Evet canim genelde dinleniyorum zaten uyku hali ve arada mide bulantisi var istahim yok ama yemek zorundayim atlaticam insallah bilgilendirdigin icin saol tekrardan cnmBu süreçte dogurma Mak için bolca dinlen bana öle demişti doktorum bide sezeryanmıs daha iyi bende bilsem bende sezeryan olurdum soncta annenin gecirdiği enfeksiyonlubhastalık cocugu yoruyıormus ben bunu sonradan öğreniyorum tabi bide bu sürede dogum yaparsan pandemi hastanesinde yapmak zorunda kalıyorsun ayrıca eger karantinadayken de yine pandemi kadın dogum hastanelerinin kovidli gebeler içinn olan kısmına gidebiliyorsun acil durumlarda
Burda olmadığı belli zaten, bana serum da işe yaramazsa çekeceksin biraz maalesef dedi dr. Bugün minosetin plus versiyonunu denedim içinde kafein dozu da varmış. Onu da dene demişti aynı dr. O biraz toparladı beni. Normal minoset parol da olmayan bi bileşen daha var içinde kafeinden ayrı. Spinal yan etki yapanlara şiddetle öneririm. Benim kadar çekmeyino8
Evet kanını temizleyip tekrar geri veriyolar..oksijen verip..Almanyada ama o burda yapmadılar ..uzayana ameliyat degildi spinal yan etki etti ona da
Bana da 15 dk bir memeyi, 15 dk bir memeyi emzirince bebek hep önsüt almış oluyor gibi geliyor. Ben de o yüzden dönüşümlü veriyorum senin gibi iki saate bir tek meme, o arada yine ağlarsa yine kaldığım memeden devam ediyorum.Maşallah canım barekAllah
İlk oğlum reflü olduğu için rahatça söyleyebilirim. Sütğn fazla olduğu için bebek fazla emiyor ve fazlasını kusuyor.
Ama sen fazla beslemeye devam edersen reflüyü tetiklersin bu kusmalar ile.
Çünkü henüz mide kapakçıkları tan oturmadı yenidoğanların
Sen her beslemede bir memeyi ver bence 90 cc içmiş olur 2 saatte bir tek meme ver benim şahsi fikrim bu.
Sağlıkla büyüt inş
canim o 15 dakika doktorlarin kafalarina göre her çocuk ayni olcak düşüncesiyle biçtigi süre..çünkü fabrikasyon ya bunlar hepsi aynı emiş gücüne sahip kaldıki süpürgelerin bile emiş gücü farklı demi..demem o ki yoruluyor çocuk daha küçücük bunlar çeneleri kuvvetlencek o dedikleri süreye anca.o zaman.ulaşır..simdi cabucak yoruldugu icin iki emcek birakcak iki emcek birakcak dolauisiyla bugunler sabir gerektiren günler sürekli memede dursa sabretçez ilerki günlerde cokcoklayip indircekler hemen memişlerdeki sütleri..sen emzir bol bol zaten agzinda emzik gibi emmesiyle vakumlayip sütü çekmesi çok farklı anlıyorsundur..yoruldugunda emzik moduna gecerler genelde dinlenir sonra tekrar vakumlar süt emer..sen o vakumladığı anları takip et..ben agziyla kuvvretlice kaç kere çekiyir onu bile sayıyorum bazen..ordan tahmin ediyorum midesine ne kadar süt indigini..umarim anlatabilmisimdir bunlar benim tecrubem
Bana da 15 dk bir memeyi, 15 dk bir memeyi emzirince bebek hep önsüt almış oluyor gibi geliyor. Ben de o yüzden dönüşümlü veriyorum senin gibi iki saate bir tek meme, o arada yine ağlarsa yine kaldığım memeden devam ediyorum.
Yok canım benimki öyle değil. İlk meme verdiğimde 5 dk civarı çok güzel çekiyor. Sonra bir iki dakika geveleyip uyuyor. Bir daha da uyansa bile asla çekmiyor. Emmiyor da memeyi ağzına almıyor. 1 saatten fazla uğraşıyorum emzirmeye yok. En son bırakıyorum. 3 saat geçmeden diğer memeyi asla almıyor. Sörf acaba süt çok mu diye merak edip emzirmediğim memeyi sağdım. 10 dk da 40 cc çıktı. 6. Dakika civarı artık süt gelmemeye başladı diyebilirim. Sanırım o baştaki o 5-6 dakikada o 40 cc civarını alıyor ve 3 saat yetiyor. Gerçi makina 40 cc çekiyorsa bebek daha fazla çeker diyorlar hadi o da 60-70 çeksin. 60 olsa günde 450-500 civarı süt yapar. Hesaplar hesaplarcanim o 15 dakika doktorlarin kafalarina göre her çocuk ayni olcak düşüncesiyle biçtigi süre..çünkü fabrikasyon ya bunlar hepsi aynı emiş gücüne sahip kaldıki süpürgelerin bile emiş gücü farklı demi..demem o ki yoruluyor çocuk daha küçücük bunlar çeneleri kuvvetlencek o dedikleri süreye anca.o zaman.ulaşır..simdi cabucak yoruldugu icin iki emcek birakcak iki emcek birakcak dolauisiyla bugunler sabir gerektiren günler sürekli memede dursa sabretçez ilerki günlerde cokcoklayip indircekler hemen memişlerdeki sütleri..sen emzir bol bol zaten agzinda emzik gibi emmesiyle vakumlayip sütü çekmesi çok farklı anlıyorsundur..yoruldugunda emzik moduna gecerler genelde dinlenir sonra tekrar vakumlar süt emer..sen o vakumladığı anları takip et..ben agziyla kuvvretlice kaç kere çekiyir onu bile sayıyorum bazen..ordan tahmin ediyorum midesine ne kadar süt indigini..umarim anlatabilmisimdir bunlar benim tecrubem
Ben tek meme veriyorum eger doymaz hala emmek isterse o zaman digerine geciyorumYa kızlar doktorlar diyor 15 dk bir meme 15 dk diğer meme. Benimki emmiyor o kadar. Zorla 5 dk biri 3 dk biri falan emiyor. Uyanık olsa da emmiyor. İlk başladığında güzel birkaç dakika emiyor sonra bırakıyor. Ne kadar zorlasam da emmiyor. Kafama takmayım doyuyor demek ki diyorum ama yine de takılıyorum.
Sarılık olmasa ben de geceleri kaldırmak istemiyorum ki 6 günlüğüz daha. İlk bebeğimi de kaldıra kaldıra uykusuzluğa alıştırdım 2 yaşına kadar zombi gibi gezdim sonra uykusuzluktan. Bunda da şimdi 3 saatte bir zorla uyandırıyorum. Gece bir uyanıyor en az 2,5-3 saat uyumuyor sonra. Sonra gergin, uykusuz, sinirli, tahammülsüz oluyorum. Ama şu an sarılık olduğundan mecburen uyandırıyorum.Seninki yine iyi çiş yapıyor benimki kaka fırlatıyor tazyikli
Kızlar ya ben artık bebeğimi beslemek için uyandırmak istemiyorum. Yavrum iyice çorba oldu. 2 haftalık olduk, sarılık yok gibi bir şey. Yanlış bir karar mi veriyorum?
Kaç günlüksünüz benimki kendi hiç istemiyor ben zorla veriyorum da. Tek memeyi emdikten sonra zaten diğerini veremiyorum almıyor. 3 saat sonra diğerini veriyorum artık.Ben tek meme veriyorum eger doymaz hala emmek isterse o zaman digerine geciyorum
Geçmiş olsun rahatsızsınız herhalde. Allah şifa versin. En kısa zamanda güzel sonuçlarınızı alın inşallahEvet canim genelde dinleniyorum zaten uyku hali ve arada mide bulantisi var istahim yok ama yemek zorundayim atlaticam insallah bilgilendirdigin icin saol tekrardan cnm
Ama şöyle bir durum var sizin tek memeden 30 geliyorsa bebek 30 SAN fazlasını çekiyordur diyorlar doktorlar. Benim doktor en az iki katı demişti mesela. Bende de tek memeden 40 geldi. Hadi iki katı çekmesin de 60 çeksin dedim ben de. Yetiyor demek ki ağlamıyor vs.İşte o senin sütünle alakalı bence
Eğer tek memeden bu arkadaşta olduğu gibi doyuracak kadar sütün geliyorsa senin yaptığın doğru ama benim tek memeden 30 cc anca geliyor oda yetmiyor 60 içiyor benimki bu yüzden iki meme veriyorum mecbur
Gıdıklaya Gıdıklaya süreyi uzun tutmaya çalışıyorum bende yağlı sütü alsın diye
Aynen canım bende önsüt fazla o şekilde dengeliyorumİşte o senin sütünle alakalı bence
Eğer tek memeden bu arkadaşta olduğu gibi doyuracak kadar sütün geliyorsa senin yaptığın doğru ama benim tek memeden 30 cc anca geliyor oda yetmiyor 60 içiyor benimki bu yüzden iki meme veriyorum mecbur
Gıdıklaya Gıdıklaya süreyi uzun tutmaya çalışıyorum bende yağlı sütü alsın diye
Hayırlı olsun saglıkla büyütün inşallahSelamlar Herkese
Dün gece gelen düzensiz ama kuvvetli sancı ve kasılmalar sebebiyle hasteneye geldim. Bi baktılar 6cm açıklıkyatış verdiler tabi ..
Suni sancıyla desteklediler ve Bi kaç saatte bebeğimi kucağıma aldım Allah’ıma şükürler olsunBebeğimin durumu iyi sağlıklı Şimdilerde memelerle savaşıyoruz bakalım süt tam olarak gelmiyor daha kuvvetli emmesi lazım. Benimde ağrılar devam ediyor ara ara ama dikiş yok allahtan. Durumlar bu şekilde bizden
Darısı bekleyen bütün arkadaşlarımın başına. Kolay su gibi akan doğumlar nasip olsun.
Yemek önemli ama benm iştahım hiç gitmedi cok yedim yedikçe daha hızlı toparlanıyorsun yoksa halsizlik cok olur gecmiş olsun stres olma hiç bebekte sıkıntı olmuyor sen kendne cok iyi bak Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin iinşEvet canim genelde dinleniyorum zaten uyku hali ve arada mide bulantisi var istahim yok ama yemek zorundayim atlaticam insallah bilgilendirdigin icin saol tekrardan cnm
Cok saol Allah razi olsun bebek icin yemeye calisiyorum sık sık vutaminede basladim toparlarim umarimYemek önemli ama benm iştahım hiç gitmedi cok yedim yedikçe daha hızlı toparlanıyorsun yoksa halsizlik cok olur gecmiş olsun stres olma hiç bebekte sıkıntı olmuyor sen kendne cok iyi bak Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin iinş
Yenidoğan bebekte kalp isteniyor mu bilmiyorum belki doktorun prosedürü olabilir biz 1.ay kontrolü , karın ultrasonu , kalça ultrasonu ve göz muayenesine götürdük pazartesi günü bunlar istenilmiştiArkadaşlar sizin çocuk doktorunuz 15 gün içinde kalp ve göz muayenesi olmasını istedi mi bebeklerinizin. Bize kalp doktoru önerdi mutlaka götürün dedi. Önerdiği kişi de Prof. Herhangi bir problemi olmayan bebek için bu kadar gerek var mi? Göz kime de gitseniz olur ama kalp önemli ben olsam göze vereceğim parayı oraya veririm dedi falan.
Merhaba, gruptaki mesajları okurken denk geldim. Başakşehir derken yeni açılan Çam ve Sakura Hastanesini mi kastettiniz acaba? Orada bir kadın doğum doktorunu tavsiye ettiler ama ben de doğum yapan birilerini bulup hastane nasıl diye sorabilsem icim rahatlayacak.Ben devlette doğum yapmadım ama duyduğuma göre Başakşehir şehir hastanesinden herkes çok memnun, herkes kendi odasında doğum yapıyormuş, doğumhane olayı yokmuş canım istersen bir değerlendir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?