- 21 Şubat 2020
- 1.707
- 2.660
- 63
- 43
Aslında gereksiz uzayan bir tartışma dahil olmak dahi istemezdim ama kabul etsekte etmesekte.bende sezaryen olmuş bir anne olarak evet vajinal dogum normal doğumdur sezaryen cerrahi bir operasyon..ve sadece gerektiğinde uygulanmalıdır..gerçekler bunlar canım malesefkesinlikle haklısınvajinal doğuma normal denmesi bile bir baskı bence. Vajinal normal , sezeryan anormal mi . Gruplarda sürekli sezeryan şöyle sezeryan böyle , vajinal doğumda hiç mi birşey yok . Belki sende sezeryan olacaksın ve bu konuşulanlar bilinç altında kalıp ileride kendisini yemesine sebep olabilir annenin. Sırf bu doğum şekli baskısından dolayı lohusalığında depresyon yaşayanlar var . Bu baskı Güzel değil . Annenin kendini yetersiz hissetmesine sebep oluyor . Nasıl çocuk yapmaya eşler karar alabiliyorsa aynı şekilde doğum şeklini de seçebilmeli anne/ baba
Öykü bu grupta çok oldu bu sene herkes öyküye yoğunlaştıbende cok begeniyorum bu isimleri. Bade yi eledik anlami hosuma gitmedi hic....
Bizde simdi Ece yada Öykü düsünüyoruz. Bakalim
Hayirli haberlerle don insallah canim benimde hafyaya pazartesi var kontrolum bana da cati muayenesi yapacagini soyledi gerci 35.haftamda olacagim ama vardir heralde doktorun bir bildigi hic stres yapma sen atlat darisi bizim basimizakizlar cok heycanliyim yarin kontrolum var bakalim neler diycek doktor dogum seklini konusicaz cati muayenesi olucam elimden geldigince kafama takmamaya calisyorum Rabbim hepimize gonlumuzdeki dogumu nasip etsin insallah
Yaptırmak zorunlu diye biliyorum canım onu doğar doğmaz hastane yapıyor zaten.Kızlar geçen çocuklu arkadaşlarla konuşurken bahsi geçti de doğunca bebeğe K vitamini aşısı yapıyorlarmış. Arkadaşlar yaptırmayın diye uyardılar fakat Banu çitfçinin bi yazısında okudum. Anne sütünde çeşit çeşit mineral ve K vitamini hariç tüm vitaminler varmış. Hastaneler onun için yapyo. Şimdi yaptırmalı mıyız yaptırmamalı mıyız ? Yaptırmasak bi sıkıntı olmaz mı ? Ne düşünüyosunuz ?
Topiğimizin doktoru @taydin sen ne yapmayı düşünüyosun canım ?
Öykü bu grupta çok oldu bu sene herkes öyküye yoğunlaştı
Doğumdan önce konuşup yaptırmak istemiyorum demek lazım bi kağıt imzalatıyolar. Onu imzalayınca yapmıyolarmış canım arkadaş öyle dediYaptırmak zorunlu diye biliyorum canım onu doğar doğmaz hastane yapıyor zaten.
Burda isim konusu konusuldu o yüzden diyorum öyküyü cok duydum burda ben de lina koyacaktım vazgectim hem yogunlastı hem anlamından ötürüBirileri diyorki Defneler yogunlasti,birileri diyorki Öyküleri,birileri diyorki Elifler, bende diyorumki Linalar:)
guzel dileklerin icin tesekkur ederim canimCanım o an başka şeye odaklan güzel haberlerle gelirsin inşallah doğum şekliyle ilgili de aklında soru işareti olan herşeyi konuş doktorunla aklında soru işareti kalmasın yarın güzel haberlerini bekliyoruz
Hastanede dogdum babam doktor annem hemsire:) yapilmamis sordum ama yasim 39 onlada alakasi olabilir
insallah kuzum yarin sizle pozitif seyler paylasmak istiyorum oyle olacaginada inaniyorumHayirli haberlerle don insallah canim benimde hafyaya pazartesi var kontrolum bana da cati muayenesi yapacagini soyledi gerci 35.haftamda olacagim ama vardir heralde doktorun bir bildigi hic stres yapma sen atlat darisi bizim basimiza
Bana ne yapıldığını kan testlerimden öğreniyorumbelki de o zamanlar yeni uygulanıyordu ebeveynlerinizde sizin gibi sorgulamaya girdi ve yaptırmamayı tercih etti . Bende hastanede doğdum benim babamda mühendis olduğu için ne ne zaman yapıldı herşeyi not etmişbana yapılmış
Çok güzelmiş canım magnetler keseli mi geliyormuş gelince haber ver memnun kalacak mısın bende hafta içi vereceğimBen aşağıdakileri sipariş ettim canım. Belki sana da fikir olur
Verdim canım.yassimin in söylediği siteydi galiba
1.fotodaki set olacak. 100 çikolata 30 tane magnet ve kolonya hediye.
2.fotodaki baskı olacak
3.fotodaki balon şeklindeki magnet olacak
Fiyatı da 215 ₺
O kadar benle ayni dusunuyosunki bu konuda..kizlar gercekten vajinal dogumlar artik hic eskisi gibi degil,alinan dogum egitimleri,ebelerle yapilan nefes egzersizleri,yapilan hamile yogalari,aromaterapiler ve daha bir suru sey...vajinada ne yirtik ne epizyotomi hic birisi olmadan,olayi akisina birakip,dogum dalgalarini profesyonel destekle karsilayarak dogum yapan gebelerin sayisi cok cok fazla...sezeryan olmak gerekiyosa bende olucam sezeryan fakat vajinal dogumda anneye verilen destekle annenin inanilmaz guzel bir tecrube yasadigini biliyorum gordum...Aslında gereksiz uzayan bir tartışma dahil olmak dahi istemezdim ama kabul etsekte etmesekte.bende sezaryen olmuş bir anne olarak evet vajinal dogum normal doğumdur sezaryen cerrahi bir operasyon..ve sadece gerektiğinde uygulanmalıdır..gerçekler bunlar canım malesefherkesin doğum hikayesi de kendine özeldir..sezaryen hikayesi de tabiki..simdi ben de burda kendi hikayemi anlatsam kimse sezaryen dogum yapmak istemez..
kimse lütfen burda kimsenin hikayesini kendine örnek almasın kızlar siz kendi hikayenizi yazcaksınız..iki sekilde de dogum yapan annedir amca değil tabi ki..hicbir dogum sekli anneyi digerinden üstun yapmaz..ama suda bir gercek normal doğum süreci de hem psikolojik hem fiziksel olarak hazırlık gerektiriyor..ve bu size bir artı olarak.geri dönüyor..şimdi çoğu normal doğum hikayeleride maşallah öyle güzel sonlanıyorki ebelerin sizi nefes egzersizleriyle bu sürece hazırlamasından ötürü..ben epey fark olduğunu görüyorum gözlemliyorum..kendinizi korkutmayın bu deneyimi yaşamak icin kendinize bebeginize fırsat verin ..olmazsa da canınız saolsun
Filli desenini sevsinler yaBen aşağıdakileri sipariş ettim canım. Belki sana da fikir olur
Verdim canım.yassimin in söylediği siteydi galiba
1.fotodaki set olacak. 100 çikolata 30 tane magnet ve kolonya hediye.
2.fotodaki baskı olacak
3.fotodaki balon şeklindeki magnet olacak
Fiyatı da 215 ₺
Bana ne yapıldığını kan testlerimden öğreniyorumkimse not almamış
Mesela hepatit antikorum var demek ki aşısını olmuşum.
Bende simdi asi karsiti gibi gorundum ama degilim:) sadece amerikadan rockafeller amcanin her yaptirin dedigi igneyi ve asiyi sorgulamadan yaptirmak istemiyorum malesef para icin herseyin yapildigi bir dunyada yasiyoruzbelki de o zamanlar yeni uygulanıyordu ebeveynlerinizde sizin gibi sorgulamaya girdi ve yaptırmamayı tercih etti . Bende hastanede doğdum benim babamda mühendis olduğu için ne ne zaman yapıldı herşeyi not etmişbana yapılmış
Bu konuda cok fazla ornek aldigim doktorlar var,op dr semra ozer,yusuf olgac,erhan karaalp,ender guven,zahide kucuk...o kadar cok doktor varki, vajinal dogumda bilinen yanlislari anlatip insanlari bilgilendiriyolar,,yinede sezeryan olmak isteyen annede istedigi gibi dogumunu yapabilmeli ve hic bir eksiklik hissetmemeli,toplumumuzda bence bu konularda insanlar birbirini artik yadirgamayi birakmali, bilgiye ulasmak cok kolay,herkes arastirir ve istedigi dogumu yapar,onemli olan saglikli olmasiO kadar benle ayni dusunuyosunki bu konuda..kizlar gercekten vajinal dogumlar artik hic eskisi gibi degil,alinan dogum egitimleri,ebelerle yapilan nefes egzersizleri,yapilan hamile yogalari,aromaterapiler ve daha bir suru sey...vajinada ne yirtik ne epizyotomi hic birisi olmadan,olayi akisina birakip,dogum dalgalarini profesyonel destekle karsilayarak dogum yapan gebelerin sayisi cok cok fazla...sezeryan olmak gerekiyosa bende olucam sezeryan fakat vajinal dogumda anneye verilen destekle annenin inanilmaz guzel bir tecrube yasadigini biliyorum gordum...
kizlar cok heycanliyim yarin kontrolum var bakalim neler diycek doktor dogum seklini konusicaz cati muayenesi olucam elimden geldigince kafama takmamaya calisyorum Rabbim hepimize gonlumuzdeki dogumu nasip etsin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?