Bugün büyük temizlik bitti . Malesef bu gelen kişiden de memnun kalmadım . Zavallı anacığım işin neredeyse yarısından fazlasını yaptı.
Hamileyim ustelik aylardır sınava hazırlanıyorum. Sürekli evin pis evin pis deyip durdu guleryuz göstermemeli miydim bilmiyorum . Şok olduk. Kadın evin işi bitmeden çekti gitti saatim doldu diye ben tek basima olsaydım napacaktim acaba . Moralim o kadar bozuldu ki ağlıcam neredeyse .
Duvar sildirmedim hali bile yok evim 2+1 formatında küçük. Ona rağmen 9.30 17.30 aradı bir işi bitirip çıkamadı. Olan benim 200 lirama oldu
Çünkü ameliyathanelerde hep travmatik anılarım var tüp bebekten dolayı ve bebeğimle orada karşılaşmka istemiyorum. Rahimde kanama alanlarım var zaten, bir de bebişim biraz iri olacak gibi. Ayrıca daha önce de bir sürü operasyon geçirdiğimden genel anestezi bana rahat geliyor. Ağrı kesici konusunu bilmiyorum ama gaz sancısı için ilaç aldım. Bakalım gönlümüze göre en hayırlısı olsun inşallah
Bazıları 1 hafta bazıları 48 saat bazıları 24 saat önceden kesiyor.Doktorlar bu konuda hemfikir değiller.Bazı kişilerde iğne yeri kanadığı için genel anesteziye almışlar.Şansım varsa epidural olmak isterim görmek için.Ama pıhtı atma gibi riskleri varsa göze alamam doktorumla konuşacağım.
Hüseyin hoca mı canım ? Niye öyle erken alıyo ya bebeğin anne karnında bi gün bile daha durması farkediyomuş yani gelişimine. Bilmiyorum ki benim de kafamda binlerce soru var nasıl olacak diye. Rabbim kolaylaştırsın.
Bi de benim takip ettiğim hamilelik uygulaması var. Elika. Bikaç ay önce orda da sordum. Kan sulandırıcı kullanan bir sürü kişi normal doğum yaptıklarını kan sulandırıcının buna engel olmadığını yazdılar. Burda da var kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenler diye bi topik orda da var birsürü bu durumda olup normal doğum yapan
Erken almıyor ki aksine sezaryende 38.haftada alıyorlarken doktorum doğumdan 3-4 gün önce alıyor.Doğum gününde alamaz sonuçta.
Normal doğum yapan da var sezaryen yapan da.Ikınma esnasında kılcal damarlarda kanama olduğunda içten olduğu için müdahale edememe,sezaryende ise kanama olsa bile her şey göründüğü için müdahalenin kolay olmasından dolayı sezaryeni tercih eden doktorlar var.Ben sezaryene kendim karar verdim.Epidural istiyordum o da kan sulandırıcı kullananlarda tehlikeli olabiliyormuş bunu soracagım doktora.Her doğumda belli riskler var ama kan sulandırıcı kullanınca baya araştırmak zorunda kaldım.
Bazıları 1 hafta bazıları 48 saat bazıları 24 saat önceden kesiyor.Doktorlar bu konuda hemfikir değiller.Bazı kişilerde iğne yeri kanadığı için genel anesteziye almışlar.Şansım varsa epidural olmak isterim görmek için.Ama pıhtı atma gibi riskleri varsa göze alamam doktorumla konuşacağım.
Valla bana önceki doktorum ilk düşükte teste, kan sulandırıcıya gerek yok demişti ona da güvenmedim iyi ki güvenmemişim gittim test yaptırdım pıhtılaşmam çıktı.Ben araştırayım da gerisi Allah kerim
Kızlar pıhtılaşma nedeniyle kan sulandırıcı iğne kullanan var mı?Çok araştırdım sezaryeni uygun buluyorlar kanama ihtimaline karşın.Fakat ben genel anestezi istemiyordum epidural olmuyormuş kan sulandırıcı kullananlarda.Bebeğimin doğduğunu görmemek üzecek beni.Doktorumla bu konuyu görüşmedim,görüşeceğim.Benim durumumda olan var mı?
Canım iğneyi sabaha al akşam yapıyorsan, kasılmaların başlayınca da bırak 24 saatte etkisi kalmıyor zaten. Dediğin gibi epiduralde sıkıntı olabiliyormuş normal anestezide sıkıntı olmuyor
kızlar kahvaltıdan sonra neler yiyorsunuz 11de kahvaltı yapıyoruz kızımla aksama kadar acıkmıyorum ya canım hiç bieşy istemiyo bebekde kilo almıyo tabi iştahımın acılması lazım ama nasıl zorlada yiyemiyorum siz neler yiyorsunuz ögle yemegi yiyormusunuz
Canım madem az yiyosun o zaman mutlaka fındık ceviz badem üçlemesi yap en az bir avuç. Bari kaliteli yap ve besin girsin vücuduna. Kavrulmuş değil de çiğ al ama bunları
Valla bana önceki doktorum ilk düşükte teste, kan sulandırıcıya gerek yok demişti ona da güvenmedim iyi ki güvenmemişim gittim test yaptırdım pıhtılaşmam çıktı.Ben araştırayım da gerisi Allah kerim
Benimde sans esiri yapildi o testler valla 8 aylik bebemi kaybettim kendi dr.um istemedi dr degistirdim o sans eseri bi bakalim dedi de yaptirdim. Ama iste ne kadar kurcuklarsak kafa corba oluyor korkular artiyor ben bilmemekten yanayim aslinda ama artik cok gec
Kadının terbiyesizliği sen sıkma canını iyiki Yalnız değildin ben de bazen anlamıyorum bu insanları temiz olsa neden çağırayım seni Allah’a havale et üzülme sen bitmiş gitmiş insan olsa hamile kadına söylenmezdi kirli diye sabır sınıyor bazıları
Üstelik sabah kahvaltısından öğle yemeğine dışardan söyledim. Sürekli çay kahve yaptım. Resmen önünde arkasında dolandım. Bana yaptığına bakın . Ağlaya ağlaya perişan oldum
Üstelik sabah kahvaltısından öğle yemeğine dışardan söyledim. Sürekli çay kahve yaptım. Resmen önünde arkasında dolandım. Bana yaptığına bakın . Ağlaya ağlaya perişan oldum
Yaa ağlama canım üzme tatlı canını senden önemli mi bir daha onu çağırmazsın olur biter. Hangimiz evi 4 4lük olabilir şu zamanlarda Allah aşkına yerimden kalkamıyorum eşimin yaptığı da bir yere kadar.. Allaha havale et öyle insanı boşveeer
Uzme kendini canim ya kadinda bir hos yani evi temizleyip mi cagircaktin yani suan hepimizin evleri ayni durumda korkudan insan yapamiyor ki temizlik kadininda cok ihtiyaci yokmus bence olsa boyle nankor olmazdi
Maalesef ülkemizde bir gerçek var ki, bugün çaycıya samimi davranırsan yarın çayını kendin alırsın. Mesafeyi koruyacaksın her zaman. Bi dahakine artık.
Benim ev halen dandini kimsenin gelip gittiği yok. Bak ben ağlıyor muyum