Tamam kusura bakmayın siz haklsıınızÖlü doğum yaptım diyerek Allahtan travmaya sebep olmamıssınız. Ben su kadar saat acı cektim söyle zor boyle zor demedim ki zaten böyle birşey de yasamadım her sey bir kac saat içinde seyrinde olmustu, normal dogumdan sonrada komplikansyonlar yasanabilir bunu özetledim, konuyu saptırmayın
Ama o duruma geçirdikten sonra anlatılanların ne kadar boş ve yalan olduğunu görmüş olduk. Doğum da böyle. Banu Çiftçi doğum korkusu üzerine bir videosu vardı, aslında anlatılan şehir efsanelerinin gerçek olmadığı. Ben de etrafında doğum hikayeleri duyuyorum, çok şükür hiçbiri kötü senaryo içermiyor. Hatta korktuğunu söylediğimde bana sen kendini çok korkutmuşsun öyle bir şey değil doğum diyorlar. Biz takilmayalim kötü senaryolara.Evet hastanelik olacağım eşler üst üste kasılıp kalıyormuş kan gövdeyi götürüyormuş zannediyordum ne kadar ağlamıştım korkudan iyi niyetle de olsa kötü hikayeler okumak beni üzüyor sebep oldukları şey yazmak kadar basit değil
Vajinal ve sezeryan ikisi de seçenektir. Birisi sadece zorunluluk değildir.Mükemmel dir demedim ki benim normal yapacağım belli elbette değil. Ama anneler sezeryan olduktan sonra normal doğumu çok kötülüyor bu biraz sezeryan yapanların kalplerinin belli laflarla kırılmasından da olabilir. Hiç bir doğum daha iyi değildir amacımız bebeğimizi kucaklamak burada sezeryanın kaç yıllık tarihi var ben olması gerekeni kötülemek hoş olmuyor demek istedim. Aa senin bebek dişlerini evde mi düşürdünüz biz hep dişçide aldırdık daha iyi oluyor demek gibi normal olan mükemmel değildir normaldir olması gerekendir diperi mecburiyettir annenin bebeğin hayatını kurtarır ve cerrahi bir ameliyattır
K vitaminini gobekte kanama olmasin diye yapiyorlar bende cok kararsiz kaldim hic birimize yapilmadi bu yeni moda igneler beni gercekten rahatsiz ediyor kararsizimKızlar geçen çocuklu arkadaşlarla konuşurken bahsi geçti de doğunca bebeğe K vitamini aşısı yapıyorlarmış. Arkadaşlar yaptırmayın diye uyardılar fakat Banu çitfçinin bi yazısında okudum. Anne sütünde çeşit çeşit mineral ve K vitamini hariç tüm vitaminler varmış. Hastaneler onun için yapyo. Şimdi yaptırmalı mıyız yaptırmamalı mıyız ? Yaptırmasak bi sıkıntı olmaz mı ? Ne düşünüyosunuz ?
Topiğimizin doktoru @taydin sen ne yapmayı düşünüyosun canım ?
Bu konuda hangi profların görüşü var biliyor musunuz? Bir karşılaşsak kendileriyle çok sevineceğim.Çocuk doktoru prof larından bazıları 2 yaş sonrası hem daha iyi bağışıklılık oluşur hemde bebeğe yan etkileri azalır diyor ve öneri olarak sağlık bakanlığına sunuyorlar ama devlet politikası gereği erkenden yapılıyor değişecek diye düşünüyorum bende
K vitaminini gobekte kanama olmasin diye yapiyorlar bende cok kararsiz kaldim hic birimize yapilmadi bu yeni moda igneler beni gercekten rahatsiz ediyor kararsizim
Çok şükür iyiyiz şuanlık canım bi kaç gündür emzirme seanslarına başladım bu hafta taburcu olacaz inşAllah
Prof. Dr. Alişan Yıldıranın youtube da da video paylaşılmış sanırımBu konuda hangi profların görüşü var biliyor musunuz? Bir karşılaşsak kendileriyle çok sevineceğim.
Birde sanırım vefat ermiş Prof Dr. Ahmet Aydın vardıBu konuda hangi profların görüşü var biliyor musunuz? Bir karşılaşsak kendileriyle çok sevineceğim.
Bizimki Ece olacak ama Dila ve Bade de seçeneklerim arasındaydı kisa ve gösterişten uzak sade isimler tercihim :)
Hastanede dogdum babam doktor annem hemsire:) yapilmamis sordum ama yasim 39 onlada alakasi olabiliryeni moda dediğiniz K vitaminin 30-40 yıllık geçmişi var . Hastanede doğduysanız sizede yapılmıştır muhtemelen
Çok şükür iyiyiz şuanlık canım bi kaç gündür emzirme seanslarına başladım bu hafta taburcu olacaz inşAllah
İyi akşamlar Ekim anneleriben Aralık anneleri grubundan geliyorum, tecrübelerinizden yararlanmak için size birkaç şey sormak istedim ☺
28. Haftada bebeğimin boyu ve baş çapı haftası ile uyumluyken karın çevresi yaklaşık 3 hafta geri çıktı. 23. Haftamda da 1 hafta geri çıkmıştı. Aradaki fark baya açılmış, bu durum beni ve doktorumu endişelendirdi. Tansiyonum doktorda ölçülünce yüksek çıkıyor 14-9 gibi değerler gözüküyor. Doktorum yüksek olduğunu söyleyip idrar tetkiki istedi ancak protein kaçağı vs bir sorun çıkmadı. Şuan evde tansiyonumu takip ediyorum her gün, yüksek çıkmıyor şükür ki.
Bu haftalarda karın çevresi geriliği yaşayıp sonraki haftalarda bebeği haftasına yetişen var mı? Veya bu gerilik sadece bebeğin biraz zayıf olduğunu mu gösterir başka bir probleme işaret eder mi? Aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şuanlık her hafta kontrole gidip takip edileceğim. Erken doğum veya başka bir sorun yaşamaktan korkuyorum
Canım o an başka şeye odaklan güzel haberlerle gelirsin inşallah doğum şekliyle ilgili de aklında soru işareti olan herşeyi konuş doktorunla aklında soru işareti kalmasın yarın güzel haberlerini bekliyoruzkizlar cok heycanliyim yarin kontrolum var bakalim neler diycek doktor dogum seklini konusicaz cati muayenesi olucam elimden geldigince kafama takmamaya calisyorum Rabbim hepimize gonlumuzdeki dogumu nasip etsin insallah
2000 yılından beri uygulanıyor. Geçmişi 20 yıl. Çok ciddi karşı olan doktorlar da var. Ama prosedürlere uyuyor sanırım tüm hastaneler ve yapıyorlar. Gerekli mi gereksiz mi orasını araştırıp bakmak lazım. Gerçi bu üstün tıp bilgimizle nasıl yorum yapacağız orası da ayrı. Ya da bir tarafa ya da çoğunluğa güvenmek. Sağlıkta kesin olmayan birçok şey var. Bugün doğru denene yarın yanlış denebiliyor. Karışık işler bu işin altından çıkılamaz sanırımyeni moda dediğiniz K vitaminin 30-40 yıllık geçmişi var . Hastanede doğduysanız sizede yapılmıştır muhtemelen
Teşekkürler bakacağım.Prof. Dr. Alişan Yıldıranın youtube da da video paylaşılmış sanırım
Ben aşağıdakileri sipariş ettim canım. Belki sana da fikir olurAnlastgn avantajli buldgn bi yer olursa benimde haberim olsun belki fikrim degisir yaptiririm bende :))
Verdim canım.Kemankolik çikolata siparişi verdin mi nereye karar verdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?