2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Okurken ay ne düşünceli kadın gelinine değer vermiş bilezik almış dedim sonlara gelince kökünüz kurusun hepiniz mi aynısınız dedim
Seninki iyi yine bilezikle aileni ezmeye kalkacak benimki çeyrek ile ezmeye kalktı çeyrek yahu çeyrek altı üstü bir çeyrek.. Birde bebeğin ilk ihtiyaçlarının çoğunu benim ailem aldı çeyrekte taktılar o bir tek çeyrek taktı onu da benim eşim sayesinde aldı

Sen artık uyusanda uyymasanda birşey değişmeyecek doğuma da birşey kalmadı
Evet canım 24 saatten az kaldı
Tabi kafasına göre almasın işe yarasın aldığı. ya büyük birşey alsın ya da iki tane ancak bizi öyle kurtarıyor iki çocuk kolay mı

benimki dışardan gelen yemeği de beğenmez evde bile yaptığımız yemek güzel uğraştırıcı bir yemek olması lazım yoksa surat asıyor tabi ben hiç takmıyorum

Ah ah halbuki ne kolay gönül almak
Malesef hepimiz yaşıyoruz türlü türlü sıkıntılar.
İnşAllah hepimiz sağlıklı, hayırlı doğumlar yaşarız da bunları gözümüz görmez

Kizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada

Neden genel önerdi ?

Neden genel önerdi ?
Diğer türlü dahq zor geçiyormuş bas ağrısı çok yaptığını söyledi spinal anestezi kuzenim yapti oda çok zorlandığını bas ağrısının cok olduğunu söylemişti birde panik insanlara önermiyorum genel daha rahwt dedi. Bende panik bir insan olduğum icin

Ben olsam ay o gecelik çok değerli yazıktır bana çok değerli sen onu yıka ütüle tekrar gelinine lazım olur ona ver derdim
İnsanı neye layık görüyorlar ya çok üzücü gerçekten
benim yengem hamileydi durumları yoktu ablam hediyelerini şimdiden alalım dedi ben hastane çıkışı aldım ablam güzel bir battaniye aldı annemin parası yoktu bile bizden borç aldı durun siz yeğeninize aldınız bende gelinime pijama takımı alıcam dedi onlar kaynanada benim annem de kaynana değilmi diyorum hep

Ben de sezaryen mı normal mi kararsızım.
Kitaplar okudum bu süreçte fikir edinmek için ve eğer planlı sezaryen olması için bir sebep yoksa sancılar başlayınca sezaryen olmanın çok daha iyi olduğu yazıyordu hep. Sancıyla birlikte salgılanan hormonların anneye bebeğe ve doğum sonrasına çok olumlu etkisinin olduğu yazıyor.Ama doktorlar- hastane sistemi bu duruma pek uygun olamıyor ne yazık ki.
ben de iki doğumdan eşit derecede korkuyorum ve bana doğum kararım soruluyor insan daha önce deneyimlemediği bir şey hakkında nasıl fikir sahibi olabilir bilemiyorum

Bir de bana haftaya kadar karar ver dedi nasil vericem bilmiyorum

Bazı insanların bekledigimiz sekilde incelikleri yok. Dogum hediyesi muhabbeti mesela. Cogu kiside yoktur. Benim kayinvalidem hakkini yemiyim yaklasik uc haftam kaldi bi tulum aldi
Bende cogu insanin tersine duygusal bi yakinlik bekliyorum. Kayinvalidem ve kendi annem.. Aman o onu almamis bu bunu almamis bana ne. . Gonlum doysun benim gozum degil...

Kızlar meryem ana, fatma ana otu mu ne varmış sancılar başladığında suya koyuyormuşsun duydunuz mu hiç

Bunu ben de duydum. Böyle şeylere inanmam pek ama psikolojik olarak işe yarayabilir belki diye yapsam mı acaba dedim
Ay bu konuda en duyarsız kişi benim galiba. Hamileyim diye dikkat ettiğim tek bir gıda yok. Hayır vicdanen etmek istiyorum aslında ama hiç tutamıyorum boğazımı. Aklıma ne gelirse yedim 8 aydır. 14 kilo aldım (
Bende tek başıma yatıyorum 3-4 aydır hemde..eşimi oğlanın odasına attım ama ben..oğlanıda annanesine postaladım yatak bana kaldı sabaha kadar o baş bu baş yuvarlanıp duruyorum
Ay ben daha 1 senelik evliyim. Kıyamadım ayrı gayrı yatmaya beycağızımla
Valla ben de 1 bardak içiliyor suyundan diye duymuştum.

Bende 2 yaşından sonra yaptıracağım inşallah kreşe göndermedikten sonra bir sıkıntı olacağını sanmıyorum bende

Kızlar ben smdi test yaptırdım 2 gün sonra cıkacak 2 güne kdr ölmezsem ama söle bşy var 2 gün sonra 37 haftam doluyor randevu almıstım çalısamaz raporu almam gerekiyor işyerine vermek için nasıl yapcam napcam bilemedim bide şimdi pozitif cıkarsa sisteme düşüyormuş gittiğimde düşmüş olursa filan off cok karıstı işler ya

Ben daha hamile değilken bebek doğunca çeyrek takarlar diye espirili bişey diyordu eşim ailesinin yanında bende birden ağzımdan kaçtı yok artık torunlarına bi çeyrek mi takacaklar dedim bakalım göreceğiz daha bi çöp almama durumu bizde de var gerçi ben müsaade de etmedim bebek arabası alalım dediler aldırmadım kpeder bize biley alsa 3katı masraf çıkar eşime geri ödemiş oluruz

Ben ilkini normal doğurdum canım bu ikinci bebeğim bir terslik olmazsa bu da normal olur inşallah. Ben her daim ilk bebeklerde normal doğumun denenmesi taraftarıyım en azından sezaryen bile olsa bebeğin kendi sancısıyla kendi istediği zamanda gelsin. Naçizane tavsiyem bir risk yoksa eğer planlı sezaryen olmaman, doğumun kendiliğinden başlaması

Değil mi? Birazcık ince fikir ama nerdee..

Kv ve eltim birer beşik alalım dediler bırakmadım açık açık oğlundan aldığını beşiğe mi vereceksin dedim gerek yok bizde alsak aynı şey zaten dedim iki şekilde de bizim cebimizden gidiyor..
kusura bakmasınlar beni enayi yerine koymalarına müsade etmem bir beklentim yok onlardan çok şükür herşeyimizi alabildik göz boyamak için hiç birşey yapmadınlar içlerinden geldiği için yapsınlar istiyorum ben..

Şaka bir yana bu sıkışık durumda kimseden hediye beklemiyorum altın uçmuş virüs sayesinde çoğu kişi aybaşını zor geçiriyor keşke kimse kendisini sıkıya iki parça kıyafet te alsalar kafi dir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…