- 26 Ocak 2020
- 2.278
- 2.868
- 83
- 33
Şimdi sordum da +50 kuruşla keseli geliyomuş. Benim aklıma gelmedi kese benimki kesesiz gelecek. Tamam canım gelince yazarım inşAllahÇok güzelmiş canım magnetler keseli mi geliyormuş gelince haber ver memnun kalacak mısın bende hafta içi vereceğim
Hayirlisi olsun canim güzel haberlerle gel cati muaynesinden korkma canim kendini rahat birak sıkma bana göre cok basit bir işlem ağri falanda olmuyorinsallah kuzum yarin sizle pozitif seyler paylasmak istiyorum oyle olacaginada inaniyorum
tesekkurler kuzum insallah guzel haberler veririz hepimizcanım hadi güzel haberlerle gel, çatı muayenesinde rahat olmaya çalış ben kendimi gereksiz yere çok kastım halbuki birşey yok, güzel haberlerini bekliyoruz
sagol kuzum bende oyle duaunuyorum kendimi kasmazsam sknti olmiycak insallahHayirlisi olsun canim güzel haberlerle gel cati muaynesinden korkma canim kendini rahat birak sıkma bana göre cok basit bir işlem ağri falanda olmuyor
Ay evet özellikle Zahide Küçüğün normal doğumları o tatli tatlı ki keşke öyle bir doktorla bu tecrübeyi yaşayabilseydim ..Hele Erhan Karaalp zaten insanın doğurmayacagı varsa doğurur onlaBu konuda cok fazla ornek aldigim doktorlar var,op dr semra ozer,yusuf olgac,erhan karaalp,ender guven,zahide kucuk...o kadar cok doktor varki, vajinal dogumda bilinen yanlislari anlatip insanlari bilgilendiriyolar,,yinede sezeryan olmak isteyen annede istedigi gibi dogumunu yapabilmeli ve hic bir eksiklik hissetmemeli,toplumumuzda bence bu konularda insanlar birbirini artik yadirgamayi birakmali, bilgiye ulasmak cok kolay,herkes arastirir ve istedigi dogumu yapar,onemli olan saglikli olmasi
Yaa canım benimFilli desenini sevsinler ya
Görüşlerini bize de yaz canım beğenip beğenmediğini
Tam da bunu yazmaya gelmiştim :)Kızlar bir şey söylemek istiyorum. Normal şartlarda yorum yazmak istemiyordum konu uzamasın diye. Herkesin yakın olduğu bir doğum şekli var anlıyorum. Ancak diğer doğum şekli hakkında konuşurken biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Özellikle vajinal doğumda başımıza gelecek felaketleri burada dillendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü doğum şekli bizden oldukça bağımsız. Neden tedirginligimize bir de doğum korkusu ekleyelim ki? Özellik ilk doğumu olan arkadaşlar için oldukça korkutucu görünüyor. Daha pozitif şeylerden bahsedersek daha iyi hissederiz diye düşünüyorum. Şunun şurasında içimizdeki en uzağı 4 haftaya doğuracak.
Oy canım teşekkür ederim motivasyonun içinAyy maşallah nasıl güzel kokuyordur o şimdi
Bu seanslar sana da onada çok iyi gelecek annesi önemli olan süt değil ten tene temas
Sen sakin olduğun müddetçe herşey yoluna girer
Şunu sakın unutma SEN bebeğin için harika bir annesin
Güzel günler çok yakın ama biliyorsun değil miOy canım teşekkür ederim motivasyonun için ❤gerçekten hayatımda böyle bir koku almadım öyle güzel ki cennet bahçesi gibi koklamaktan bırakamıyorum omzumdan Rabbim bekleyen tüm annelere ve bu yolda uğraşan isteyen bütün herkese bu kokuyu nasip etsin hemde çok iyi geliyor ten teması canım ayrılmak zor oluyor deli gibi özlüyorum heryerde o koku burnuma geliyor tarifsiz duygular yaşıyorum çok şükür ❤
Ayy inşAllah canım düşününce bile içim içime sığmıyor kelebekler birbirine çarpışıyorGüzel günler çok yakın ama biliyorsun değil mi
Yok yanlış anlaşılsın istemem..asla öyle bir düşüncem yok olamaz.konu oyle bir yere geliyor ki sanki annenin eğitimsizlik veya bilgisizliğinden yasanıyormus gibi yansıtılıyor. İnanın dediğiniz eğitimleri egzersizleri dogum kocuyla birebir calısarak ve toplu eğitimlere katılarak aldım ama olacaksa oluyor bu bebeğin büyüklüğüyle de alakalı. kötü bi tecrübe ve anı elbette değildi ama sorunsuz olacak diye de bi kaide yok hepimiz insanız. Ben sonrasında zorlandım diye herkes zorlanacak değil veya tam tersi.Herkese kazasız belasız anne ve bebeğin cok saglıklı olacagı dogumlar diliyorum,
Gecmis.olsun canım atlattin hayırlısıyla insalalh cabalarınin sonucunu alırsin..yani bana psikolojik olabilir gibi geldi hemen o gün belirti olmaz gibi..girerken cok endise ederek dusunerek girdiysen etkilenmisindir..insallah degildir gargara yap bol bolKızlar merhaba biliyosunuzb2 haftadır çok yoğun sınavlarım vardı 3 4 saatlik uykularla sınava çalıştım neredeyse 1 aydir geceli gündüzlü çalıştım çok düzgün de beslemelerim haliyle . Bugün sınavım bitti . Sınavdan çıktığmdan beri gozlerim yaniyo bogazim aciyo yutkunurken asiri halsizim . Tat koku var . Ates yok . Gecirenlerde nasil beliryiler oldu
Çok minnoş bu filleeerYaa canım benimçok teşekkürler senin tavsiyenle aldım
Çok tontiş değil mi ben bayılıyorum bu tatlı fillere. Hastane çıkışı setini de bu desen yaptırcaktım eşim illa ayıcıklı olsun deyince onu yaptırdım bu içimde kalmıştı. Bunda da yine sordum başka bi fil olsun dedi. Hadi ordan dedimbu sefer benim dediğim olacak
Tamam canım yazarım inşAllah
Sen naptın bu arada sipariş ettin mi
Aslında gereksiz uzayan bir tartışma dahil olmak dahi istemezdim ama kabul etsekte etmesekte.bende sezaryen olmuş bir anne olarak evet vajinal dogum normal doğumdur sezaryen cerrahi bir operasyon..ve sadece gerektiğinde uygulanmalıdır..gerçekler bunlar canım malesefherkesin doğum hikayesi de kendine özeldir..sezaryen hikayesi de tabiki..simdi ben de burda kendi hikayemi anlatsam kimse sezaryen dogum yapmak istemez..
kimse lütfen burda kimsenin hikayesini kendine örnek almasın kızlar siz kendi hikayenizi yazcaksınız..iki sekilde de dogum yapan annedir amca değil tabi ki..hicbir dogum sekli anneyi digerinden üstun yapmaz..ama suda bir gercek normal doğum süreci de hem psikolojik hem fiziksel olarak hazırlık gerektiriyor..ve bu size bir artı olarak.geri dönüyor..şimdi çoğu normal doğum hikayeleride maşallah öyle güzel sonlanıyorki ebelerin sizi nefes egzersizleriyle bu sürece hazırlamasından ötürü..ben epey fark olduğunu görüyorum gözlemliyorum..kendinizi korkutmayın bu deneyimi yaşamak icin kendinize bebeginize fırsat verin ..olmazsa da canınız saolsun
Nerde bu destekler, aroma terapiler, nefes egzersizleri filan? :) Salgın yüzünden tek yapabildiğim yürüyüş biraz da youtube pilatesi. Gebelik döneminde ne sporlara gidecektim, ne eğitimlere katılacaktım hepsi iptal oldu. Güvendiğim arkadaşlarımdan bile akıl alamadım doğru düzgün görüşmediğimiz için. Doğumdan sonra emzirme hemşiresinden destek almak istedim onlar bile salgın nedeniyle evlere gitmiyor dediler. Biraz da kader utansın :)O kadar benle ayni dusunuyosunki bu konuda..kizlar gercekten vajinal dogumlar artik hic eskisi gibi degil,alinan dogum egitimleri,ebelerle yapilan nefes egzersizleri,yapilan hamile yogalari,aromaterapiler ve daha bir suru sey...vajinada ne yirtik ne epizyotomi hic birisi olmadan,olayi akisina birakip,dogum dalgalarini profesyonel destekle karsilayarak dogum yapan gebelerin sayisi cok cok fazla...sezeryan olmak gerekiyosa bende olucam sezeryan fakat vajinal dogumda anneye verilen destekle annenin inanilmaz guzel bir tecrube yasadigini biliyorum gordum...
Canım bence artık ayların verdiği stresin boşalmasıyla da böyle hissediyor olabilirsin aylarca uğraştın bir anda boşluğa düşmüşsündür olumsuz düşünme 1-2 gün dinlen bakalım boğaz yanması için taze zencefilden Çay yap istersenKızlar merhaba biliyosunuzb2 haftadır çok yoğun sınavlarım vardı 3 4 saatlik uykularla sınava çalıştım neredeyse 1 aydir geceli gündüzlü çalıştım çok düzgün de beslemelerim haliyle . Bugün sınavım bitti . Sınavdan çıktığmdan beri gozlerim yaniyo bogazim aciyo yutkunurken asiri halsizim . Tat koku var . Ates yok . Gecirenlerde nasil beliryiler oldu
Gecmis.olsun canım atlattin hayırlısıyla insalalh cabalarınin sonucunu alırsin..yani bana psikolojik olabilir gibi geldi hemen o gün belirti olmaz gibi..girerken cok endise ederek dusunerek girdiysen etkilenmisindir..insallah degildir gargara yap bol bol
Canım bence artık ayların verdiği stresin boşalmasıyla da böyle hissediyor olabilirsin aylarca uğraştın bir anda boşluğa düşmüşsündür olumsuz düşünme 1-2 gün dinlen bakalım boğaz yanması için taze zencefilden Çay yap istersenbiraz da kendini besiye Çek artık hamileliğin keyfini sür son haftalarda dikkat et gelmiş geçmiş olsun 90 üstü Notlar senin olsun
Canım aslında hepimizin yediği şeyler ekstra bir şey yok ceviz badem kefir yoğurt süt akşamları da meyve yiyorum ama farkettiğim bir şey oldu ben 2-3 hafta magnezyum almayı bırakmıştım o zamanlar kilo alımı düşmüştü normale göre geçen hafta tekrar kullanmaya başladım kullanmaya başladığım hafta kilo alımında artış oldu magnezyum desteği olarak magnorm kullanıyorum ama bol bol dinlenmekte çok etkiliyormuş sadece yemek yapmak için ayağa kalkıyorum paso yatıyorumMaşallah☺Ne yedinde bukadar kilo aldı cnm bizede söyle haftada 200gram almasına razıyım artık
Online egitimler var cnm..ben ikisefer aldim,ebeler veriyo egitimleri,doktorlar katiliyo,zoom uzerinden...online yine dogum icin destek veren ebeler var,,sana neyi nasil yapman gerektigini ogretiyolar,,kasilma aninda mesela uygulanan nefeslerle o gelen dalgayi atlatiyosun,pilates topunda yapilan hareketlerle acilman artiyo..hormonlar anlatiliyo derslerde,adrenalinin dogumu zorlastirdigi oksitosin hormonunun kolaylastirdigi,bu hormonlari salgilatan seylerin neler oldugu bizim neler yapabilecegimiz bunun icin...zaman eski zaman degil kizlar gercekten..o duydugumuz kotu hikayeler artik yerini baska seylere birakiyoNerde bu destekler, aroma terapiler, nefes egzersizleri filan? :) Salgın yüzünden tek yapabildiğim yürüyüş biraz da youtube pilatesi. Gebelik döneminde ne sporlara gidecektim, ne eğitimlere katılacaktım hepsi iptal oldu. Güvendiğim arkadaşlarımdan bile akıl alamadım doğru düzgün görüşmediğimiz için. Doğumdan sonra emzirme hemşiresinden destek almak istedim onlar bile salgın nedeniyle evlere gitmiyor dediler. Biraz da kader utansın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?