2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Böbreğimde bir sorun yoktu ama son ay sağ böbreğime bası yapmaya başladı minik minik ağrı oluyordu ama son gün artık böbreğim basıdan işlevini yerine getiremediği için 3 kat hacim kazanmıştı acil bebeği aldılar.

Çocuk doktoru prof larından bazıları 2 yaş sonrası hem daha iyi bağışıklılık oluşur hemde bebeğe yan etkileri azalır diyor ve öneri olarak sağlık bakanlığına sunuyorlar ama devlet politikası gereği erkenden yapılıyor değişecek diye düşünüyorum bende

Doktor ücreti içinde 6500 normalmiş. Ben de yandık diye düşünmüştüm. Doğru söylüyorsunuz bugün verdikleri fiyat yarın değişir. Ama dediğim gibi pembe maviyle de görüşün. Çok çok memnun kaldılar orda yapanlar da. Benim başka seçeneğim yok şimdilik.

Bende bikaç hafta önce yazmıştım konuşabilecek kimse yok sezaryene herkes aman aman gözüyle bakıyor özellikle anneler. Kendi annem kardeşimi doğururken vakum kullanmışlar kaç senedir rahim sarkması, idrar kaçırma gibi problemler yaşıyordu ameliyat oldu bu seferde ameliyattan sonra böbreklerinde problem oldu falan ama çok iyi geçen normal doğum hikayeleride var sezaryende de aynı şekilde kuzenlerimle konuştum biri çok zorlandığını iyileşme sürecinin zor oldugunu vs söylerken diğeri 4. Sezaryen olduğu halde çok kolay geçtiğini söyledi. Doktorumla konuşsam dedim taraflı yaklaşabilir gibi geldi bebeğimde kilolu olacak gibi bu genişleme oluyor sanırım kafam karışık yani

İnşallah benim de şu artmaz diyorum bugün beni epeyce zorladı. Pozisyon değiştirmesini umuyorum bakalım.

Öğretmen arkadaşlar,doğum iznındeyız bizlere eğitim ödeneği yatacak mı yada size yattımı bilginiz var mı

keske o an sonucunu gostermeyip eve donseydin Bn oyle yapardim Yani virus orada kalmis olabilir.Baska zaman gosterirdn sonucunu Bn su an ankarada virus yogunlugu oldugu icin gitmiyorm doktora

genişleme ve sarkma nasıl doktor ve ebe kusuru olabiliyor ben bağdaştıramadım

Benim doktorum daha 5. ayda bu konuyu acti ve dedi ki hamileligin eziyetini sen cekiyorsun, dogum sekline karar vermek de senin hakkin. Sut gelmesi, idrar tutamama, rahim sarkmasi vs bunlarda hangisi avantajli diye sordum hepsinde de fark yok manasinda cevaplar verdi. Ben sansliyim sanirim. Adam iki yonde de sifir baski. Bir tek 40. haftayi asla asmadigini duydum. Bakalim son hafta ne diyecek.

kendi iç sesini dinle bence . doğumdan sonra da sağlam pskolojili bir anne lazım o bebeğe Anlayabiliyorsa seni duygularını eşinle paylaşabilirsin

genişleme ve sarkma nasıl doktor ve ebe kusuru olabiliyor ben bağdaştıramadım
Yani siz mi başka bir arkadaş mı yazmış bilmiyorum ama 10 dk yaotım yüne de çok defarmasyon oldu diye. Ermemiş ağaçtan meyve almaya çalışırsan ya meyve zarar görür ya dal. Ebe ve doğum doktoru yakınlarımın da söylediği ne yazıkki bilinçli değilse anne her şey onların elinde. Yılbaşı kutlayacağız diye çatır çatır yırtıklarla doğurttuklarını biliyorum diyor arkadaşları için. Nazik bir doğuma izin verseler binlerce yıldır olan ve asıl işi bu olan bir organ niye deforme olsun

Merhaba arkadaşlar cuma gunu kontrol icin hastaneye gitmiştim sancilar duzenli ve rahim cok incelmis acil sezaryene aldilar 3. Sezaryen olunca riske atamayiz dediler ama 36+1 gunluk olunca bebegin cigerleri gelismemis kuveze aldilar dua edin lutfen insallah en kisa zamanda sifa bulur yavrum

kendi iç sesini dinle bence . doğumdan sonra da sağlam pskolojili bir anne lazım o bebeğe Anlayabiliyorsa seni duygularını eşinle paylaşabilirsin
Eşime kalırsa hangisi kolayına gidiyorsa o olsun diyor bide siz yazmıştınız bir mesaj sanırım ilki normal olup ikincisinin sezaryen olmayacağının garantisi yok bu sefer iki yerde de deforme oluyor gerçekten öyle

Rabbim kucağına almak nasip etsin. Şifa versin bit an önce annesine kavuşsun yavrucuk inşallah

Doğum şekli olarak bende kararımı verdim sezeyan olucam kısmetse tarihim 05.10.2020 planladık 38+4 oluyor o tarihte
Dün kontrolüm vardı 35+4 teyim 2800 gr olmuş oğlum
Ssvd düşünürsen 39 bekleriz istersen kendi sancını dedi
Aslında ssvd istiyordum kendime güveniyorum ama doktora ve ebeye güven çok önemli burda
2016 doğumumda her nstye girişimizde ebeler gelip bizi doğuma hazırlarlardı eğitim verirler nefes egzersizleri öğretirdi.
Hastane politikası çok güzeldi hatta ben zorunlu sezaryene alınırken bir kadın geldi doğumhaneye doktorum resmen o kadına neden normal doğumdan vazgeçip acil sezeyane alındığımı açıkladı onu ikna etmeye çalıştı . bakanlıktan falanmıydı o kadın bilmiyorum.
Ama şimdi şehir dışına taşındım iskenderunda bir hastaneye gidiyorum çokta güven vermedi bana ama burda sağlık sektörü çok gelişmiş değil.
Eşimde maceraya atılma dedi.
Heee ilkinde sezeryan oldum ama vajinam deformemi evet hatta ilerleyen zamanlarda vahinal estetik bile düşünüyorum

yazdıklarında katıldığım yerler var fakat ne kadar naziği olsa da çıkan bebek belli çıktığı yer belli Hiç deformem yok diyenin kendinden haberi yok , imkansız birşey ben 10 dakikada yapmadım 20.40 saat sürdü doğum süreci , dalından da erken koparılmalı 42 yi doldurmuştu ne kuyruk sokumu kemiğimin kırılmadığı kaldı ne de dikişsiz oldu ( sayısını söylemedi dr um birkaç dikiş değildi yani )

maşallah 36 olmuş inşallah en kısa sürede çıkar kaç kg doğdu

Çok geçmiş olsun yaşadığınızdan acınızdan şüphem yok. Ben farklı da olabiliyor demek istedim sizin gibi doğumlar alıp doğum eğitimleri alıp çok farklı 2.doğumlar yapanlar var urfada görev yapıyoruz 11 çocuk doğurmuş 38 yaşında velim vardı görsen inanamazsın dedim ki hiç mi rahatsızlığın yok var biraz sanki diyor bazı ufak şeyler söylüyor ama 11 çocuktan sonra. Gebelik esnasındaki bebeğin baskısı da bu idrar tutamama vs sorunlara sebep olabilir miş tabi bol bol kegel egzersizi diyorlar. Bu bayanın kegelden haberi olduğunu sanmam buçol bol cinsel ilişki herhalde kegel yerine geçmiş

Bebeğin çıkarılma esnasında olan bir defarmasyon doğumları aceleye getirdikleri için oluyor zaten demişsiniz 10dk çıktım diye

onu ben demedim de doğumun zaten kısa sürmesi gerekiyor. Olması gereken sürede olmuş arkadaşın, doğumun uzun sürmesi bebekte tramvaya sebep olup , çeşitli hastalıkların nedeni oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…