2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ayy çok heyecanlı sağlıkla kucağına al inşallah minikleri spinal mi genel mi olacak seninki burda konuşuluyorken sorayım
İnşallah hepimiz sağlıkla alalım.
Spinal olcak doktorum genel tehlikeli dedi bebeklere geçme olasılığı çok yüksekmiş genel de tercih etmiyoruz illa ki istiyorsan genel istediğine dair evrak imzalatıyorlar. Ve genel de uyanınca ağrıyı çok fazla hissediyormuşsun spinal öyle olmuyormuş tabi bir de bebeklerin ilk anına şahit oluyorsun ki bence en güzeli o

Bazen düşünüyorum benim iyi olmasam karsimdakiler iyi olurmuydu diye kv banada biseyler yapmak istiyor eltimlerden gizli gizli gecen diyor altin uygundu onlara tüm altin taktim simdi ancak ceyrek alabilirim hayırlısı dedim ama kızıda dogum yapacak geçen bana para verdi yarim altın al diye kendi evden çıkamıyor normalmi simdi bu allah herkesin gönlüne göre versin diyorum geciyorum eşime anlattım onlar cahil dusunemiyor sende alttan al diyor mesela ben iyiysem iyiler ben bisey soylesem kotu olcaklar

Canım kontrolden önce test sonucun çıkmazsa doktoru bilgilendir durumdan raporu da söyle bir yakının gidip alsın sen de sonuç çıkınca gönül rahatlığıyla gidersin kontrolüne
Raporu Bi yakınıma verirler mi soncta doktor bakmadan vermiyor ki 32 dede muayene edip vermişti

Az degil canim haftasiyla uyumlu doktorun demiştir zaten cok şükür hersey yolunda sende az daha dikkat et beslenmene elinden geleni yap yoksa manken olsun canim herkes etli butlu olacak degil ya

Sinir bozucu ya madem cahil o zaman hiçbir dediklerini dikkate almamalı hesaba almalmali erkeklerin de bu hemen üstünü sıvama işine sınır oluyorum

Kızlar okulda oturmuştum arkadaşla konuşuyoduk. Alttan birden bişe geldi lavaboya gittim baktım bebeğin suyu mu idrar mı diye ayırt edemedim tabi giderken ve gelirken de hâlâ geliyodu. Neyse zaten saat 12 ydi okuldan çıktım soluğu doktorda aldım. Suyu normal dedi bi sıkıntı görünmüyor ama idrar torban çok dolu çok su içtim dedim bebek de baskı yapyo idrar torbasına muhtemelen idrardır dedi. Yine de bikaç gün takip et dedi. Aklım çıktı kızlar ödümü patlattı eşek sıpası

Bu arada bebek 2900 gr olmuş. Bi hafta önde gösteriyor. Şeker demeyelim de çünkü tüm ölçüleri bi hafta önde dedi sen dikkat et yine de şekerli şeyler çok yeme dedi. Çok irileşmesin normal doğum avantajını kaçırma dedi bikaç haftayla.

Bu arada burdaki tartışmalara ne kadar girmek istemesem de ben de normal doğumun vucüt için en iyi doğum şekli olduğunu düşünüyorum. Adı üstünde. Diğeri normal bişe olsaydı baştan adı başka konulurdu. Annenin psikolojik olarak hazır olmaması çok önemli bi durum olsa dahi kendini bu psikolojiye hazırlamaya çalışmalı. Olmuyorsa zaten zorlamaya gerek yok ama hayati bi durum söz konusu değilse sezeryanı istemek bana saçma geliyor. Allah vücudumuzu normal doğum yapabilecek kapasitede yaratmış çünkü. Büyük bi sıkıntı varsa zaten sezeryan hem anne için hem bebek için büyük bi nimet ama herhangi bi sıkıntı yoksa sezeryanı tercih etmek, gerekli değilken ameliyatı tercih etmek oluyo. Sezeryan olan da anne normal doğum yapan da. Toplumumuzun psikolojik baskısını kınıyorum tabiki. Burda fikrini belirten arkadaşı linç etmek de doğru değil. Hepimiz hamileyiz duygusalız hormonlar tavan, birbirimizin hakkına girmeyelim.
Allah sağlıkla güzel güzel doğumlar yapmamızı nasip etsin. Hep güzel hatırlayalım doğumlarımızı inşAllah

Raporu Bi yakınıma verirler mi soncta doktor bakmadan vermiyor ki 32 dede muayene edip vermişti
Canım normalde vermez ama bu durumda anlayışlı olur diye düşünüyorum hem çalışabilir raporu vermek çalışamaz raporundan daha zor muayene olmadan ama sonuçta çalışamaz verecek değil mi özel bir durumda yardımcı olur diye düşünüyorum konuşmakta fayda var

Daha önce genel anestezi aldın mı? Ben histeroskopi için almıştım çok hafifti yani ama uyanmak zor oldu. Uyanırken çok titredim, istemsizce ağladım. Üstüne de defalarca kustum (kustuğun iyi olmuş, yoksa çok başın ağrırdı da dediler). Bundan dolayı genel istemem. Ama sen daha önce genel anestezi aldıysan ve yan etkisi olmadıysa ne güzel. Genel anestezi az da olsa bebeğe geçiyor, kanama daha çok oluyor; spinal anestezide rahim daha iyi kasılıyor, bebek daha uyanık ve canlı doğuyor diyorlar. Ama en iyisini sen bilirsin.

Ay inanmıyorum atraksiyon yaşatmış sana dışarıda iyi olmasına çok sevindim az daha sabretsinler ama çok çok da uzatmasınlar lütfen

Canim gecmis olsun atlatmisin cati muayenesini doktorum 4 kiloya kadar normal doguma izin veriyoruz demisti üstünü riske atamam dedi senin bebis suan ne kadar normal dogurmayi tercih ederim ama ne bebegimi ne kendimi riske atmam benim bebis biraz iri 2 hafta inden gidiyor doktorum 4 u gecerse asla riske atmam dedi 38. Haftada kilosuna ve catima göre karar vereceğiz bizde

Canim gecmis olsun insallah cikmaz pozitif grip olabilir bol c vitamini al rapor işinide durumu anlatirsan zaten bir tanidigina verirler isyerinede o teslim eder doktor her zaman gittigin doktor degilmi illaki biliyordur seni

Bende tutamadım boğazımı ama yinede cok zararlı olacak seylerden kaçtım kola salam pastırma VS gibi bende 16 kilo aldım 8 bck ayda
Dondurmaya dayanamıyorum her firsatta yedim 35 haftada 11 kilo aldim şislerim yoktu 2 gundur ayagim sisiyor bilemedim kilodan mi diye dogumdan sonra diyet kosturmaca beni bekliyor hic diyet yapamadim hayatim boyunca ama hayirlisi

Ay ayyy geliyor ilk planli dogum hayırlısıyla sag salim kucagina alırsın minnoslarini canim insallah yarin uyaninca ilk isim ne yazmisin ona bakmak heyecanla bekliyorum bizi habersiz birakma

kizlar bende ciktim muayeneden bebegim 10 gun geride cikti bel cevresi ve kilosu gecen hafta cok iyi kilo almisti bu kontrolde haftada 100 gram almis 2625 olmus doktor yakindan takip edecegini eger boyle devam ederse bebegi alabilecegini soyledi cok kafam karisti yarin baska bir doktora daha gidecegim

Sinir bozucu ya madem cahil o zaman hiçbir dediklerini dikkate almamalı hesaba almalmali erkeklerin de bu hemen üstünü sıvama işine sınır oluyorum
Anasi canim bisey dedirtirmi cok düşkünler birbirlerine hakli oldugumu biliyor diyeceği teksey cahil düşünememiş kv kız torunlara ceyrek erkek torunlara tam altin takmis bide öldürecek bunlarin erkek sevdasi beni kiz evlat degil sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…