2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Bende tutamadım boğazımı ama yinede cok zararlı olacak seylerden kaçtım kola salam pastırma VS gibi bende 16 kilo aldım 8 bck ayda

4 -5 yas grubunda olupta ozellikle hepatitin tuttugu cocuk henuz hic gormedim asilari sonraya birakmak mantikli ama iyi arastirmak lazim mesela kizamik gibi sonraya birakilinca vucut antikor olusturmuyor

Her iki doğumun da avantajı dezanavtajı var aslında. Mesela sezeryanda da kalıcı bel ağrısı, yıllar geçsede gitmeyen dikiş yeri sancısı, uzun süreli baş ve boyun ağrısı şikayetleri olabiliyor. Hem normal hem de sezeryan ikisi de güzel de geçebilir zor da geçebilir. İçimizi ferah tutmak laızm. Psikoloji de etkiliyor bence insanı :)

Bende tutamadım boğazımı ama yinede cok zararlı olacak seylerden kaçtım kola salam pastırma VS gibi bende 16 kilo aldım 8 bck ayda
Aynen benim de tek kaçındığım salam sosis oldu. Kola zaten sevmiyordum Allahtan. Yoksa onlar dışında Allahımçn verdiği her nimeti sonuna kadar değerlendirdim

Haklısın canım ama İnan çok birşey beklediğimden değil yarım elma gönül alma hesabı bizimki.. bir de başka bir mesajda da bahsetmiştim bize alınmayıp eltiminkilere alındığını görünce daha da sinirleniyorum. Hoş ona da atla deve almıyorlar, ona da bir iki zıbın filan almışlardı.. dediğin gibi duygusal yakınlık konusunda hiçbir sıkıntı yok birbirimizi severiz çok da iyi anlaşırız, annemden daha çok yardımcıdır bana, napalım artık böyle kabullendim. Eşim hep der boşver biz kendimiz alabiliyoruz şükür onlar varsın almasın manevi destekleri yeter diye, öyle kabullenip geçinip gidiyoruz işte..

Bu erkeklerin beleşten baba olması benimde çok kanıma dokunuyor ben gece ağrıdan terden uyuyamazken yanımda rahat rahat uyuyor diye sinir olup, uyandırıp ağlıyorum bazen. Napayım o da biraz uykusuzluk çeksin banane

K vitaminini gobekte kanama olmasin diye yapiyorlar bende cok kararsiz kaldim hic birimize yapilmadi bu yeni moda igneler beni gercekten rahatsiz ediyor kararsizim
Ben de çoook kararsızım. Doktoruma sorcam ben. Ona güvenmekten başka çarem yok, tıbben çok bilgim de yok çünkü
Biliyorum galiba bu sözü annem de çok söyler "her zıkkek baharek" dimi
Saglikla gelsin kerem
Amin canım çok sağol

Canım kontrolden önce test sonucun çıkmazsa doktoru bilgilendir durumdan raporu da söyle bir yakının gidip alsın sen de sonuç çıkınca gönül rahatlığıyla gidersin kontrolüne

Neyi secersen Insallah kolay dogumun olur bence icinden ne geliyosa onu yap sonucta 2 sininde avantaj dezavantajlari var ben biraz mecburi sezeryan olucam ama olmasaydida doguramazdim normal :) spinal ve epidural icinde olumsuz dusunuyorum cunku cevremde hep 1 2 ay bel ve bacak agrisi cekenler oldu benim bebegime yardim edecek kimse yok o yuzden genel istiyorum

Kıh kıh aynı ben doğunca acısını çıkarcam onda da meme istiyor olacak ama olsun meme bende gaz çıkarma sende diyorum

Sezeryana kiyasla normal dogumda annenin daha cabuk toparlandigi soylenir. Bu sanirim daha cok kisinin bunyesi ile alakali. Cogu kisi normal dogumdan sonra daha cabuk ayaklanirken sezeryanla yapilan dogumda kisinin agrilarinin gecmedigini duyariz. İstisnalar olsada genel olarak bu boyledir. Benim yakin arkadaslarimdan biri de keske ilk dogumumda sezeryan olsaydi diyordu. Herkes sureci farkli geciriyor.. Rabbim kolay olani nasip etsin herkese.

Esler konusundada kendi esim adina oyle dusunmuyorum bi tek tasimaciligi o yapmiyor. Bunun disinda sagolsun elim kolum ayagim oldu bu surecte. İse gidiyor geliyor evde yetisemedigim bircok seye yardimci oluyor. Ki sekizinci ayimda cok rahatsizlandim. Yatalak hasta gibiydim. Her animda esim icin sukrettim. :) Disardan tek kimsenin faydasini da gormedim. Kayinvalide veya anne.. sadece nbr nasilsin muhabbetimiz oldu. Akil verenler cok. Bi isinin ucundan da ben tutayim diyen yok. :) Demem o ki her es de ayni degil.

Bu bebekler neden kilo almazsa

Genel aneztesiyle sezeryan oldum canım ben korkulcak hiç bişeyi yok herkes cok abartıyor cok agrın oluyor kendine bakamıyorsun eğilemiyorsun die ben 1saat sonra ayaga kalktım bebeğimi yan emzirdim agrı kesici vuruyorlar zaten yürürkende sorun olmadı ablam spinal oldu felaketti sabaha kadar agrıdan agladı suan hala beli agrıyo birazda bünye meselesi genel olucam gene ben bu sefer bakalım nasıl gecicek

Yakin takibe alalim bebegi dediler mi. Rutin kontrollerine mi devam edeceksin.

Canım ikisinin de avantajları ve dezavantajları var kendini dinle en doğru kararı kendin verirsin
ben ikisine de kendi hazırlıyorum daha önce de yazmıştım ilk gebelik olduğu için herhangi bir komplikasyon olmadığı durumda normali deneyeceğim olmazsa sezeryan dünyaya gelme zamanına tıbbi zorunluluk olmadıkça kendisi karar versin istiyorum baktık normal olmuyor o zaman sezeryana döneriz illa normal olacak diye de diretmiyorum istediğin kadar normal İstiyorum de o nasıl isterse öyle olacak belki açılma olmayacak belki kanala girmeyecek bilemiyoruz ki ne olacağını kararın ne olursa olsun Doğum şeklinin ne olduğu farketmeksizin olumsuZ yorumlara ve hikayelere kapat kulağını herkesim deneyimi farklı aynı bedende iki farklı bebekte bile farklı
İki doğum şeklinde de kendini kasmamak sıkmamak kötü senaryolar kurmamak önemli ikisinde de vücudumuzdaki kaslar başrolde olacak ve en büyük kötülük de kendini kasarak kendi kendine süreci zorlaştırmak olur
Çok güzel doğum hikayelerimiz olması dileğiyle Bayağı uzun yazmışım

kelebekmkelebek yarın kaçta doğum hayırlısıyla?
Bu arada doğum hediyesi konuşulmuş o nasıl bişey oluyor 3.doğumum daha tanışamadık kendisiyle
Canım hayırlısıyla 9.30 da benden önce bir sezeryan daha varmış aksilik olmazsa inşallah 9.30 da alacaklar Sabah 7 de yatışımızı yapmış olacağız yarın.
Kıyamam ben sana alıp göndereyim kız

Ay güzel haberlerini bekliyoruz sağlıcakla gelsinler yanı başında olsunlar

Ayy çok heyecanlı sağlıkla kucağına al inşallah minikleri spinal mi genel mi olacak seninki burda konuşuluyorken sorayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…