Çok geçmiş olsun yaşadığınızdan acınızdan şüphem yok. Ben farklı da olabiliyor demek istedim sizin gibi doğumlar alıp doğum eğitimleri alıp çok farklı 2.doğumlar yapanlar var urfada görev yapıyoruz 11 çocuk doğurmuş 38 yaşında velim vardı görsen inanamazsın dedim ki hiç mi rahatsızlığın yok var biraz sanki diyor bazı ufak şeyler söylüyor ama 11 çocuktan sonra. Gebelik esnasındaki bebeğin baskısı da bu idrar tutamama vs sorunlara sebep olabilir miş tabi bol bol kegel egzersizi diyorlar. Bu bayanın kegelden haberi olduğunu sanmam buçol bol cinsel ilişki herhalde kegel yerine geçmiş
İkinci bebeğimiz gelmiş hoşgelmişMerhaba arkadaşlar cuma gunu kontrol icin hastaneye gitmiştim sancilar duzenli ve rahim cok incelmis acil sezaryene aldilar 3. Sezaryen olunca riske atamayiz dediler ama 36+1 gunluk olunca bebegin cigerleri gelismemis kuveze aldilar dua edin lutfen insallah en kisa zamanda sifa bulur yavrum
Öyle düşünmeyin vücudunuz vücudumuz çok muazzam yaratılmış bende inanın çok zor gebelik geçiriyorum kan sulandırıcı kullanıyorum bel fıtığım var ama içerde tutmayı bilen bu kaslar onu nasıl dışarı çıkaracağını da biliyor vücutta hangi kas hangi organ normal işlevini yaparken bize ağrı veriyor ki kalp kasılırken mide sindirirken? Bu rahim kusurlu organ mı ki böylesi hatalı işler yapsın bizim bilinçaltımız çok dolu olduğu için doğumlarımız da o travmalarımızla oluyor onları atlatmak lazımbu hamileliğimde bir sürü sorun demeyeyim de zorluk yaşayınca direk onlar geldi aklıma millet nasıl 4-5 çocuk yapıyor 3.De benim vücut şaşırdı sanki
Benim kendi seçimim değil ki şuanda mecburi de oluyorum,varisimin patlama durumu ve hayati tehlikem var. Övdüğümü söylüyorsunuz da doktor veya ebenin kusurunu şuanda ben cekiyorum kocaman bi şişliğim var ne oturabiliyorum ne de ayakta kalabiliyorum. Sanmayın ki alalade bi yerde yaptım dogumumu, acıbadem idi.1 veya 2 zor bulunmuyor kardeşim illaki vajinal dogumda ileriki yaslarda ortaya cıkacak dejenerasyon var. İki dogum seklinin de artısı eksisi mevcut. Normal dogum mükemmeldir sezeryan kötüdür diye bir üstünlük de yok,yasadık gördük.Geçmiş olsun doğumun böyle olması sizin kabahatiniz değil heleki ilk doğumda ebenizin doktorunuzun kusurları olduğunu düşünüyorum. Benim kısa boylu 150 normal yapamaz denilen bir boy şuan annem 4 doğum yapmış bu tahribatların hiç biri yok ablamda da yengemlerde de arkadaşlarımda da yok yani 20kişi söyleyebilrim çevremde böyle geçiren 1 yada 2 zor bulunur ki benim çevremde yok. Rahmetli annem kanserden ameliyatın her türünü olduk ameliyatın övülmesine pek dayanamıyorum o sebepten. Ki doktorlar bile güler yani sezeryanın övüldüğünü duysalar
Mükemmel dir demedim ki benim normal yapacağım belli elbette değil. Ama anneler sezeryan olduktan sonra normal doğumu çok kötülüyor bu biraz sezeryan yapanların kalplerinin belli laflarla kırılmasından da olabilir. Hiç bir doğum daha iyi değildir amacımız bebeğimizi kucaklamak burada sezeryanın kaç yıllık tarihi var ben olması gerekeni kötülemek hoş olmuyor demek istedim. Aa senin bebek dişlerini evde mi düşürdünüz biz hep dişçide aldırdık daha iyi oluyor demek gibi normal olan mükemmel değildir normaldir olması gerekendir diperi mecburiyettir annenin bebeğin hayatını kurtarır ve cerrahi bir ameliyattırBenim kendi seçimim değil ki şuanda mecburi de oluyorum,varisimin patlama durumu ve hayati tehlikem var. Övdüğümü söylüyorsunuz da doktor veya ebenin kusurunu şuanda ben cekiyorum kocaman bi şişliğim var ne oturabiliyorum ne de ayakta kalabiliyorum. Sanmayın ki alalade bi yerde yaptım dogumumu, acıbadem idi.1 veya 2 zor bulunmuyor kardeşim illaki vajinal dogumda ileriki yaslarda ortaya cıkacak dejenerasyon var. İki dogum seklinin de artısı eksisi mevcut. Normal dogum mükemmeldir sezeryan kötüdür diye bir üstünlük de yok,yasadık gördük.
10 dakikada cıktım derken ıkınma surecim 10 dakika sürdü bebegin cıkması yani ,tabiki plesenta alınması dikişlerin tamamlanması için bekledim. Acaba kac normal dogum yaptınız merak ettimBebeğin çıkarılma esnasında olan bir defarmasyon doğumları aceleye getirdikleri için oluyor zaten demişsiniz 10dk çıktım diye
Hiç doğum yapmadım10 dakikada cıktım derken ıkınma surecim 10 dakika sürdü bebegin cıkması yani ,tabiki plesenta alınması dikişlerin tamamlanması için bekledim. Acaba kac normal dogum yaptınız merak ettim
Öyle düşünmeyin vücudunuz vücudumuz çok muazzam yaratılmış bende inanın çok zor gebelik geçiriyorum kan sulandırıcı kullanıyorum bel fıtığım var ama içerde tutmayı bilen bu kaslar onu nasıl dışarı çıkaracağını da biliyor vücutta hangi kas hangi organ normal işlevini yaparken bize ağrı veriyor ki kalp kasılırken mide sindirirken? Bu rahim kusurlu organ mı ki böylesi hatalı işler yapsın bizim bilinçaltımız çok dolu olduğu için doğumlarımız da o travmalarımızla oluyor onları atlatmak lazım
Konunun agresifleşmesinin sebepleri son cümleyle özetlediniz kızgınlığınızı anlıyorum keşke kimse kimseye kötü şeyler söylemese anlatmasakonu çok Farklı boyuta Kaydı kayıyor konu rahimin kusuru / kusursuzluğu değil . Annenin hangi doğum şeklini psikolojisinin kaldıracağı . Geçen gün yassmin çok güzel benzetme yaptıvajinal doğum yapan anne , sezeryan ile amca olmuyor . Gruplarda aşırı baskı oluyor şöyle olmalı, böyle olmalı .
İyi hoş diyorsunuz da ben cevabımı kararsız kalmıs bir anneye yazmıstım,durmadan cevapladınız. Artısını eksisini yazdım kötü bi dogum hikayemde yok ayrıca mutlulukla kavusmustum yavruma benim yasadıklarım dogum sonrası olabilecek komplikasyonlardan zaten sorsanız doktorunuz da anlatır bunları. Herkese gönlünden gececek dogumlar diliyorumKonunun agresifleşmesinin sebepleri son cümleyle özetlediniz kızgınlığınızı anlıyorum keşke kimse kimseye kötü şeyler söylemese anlatmasa
Ilk geceden de bu şekilde korkutulmadık mı zaten..Hiç doğum yapmadımbir düşük ölü doğum yaptım ama çevremde onlarca kadın var sağolsunlar kötü anısı olan varsa da herhalde travmaya sebep olmamak için anlatmadı anlatanlarında doğum hikayeleri hep çok hoştu geneli de 1.derece akrabam
Kızlar bir şey söylemek istiyorum. Normal şartlarda yorum yazmak istemiyordum konu uzamasın diye. Herkesin yakın olduğu bir doğum şekli var anlıyorum. Ancak diğer doğum şekli hakkında konuşurken biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Özellikle vajinal doğumda başımıza gelecek felaketleri burada dillendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü doğum şekli bizden oldukça bağımsız. Neden tedirginligimize bir de doğum korkusu ekleyelim ki? Özellik ilk doğumu olan arkadaşlar için oldukça korkutucu görünüyor. Daha pozitif şeylerden bahsedersek daha iyi hissederiz diye düşünüyorum. Şunun şurasında içimizdeki en uzağı 4 haftaya doğuracak.
Evet hastanelik olacağım eşler üst üste kasılıp kalıyormuş kan gövdeyi götürüyormuş zannediyordum ne kadar ağlamıştım korkudan iyi niyetle de olsa kötü hikayeler okumak beni üzüyor sebep oldukları şey yazmak kadar basit değilIlk geceden de bu şekilde korkutulmadık mı zaten..
Ölü doğum yaptım diyerek Allahtan travmaya sebep olmamıssınız. Ben su kadar saat acı cektim söyle zor boyle zor demedim ki zaten böyle birşey de yasamadım her sey bir kac saat içinde seyrinde olmustu, normal dogumdan sonrada komplikansyonlar yasanabilir bunu özetledim, konuyu saptırmayınHiç doğum yapmadımbir düşük ölü doğum yaptım ama çevremde onlarca kadın var sağolsunlar kötü anısı olan varsa da herhalde travmaya sebep olmamak için anlatmadı anlatanlarında doğum hikayeleri hep çok hoştu geneli de 1.derece akrabam
Ölü doğum yaptım diyerek Allahtan travmaya sebep olmamıssınız. Ben su kadar saat acı cektim söyle zor boyle zor demedim ki zaten böyle birşey de yasamadım her sey bir kac saat içinde seyrinde olmustu, normal dogumdan sonrada komplikansyonlar yasanabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?