Canim dogum iznini baslatacak calisabilir yada calisamaz degil 37den sonra normal dogum izni basliyor doktoru bence her durumda vermesi lazimCanım normalde vermez ama bu durumda anlayışlı olur diye düşünüyorum hem çalışabilir raporu vermek çalışamaz raporundan daha zor muayene olmadan ama sonuçta çalışamaz verecek değil mi özel bir durumda yardımcı olur diye düşünüyorum konuşmakta fayda var
Yattı bize ama çalışabilir raporum var benim. 23ünde başlayacak iznim. Yine de izinde olana yatar diye biliyorum.Öğretmen arkadaşlar,doğum iznındeyız bizlere eğitim ödeneği yatacak mı yada size yattımı bilginiz var mı
Canim ultrasonda dogru olcmeyebilir baska bir doktora görünmekte fayda var bide bir hafta Sadece protein agirlikli beslen bebise kilo aldiran seyler belki duzelir stres yapma almiyorsada kilosu cok düşük degil belki dogunca daha iyi gelisirkizlar bende ciktim muayeneden bebegim 10 gun geride cikti bel cevresi ve kilosu gecen hafta cok iyi kilo almisti bu kontrolde haftada 100 gram almis 2625 olmus doktor yakindan takip edecegini eger boyle devam ederse bebegi alabilecegini soyledi cok kafam karisti yarin baska bir doktora daha gidecegim
Evet ben böyle dediğimde çeyrek 350 400 bişeydi galiba şimdi işler çok değiştiKv ve eltim birer beşik alalım dediler bırakmadım açık açık oğlundan aldığını beşiğe mi vereceksin dedim gerek yok bizde alsak aynı şey zaten dedim iki şekilde de bizim cebimizden gidiyor..
kusura bakmasınlar beni enayi yerine koymalarına müsade etmem bir beklentim yok onlardan çok şükür herşeyimizi alabildik göz boyamak için hiç birşey yapmadınlar içlerinden geldiği için yapsınlar istiyorum ben..
Şaka bir yana bu sıkışık durumda kimseden hediye beklemiyorum altın uçmuş virüs sayesinde çoğu kişi aybaşını zor geçiriyor keşke kimse kendisini sıkıya iki parça kıyafet te alsalar kafi dir
YA bu kız erkek ayrımının hala olmasına çok şaşırıyorum.Anasi canim bisey dedirtirmi cok düşkünler birbirlerine hakli oldugumu biliyor diyeceği teksey cahil düşünememiş kv kız torunlara ceyrek erkek torunlara tam altin takmis bide öldürecek bunlarin erkek sevdasi beni kiz evlat degil sanki
Senin kontrol ne zaman biz hep beraber gidiyorduk hep ölçümlerimizde aynı çıkıyorduCanim gecmis olsun atlatmisin cati muayenesinidoktorum 4 kiloya kadar normal doguma izin veriyoruz demisti üstünü riske atamam dedi senin bebis suan ne kadar normal dogurmayi tercih ederim ama ne bebegimi ne kendimi riske atmam benim bebis biraz iri 2 hafta inden gidiyor doktorum 4 u gecerse asla riske atmam dedi 38. Haftada kilosuna ve catima göre karar vereceğiz bizde
Müsait olunca bizede haber ver canım inşallah her şey güzel geçerİnşallah hepimiz sağlıkla alalım.
Spinal olcak doktorum genel tehlikeli dedi bebeklere geçme olasılığı çok yüksekmiş genel de tercih etmiyoruz illa ki istiyorsan genel istediğine dair evrak imzalatıyorlar. Ve genel de uyanınca ağrıyı çok fazla hissediyormuşsun spinal öyle olmuyormuş tabi bir de bebeklerin ilk anına şahit oluyorsun ki bence en güzeli o
İlk defa genel anestezi önereni duydum neden acaba?Kizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Ben kızımdan memnunum ilk cocugum hep kiz olsun istedim rabbimde gönlüme gore verdi cok şükür erkek evlada cok ayricalik yüklüyorlar ama onlara yazik ediyorlar farkinda degillerYA bu kız erkek ayrımının hala olmasına çok şaşırıyorum.sanki paşa soyundan geliyorlar da oğlanlar nesillerin devam ettirecek. Ah bilseler ki kızlar daha hayırlı Babannemin 5 oğlu 1 kızı var. Halamın ettiği hizmetleri ne amcalarım ne babam etmiştir. Ama dedem hala oğlan torun meraklısı
Evet canim oyleydi benim kontrol haftaya pazartesi seninki ne zaman insallah hayirli sonuclar alırız gecen hafta 2650 olmustu bakalim 3u gecmistir tahminimSenin kontrol ne zaman biz hep beraber gidiyorduk hep ölçümlerimizde aynı çıkıyordu
Walla devletten alcaz o yüzden konusma imkanım yok malesef olmazsa eşimle gideriz randevuya o girer söler heralde öle yaparızCanım normalde vermez ama bu durumda anlayışlı olur diye düşünüyorum hem çalışabilir raporu vermek çalışamaz raporundan daha zor muayene olmadan ama sonuçta çalışamaz verecek değil mi özel bir durumda yardımcı olur diye düşünüyorum konuşmakta fayda var
Teşekkür ederimMermaid1991 canim bas cevresiyle ilgili bilgi vericektim bas cevresi suan tam haftasiyla uyumlu cikti belki gelisimi geri gittigi icin bende boyle oldu bilmiyorum ama eger 10 cm gecerse normal dogum sknti oluyormus bunu soyledi canim
Hadi bakalım Allah sağkıkla sığatle kucağını doldursun darısı başımıza inşallah.Canım hayırlısıyla 9.30 da benden önce bir sezeryan daha varmış aksilik olmazsa inşallah 9.30 da alacaklar Sabah 7 de yatışımızı yapmış olacağız yarın.
Kıyamam ben sana alıp göndereyim kız
Canım suyun gelse anlarsın öyle damla seklinde gelmiyor. Cokca geliyor,normal pedi doldurup tasacak kadar ve uykudan uyandıracak bi ses duyuyorsun pıt diye acı yok ama.Kızlar okulda oturmuştum arkadaşla konuşuyoduk. Alttan birden bişe geldilavaboya gittim baktım bebeğin suyu mu idrar mı diye ayırt edemedim tabi giderken ve gelirken de hâlâ geliyodu. Neyse zaten saat 12 ydi okuldan çıktım soluğu doktorda aldım. Suyu normal dedi bi sıkıntı görünmüyor ama idrar torban çok dolu çok su içtim dedim bebek de baskı yapyo idrar torbasına muhtemelen idrardır dedi. Yine de bikaç gün takip et dedi. Aklım çıktı kızlar ödümü patlattı eşek sıpası
Bu arada bebek 2900 gr olmuş. Bi hafta önde gösteriyor. Şeker demeyelim de çünkü tüm ölçüleri bi hafta önde dedi sen dikkat et yine de şekerli şeyler çok yeme dedi. Çok irileşmesin normal doğum avantajını kaçırma dedi bikaç haftayla.
Bu arada burdaki tartışmalara ne kadar girmek istemesem de ben de normal doğumun vucüt için en iyi doğum şekli olduğunu düşünüyorum. Adı üstünde. Diğeri normal bişe olsaydı baştan adı başka konulurdu. Annenin psikolojik olarak hazır olmaması çok önemli bi durum olsa dahi kendini bu psikolojiye hazırlamaya çalışmalı. Olmuyorsa zaten zorlamaya gerek yok ama hayati bi durum söz konusu değilse sezeryanı istemek bana saçma geliyor. Allah vücudumuzu normal doğum yapabilecek kapasitede yaratmış çünkü. Büyük bi sıkıntı varsa zaten sezeryan hem anne için hem bebek için büyük bi nimet ama herhangi bi sıkıntı yoksa sezeryanı tercih etmek, gerekli değilken ameliyatı tercih etmek oluyo. Sezeryan olan da anne normal doğum yapan da. Toplumumuzun psikolojik baskısını kınıyorum tabiki. Burda fikrini belirten arkadaşı linç etmek de doğru değil. Hepimiz hamileyiz duygusalız hormonlar tavan, birbirimizin hakkına girmeyelim.
Allah sağlıkla güzel güzel doğumlar yapmamızı nasip etsin. Hep güzel hatırlayalım doğumlarımızı inşAllah
Yok cnm sorun su benm doktorum hastanede değil ben raporları devlet hastanesinden alıyorum oda her zmn gittiğim doktor olmuyor rastgele alıyoruz randevuyu malesef işte bakalım mecbur gidip alcam heralde test sonucunda çarşamba sabahtan cıkmaz ki valla cıkmazsa girdi Bi anda her sey nazar değdi heralde banadaCanim gecmis olsun insallah cikmaz pozitif grip olabilir bol c vitamini al rapor işinide durumu anlatirsan zaten bir tanidigina verirler isyerinede o teslim eder doktor her zaman gittigin doktor degilmi illaki biliyordur seni
Tatlım günlerimiz yakın benimde 36 hafta 300 gr 37.hafta 100 gr almıştı benim bebek 3 kg ama seninki kızdı yanlış hatırlamıyosam oğlanlar kızlardan biraz daha iri oluyor.bence hiç kafana takıcak bi durum yok.şu grride muhabbetleri çok can sıkıcı önemli olan suyu iyimi azda olsa artış varmı o bence.bi doğuralım bakalım tutacakmı bu usg ölçümleriyle bebeklerin kgsi çok merak ediyorum.kizlar bende ciktim muayeneden bebegim 10 gun geride cikti bel cevresi ve kilosu gecen hafta cok iyi kilo almisti bu kontrolde ha4ftada 100 gram almis 2625 olmus doktor yakindan takip edecegini eger boyle devam ederse bebegi alabilecegini soyledi cok kafam karisti yarin baska bir doktora daha gidecegim
Naz felak suresi oku bir kendineYok cnm sorun su benm doktorum hastanede değil ben raporları devlet hastanesinden alıyorum oda her zmn gittiğim doktor olmuyor rastgele alıyoruz randevuyu malesef işte bakalım mecbur gidip alcam heralde test sonucunda çarşamba sabahtan cıkmaz ki valla cıkmazsa girdi Bi anda her sey nazar değdi heralde banada
Canım bu karar dönüp dolaşıp bize kalacak, en iyisine sen karar verirsin, benim de doktorum haber bekliyor bugün yarın dönmem lazım, umarım sorunsuz doğumlar yaşarız sağlıkla kucağımıza alırızKizlar selam. Doktor muayanesinden gelip yazmak istedim. Bugün cati muayanesi oldjm cok korkuyordum bir arkadasim canim cok yandı kemiklerim kirilcak gibi hissettim vs demisti ve cok korkutmuştu beni. Hic oyle birsey değilmiş hic canim yanmadı biraz tedirgin olup kendimi çektim ama zor ve acılı birsey değilmiş. Doktor normal doguma müsait catin 3700e kadar dedi . Bende normal mi olcak sezaryan mi olcak diye düşünüp karar veremeyenlerdenim. Normal dogumdan genede korkuyorum doktor haftaya kadar karar vermen lazım sezaryan istersen 39da olursun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz dogum hakkinda yada ilk bebeklerini doguranlar normal yada sezaryan tavsiyeniz var mi. Cok kararsızım. Sezaryan olursq genel anestezi önerdi doktorum bu arada
Benimde 2600 dü kilosu geçen hafta, randevum cuma günü çatı muayenesi yapar mı acaba bişey söylemedi amaEvet canim oyleydi benim kontrol haftaya pazartesi seninki ne zaman insallah hayirli sonuclar alırız gecen hafta 2650 olmustu bakalim 3u gecmistir tahminim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?