Bende de oluyor yaa hele sessizse ortam şok oluyorumKızlar karnımdan sürekli bebek hareket ederken çıt çıt sesler geliyo eklem sesi gibi başına gelen varmı korkmaya başladım artıkk
Ben bilezik takmam ki ! Beni düşünüp alacaksan güzel şık bi altın kolye küpe bileklik seti alsaydıEvet düşünmüş sağolsun bende şaşırdım bunca borç içinde
Kayınvaliden ne iyi düşünmüş bu devirde bilezik almak ne demek valla helal olsun ona bizimki de bir iğne alcam diye aklı gidiyor olsun eve gitse de sana almış düşünmüş
Bu arada adamların hakkını yemiyim bebeğin yatağını beşiğini nevresim takımını filan hep onlar siz seçip alın biz size parasını gönderelim dediler biz aldık onlar ödedi ama diğer toruna da bunları yapmışlardı o yüzden bizim çocuğa da yapmak zorunda kaldılarEvet düşünmüş sağolsun bende şaşırdım bunca borç içinde
Kayınvaliden ne iyi düşünmüş bu devirde bilezik almak ne demek valla helal olsun ona bizimki de bir iğne alcam diye aklı gidiyor olsun eve gitse de sana almış düşünmüş
Canm benm illaki normalinde sezaryenin de zor yanlari var. Ama bu kadar normalden korkma derim. Benim ilk cocugum normal dogumla oldu. Sanci disinda zorlandigm.bisey olmadi. Zaten cocugun dogma vakti geldiginde cikarken falan aci hissetmiyorsun dunyanin en iyi hissi diyebilirimBnm annemde beni normal dogurmus suni sancı ile 15 gün bacaklarım tutmadı kalkamadım kardesnde ertesi gün yemek bile yaptım diyor ilk gebeler için normal dogum zor olabilir dediğin gibi bende bu konuda cok kararsızım bide kilolu olursa normal dogum istemiyor gibiyimarkadasım dogum yaptı 40+5de 2 3 gün önce 3700 doğmus ben özellikle anlattırdım anlatmak istemedi bide o iri Bi kız benm gibi çelimsiz bsy de değildi baya zorlanmış valla bende korkmaya başladım desem yalan olmaz
Bunlara ilaç demek doğru değil, bunlar gıda takviyesi, reçetesiz şeyler. Ben de sadece omega 3 kullanıyorum. Demir dokunduğu için serum şeklinde aldım bir kez. İyi beslendikten sonra çok da önemli değil diye düşünüyorum.Hayırlı geceler anneler inşallah sayılı günler kaldı hepimizeçoğu arkadaşı burdan takip edip yorumları okuyorum ama pek sayfaya yazma fırsatım olmadı .bu arada siz ne gibi ilaçlar kullanıyorsunuz bilmem ama ben sadece demir ilacı kullanıyorum Ve dün 1 kere sade maden suyu içiyorum.ilac kullanmayı pek sevmiyorum malesef
Ben sadece 1 kez bebek rüyası gördüm onda da yıkıyordum, balık gibi elimden kayıp yere düştü. O gün çok bebek yıkama vidyosu izlemiştim. Ya çok duygusuzum ya da rüyamda bile bastırıyorum.Rüyamda sürekli emzirmek, doğurmak, sancı, hastane böyle şeyler görüyorum
Takma olsun düşünmüş ya o bile yeter bizim ki çocuklara birer tane battaniye aldı ne bana ne çocuklara daha iğne almadı sen bilezik beğenmiyorsunBen bilezik takmam ki ! Beni düşünüp alacaksan güzel şık bi altın kolye küpe bileklik seti alsaydı
Şaka bi yana samimiyetlerine inanmıyorum kötü düşünmek istemiyorum ama bana yaptıkları son olaydan sonra art niyet aramaya başladım. Daha şimdiden bileziğe şu kadar para verdik diye oğullarına söylüyorlar bide kalın bi bilezik almışlar artık daha çok laf ederler
Alın oğlunuzun müsait bi yerine takın derim diye çok korkuyorum umarım o stresle ağzımı tutabilirim
Hahahaa vallah bu benim kaynanam
Bugün görümcem güya şaka ile bir bebeğe babam bir bebeğe de annem gelip baksın dedi bende bebeklere bakmak senin anne ve babana bakmaktan daha kolaydır dedim
En azından ayaklarında sallarlar dedi onunda çözümünü bulduk otomatik sallanan ana kucağı aldık kimseye zahmet vermeyelim diye
Kaynanam da arkadan filan kişinin ikiz bebeği olmuş birini kayınpederi büyütmüş bizde bakarız diye kendini öne atıyor ben tabi yine ben öyle herkese güvenip bebek emanet edemem dedim
Baya kırıcı davrandım ama kusura bakmasınlar ben böyleyim böyle yapmasam tepeme çıkarlar
Haydiin kızlar yeni gelişmeler ile yine açtım kaynana konusunu gelsin yorumlar iç dökmeler
Aynı şekilde her yap denilenin yapılması zor. Büyük oğluma normal aşı takvimini ve bütün özel aşıları uyguladım. Ama çocuk sürekli hasta olduğundan immunolojiye gittik. Aşıları tutmamış. Vücut antikor oluşturmuyor immün yetmezlik dediler. Üstüne hepatit a aşısı bir sefer. Hepatit b aşısı 3 sefer. 5li karma 1 sefer. 5 li karmada tetanoz da var ama harici bir defa daha tetanoz yapıldı. Şu an pandemiden dolayı baktımadım tutup tutmadıklarını ve baktırmaya da düşünmüyorum. Yaptırdığıma da bin pişmanım. Şimdi doğacak bebeğime doğduğu gibi hepatit b yaptırmayacağım. Hatta biraz büyüyüne kadar diğer aşıları da yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten pandemiden dolayı dışarı bile çıkmıyoruz nerden alacak mikrobu ki diğer çocuğumun testlerini yapmasak aşıların bir işe yaramadığını öğrenemeyeceğiz bile.Bende simdi asi karsiti gibi gorundum ama degilim:) sadece amerikadan rockafeller amcanin her yaptirin dedigi igneyi ve asiyi sorgulamadan yaptirmak istemiyorum malesef para icin herseyin yapildigi bir dunyada yasiyoruz
Aşıları sonraya bırakmak için de mi dilekçe vermek gerekiyor ? Bana da sonradan yaptırmak çok mantıklı geldi nasılsa dediğin gibi pandemi varAynı şekilde her yap denilenin yapılması zor. Büyük oğluma normal aşı takvimini ve bütün özel aşıları uyguladım. Ama çocuk sürekli hasta olduğundan immunolojiye gittik. Aşıları tutmamış. Vücut antikor oluşturmuyor immün yetmezlik dediler. Üstüne hepatit a aşısı bir sefer. Hepatit b aşısı 3 sefer. 5li karma 1 sefer. 5 li karmada tetanoz da var ama harici bir defa daha tetanoz yapıldı. Şu an pandemiden dolayı baktımadım tutup tutmadıklarını ve baktırmaya da düşünmüyorum. Yaptırdığıma da bin pişmanım. Şimdi doğacak bebeğime doğduğu gibi hepatit b yaptırmayacağım. Hatta biraz büyüyüne kadar diğer aşıları da yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten pandemiden dolayı dışarı bile çıkmıyoruz nerden alacak mikrobu ki diğer çocuğumun testlerini yapmasak aşıların bir işe yaramadığını öğrenemeyeceğiz bile.
Bizde de eltim kv leri sömürdüğü için bize de aynını yapma ihtiyacı duyuyorlar. Durumları da iyi olduğundan ses etmiyorum. Bakalım neler olacak merakla bekliyorumBu arada adamların hakkını yemiyim bebeğin yatağını beşiğini nevresim takımını filan hep onlar siz seçip alın biz size parasını gönderelim dediler biz aldık onlar ödedi ama diğer toruna da bunları yapmışlardı o yüzden bizim çocuğa da yapmak zorunda kaldılar
Kız diyemedin mibaşlasın o zaman:) benim kayınvalidemle aram iyidir, güzel anlaşırız sağolsun elim ayağım gibidir, her işime koşar, ben işe filan gittiğim zaman oğluma bakar ama velakin benim de sinir olduğum huyları yok değil. Bu ara çok kafaya takıyorum ama kimseye söylemiyorum. Bi ara dedim kk ya mı yazsam kızlara içimi döksem diye.. sağolasıcanın herşeyi iyi hoş da daha bebeğe bir çift çorap bile almadı ya, bir de daha bebeğe ismi konulsun istiyor geçenlerde Şile ye gittik, Kızlar için çok şirin Şile bezinden takımlar, elbiseler filan var ya onlara bakıyoruz diyor ki eltimin kızından için ona alsam mı yahu benim yanımda yapma bunu daha bir çorap almamışsın bizimkine, git öbür torununa ben görmeden al ya.. hadi birşeyler almıyor senin aldığına da bahane bulur, insanın hevesini kursağında bırakır, onu giydirme tahriş eder, buna ne gerek vardı boşuna masraf( sanki kendi cebinden çıkıyor) vs vs.. yahu şimdi aklıma geldi aldığım geceliğe bile laf etti, neymiş eltim doğumda giydiği geceliği buna vermiş kayınvalide de bu sene iki ameliyat oldu o zaman giymişti bu geceliği sen de giyerdin aynı geceliği diyor bana ya
Doğumda zaten hepatit b yapılıyor sadece. Hastaneye istemiyorum diye dilekçe vermek gerekiyormuş. Diğerlerine de yaptırmaya götürmezsek sorun yok. Aşı artık zorunlu değil çünkü.Aşıları sonraya bırakmak için de mi dilekçe vermek gerekiyor ? Bana da sonradan yaptırmak çok mantıklı geldi nasılsa dediğin gibi pandemi var
Maşallah ne güzel, yapmayan da var, benimkiler eltimin çocuklarına yapar biz de bakarız öyle.. biz kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyoruz aramızda iyidir sürekli görüşürüz. Kaynım memur başka şehirde yaşıyor. Bizimle sürekli içli dışlı olup, diğeri farklı şehirde olunca eşime göre onlar dengeyi kendilerince böyle sağlamaya çalışıyorlar diyor, bilemiyorum artık alınmıyor değilim insan hiç mi heves etmez bir torunum olacak diye..Bizde de eltim kv leri sömürdüğü için bize de aynını yapma ihtiyacı duyuyorlar. Durumları da iyi olduğundan ses etmiyorum. Bakalım neler olacak merakla bekliyorum
Hiçbir şey demedim canım çünkü aklını biliyorum huyunu suyunu, aklına geleni konuşuyor işte. Kız ne geceliği sen de bu benim ikinci bebek, ilkinde doğum yapınca hastaneye bir çiçek çikolata bile almadılarKız diyemedin mi
Olur mu anne 5 10 kişi daha dolaşsın gecelik pörsüsün iyice öyle giyerim ben sana da böylesi yakışır zaten.
Çünkü hak etmiş. Ayıptır yaw, lohusa geceliğini kaynana alır bi kere. Gerçi ben herşeyimi nerdeyse kendim aldım, kaynanama kalsa gelinlikten bozma bir gecelik alırdı
Sen artık uyusanda uyymasanda birşey değişmeyecek doğuma da birşey kalmadıBu gecede uyuyamıyorumve burdayım
Ay zaten kıyama ne güzel erkenden almış doğum hediyesiniValla benimde2.5 da uyumuştum 5 de uyandım bakalım bugün ki uyku bu kadar sanırım. Benimde eşim izine çıktı artık bu hafta ama gene de kıyamıyorum kaldırmaya bu akşam doğum hediyemi almış gelmiş uyusun kıyamam
Hahaha Bu söylediğin ona bir ömür yeterBenim de eltim ben sezeryan, o normal doğurdu diye normal doğuran annelerin çocuklarını daha çok sevdiğini aralarında daha özel bağ olduğunu falan söylerdi çünkü alt metinde "güya" beni ezmek vardıHiç bişey demezdim sanırım kaale almıyodum bi genişlik vardı böyle bir tartışmaya dahi girmezdim çocuğumun sevgisini ona mı kanıtlamaya çalışacaktım. Sonra ikinci bebeği zorunlu sezeryan oldu. Ben de bir gün ona şimdi büyüğünü daha çok seviyorsun değil mi diye sordum, şok oldu yok canım olur mu falan dedi direk anladı neyi kast ettiğimi ve ben yılların kapağını çokkkk güzel kondurmuş oldum ben bu tarz can acıtmak için yapılan yorumların kadınlar için psikolojik istismar olduğunu düşünüyorum ve kadını erkeği ailesi yakını uzağı yok, heryerdeler. ama benim için cahil turnusoludur bu tarz fikir beyanları muhabbetimi beklentimi ona göre tutarım
Parmak cıtlatıyorlar herhalde ben başka açıklama bulamadımBende de oluyor yaa hele sessizse ortam şok oluyorumDr.a kemikleri kırılıyor gibi ses geliyor dedim güldü önemli değil demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?