2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Evet canım bugün tartıldım çok şükür 5,5 kilo gitmiş. Kaldı 1,5 kilo doğumdan önceki Halime. Toplamda 7 almıştım ben de. Ama ideal kilom için -15 lazım. O da olur inşallah da bu emzirmek çok acıktırıyor galiba gece kalkıp birşeyler atıştırıyorum falan. Almazsam iyidir.
Nerdeyse aynı. Bizim de ev o derecelerde. Altan kısa kollu ya da uzun kollu body üstüne bir takım. Penye battaniyeyle kundak yapıp bir penye de ayaklarına örtüyorum. Çok mu acaba diye de korkuyorum.

Gaz sancısı başlayan var mı ?
Biz daha 6 günlüğüz ama kıvranıyor da kıvranıyor. Doktor 3 haftadan önce başlamaz dedi birşey vermedi. Ama damla alıp başlasam mı bilmiyorum. Gece 2 buçukta kalktı 5 de uyudu kıvrana kıvrana 4 defa kaka yaptı. Emmedi falan.

Ya kızlar doktorlar diyor 15 dk bir meme 15 dk diğer meme. Benimki emmiyor o kadar. Zorla 5 dk biri 3 dk biri falan emiyor. Uyanık olsa da emmiyor. İlk başladığında güzel birkaç dakika emiyor sonra bırakıyor. Ne kadar zorlasam da emmiyor. Kafama takmayım doyuyor demek ki diyorum ama yine de takılıyorum.

Bana da herkes 20 günden önce başlamaz dedi ama kavranıyor yavrum. Gazı çıkınca rahatlıyor ancak. Biz de çıkaramıyoruz gazını, kendi çıkarırsa rahatlıyor çıkaramazsa huysuz

Kızlar çok takip edemiyorum forumu. 6 günlük olduk. Bebekle uğraşmadığım zamanlar büyük oğlanla oynuyorum genelde, evi topla vs vakit bulamıyorum. Gaz için ne kullanıyorsunuz. Biogaia damla iyiymiş diye duydum. 6 günde başlasak erken mi. Bize d vitamini başladı doktor. Bu kadar çabuk mu başlanıyordu.

Kızlaaar benim bu fındık kızım (23 günlük) emiyor emdikten sonra çıkarıyor
Sütüm 10 dk sağmayla iki gögüsten 180 cc civarı geliyor. Süt çok olduğu için mi bu fındık çıkarıyor yada reflü falan mı sizce. Kontrolumüz cuma günü çok takılıyor kafama
Doğum kilosu 3200 hastaneden çıkarken 2950 idi. Dün tartıştı 3600 çıktı kilo alımı iyi dedi hemşire ama gene de endişeleniyorum

Kilo alımı iyiyse sorun değil diyorlar. Benim ilk çocuğum emdiğinden çok kusardı. Öyle ki fışkırır tarzda her emmede arada da kusardı. Günde 15 defa belki de. Her kustuğu da rahat 20-30 ml vardı. Reflü dediler ilaç başladılar. 2. Ayda ilaçları kestik ama hep kustu 4,5 yaşında hala da kusmaları tam geçmiş değil. Bu boyutlarda kusma değilse sorun olmuyor diyorlar.

Selamlar Herkese
Dün gece gelen düzensiz ama kuvvetli sancı ve kasılmalar sebebiyle hasteneye geldim. Bi baktılar 6cm açıklık yatış verdiler tabi ..

Suni sancıyla desteklediler ve Bi kaç saatte bebeğimi kucağıma aldım Allah’ıma şükürler olsunBebeğimin durumu iyi sağlıklı Şimdilerde memelerle savaşıyoruz bakalım süt tam olarak gelmiyor daha kuvvetli emmesi lazım. Benimde ağrılar devam ediyor ara ara ama dikiş yok allahtan. Durumlar bu şekilde bizden
Darısı bekleyen bütün arkadaşlarımın başına. Kolay su gibi akan doğumlar nasip olsun.

bugün doktoe kontrolümüz vardı gaz için kimyon çayı içmemi söyledi bol bol kimyon at yemeklerine dedi ve bebeğe de kimyon çayından bir kaşık verebilirsin dedi

Sen bide teksin sanırım yanında kmse yokmu anne Kayın valide filan tek olsaydım bende zorlanırdım hele ilk gün cocul geldiğinde elim ayağım dolaşyı altını bile değiştirirken heyecan yaptım
Annem yanımda o da anlam veremiyorum diyor inşallah bebeklerimizin dilini çözeriz kısa zamanda

Maşallah canım barekAllah
İlk oğlum reflü olduğu için rahatça söyleyebilirim. Sütğn fazla olduğu için bebek fazla emiyor ve fazlasını kusuyor.
Ama sen fazla beslemeye devam edersen reflüyü tetiklersin bu kusmalar ile.
Çünkü henüz mide kapakçıkları tan oturmadı yenidoğanların
Sen her beslemede bir memeyi ver bence 90 cc içmiş olur 2 saatte bir tek meme ver benim şahsi fikrim bu.
Sağlıkla büyüt inş

Ben 12 saatte bir 30cc veriyordum canım onun tamamını bile almıyordu 3 gün verdim zaten kilo almış baya doktor bırak kesinlikle verme dedi ama verdigim saatlerde huysuzlaniyor emziriyorum daha ağzı açık

Aldım canım ben pek işe yaramadı sanki ıkıniyor gaz damlasıda kullandım

Bizimki 9 günlük doktor verdi canım gaz damlası 3 ay boyunca her gün kullan dedi

Bu süreçte dogurma Mak için bolca dinlen bana öle demişti doktorum bide sezeryanmıs daha iyi bende bilsem bende sezeryan olurdum soncta annenin gecirdiği enfeksiyonlubhastalık cocugu yoruyıormus ben bunu sonradan öğreniyorum tabi bide bu sürede dogum yaparsan pandemi hastanesinde yapmak zorunda kalıyorsun ayrıca eger karantinadayken de yine pandemi kadın dogum hastanelerinin kovidli gebeler içinn olan kısmına gidebiliyorsun acil durumlarda

Hahaha ben güya tecrübeliyim ama benim bıdıklar altlarını değiştirirken çiş yapıyorlar okadar acele ediyorum ki benimde elim ayağıma dolanıyor
Sennki yine çiş yapıyor bizimki kakasını yapıyor bide o gün muayeneye götürdüm altını actı doktor heryer kaka oldu bide o kdr cok yaptıki daha 3.günümdü sırtımdan terler aktıı telaştan

Benim bi 4 gün öyle oldu.düşünüpte bulduğum tek şey büyük oğlumun doğum günü diye çikolatalı pasta yapmıştım okadar çok yapmışımki 3 gün yedim.bide kahveyi biraz abarttım dinç olayım diye onlarmı dokundu acaba diyorum.2 gündür kahve 1 tane içiyorum çikolata falanda yemiyorum düzeldi.

Hahaha ben güya tecrübeliyim ama benim bıdıklar altlarını değiştirirken çiş yapıyorlar okadar acele ediyorum ki benimde elim ayağıma dolanıyor
Seninki yine iyi çiş yapıyor benimki kaka fırlatıyor tazyikli
Kızlar ya ben artık bebeğimi beslemek için uyandırmak istemiyorum. Yavrum iyice çorba oldu. 2 haftalık olduk, sarılık yok gibi bir şey. Yanlış bir karar mi veriyorum?

canim o 15 dakika doktorlarin kafalarina göre her çocuk ayni olcak düşüncesiyle biçtigi süre..çünkü fabrikasyon ya bunlar hepsi aynı emiş gücüne sahip kaldıki süpürgelerin bile emiş gücü farklı demi..demem o ki yoruluyor çocuk daha küçücük bunlar çeneleri kuvvetlencek o dedikleri süreye anca.o zaman.ulaşır..simdi cabucak yoruldugu icin iki emcek birakcak iki emcek birakcak dolauisiyla bugunler sabir gerektiren günler sürekli memede dursa sabretçez ilerki günlerde cokcoklayip indircekler hemen memişlerdeki sütleri..sen emzir bol bol zaten agzinda emzik gibi emmesiyle vakumlayip sütü çekmesi çok farklı anlıyorsundur..yoruldugunda emzik moduna gecerler genelde dinlenir sonra tekrar vakumlar süt emer..sen o vakumladığı anları takip et..ben agziyla kuvvretlice kaç kere çekiyir onu bile sayıyorum bazen..ordan tahmin ediyorum midesine ne kadar süt indigini..umarim anlatabilmisimdir bunlar benim tecrubem

Kaç saatte uyandırıyorsun canım..artık 3-4 saat uyuyabilirler o kadar süre uyusa yeterli yine kaldır bundan daha fazla uyursa ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…