Böbreğimde bir sorun yoktu ama son ay sağ böbreğime bası yapmaya başladı minik minik ağrı oluyordu ama son gün artık böbreğim basıdan işlevini yerine getiremediği için 3 kat hacim kazanmıştı acil bebeği aldılar.Canım ya böbrek ağrısıyla ilk bebeğim alındı demişsin. Bugün sol böbreğim sancı yapıyor. Dayanılmayacak gibi değil ama artarsa diye korkuyorum açıkçası. Sizde böbrekte ne sorun vardı. Doktora da ulaşılabilecek bir yerde değilim şu an.
Çocuk doktoru prof larından bazıları 2 yaş sonrası hem daha iyi bağışıklılık oluşur hemde bebeğe yan etkileri azalır diyor ve öneri olarak sağlık bakanlığına sunuyorlar ama devlet politikası gereği erkenden yapılıyor değişecek diye düşünüyorum bendeBende katılıyorum size hatta yerli aşıyı savunan bir grup var onlarada çok destek veriyorum.Hatta bazı aşılar çocuk şöyle 1 yaşına gelip kendini toparladıktan sonra yapılsa daha mı iyi olur diyede düşünüyorum ama sağlıkçılar daha iyi bilir tabi bilgim olmayan konularda fikrim olmasın diyorum.
Doktor ücreti içinde 6500 normalmiş. Ben de yandık diye düşünmüştüm. Doğru söylüyorsunuz bugün verdikleri fiyat yarın değişir. Ama dediğim gibi pembe maviyle de görüşün. Çok çok memnun kaldılar orda yapanlar da. Benim başka seçeneğim yok şimdilik.6500 içinde dedi doktor ücreti de..test refakatçiye de yapılıyirmuş..test ücreti dahil degil 310 tl dedi doktorum bir kaç hafta önce ama şuan bilemiyorum onları fiyatinida arttirmişlar..bizim ülkemizde cünku fiyat artislari saatte 240 km hızla gidiyor biz arkasindan kosarak yetismeye calisiyorz
Bende bikaç hafta önce yazmıştım konuşabilecek kimse yok sezaryene herkes aman aman gözüyle bakıyor özellikle anneler. Kendi annem kardeşimi doğururken vakum kullanmışlar kaç senedir rahim sarkması, idrar kaçırma gibi problemler yaşıyordu ameliyat oldu bu seferde ameliyattan sonra böbreklerinde problem oldu falan ama çok iyi geçen normal doğum hikayeleride var sezaryende de aynı şekilde kuzenlerimle konuştum biri çok zorlandığını iyileşme sürecinin zor oldugunu vs söylerken diğeri 4. Sezaryen olduğu halde çok kolay geçtiğini söyledi. Doktorumla konuşsam dedim taraflı yaklaşabilir gibi geldi bebeğimde kilolu olacak gibi bu genişleme oluyor sanırım kafam karışık yaniDoğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım acaba direk sezaryen doğum şeklini seçebiliyor muyuz ? Normal doğum sonrası süreçten çok korkuyorum nedense biraz yorum okudum da ıkınmadan kaynaklı makat ve vajinada oluşan yırtıklar dikişler vajina ağzının geniş kalması sarkması idrar kaçırma vs uzayıp giden liste gözümü korkutuyor. Sezaryenin en fazla karında dikiş var ve 2-3 gün sonra ağrısı hafifliyormuş.
Lütfen akıl verin kızlar ne yapayım şimdiden kafayı yemek üzereyim
İnşallah benim de şu artmaz diyorum bugün beni epeyce zorladı. Pozisyon değiştirmesini umuyorum bakalım.Böbreğimde bir sorun yoktu ama son ay sağ böbreğime bası yapmaya başladı minik minik ağrı oluyordu ama son gün artık böbreğim basıdan işlevini yerine getiremediği için 3 kat hacim kazanmıştı acil bebeği aldılar.
Girişte sadece ateş ölçtuler, HES kodu sorgulaması yapılmadı. Hatta dezenfekte esnasında bölümden çıktığım gibi hastane dışına çıktım. Geri girerken saat 12 ye gelmişti ve kapıda ateş ölçen de yoktu
Geçmiş olsun canım, bana sorarsan negatife dönene kadar kimse gelmesin. Zaten doğuma biraz daha vakit var , bir an önce iyilessinler inşallah
Geçmiş olsun doğumun böyle olması sizin kabahatiniz değil heleki ilk doğumda ebenizin doktorunuzun kusurları olduğunu düşünüyorum. Benim kısa boylu 150 normal yapamaz denilen bir boy şuan annem 4 doğum yapmış bu tahribatların hiç biri yok ablamda da yengemlerde de arkadaşlarımda da yok yani 20kişi söyleyebilrim çevremde böyle geçiren 1 yada 2 zor bulunur ki benim çevremde yok. Rahmetli annem kanserden ameliyatın her türünü olduk ameliyatın övülmesine pek dayanamıyorum o sebepten. Ki doktorlar bile güler yani sezeryanın övüldüğünü duysalar
Benim doktorum daha 5. ayda bu konuyu acti ve dedi ki hamileligin eziyetini sen cekiyorsun, dogum sekline karar vermek de senin hakkin. Sut gelmesi, idrar tutamama, rahim sarkmasi vs bunlarda hangisi avantajli diye sordum hepsinde de fark yok manasinda cevaplar verdi. Ben sansliyim sanirim. Adam iki yonde de sifir baski. Bir tek 40. haftayi asla asmadigini duydum. Bakalim son hafta ne diyecek.Bide doktorlar bu konuda kendi savundukları şeyi sana aktardıklarını düşünüyorum yine orda senin ne düşündüğünün çok önemi yok gibi. Benim doğumumun iki çeşidinde de öncesi ve sonraki sürecin kolay veya zor olup olmayacağını onların tahmin ettiğini düşünmüyorum.
Bende bikaç hafta önce yazmıştım konuşabilecek kimse yok sezaryene herkes aman aman gözüyle bakıyor özellikle anneler. Kendi annem kardeşimi doğururken vakum kullanmışlar kaç senedir rahim sarkması, idrar kaçırma gibi problemler yaşıyordu ameliyat oldu bu seferde ameliyattan sonra böbreklerinde problem oldu falan ama çok iyi geçen normal doğum hikayeleride var sezaryende de aynı şekilde kuzenlerimle konuştum biri çok zorlandığını iyileşme sürecinin zor oldugunu vs söylerken diğeri 4. Sezaryen olduğu halde çok kolay geçtiğini söyledi. Doktorumla konuşsam dedim taraflı yaklaşabilir gibi geldi bebeğimde kilolu olacak gibi bu genişleme oluyor sanırım kafam karışık yani
Bebeğin çıkarılma esnasında olan bir defarmasyon doğumları aceleye getirdikleri için oluyor zaten demişsiniz 10dk çıktım diyegenişleme ve sarkma nasıl doktor ve ebe kusuru olabiliyor ben bağdaştıramadım
Yani siz mi başka bir arkadaş mı yazmış bilmiyorum ama 10 dk yaotım yüne de çok defarmasyon oldu diye. Ermemiş ağaçtan meyve almaya çalışırsan ya meyve zarar görür ya dal. Ebe ve doğum doktoru yakınlarımın da söylediği ne yazıkki bilinçli değilse anne her şey onların elinde. Yılbaşı kutlayacağız diye çatır çatır yırtıklarla doğurttuklarını biliyorum diyor arkadaşları için. Nazik bir doğuma izin verseler binlerce yıldır olan ve asıl işi bu olan bir organ niye deforme olsungenişleme ve sarkma nasıl doktor ve ebe kusuru olabiliyor ben bağdaştıramadım
Eşime kalırsa hangisi kolayına gidiyorsa o olsun diyorkendi iç sesini dinle bence . doğumdan sonra da sağlam pskolojili bir anne lazım o bebeğeAnlayabiliyorsa seni duygularını eşinle paylaşabilirsin
Rabbim kucağına almak nasip etsin. Şifa versin bit an önce annesine kavuşsun yavrucuk inşallahMerhaba arkadaşlar cuma gunu kontrol icin hastaneye gitmiştim sancilar duzenli ve rahim cok incelmis acil sezaryene aldilar 3. Sezaryen olunca riske atamayiz dediler ama 36+1 gunluk olunca bebegin cigerleri gelismemis kuveze aldilar dua edin lutfen insallah en kisa zamanda sifa bulur yavrum
Yani siz mi başka bir arkadaş mı yazmış bilmiyorum ama 10 dk yaotım yüne de çok defarmasyon oldu diye. Ermemiş ağaçtan meyve almaya çalışırsan ya meyve zarar görür ya dal. Ebe ve doğum doktoru yakınlarımın da söylediği ne yazıkki bilinçli değilse anne her şey onların elinde. Yılbaşı kutlayacağız diye çatır çatır yırtıklarla doğurttuklarını biliyorum diyor arkadaşları için. Nazik bir doğuma izin verseler binlerce yıldır olan ve asıl işi bu olan bir organ niye deforme olsun
Merhaba arkadaşlar cuma gunu kontrol icin hastaneye gitmiştim sancilar duzenli ve rahim cok incelmis acil sezaryene aldilar 3. Sezaryen olunca riske atamayiz dediler ama 36+1 gunluk olunca bebegin cigerleri gelismemis kuveze aldilar dua edin lutfen insallah en kisa zamanda sifa bulur yavrum
Çok geçmiş olsun yaşadığınızdan acınızdan şüphem yok. Ben farklı da olabiliyor demek istedim sizin gibi doğumlar alıp doğum eğitimleri alıp çok farklı 2.doğumlar yapanlar var urfada görev yapıyoruz 11 çocuk doğurmuş 38 yaşında velim vardı görsen inanamazsın dedim ki hiç mi rahatsızlığın yok var biraz sanki diyor bazı ufak şeyler söylüyor ama 11 çocuktan sonra. Gebelik esnasındaki bebeğin baskısı da bu idrar tutamama vs sorunlara sebep olabilir miş tabi bol bol kegel egzersizi diyorlar. Bu bayanın kegelden haberi olduğunu sanmam buçol bol cinsel ilişki herhalde kegel yerine geçmişyazdıklarında katıldığım yerler var fakat ne kadar naziği olsa da çıkan bebek belli çıktığı yer belliHiç deformem yok diyenin kendinden haberi yok , imkansız birşey ben 10 dakikada yapmadım 20.40 saat sürdü doğum süreci , dalından da erken koparılmalı 42 yi doldurmuştu ne kuyruk sokumu kemiğimin kırılmadığı kaldı ne de dikişsiz oldu ( sayısını söylemedi dr um birkaç dikiş değildi yani )
Bebeğin çıkarılma esnasında olan bir defarmasyon doğumları aceleye getirdikleri için oluyor zaten demişsiniz 10dk çıktım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?