- 14 Mart 2008
- 6.069
- 5.238
- 723
İnşallah hepimiz sağlıkla alalım.Ayy çok heyecanlı sağlıkla kucağına al inşallah miniklerispinal mi genel mi olacak seninki burda konuşuluyorken sorayım
Bazen düşünüyorum benim iyi olmasam karsimdakiler iyi olurmuydu diye kv banada biseyler yapmak istiyor eltimlerden gizli gizli gecen diyor altin uygundu onlara tüm altin taktim simdi ancak ceyrek alabilirim hayırlısı dedim ama kızıda dogum yapacak geçen bana para verdi yarim altın al diye kendi evden çıkamıyor normalmi simdi bu allah herkesin gönlüne göre versin diyorum geciyorum eşime anlattım onlar cahil dusunemiyor sende alttan al diyor mesela ben iyiysem iyiler ben bisey soylesem kotu olcaklarbaşlasın o zaman:) benim kayınvalidemle aram iyidir, güzel anlaşırız sağolsun elim ayağım gibidir, her işime koşar, ben işe filan gittiğim zaman oğluma bakar ama velakin benim de sinir olduğum huyları yok değil. Bu ara çok kafaya takıyorum ama kimseye söylemiyorum. Bi ara dedim kk ya mı yazsam kızlara içimi döksem diye.. sağolasıcanın herşeyi iyi hoş da daha bebeğe bir çift çorap bile almadı ya, bir de daha bebeğe ismi konulsun istiyor geçenlerde Şile ye gittik, Kızlar için çok şirin Şile bezinden takımlar, elbiseler filan var ya onlara bakıyoruz diyor ki eltimin kızından için ona alsam mı yahu benim yanımda yapma bunu daha bir çorap almamışsın bizimkine, git öbür torununa ben görmeden al ya.. hadi birşeyler almıyor senin aldığına da bahane bulur, insanın hevesini kursağında bırakır, onu giydirme tahriş eder, buna ne gerek vardı boşuna masraf( sanki kendi cebinden çıkıyor) vs vs.. yahu şimdi aklıma geldi aldığım geceliğe bile laf etti, neymiş eltim doğumda giydiği geceliği buna vermiş kayınvalide de bu sene iki ameliyat oldu o zaman giymişti bu geceliği sen de giyerdin aynı geceliği diyor bana ya
Raporu Bi yakınıma verirler mi soncta doktor bakmadan vermiyor ki 32 dede muayene edip vermiştiCanım kontrolden önce test sonucun çıkmazsa doktoru bilgilendir durumdan raporu da söyle bir yakının gidip alsın sen de sonuç çıkınca gönül rahatlığıyla gidersin kontrolüne
Az degil canim haftasiyla uyumlu doktorun demiştir zaten cok şükür hersey yolunda sende az daha dikkat et beslenmene elinden geleni yap yoksa manken olsun canim herkes etli butlu olacak degil yaHerkese Selaaaambizde kontrolden çıktık erken doğum riskimiz yok suyu herşeyi çok iyi sağlıklı, bir sıkıntı görünmüyor dedi ama karın çevresi 31 32 haftayla uyumlu 2200gr civarında senin gibi ince uzun olduğu için böyle annesi dedi bana çok az geldi kilosu sanki neyse sağlıklı olsunda doğana kadar biraz daha alır inşallah
Evet işte ben de. Bizim akrabalar yengemler felan herkes öyle dedi öyle yapmışlar. Ben doktoruma sorcam canımValla ben de 1 bardak içiliyor suyundan diye duymuştum.
Yaptığını sonuna kadar destekliyorumBu erkeklerin beleşten baba olması benimde çok kanıma dokunuyorben gece ağrıdan terden uyuyamazken yanımda rahat rahat uyuyor diye sinir olup, uyandırıp ağlıyorum bazen. Napayım o da biraz uykusuzluk çeksin banane
Sinir bozucu ya madem cahil o zaman hiçbir dediklerini dikkate almamalı hesaba almalmali erkeklerin de bu hemen üstünü sıvama işine sınır oluyorumBazen düşünüyorum benim iyi olmasam karsimdakiler iyi olurmuydu diye kv banada biseyler yapmak istiyor eltimlerden gizli gizli gecen diyor altin uygundu onlara tüm altin taktim simdi ancak ceyrek alabilirim hayırlısı dedim ama kızıda dogum yapacak geçen bana para verdi yarim altın al diye kendi evden çıkamıyor normalmi simdi bu allah herkesin gönlüne göre versin diyorum geciyorum eşime anlattım onlar cahil dusunemiyor sende alttan al diyor mesela ben iyiysem iyiler ben bisey soylesem kotu olcaklar
Aminnn hepimizin evladına inşallah.kelebekmkelebek şimdiden gözün aydın rabbim uzun hayırlı sağlıklı ömürler versin
Canım normalde vermez ama bu durumda anlayışlı olur diye düşünüyorum hem çalışabilir raporu vermek çalışamaz raporundan daha zor muayene olmadan ama sonuçta çalışamaz verecek değil mi özel bir durumda yardımcı olur diye düşünüyorum konuşmakta fayda varRaporu Bi yakınıma verirler mi soncta doktor bakmadan vermiyor ki 32 dede muayene edip vermişti
Daha önce genel anestezi aldın mı? Ben histeroskopi için almıştım çok hafifti yani ama uyanmak zor oldu. Uyanırken çok titredim, istemsizce ağladım. Üstüne de defalarca kustum (kustuğun iyi olmuş, yoksa çok başın ağrırdı da dediler). Bundan dolayı genel istemem. Ama sen daha önce genel anestezi aldıysan ve yan etkisi olmadıysa ne güzel. Genel anestezi az da olsa bebeğe geçiyor, kanama daha çok oluyor; spinal anestezide rahim daha iyi kasılıyor, bebek daha uyanık ve canlı doğuyor diyorlar. Ama en iyisini sen bilirsin.Diğer türlü dahq zor geçiyormuş bas ağrısı çok yaptığını söyledi spinal anestezi kuzenim yapti oda çok zorlandığını bas ağrısının cok olduğunu söylemişti birde panik insanlara önermiyorum genel daha rahwt dedi. Bende panik bir insan olduğum icin
Ay inanmıyorum atraksiyon yaşatmış sana dışarıdaKızlar okulda oturmuştum arkadaşla konuşuyoduk. Alttan birden bişe geldilavaboya gittim baktım bebeğin suyu mu idrar mı diye ayırt edemedim tabi giderken ve gelirken de hâlâ geliyodu. Neyse zaten saat 12 ydi okuldan çıktım soluğu doktorda aldım. Suyu normal dedi bi sıkıntı görünmüyor ama idrar torban çok dolu çok su içtim dedim bebek de baskı yapyo idrar torbasına muhtemelen idrardır dedi. Yine de bikaç gün takip et dedi. Aklım çıktı kızlar ödümü patlattı eşek sıpası
Bu arada bebek 2900 gr olmuş. Bi hafta önde gösteriyor. Şeker demeyelim de çünkü tüm ölçüleri bi hafta önde dedi sen dikkat et yine de şekerli şeyler çok yeme dedi. Çok irileşmesin normal doğum avantajını kaçırma dedi bikaç haftayla.
Bu arada burdaki tartışmalara ne kadar girmek istemesem de ben de normal doğumun vucüt için en iyi doğum şekli olduğunu düşünüyorum. Adı üstünde. Diğeri normal bişe olsaydı baştan adı başka konulurdu. Annenin psikolojik olarak hazır olmaması çok önemli bi durum olsa dahi kendini bu psikolojiye hazırlamaya çalışmalı. Olmuyorsa zaten zorlamaya gerek yok ama hayati bi durum söz konusu değilse sezeryanı istemek bana saçma geliyor. Allah vücudumuzu normal doğum yapabilecek kapasitede yaratmış çünkü. Büyük bi sıkıntı varsa zaten sezeryan hem anne için hem bebek için büyük bi nimet ama herhangi bi sıkıntı yoksa sezeryanı tercih etmek, gerekli değilken ameliyatı tercih etmek oluyo. Sezeryan olan da anne normal doğum yapan da. Toplumumuzun psikolojik baskısını kınıyorum tabiki. Burda fikrini belirten arkadaşı linç etmek de doğru değil. Hepimiz hamileyiz duygusalız hormonlar tavan, birbirimizin hakkına girmeyelim.
Allah sağlıkla güzel güzel doğumlar yapmamızı nasip etsin. Hep güzel hatırlayalım doğumlarımızı inşAllah
O hic cekilmez benimki sever kebap döner gelse hic yok demez disardan cok yemek yapmayi sevmez yemeyi severbenimki dışardan gelen yemeği de beğenmez evde bile yaptığımız yemek güzel uğraştırıcı bir yemek olması lazım yoksa surat asıyor tabi ben hiç takmıyorum
Canim gecmis olsun atlatmisin cati muayenesiniKizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Canim gecmis olsun insallah cikmaz pozitif grip olabilir bol c vitamini al rapor işinide durumu anlatirsan zaten bir tanidigina verirler isyerinede o teslim eder doktor her zaman gittigin doktor degilmi illaki biliyordur seniKızlar ben smdi test yaptırdım 2 gün sonra cıkacak 2 güne kdr ölmezsemama söle bşy var 2 gün sonra 37 haftam doluyor randevu almıstım çalısamaz raporu almam gerekiyor işyerine vermek için nasıl yapcam napcam bilemedim bide şimdi pozitif cıkarsa sisteme düşüyormuş gittiğimde düşmüş olursa filan off cok karıstı işler ya
Dondurmaya dayanamıyorum her firsatta yedim 35 haftada 11 kilo aldim şislerim yoktu 2 gundur ayagim sisiyor bilemedim kilodan mi diye dogumdan sonra diyet kosturmaca beni bekliyor hic diyet yapamadim hayatim boyunca ama hayirlisiBende tutamadım boğazımı ama yinede cok zararlı olacak seylerden kaçtım kola salam pastırma VS gibi bende 16 kilo aldım 8 bck ayda
Ay ayyy geliyor ilk planli dogum hayırlısıyla sag salim kucagina alırsın minnoslarini canim insallah yarin uyaninca ilk isim ne yazmisin ona bakmak heyecanla bekliyorum bizi habersiz birakmaCanım hayırlısıyla 9.30 da benden önce bir sezeryan daha varmış aksilik olmazsa inşallah 9.30 da alacaklar Sabah 7 de yatışımızı yapmış olacağız yarın.
Kıyamam ben sana alıp göndereyim kız
Anasi canim bisey dedirtirmi cok düşkünler birbirlerine hakli oldugumu biliyor diyeceği teksey cahil düşünememiş kv kız torunlara ceyrek erkek torunlara tam altin takmis bide öldürecek bunlarin erkek sevdasi beni kiz evlat degil sankiSinir bozucu ya madem cahil o zaman hiçbir dediklerini dikkate almamalı hesaba almalmali erkeklerin de bu hemen üstünü sıvama işine sınır oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?