyede düşünüyorum ama sağlıkçılar daha iyi bilir tabi bilgim olmayan konularda fikrim olmasın diyorum.Bu arada o an kötü zamanlar geçirmişsiniz fakat şu an isterseniz araştırın. Su çiçeğine doğal bağışıklık geliştiren çocukların kansere yakalanma oranlarının çok çok azaldığıyla ilgili çalışmalara var. Ben de sizin gibiyim aşılarsan çok ciddi çekiniyorum çünkü aşıyla ilgili çok sıkıntılı vaka var. Ama bir kızamığa yenilen çocuklar da var gözümüzün önünde. Bir de benim ilk çocuğum gibi alı yanıtları olmayan çocukların korunması meselesi de ancak toplum bağışıklıkla oluyor. Çok hassas konular. Ama en azından aşılar başlamadan önce aşı yapılmasına engel bir gen mutasyonu vs olup olmadığı kontrol edilmeli sanırım. Ya da alerjisi olan çocuklar vs bunlara bakmadan sıradan yapıp kalıcı hasattan verdirmek de var. o çocuklarda aniden ölümler bile olabiliyor.
Başı aşağıdamı peki.Benimkide kanala girmedi daha ama 28 den beri aşağıda kafası .çarşamba kontrolde kanala doğru gitmemişti,
benim bebiş sevdi galiba yerini..
Bilgim olmayan konularda fikrim olmasın güzel söz gerçekten. Biz araştırarak bunu çözebilecek durumda değiliz zaten. Karşıtların da kanıtları var aşıyı şiddetle savunanların da. Birine inanmak gerekecek. Doğru tarafı seçeriz inşallah. Hala kararımı veremedim. Bu aşı işi felaket karışık.Bende katılıyorum size hatta yerli aşıyı savunan bir grup var onlarada çok destek veriyorum.Hatta bazı aşılar çocuk şöyle 1 yaşına gelip kendini toparladıktan sonra yapılsa daha mı iyi olur diyede düşünüyorum ama sağlıkçılar daha iyi bilir tabi bilgim olmayan konularda fikrim olmasın diyorum.
Benim aşı konusunda yaptırmayana saygım var ama aşısız çocuklar konak oluyorlar bu hiç hesaba katılıyormu bilmiyorum.Korona bile labaratuar mikrobumu diye tartışılırken hali hazırda olan bir mikroba karşı nasıl savunmasız bırakırım çocuğumu onu düşünüyorum.2008 doğumlu oğlumun o sene sağlık bakanlığı su çiçeği aşısını takvimden çıkardı bizde bugün yarın özelden vurdururuz derken çocuk kaptı ömrümün en kötü 10 gününü yaşadım o iyileşene kadar 1 yaşındaydı.Sonra vakaların fazlalığından dolayı tekrar takvime alındı.
Yani demem oki mutlaka aşıların yan etkilerini yaşıyan çocuklarda var 1 kişi bile olsa çok önemli ama peki aşı sayesinde engelli olmaktan hatta ölümden kurtulan çocuklar unutulmamalı.
canım normal doğumunda sezeryanında kendine göre zorlukları var. zaten zamanı gelince kendi bedenin ve bebeğin buna karar verecek. Şu keyifli geçireceğin günlerini zehir etme kendine derim... kayınvalidenin yaptığı şey hiç hoş değil. ama onun seni etkileyeceği kadar duygusal olarak yakınına almalı mısın?Doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım acaba direk sezaryen doğum şeklini seçebiliyor muyuz ? Normal doğum sonrası süreçten çok korkuyorum nedense biraz yorum okudum da ıkınmadan kaynaklı makat ve vajinada oluşan yırtıklar dikişler vajina ağzının geniş kalması sarkması idrar kaçırma vs uzayıp giden liste gözümü korkutuyor. Sezaryenin en fazla karında dikiş var ve 2-3 gün sonra ağrısı hafifliyormuş.
Lütfen akıl verin kızlar ne yapayım şimdiden kafayı yemek üzereyim
Canım ya böbrek ağrısıyla ilk bebeğim alındı demişsin. Bugün sol böbreğim sancı yapıyor. Dayanılmayacak gibi değil ama artarsa diye korkuyorum açıkçası. Sizde böbrekte ne sorun vardı. Doktora da ulaşılabilecek bir yerde değilim şu an.canım normal doğumunda sezeryanında kendine göre zorlukları var. zaten zamanı gelince kendi bedenin ve bebeğin buna karar verecek. Şu keyifli geçireceğin günlerini zehir etme kendine derim... kayınvalidenin yaptığı şey hiç hoş değil. ama onun seni etkileyeceği kadar duygusal olarak yakınına almalı mısın?
bak ben son ana kadar ilk bebeğimde normal doğumu bekledim, doktorum 3 gün içinde gelmezse suni sancıyla başlarız dedi. ertesi gün işe gittim görüşmelere başladım böbrek ağrım tuttu. öğleden sonra doktoruma gittik acil sezeryanla alınması gerekti. ağrım oldu ama 4. gün evimi süpürebildim. bu nedenle hiç takılma akışa bırak en doğru kararı zaman,beden ve bebek verecek
evet aşağıdaydı.Başı aşağıdamı peki.Benimkide kanala girmedi daha ama 28 den beri aşağıda kafası .
Şimdi var biliyorum oğlumun doğduğu sene çıkarmışlardı takvimden sonraki sene tekrar aldılar.su çiçeği aşı takviminde var . 1 yaş aşısı su çiçeği
Evet aynen dogru dedigi medicana acibademde dahil bunlar pandemi hastanesi ve suan yogunluktan dolayi isler degisti biraz benimde tercihim jimerden yana zaten hep en basindan orayi istiyordum ama su test yaptirmak zorunlu olayi canimi sıkiyordu o yuzden medicanayla acibademe yonelmiştim ..ama şuan onlarda istiyormuş oyle duydum o zaman bir esprisi kalmadı jimerde olcak büyük ihtimal artık testten de kaçış yok ne yapalım..sizde bursadaniz sanirim doktorunuz dışardan sizinde benim gibi ..size ne kadar fiyat verdi jimer..benim doktorumun dediği 6.500 tl.hastane kendisi bilgi vermedi telefonda yuz yüze.goruscekmisizlivaneli1608 Bursadasınız sanırım. Ben de jimerde yapacağım doktorum orayla anlaşmalı fakat arkadaşım pembe mavide yaptı ve aşırı memnun kaldı. Benimki orada yapsa orayı isteyeceğim. Medicanaya yakın zamanda arkadaşım kalp kontrolüne gitti. Pandemi hastaları kabul edildiğinden acayip kalabalıkmış. Araba park yeri bile bulamadım diyordu. Pembe mavi ve jimer kadın doğum ağırlıklılarmış ve pandemi hastası almıyorlarmış. Tercihinde belki etkili olur diye yazdım.
Doğar doğmaz vuruyorlar alı olarak geçmiyor . İğne olarak geçiyor o yüzden takvimde yokK vitamini aşısı doğar doğmaz vuruluyor demişsiniz ama hastaneden çıkarken verilen aşı kartında sadece hepatit aşısı var vurulan. K ile alakalı duyduğum göbek düştüğünde kanama olursa vurduklarıben mi yanlış biliyorum.
ben aşı konusunu çok araştıran bir tip değilim. zamanın ne getirdiği işleyişin ne olduğuna göre hareket ederim.eskiyle mukayese etmeyi doğru bulmuyorum ama. eskinin yaşam ve beslenme alışkanlıkları ile şu anki alışkanlıklar çok çok farklı. en basitinden şöyle örnek vereyim.kızım 1 yaşındayken el ayak ağız hastalığını duydum çevremde çoğu çocuk yakalandı kızımda dahil. o sene tatilde hijyen sağlayacağım diye kafayı yemiştim.. eskiden çok görülmezken o sene acayip patlamıştı vakalar. kaç doktora sorduysak arkadaşlarımda dahil hastalığın mültecilerin gelişinden sonra çok sık görüldüğünü söylediler.
Benim hiçbir bileğim yok daha doktorumla konuşmadık ama benim doktor jimerde de çalışıyor ama özel muayenehanesi de var. Ben kontrollere muayenehaneye gidiyorum. 6500 sadece hastanenin aldığı gerçekten çokmuş. Bunun içinde covid testi dahil mi? Refakatçiye de ayrı test mi yapacaklarEvet aynen dogru dedigi medicana acibademde dahil bunlar pandemi hastanesi ve suan yogunluktan dolayi isler degisti biraz benimde tercihim jimerden yana zaten hep en basindan orayi istiyordum ama su test yaptirmak zorunlu olayi canimi sıkiyordu o yuzden medicanayla acibademe yonelmiştim ..ama şuan onlarda istiyormuş oyle duydum o zaman bir esprisi kalmadı jimerde olcak büyük ihtimal artık testten de kaçış yok ne yapalım..sizde bursadaniz sanirim doktorunuz dışardan sizinde benim gibi ..size ne kadar fiyat verdi jimer..benim doktorumun dediği 6.500 tl.hastane kendisi bilgi vermedi telefonda yuz yüze.goruscekmisiz
6500 içinde dedi doktor ücreti de..test refakatçiye de yapılıyirmuş..test ücreti dahil degil 310 tl dedi doktorum bir kaç hafta önce ama şuan bilemiyorum onları fiyatinida arttirmişlar..bizim ülkemizde cünku fiyat artislari saatte 240 km hızla gidiyor biz arkasindan kosarak yetismeye calisiyorzBenim hiçbir bileğim yok daha doktorumla konuşmadık ama benim doktor jimerde de çalışıyor ama özel muayenehanesi de var. Ben kontrollere muayenehaneye gidiyorum. 6500 sadece hastanenin aldığı gerçekten çokmuş. Bunun içinde covid testi dahil mi? Refakatçiye de ayrı test mi yapacaklar
Ben yaptirmadim tetenozuda herkezin kendi fikri tabiki saygi duymak lazim sadece salg8n ve bulasici hastaliklar konusunda o da toplum sagliginida tehdit ettigi icin mecbur yaptiricamBen de asilari yaptirmayacagim.burda bir tetenoz asisi yaptirmayacagim dedim herkes bir sey soyledi.benim de kesin kararim yaptirmamak bakalim artik doktorlarla umarim sıkıntı yasamayiz.
Merhaba canım öncelikle sakin ol Bebeğin nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin benimde ikinci gebeliğim ilkini normal yaptım hiç öyle dediğin gibi şeyler yaşamadım şimdi bi aksilik olur sezeryanda olabilir hem nasip işi sen gönlünü ferah tut Doğum iki türlüsüde zor canından can çıkıyor . Sezeryenda da olumsuz şeyler olabiliyor pozitif hikayeler oku hem sezeryan hem normal Doğum için kendini ikisinede hazırla ❤Doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım acaba direk sezaryen doğum şeklini seçebiliyor muyuz ? Normal doğum sonrası süreçten çok korkuyorum nedense biraz yorum okudum da ıkınmadan kaynaklı makat ve vajinada oluşan yırtıklar dikişler vajina ağzının geniş kalması sarkması idrar kaçırma vs uzayıp giden liste gözümü korkutuyor. Sezaryenin en fazla karında dikiş var ve 2-3 gün sonra ağrısı hafifliyormuş.
Lütfen akıl verin kızlar ne yapayım şimdiden kafayı yemek üzereyim
Saydigin asilar icin haklisin ama yeni dogmus bebege yapilan hepatiti icin ayni fikirde degilim fayda zarar dengesi dusunulmeli ayrica surekli bir bagisiklikda saglamiyorBende aşı karşıtlığına karşıyım ...Çocuklarda eskiden görülen bir çok hastalık tarihe gömüldü nerdeyse...ülkemizde de görülmüyordu ki tekrar aşısız mülteciler ülkemizin yıllarca süren zorla oturttuğu aşı sistemini bozana kadar..basit ayakta geçirilebilcek bir su çiçegi hastalığından iki çocuğunu kaybetmiş benim ananem ölene kadar anlatıp dururdu kadın acısını..yan etkilerini goze alamayan anneler kabakulak kızamık kızıl su çiçegi çocuk felci bu hastalıklardan cocugunu kaybetmeyi nasil goze alabiliyor bende ona şaşıyorum..
Bir ameliyattan ne kadar kolay bahsetmişler kitap okumanızı tavsiye ederim doğum doğal bir olaydır büyük abdest kadar normaldir. He yok mudur kabız olup hemoroid olanlar vardır ben hemoroid olmayayım deyip bağırsaklarınızı ameliyatla dışarı aldırıyor muyuz? Ameliyat batın cerrahidir hemde ağır bir ameliyattır mecbur kalmadıkça düşünmemek lazım korkunuzu yenmeye çalışın. Söylediklerinizin hiç biri olmayabilir zaten hepsi aynı anda bir kişide olan şeyler de değildirDoğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım acaba direk sezaryen doğum şeklini seçebiliyor muyuz ? Normal doğum sonrası süreçten çok korkuyorum nedense biraz yorum okudum da ıkınmadan kaynaklı makat ve vajinada oluşan yırtıklar dikişler vajina ağzının geniş kalması sarkması idrar kaçırma vs uzayıp giden liste gözümü korkutuyor. Sezaryenin en fazla karında dikiş var ve 2-3 gün sonra ağrısı hafifliyormuş.
Lütfen akıl verin kızlar ne yapayım şimdiden kafayı yemek üzereyim
Geçmiş olsun doğumun böyle olması sizin kabahatiniz değil heleki ilk doğumda ebenizin doktorunuzun kusurları olduğunu düşünüyorum. Benim kısa boylu 150 normal yapamaz denilen bir boy şuan annem 4 doğum yapmış bu tahribatların hiç biri yok ablamda da yengemlerde de arkadaşlarımda da yok yani 20kişi söyleyebilrim çevremde böyle geçiren 1 yada 2 zor bulunur ki benim çevremde yok. Rahmetli annem kanserden ameliyatın her türünü olduk ameliyatın övülmesine pek dayanamıyorum o sebepten. Ki doktorlar bile güler yani sezeryanın övüldüğünü duysalarBenim şimdi ikinci dogumum Allah nasip ederse sezeryan olacagım cünkü ilkinden sonra 6 ay iyileşmek için ugrastım vajina yarası oldu,hafif bi genişleme ve sarkmam var bir de zorlandığım için bu hamileliğimde vajina varisi cıktı ilk dogum tahribatından dendi, ilk aylar belirli bi meaafeden sonrasını zor yuruyordum ki dogumum 10 dakika içinde gercekleşti uzun uzun masada kalmadım. Sanırm ben zorunı yasayanlardanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?