- 25 Şubat 2016
- 5.895
- 8.675
- 198
Okurken ay ne düşünceli kadın gelinine değer vermiş bilezik almış dedim sonlara gelince kökünüz kurusun hepiniz mi aynısınız dedimAyy ne güzel doğum hediyesini düşünmüş ☺
Benim ki sana hediye almak çok zor sen seç ben alayım diyor beni çıldırtıyor. Geçen gün bende bi akıllı saat bakıyordum kendime alacaktım dur bunu ben sana doğum hediyesi olarak alayım dedi bende onu fırçaladım. Ondan öyle atla deve beklemiyorum ama ben demeden bunu düşünüp sürpriz yapmasını isterdim. Artık ben ona sen benden baba oldum diye doğum hediyesi de beklersin diye laf sokmaya başladım
Benim kayınvalide bana doğum için altın bilezik almış bebeğe takı filan almış bende git annene söyle o bileziği sana taksın dedim sonra ailecek biz geline doğumda bilezik taktık diye hem bizimkileri hemde beni ezmeye çalışacaklar ondan sonra da o bilezik evin bi ihtiyacı için satılacak ben bu işten ne anladım yediğim lafla kalıcam.
Ozellikle cok hareketliyken ve ellerin ayaklarin oldugu yerde sanirim benimde aklima baska bi sey gelmiyorParmak cıtlatıyorlar herhalde ben başka açıklama bulamadım
Evet canım 24 saatten az kaldıSen artık uyusanda uyymasanda birşey değişmeyecek doğuma da birşey kalmadı
Tabi kafasına göre almasın işe yarasın aldığı.Ay zaten kıyama ne güzel erkenden almış doğum hediyesini
Benim ki hala sen hangi küpeleri beğeniyorsun diyor benim hamile müjde hediyemi doğumuma kakalayacak ben yermiyim benim görmem lazım dedim ki kafasına göre alıp gelmesin
İki tane bebek geliyor her biri için ayrı hediye istiyorum yoksa sana göstermem dedim bakalım dediklerimi dikkate alacakmı
benimki dışardan gelen yemeği de beğenmez evde bile yaptığımız yemek güzel uğraştırıcı bir yemek olması lazım yoksa surat asıyor tabi ben hiç takmıyorumilahi sen iyi demissin seninki bakacak cinsten degildi zaten bide kayinpeder çıkıyor basina sagolsun ben 2 gündür hazırlık yapiyorum derin dondurucuya dogurursam ac kalmayim diye kaynanamda cok üşengeç disardan soyleyin falan der ben onlemini alayimda
Ah ah halbuki ne kolay gönül almakHiçbir şey demedim canım çünkü aklını biliyorum huyunu suyunu, aklına geleni konuşuyor işte. Kız ne geceliği sen de bu benim ikinci bebek, ilkinde doğum yapınca hastaneye bir çiçek çikolata bile almadılarsusuyoruz işte ilk bebek olunca baya sorun yaşadık küstük filan ama öyle de olmuyor napalım zalımsın ama lazımsın diyip susuyoruz işte
Neden genel önerdi ?Kizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Diğer türlü dahq zor geçiyormuş bas ağrısı çok yaptığını söyledi spinal anestezi kuzenim yapti oda çok zorlandığını bas ağrısının cok olduğunu söylemişti birde panik insanlara önermiyorum genel daha rahwt dedi. Bende panik bir insan olduğum icinNeden genel önerdi ?
Ben olsam ay o gecelik çok değerli yazıktır bana çok değerli sen onu yıka ütüle tekrar gelinine lazım olur ona ver derdimbaşlasın o zaman:) benim kayınvalidemle aram iyidir, güzel anlaşırız sağolsun elim ayağım gibidir, her işime koşar, ben işe filan gittiğim zaman oğluma bakar ama velakin benim de sinir olduğum huyları yok değil. Bu ara çok kafaya takıyorum ama kimseye söylemiyorum. Bi ara dedim kk ya mı yazsam kızlara içimi döksem diye.. sağolasıcanın herşeyi iyi hoş da daha bebeğe bir çift çorap bile almadı ya, bir de daha bebeğe ismi konulsun istiyor geçenlerde Şile ye gittik, Kızlar için çok şirin Şile bezinden takımlar, elbiseler filan var ya onlara bakıyoruz diyor ki eltimin kızından için ona alsam mı yahu benim yanımda yapma bunu daha bir çorap almamışsın bizimkine, git öbür torununa ben görmeden al ya.. hadi birşeyler almıyor senin aldığına da bahane bulur, insanın hevesini kursağında bırakır, onu giydirme tahriş eder, buna ne gerek vardı boşuna masraf( sanki kendi cebinden çıkıyor) vs vs.. yahu şimdi aklıma geldi aldığım geceliğe bile laf etti, neymiş eltim doğumda giydiği geceliği buna vermiş kayınvalide de bu sene iki ameliyat oldu o zaman giymişti bu geceliği sen de giyerdin aynı geceliği diyor bana ya
Ben de sezaryen mı normal mi kararsızım.Kizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Bir de bana haftaya kadar karar ver dedi nasil vericem bilmiyorumBen de sezaryen mı normal mi kararsızım.
Kitaplar okudum bu süreçte fikir edinmek için ve eğer planlı sezaryen olması için bir sebep yoksa sancılar başlayınca sezaryen olmanın çok daha iyi olduğu yazıyordu hep. Sancıyla birlikte salgılanan hormonların anneye bebeğe ve doğum sonrasına çok olumlu etkisinin olduğu yazıyor.Ama doktorlar- hastane sistemi bu duruma pek uygun olamıyor ne yazık ki.
ben de iki doğumdan eşit derecede korkuyorum ve bana doğum kararım soruluyor insan daha önce deneyimlemediği bir şey hakkında nasıl fikir sahibi olabilir bilemiyorum
başlasın o zaman:) benim kayınvalidemle aram iyidir, güzel anlaşırız sağolsun elim ayağım gibidir, her işime koşar, ben işe filan gittiğim zaman oğluma bakar ama velakin benim de sinir olduğum huyları yok değil. Bu ara çok kafaya takıyorum ama kimseye söylemiyorum. Bi ara dedim kk ya mı yazsam kızlara içimi döksem diye.. sağolasıcanın herşeyi iyi hoş da daha bebeğe bir çift çorap bile almadı ya, bir de daha bebeğe ismi konulsun istiyor geçenlerde Şile ye gittik, Kızlar için çok şirin Şile bezinden takımlar, elbiseler filan var ya onlara bakıyoruz diyor ki eltimin kızından için ona alsam mı yahu benim yanımda yapma bunu daha bir çorap almamışsın bizimkine, git öbür torununa ben görmeden al ya.. hadi birşeyler almıyor senin aldığına da bahane bulur, insanın hevesini kursağında bırakır, onu giydirme tahriş eder, buna ne gerek vardı boşuna masraf( sanki kendi cebinden çıkıyor) vs vs.. yahu şimdi aklıma geldi aldığım geceliğe bile laf etti, neymiş eltim doğumda giydiği geceliği buna vermiş kayınvalide de bu sene iki ameliyat oldu o zaman giymişti bu geceliği sen de giyerdin aynı geceliği diyor bana ya
Kızlar meryem ana, fatma ana otu mu ne varmış sancılar başladığında suya koyuyormuşsun duydunuz mu hiç
Ay bu konuda en duyarsız kişi benim galiba. Hamileyim diye dikkat ettiğim tek bir gıda yok. Hayır vicdanen etmek istiyorum aslında ama hiç tutamıyorum boğazımı. Aklıma ne gelirse yedim 8 aydır. 14 kilo aldımMillet tatlı niyetine dondurma yiyor ona bile fazla diyorlar. Ben iki güne bi bol şerbetli tatlı yiyorum ne olcak bu halim
Hatta biraz sonra gidip bol hamurlu bol şerbetli tatlı alıp yicem hayatta vazgeçemeyeceğim tek yiyecek tatlıdır diğerlerine bi şekilde hakim olabiliyorum ama şerbetli tatlılar ne bilim çok güzel ya
Ay ben daha 1 senelik evliyim. Kıyamadım ayrı gayrı yatmaya beycağızımlaBende tek başıma yatıyorum 3-4 aydır hemde..eşimi oğlanın odasına attım ama ben..oğlanıda annanesine postaladım yatak bana kaldı sabaha kadar o baş bu baş yuvarlanıp duruyorum
Valla ben de 1 bardak içiliyor suyundan diye duymuştum.Tamam canım bi araştırayım tekrar ben
Hayır içmezsek içindeki östrojen hormonu nasıl vücudumuzu etkilicek manasında dedim onu yoksa duaya da duanın gücüne de psikolojik etkisine de inanıyoruz tabiki
Bilmiyorum benim akrabalarım içilecek demişti internette de bi bardak içilir diyor
Bende 2 yaşından sonra yaptıracağım inşallah kreşe göndermedikten sonra bir sıkıntı olacağını sanmıyorum bendeAynı şekilde her yap denilenin yapılması zor. Büyük oğluma normal aşı takvimini ve bütün özel aşıları uyguladım. Ama çocuk sürekli hasta olduğundan immunolojiye gittik. Aşıları tutmamış. Vücut antikor oluşturmuyor immün yetmezlik dediler. Üstüne hepatit a aşısı bir sefer. Hepatit b aşısı 3 sefer. 5li karma 1 sefer. 5 li karmada tetanoz da var ama harici bir defa daha tetanoz yapıldı. Şu an pandemiden dolayı baktımadım tutup tutmadıklarını ve baktırmaya da düşünmüyorum. Yaptırdığıma da bin pişmanım. Şimdi doğacak bebeğime doğduğu gibi hepatit b yaptırmayacağım. Hatta biraz büyüyüne kadar diğer aşıları da yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten pandemiden dolayı dışarı bile çıkmıyoruz nerden alacak mikrobu ki diğer çocuğumun testlerini yapmasak aşıların bir işe yaramadığını öğrenemeyeceğiz bile.
Ben daha hamile değilken bebek doğunca çeyrek takarlar diye espirili bişey diyordu eşim ailesinin yanında bende birden ağzımdan kaçtı yok artık torunlarına bi çeyrek mi takacaklar dedim bakalım göreceğiz daha bi çöp almama durumu bizde de var gerçi ben müsaade de etmedim bebek arabası alalım dediler aldırmadım kpeder bize biley alsa 3katı masraf çıkar eşime geri ödemiş oluruzOkurken ay ne düşünceli kadın gelinine değer vermiş bilezik almış dedim sonlara gelince kökünüz kurusun hepiniz mi aynısınız dedim
Seninki iyi yine bilezikle aileni ezmeye kalkacak benimki çeyrek ile ezmeye kalktıçeyrek yahu çeyrek altı üstü bir çeyrek.. Birde bebeğin ilk ihtiyaçlarının çoğunu benim ailem aldı çeyrekte taktılar o bir tek çeyrek taktı onu da benim eşim sayesinde aldı
Aynen canım sağlıcakla doğsunlar yeter kiAh ah halbuki ne kolay gönül almak
Malesef hepimiz yaşıyoruz türlü türlü sıkıntılar.
İnşAllah hepimiz sağlıklı, hayırlı doğumlar yaşarız da bunları gözümüz görmez
Ben ilkini normal doğurdum canım bu ikinci bebeğim bir terslik olmazsa bu da normal olur inşallah. Ben her daim ilk bebeklerde normal doğumun denenmesi taraftarıyım en azından sezaryen bile olsa bebeğin kendi sancısıyla kendi istediği zamanda gelsin. Naçizane tavsiyem bir risk yoksa eğer planlı sezaryen olmaman, doğumun kendiliğinden başlamasıKizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Değil mi? Birazcık ince fikir ama nerdee..Ben olsam ay o gecelik çok değerli yazıktır bana çok değerli sen onu yıka ütüle tekrar gelinine lazım olur ona ver derdim
İnsanı neye layık görüyorlar ya çok üzücü gerçekten
benim yengem hamileydi durumları yoktu ablam hediyelerini şimdiden alalım dedi ben hastane çıkışı aldım ablam güzel bir battaniye aldı annemin parası yoktu bile bizden borç aldı durun siz yeğeninize aldınız bende gelinime pijama takımı alıcam dedi onlar kaynanada benim annem de kaynana değilmi diyorum hep
Kv ve eltim birer beşik alalım dediler bırakmadım açık açık oğlundan aldığını beşiğe mi vereceksin dedim gerek yok bizde alsak aynı şey zaten dedim iki şekilde de bizim cebimizden gidiyor..Ben daha hamile değilken bebek doğunca çeyrek takarlar diye espirili bişey diyordu eşim ailesinin yanında bende birden ağzımdan kaçtı yok artık torunlarına bi çeyrek mi takacaklar dedim bakalım göreceğiz daha bi çöp almama durumu bizde de var gerçi ben müsaade de etmedim bebek arabası alalım dediler aldırmadım kpeder bize biley alsa 3katı masraf çıkar eşime geri ödemiş oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?