Bende tutamadım boğazımı ama yinede cok zararlı olacak seylerden kaçtım kola salam pastırma VS gibi bende 16 kilo aldım 8 bck aydaBunu ben de duydum. Böyle şeylere inanmam pek ama psikolojik olarak işe yarayabilir belki diye yapsam mı acaba dedim
Ay bu konuda en duyarsız kişi benim galiba. Hamileyim diye dikkat ettiğim tek bir gıda yok. Hayır vicdanen etmek istiyorum aslında ama hiç tutamıyorum boğazımı. Aklıma ne gelirse yedim 8 aydır. 14 kilo aldım(
Ay ben daha 1 senelik evliyim. Kıyamadım ayrı gayrı yatmaya beycağızımla
Valla ben de 1 bardak içiliyor suyundan diye duymuştum.
4 -5 yas grubunda olupta ozellikle hepatitin tuttugu cocuk henuz hic gormedim asilari sonraya birakmak mantikli ama iyi arastirmak lazim mesela kizamik gibi sonraya birakilinca vucut antikor olusturmuyorAynı şekilde her yap denilenin yapılması zor. Büyük oğluma normal aşı takvimini ve bütün özel aşıları uyguladım. Ama çocuk sürekli hasta olduğundan immunolojiye gittik. Aşıları tutmamış. Vücut antikor oluşturmuyor immün yetmezlik dediler. Üstüne hepatit a aşısı bir sefer. Hepatit b aşısı 3 sefer. 5li karma 1 sefer. 5 li karmada tetanoz da var ama harici bir defa daha tetanoz yapıldı. Şu an pandemiden dolayı baktımadım tutup tutmadıklarını ve baktırmaya da düşünmüyorum. Yaptırdığıma da bin pişmanım. Şimdi doğacak bebeğime doğduğu gibi hepatit b yaptırmayacağım. Hatta biraz büyüyüne kadar diğer aşıları da yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten pandemiden dolayı dışarı bile çıkmıyoruz nerden alacak mikrobu ki diğer çocuğumun testlerini yapmasak aşıların bir işe yaramadığını öğrenemeyeceğiz bile.
Her iki doğumun da avantajı dezanavtajı var aslında. Mesela sezeryanda da kalıcı bel ağrısı, yıllar geçsede gitmeyen dikiş yeri sancısı, uzun süreli baş ve boyun ağrısı şikayetleri olabiliyor. Hem normal hem de sezeryan ikisi de güzel de geçebilir zor da geçebilir. İçimizi ferah tutmak laızm. Psikoloji de etkiliyor bence insanı :)Doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım acaba direk sezaryen doğum şeklini seçebiliyor muyuz ? Normal doğum sonrası süreçten çok korkuyorum nedense biraz yorum okudum da ıkınmadan kaynaklı makat ve vajinada oluşan yırtıklar dikişler vajina ağzının geniş kalması sarkması idrar kaçırma vs uzayıp giden liste gözümü korkutuyor. Sezaryenin en fazla karında dikiş var ve 2-3 gün sonra ağrısı hafifliyormuş.
Lütfen akıl verin kızlar ne yapayım şimdiden kafayı yemek üzereyim
Aynen benim de tek kaçındığım salam sosis oldu. Kola zaten sevmiyordum Allahtan. Yoksa onlar dışında Allahımçn verdiği her nimeti sonuna kadar değerlendirdimBende tutamadım boğazımı ama yinede cok zararlı olacak seylerden kaçtım kola salam pastırma VS gibi bende 16 kilo aldım 8 bck ayda
Haklısın canım ama İnan çok birşey beklediğimden değil yarım elma gönül alma hesabı bizimki.. bir de başka bir mesajda da bahsetmiştim bize alınmayıp eltiminkilere alındığını görünce daha da sinirleniyorum. Hoş ona da atla deve almıyorlar, ona da bir iki zıbın filan almışlardı.. dediğin gibi duygusal yakınlık konusunda hiçbir sıkıntı yok birbirimizi severiz çok da iyi anlaşırız, annemden daha çok yardımcıdır bana, napalım artık böyle kabullendim. Eşim hep der boşver biz kendimiz alabiliyoruz şükür onlar varsın almasın manevi destekleri yeter diye, öyle kabullenip geçinip gidiyoruz işte..Bazı insanların bekledigimiz sekilde incelikleri yok. Dogum hediyesi muhabbeti mesela. Cogu kiside yoktur. Benim kayinvalidem hakkini yemiyim yaklasik uc haftam kaldi bi tulum aldi
Bende cogu insanin tersine duygusal bi yakinlik bekliyorum. Kayinvalidem ve kendi annem.. Aman o onu almamis bu bunu almamis bana ne. . Gonlum doysun benim gozum degil...
Bu erkeklerin beleşten baba olması benimde çok kanıma dokunuyorBenim kız kardeşim ilk doğumunu normal doğum şeklinde yaptı ve dikişlerden dolayı 2 hafta kendine gelemedi. İkinci doğumu sezaryen oldu hastaneden çıktığında tüm işini kendisi hallediyordu ve sezaryende daha rahat ettiğini ve daha çabuk toparladığını söyledi. İkisinin de artıları ve eksileri var Allah ım sen bizlere yardım et ya biz o kadar zorluk çekip anne oluyoruz erkekler ise hiç bişey yapmadan bedavadan baba oluyor gibi geliyor bana
Ben de çoook kararsızım. Doktoruma sorcam ben. Ona güvenmekten başka çarem yok, tıbben çok bilgim de yok çünküK vitaminini gobekte kanama olmasin diye yapiyorlar bende cok kararsiz kaldim hic birimize yapilmadi bu yeni moda igneler beni gercekten rahatsiz ediyor kararsizim
Biliyorum galiba bu sözü annem de çok söyler "her zıkkek baharek" dimiBenim annem bende çok zorlanmış ben 5. Çocuğuyum benden sonrakilerde de aynı zorluğu çekmiş.. Annemin bir lafı var kürtçe deyimi çok güzel ben Türkçeye çevireyim (her karın bir ömür yani her hamilelik senden bir ömür alıyor) diyor sürekli bu anlattıklarından anlıyorum hamilelik onlar için de öyle kolay geçmiyordu yani.. Birde ozamanlarda tarla işi falan da varmış düşün hamilelikte tarla işini
Amin canım çok sağolSaglikla gelsin kerem
Canım kontrolden önce test sonucun çıkmazsa doktoru bilgilendir durumdan raporu da söyle bir yakının gidip alsın sen de sonuç çıkınca gönül rahatlığıyla gidersin kontrolüneKızlar ben smdi test yaptırdım 2 gün sonra cıkacak 2 güne kdr ölmezsemama söle bşy var 2 gün sonra 37 haftam doluyor randevu almıstım çalısamaz raporu almam gerekiyor işyerine vermek için nasıl yapcam napcam bilemedim bide şimdi pozitif cıkarsa sisteme düşüyormuş gittiğimde düşmüş olursa filan off cok karıstı işler ya
Neyi secersen Insallah kolay dogumun olur bence icinden ne geliyosa onu yap sonucta 2 sininde avantaj dezavantajlari var ben biraz mecburi sezeryan olucam ama olmasaydida doguramazdim normal :) spinal ve epidural icinde olumsuz dusunuyorum cunku cevremde hep 1 2 ay bel ve bacak agrisi cekenler oldu benim bebegime yardim edecek kimse yok o yuzden genel istiyorumKizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Kıh kıh aynı ben doğunca acısını çıkarcam onda da meme istiyor olacak ama olsun meme bende gaz çıkarma sende diyorumBu erkeklerin beleşten baba olması benimde çok kanıma dokunuyorben gece ağrıdan terden uyuyamazken yanımda rahat rahat uyuyor diye sinir olup, uyandırıp ağlıyorum bazen. Napayım o da biraz uykusuzluk çeksin banane
Benim kız kardeşim ilk doğumunu normal doğum şeklinde yaptı ve dikişlerden dolayı 2 hafta kendine gelemedi. İkinci doğumu sezaryen oldu hastaneden çıktığında tüm işini kendisi hallediyordu ve sezaryende daha rahat ettiğini ve daha çabuk toparladığını söyledi. İkisinin de artıları ve eksileri var Allah ım sen bizlere yardım et ya biz o kadar zorluk çekip anne oluyoruz erkekler ise hiç bişey yapmadan bedavadan baba oluyor gibi geliyor bana
Bu bebekler neden kilo almazsaHerkese Selaaaambizde kontrolden çıktık erken doğum riskimiz yok suyu herşeyi çok iyi sağlıklı, bir sıkıntı görünmüyor dedi ama karın çevresi 31 32 haftayla uyumlu 2200gr civarında senin gibi ince uzun olduğu için böyle annesi dedi bana çok az geldi kilosu sanki neyse sağlıklı olsunda doğana kadar biraz daha alır inşallah
Genel aneztesiyle sezeryan oldum canım ben korkulcak hiç bişeyi yok herkes cok abartıyor cok agrın oluyor kendine bakamıyorsun eğilemiyorsun die ben 1saat sonra ayaga kalktım bebeğimi yan emzirdim agrı kesici vuruyorlar zaten yürürkende sorun olmadı ablam spinal oldu felaketti sabaha kadar agrıdan agladı suan hala beli agrıyo birazda bünye meselesi genel olucam gene ben bu sefer bakalım nasıl gecicekKizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Herkese Selaaaambizde kontrolden çıktık erken doğum riskimiz yok suyu herşeyi çok iyi sağlıklı, bir sıkıntı görünmüyor dedi ama karın çevresi 31 32 haftayla uyumlu 2200gr civarında senin gibi ince uzun olduğu için böyle annesi dedi bana çok az geldi kilosu sanki neyse sağlıklı olsunda doğana kadar biraz daha alır inşallah
Canım ikisinin de avantajları ve dezavantajları var kendini dinle en doğru kararı kendin verirsinKizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Canım hayırlısıyla 9.30 da benden önce bir sezeryan daha varmış aksilik olmazsa inşallah 9.30 da alacaklar Sabah 7 de yatışımızı yapmış olacağız yarın.kelebekmkelebek yarın kaçta doğum hayırlısıyla?
Bu arada doğum hediyesi konuşulmuş o nasıl bişey oluyor 3.doğumum daha tanışamadık kendisiyle
Ay güzel haberlerini bekliyoruz sağlıcakla gelsinler yanı başında olsunlarCanım hayırlısıyla 9.30 da benden önce bir sezeryan daha varmış aksilik olmazsa inşallah 9.30 da alacaklar Sabah 7 de yatışımızı yapmış olacağız yarın.
Kıyamam ben sana alıp göndereyim kız
İnşallah canımAy güzel haberlerini bekliyoruz sağlıcakla gelsinler yanı başında olsunlar
Ayy çok heyecanlı sağlıkla kucağına al inşallah minikleriCanım hayırlısıyla 9.30 da benden önce bir sezeryan daha varmış aksilik olmazsa inşallah 9.30 da alacaklar Sabah 7 de yatışımızı yapmış olacağız yarın.
Kıyamam ben sana alıp göndereyim kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?