2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248

bu hamileliğimde bir sürü sorun demeyeyim de zorluk yaşayınca direk onlar geldi aklıma millet nasıl 4-5 çocuk yapıyor 3.De benim vücut şaşırdı sanki onlarda da kim bilir ne sorunlar vardır ne düzenli kontrol , ne sağlıklı hamilelik, 11 çocukta ne rahim kalır ne vajina

Son düzenleme:
İkinci bebeğimiz gelmiş hoşgelmiş
Eminim kısa sürede alırsın kucağına Rabbim sağlıkla tez zamanda kavuştursun.kaç kg doğdu.
Benimde 3.sezaryen ama doktor 39 u bitittiricem diyor..

bu hamileliğimde bir sürü sorun demeyeyim de zorluk yaşayınca direk onlar geldi aklıma millet nasıl 4-5 çocuk yapıyor 3.De benim vücut şaşırdı sanki
Öyle düşünmeyin vücudunuz vücudumuz çok muazzam yaratılmış bende inanın çok zor gebelik geçiriyorum kan sulandırıcı kullanıyorum bel fıtığım var ama içerde tutmayı bilen bu kaslar onu nasıl dışarı çıkaracağını da biliyor vücutta hangi kas hangi organ normal işlevini yaparken bize ağrı veriyor ki kalp kasılırken mide sindirirken? Bu rahim kusurlu organ mı ki böylesi hatalı işler yapsın bizim bilinçaltımız çok dolu olduğu için doğumlarımız da o travmalarımızla oluyor onları atlatmak lazım

Benim kendi seçimim değil ki şuanda mecburi de oluyorum,varisimin patlama durumu ve hayati tehlikem var. Övdüğümü söylüyorsunuz da doktor veya ebenin kusurunu şuanda ben cekiyorum kocaman bi şişliğim var ne oturabiliyorum ne de ayakta kalabiliyorum. Sanmayın ki alalade bi yerde yaptım dogumumu, acıbadem idi.1 veya 2 zor bulunmuyor kardeşim illaki vajinal dogumda ileriki yaslarda ortaya cıkacak dejenerasyon var. İki dogum seklinin de artısı eksisi mevcut. Normal dogum mükemmeldir sezeryan kötüdür diye bir üstünlük de yok,yasadık gördük.

Herkese merhaba Ekim anneleri olarak son ayımıza girmiş bulunuyoruz. Öncelikle herkese bebeğini sağlıkla kucağına almasını diliyorum.
Doktorumla biraz doğum ile ilgili konuştum malum corona zamanında doğum yapıcaz. Doktorum karantinada doğum yapıcağımı refakatçi olarak sadece bir kişi seçebileceğimi ve her ikimize de corona testi yapılacağını söyledi. Doğumdan çok bu test korkuttu beni burnuma dokunulması bile beni baya rahatsız eder çünkü
Bu dönem de doğum yapmak çok kötü annemiz, babamız, kardeşimiz vs vs kimse torununun ya da yeğeninin ilk anlarına şahit olamıyor belki doyasıya kucağına alıp sevemiyor öpemiyor bile. Bu durum beni biraz üzüyor. Tabii sağlıkla dünyaya gelsin en önemlisi bu. Duygularımı paylaşmak istedim. Sizlerde durum nedir birbirimize destek olursak daha huzurlu ve mutlu geçiririz bu süreci diye umuyorum

Mükemmel dir demedim ki benim normal yapacağım belli elbette değil. Ama anneler sezeryan olduktan sonra normal doğumu çok kötülüyor bu biraz sezeryan yapanların kalplerinin belli laflarla kırılmasından da olabilir. Hiç bir doğum daha iyi değildir amacımız bebeğimizi kucaklamak burada sezeryanın kaç yıllık tarihi var ben olması gerekeni kötülemek hoş olmuyor demek istedim. Aa senin bebek dişlerini evde mi düşürdünüz biz hep dişçide aldırdık daha iyi oluyor demek gibi normal olan mükemmel değildir normaldir olması gerekendir diperi mecburiyettir annenin bebeğin hayatını kurtarır ve cerrahi bir ameliyattır

Bebeğin çıkarılma esnasında olan bir defarmasyon doğumları aceleye getirdikleri için oluyor zaten demişsiniz 10dk çıktım diye
10 dakikada cıktım derken ıkınma surecim 10 dakika sürdü bebegin cıkması yani ,tabiki plesenta alınması dikişlerin tamamlanması için bekledim. Acaba kac normal dogum yaptınız merak ettim

Kızlar bir şey söylemek istiyorum. Normal şartlarda yorum yazmak istemiyordum konu uzamasın diye. Herkesin yakın olduğu bir doğum şekli var anlıyorum. Ancak diğer doğum şekli hakkında konuşurken biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Özellikle vajinal doğumda başımıza gelecek felaketleri burada dillendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü doğum şekli bizden oldukça bağımsız. Neden tedirginligimize bir de doğum korkusu ekleyelim ki? Özellik ilk doğumu olan arkadaşlar için oldukça korkutucu görünüyor. Daha pozitif şeylerden bahsedersek daha iyi hissederiz diye düşünüyorum. Şunun şurasında içimizdeki en uzağı 4 haftaya doğuracak.

10 dakikada cıktım derken ıkınma surecim 10 dakika sürdü bebegin cıkması yani ,tabiki plesenta alınması dikişlerin tamamlanması için bekledim. Acaba kac normal dogum yaptınız merak ettim
Hiç doğum yapmadım bir düşük ölü doğum yaptım ama çevremde onlarca kadın var sağolsunlar kötü anısı olan varsa da herhalde travmaya sebep olmamak için anlatmadı anlatanlarında doğum hikayeleri hep çok hoştu geneli de 1.derece akrabam

konu çok Farklı boyuta Kaydı kayıyor konu rahimin kusuru / kusursuzluğu değil . Annenin hangi doğum şeklini psikolojisinin kaldıracağı . Geçen gün yassmin çok güzel benzetme yaptı vajinal doğum yapan anne , sezeryan ile amca olmuyor . Gruplarda aşırı baskı oluyor şöyle olmalı, böyle olmalı .

Konunun agresifleşmesinin sebepleri son cümleyle özetlediniz kızgınlığınızı anlıyorum keşke kimse kimseye kötü şeyler söylemese anlatmasa

Konunun agresifleşmesinin sebepleri son cümleyle özetlediniz kızgınlığınızı anlıyorum keşke kimse kimseye kötü şeyler söylemese anlatmasa
İyi hoş diyorsunuz da ben cevabımı kararsız kalmıs bir anneye yazmıstım,durmadan cevapladınız. Artısını eksisini yazdım kötü bi dogum hikayemde yok ayrıca mutlulukla kavusmustum yavruma benim yasadıklarım dogum sonrası olabilecek komplikasyonlardan zaten sorsanız doktorunuz da anlatır bunları. Herkese gönlünden gececek dogumlar diliyorum

Ilk geceden de bu şekilde korkutulmadık mı zaten..

kesinlikle haklısın vajinal doğuma normal denmesi bile bir baskı bence. Vajinal normal , sezeryan anormal mi . Gruplarda sürekli sezeryan şöyle sezeryan böyle , vajinal doğumda hiç mi birşey yok . Belki sende sezeryan olacaksın ve bu konuşulanlar bilinç altında kalıp ileride kendisini yemesine sebep olabilir annenin. Sırf bu doğum şekli baskısından dolayı lohusalığında depresyon yaşayanlar var . Bu baskı Güzel değil . Annenin kendini yetersiz hissetmesine sebep oluyor . Nasıl çocuk yapmaya eşler karar alabiliyorsa aynı şekilde doğum şeklini de seçebilmeli anne/ baba

Ilk geceden de bu şekilde korkutulmadık mı zaten..
Evet hastanelik olacağım eşler üst üste kasılıp kalıyormuş kan gövdeyi götürüyormuş zannediyordum ne kadar ağlamıştım korkudan iyi niyetle de olsa kötü hikayeler okumak beni üzüyor sebep oldukları şey yazmak kadar basit değil

Ölü doğum yaptım diyerek Allahtan travmaya sebep olmamıssınız. Ben su kadar saat acı cektim söyle zor boyle zor demedim ki zaten böyle birşey de yasamadım her sey bir kac saat içinde seyrinde olmustu, normal dogumdan sonrada komplikansyonlar yasanabilir bunu özetledim, konuyu saptırmayın

İyi akşamlar Ekim anneleri ben Aralık anneleri grubundan geliyorum, tecrübelerinizden yararlanmak için size birkaç şey sormak istedim
28. Haftada bebeğimin boyu ve baş çapı haftası ile uyumluyken karın çevresi yaklaşık 3 hafta geri çıktı. 23. Haftamda da 1 hafta geri çıkmıştı. Aradaki fark baya açılmış, bu durum beni ve doktorumu endişelendirdi. Tansiyonum doktorda ölçülünce yüksek çıkıyor 14-9 gibi değerler gözüküyor. Doktorum yüksek olduğunu söyleyip idrar tetkiki istedi ancak protein kaçağı vs bir sorun çıkmadı. Şuan evde tansiyonumu takip ediyorum her gün, yüksek çıkmıyor şükür ki.

Bu haftalarda karın çevresi geriliği yaşayıp sonraki haftalarda bebeği haftasına yetişen var mı? Veya bu gerilik sadece bebeğin biraz zayıf olduğunu mu gösterir başka bir probleme işaret eder mi? Aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şuanlık her hafta kontrole gidip takip edileceğim. Erken doğum veya başka bir sorun yaşamaktan korkuyorum

Herkesten özür dilerim lafı uzattığım için sezeryan için ne kadar alınıyorsanız biz hiç doğum yapmamışlar da bu travmatik doğumlarımızdan o kadar etkileniyoruz ki sezeryan olursam inşallah yinede herkese normal doğum yapmaları için dua edeceğim kimseye sezeryan övmeyeceğim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…