Hahaha benm duygularıma tercüman olmussun aksam 45 dakika emdi artık patladım g. Tüm acıdı bide telden dizi açayım diyorum elime teli de alamıyorum 3.kol lazım banadaKesinlikle emzirirken insanın 3 kolu olmalıbirinle bebeği tutarken diğerinle burnunu açıyorum boğulmasın diye, bu sefer de insan telefona fln bakmak istiyo saatlerce öyle durmakk yada saçım geliyo burnum kaşınıyo ben 3. Kol istiyorumm
Tebrik ederim bahtı sansı guzel olsun yavrunun Allah analı babalı buyutsunYaa kim kaldı ki. Sonuçta illaki doğum yapmamış kişiler okuyacaktır canım
Bende keske 4 memem olsa diyorum yetiştiremiyom:)Hahaha benm duygularıma tercüman olmussun aksam 45 dakika emdi artık patladım g. Tüm acıdı bide telden dizi açayım diyorum elime teli de alamıyorum 3.kol lazım banada
Gül suyu denesene canım iyi geliyor diye duymuştumPislik derdinden ne yapsak kurtulamıyorum kortizonlu krem kullandık yine fayda etmedi 4 5saat havalamdırıyorum poposunu lavaboda yıkıyorum bugun Baska doktora goturdum oda kortizon direk kullanılmaz diye kızdı 2 kremi bepantenle karıstırıp suruyoruz bakalım nolacak alerjik cocuk diyorlar altını acınca cok bagrıyo minnosum
Benim son kontrol yarın, günümüz belli olcak bakalim
Bnce cok güzel Bi dogum hikayesi daha ne olsun cnm o kdr sancıyı hşssetmemişsin bile..Ben de doğum hikayemi anlatmak için herkesin doğurmasını bekliyorum. Aslında neden bilmiyorum kötü bir doğum geçirmedim. Ama yine de bir doğum travması yasamis oldum. Dikiş kontrolünde bile kendimi nasıl kastım anlatamam. O halde ben anlatayım doğum hikayemi ilk.
Şimdi öncelikle benim oglus birazcık iri kafalıydı. Nisanım gelmiş olmasına rağmen bir türlü bebeğim kanala giremiyordu. Çünkü kafa çapından dolayı yapması gereken manevrayı yapamıyormuş.
Neyse efendim doktor son kontrolde dedi çarşamba günü gel çatı yapın çok müsait olduğu için bir de suni deneyelim dedi. Çarşamba günü gittim sabah yatış yapıldı. Önce lavman yapıldı orada bir rahatlık hissi.Sonra damar yolu ile suni şancı verildi. Ve net baglandım. Sancılar önce düzensiz geldi. 100 değerinde şancı gelince hemen hemşireler gelip hissettin mi diye soruyordu. Ama hicbir şey hissetmedim. 1 saat sonra sancılar düzelmeye başladı. Yani düzenli olmaya.2 dk da 1 olacak şekilde. Hep de öyle gitti zaten. Epidural vermek için benim ağrıyı hissetmemi beklediler. Öğlen oldu saat 12 gibi ben hala ağrıyı hissetmiyordum. Bir yandan da merak ediyorum acaba 0 olan aciklik ne durumda? Artık doktorum açıklığı merak ettiği için anesteziyi beklemeden açıklığa baktı ki 3 cm olmuş Ben de hala ağrı yok. Neyse işte 4 cm oldu. Hâlâ tik yok. Bu arada ragik agzi acıcı bir ilac verdiler. O bende bayağı bir çarpıntı yaptı. Neyseki uzun sürmedi. 5 cm oldu hala hissetmiyorum. Ama sancılar geliyor düzenli ve şiddetli. Sonra doktorum tekrar geldi sanırım akşamüstü idi. Dogumhaneye aldılar doktor yine açıklığa baktı. Ben kendimi kasıyorum tabi alttan muayenede, doktor bana kizdi kdndini kastiginda cocugu yukari itiyorsun dedi Sonra eline küçük bir iğne gibi bir şey aldı dedim noluyor. Doktor da yok bir şey seninle ilgili değil başka bir şey bu dedi demeye kalmadan suyumu patlattı kas göz arasında. Bi anda altına yapmışlık hissi. Sonra odama geçtim. Hâlâ ara ara suyum geliyor ama bana ufaktan sancılar gelmeye başladı. Hemen verdiler epudirali. Dogumaa kadar sadece açıklığa bakıldı. Hiç ağrı hissetmedim diyebilirim. Mesane boşaltma işini hemşireler yaptı ama. Saat 18.15 gibi hadi gidiyoruz dediler. Açıklık tamam 10 cm ve bebeğin kafası alttan görünüyor yani taçlanmış. Dogumhanehe gidiyoruz haydin dediler. 3. ikinmada bebeğim doğdu. Ama bir tane kadın da göbeğimden bastırdı hep ıkınırken. Fazla bastirmis herhalde biraz hızlı geldi bebeğim. Bir an içimde bir boşalma hissi oldu ve sonra inga inga sesleri.
Dayanamadım ağladım. Nasıl güzel ağlıyordu.
Benim için sonrası zor oldu. Dikiş kısmı uzun sürdü. Bebeğim iri olduğu için tahmin ediyordum ama 10 saatlik doğum süreci beni çok yormuştu artık dinlenmek istiyordum. Doktora ne zaman bitecek dikişler dedim. Çünkü rahatsız hissettim artık kendimi. Doktor da uzun sürüyor çünkü vajinal varislerin çok var dedi. Dış dikişlerin çok değil ama vajinal varislerin çok o yüzden iç kısım uzun sürüyor dedi. Onlar bir yandan dikerken bir yandan kendi aralarında konuşuyorlar ve duydukça benim içim gitti. En zor kısım buydu diyebilirim. Bir de çok kanamam oldu doğum esnasında. Ustumuz harita gibi oldu dediler bunu duymak beni rahatsız etti. Sonra dikiş bölgesinde ve sanırım makatta parmağıyla kontrol etti evet her şey yolunda kanama filan yok giydirebilirsiniz dedi. Beni giydirdiler ve odama alındım. Ufakligimi emzirmeye basladim.
Umarım kimseyi kötü etkilemem. Tam bir ağrısız doğum oldu. Sancıyı son yarim saatte hafif hissettim.
Ah kuzum ya okuyunca benim içim gitti bu kadar alttan muayene yapmalarınaBnce cok güzel Bi dogum hikayesi daha ne olsun cnm o kdr sancıyı hşssetmemişsin bile..
O zmn bende yazayım kim derdikş burda sabahın köründe dogum hikayesi yazacağızbenmde bir gün öncesinde hiç bsyim yoktu ne sancı ne bsy cocuk kanalda bile değildi o gün evi temizledik ksamda misafir vardı baya yoruldum sırtım filan cok agrımıstı yatma saatine yakın hafif hafif sancılar basladı daha öncekilere benzemşyodu yani yalancı değil gibiydi o gece boyunca girdi cıktı o sancılar sabahına sordum yalancı sancı dır dedi ebemiz neyse ben nolur ne olmaz diyede uyumaya çalsyrm dogum olursa güçsüz kalmayım diye içime dogmus demekki sabah 9da Bi uyandım su geliyo uyanırnuyanmaz bsyler geldiğini hissettim neyse aradım doktoru acele etme kahvaltını et gel dediler zaten burada yazmıstım o gün gittim çatıya bakıldı cok uygun cok güzel açılma yoktu tabi açılma olursa cok rahat dogum yaparsın dedi öğlen 1 gibi yatısımı yaptık kendi sancılarını bekledik 2ye kdr gelmedi sonra sana suni vermicem dedi tamam dedim başladı eliyle bsyler yapmaya ilk etapta o kdr acımadı buna dayanıyorsun nsıkıntınyok dedi meğersem pelvik masajla bana acılma sağlamış sonra açıklık 3 cm 4 cm 5 oldu Pınar diye diye devam ettik benm sancılar arttı tabi kafa baskı yaotıkca sancılar beni benden almaya basladı her sancı da squat plates topu yürüyüş filan derken tekrar odaya geldik bu sefer bebeğin kafasını doğuma hazırlamaya çalıstı sanırım orda cok defa ıkındım sağ bacagıma sancılar saplanıyordu leğen kemiğine takılmıs kafası dedi bu sırada ebenin kolu hala içimde tabi sürekli her pozisyonda ıkındırdı beni saat 5 olmustu tmm artık doguma hazırsın dei yarım Bi dus aldırdı dogum haneye indik tabi bana agrı kesici verdi Bi ara ben artık sarhos gibiyim sancılar ıkınma lar beni yordu baya dogum haneye inişimi filan cok net hatırlayamıyorum sonra dogum haneye girdik midem bulandı kus Allah kus tabi sonra yine ıkınmlara basladık ilk basta kesik atılmadı dikişsiz olsun diye sanırkm sonra baktılar cocuk gelmiyo zaman geciyor üstüme bastırdılar zaten o an cok bagırdım elimden gelse o masadan kalkıp kaçmak istiyordum 15 20 dk gecti cocuk gelmeyince doktor kivi sokuyorum dedi herneysr oda onuda orda öğrendim sok napıyorsanız yapın cıksın su cocuk bana niye sölğyosun ki diyorum içimdende en son o bastırmalardan sonra Bi rahatlama oldu çıkmıs yavrum Bi anda üstüme Bi anda attılar şaşırdım baktım üstümde Bi bebek sonrasında malum ağlamayınca hemen aldılar götürdüler herkes gitti doktorla ben kaldım dikiş atarken hissettim ama kafam cocuktan oldugu için o kdr acıdan sonra o dikilme hissiyatı umrumda bile değildi yani cocugum ağlasaydı belki bu kdr travmatik Bi dogum olmayacaktı belkide 4 5 saatte dogum yapmıs kucagıma almıs olacaktım.. İnşaat kazıldı sanki altımda bütün gece uyuyamadım sürekli birileri elliyormus bsyler yapıyomus gibi rüyalarla uyandım
Gece 2 den beri bizimkide ıkınıp duruyor damla falanda kullanıyoruz yok hiç uyumadık daha şimdi yaptı masaj falan yaptım ama çığlık çığlığa bağırıp duruyorduArkadaşlar bebeğim kakasını zorlanarak yapıyor 6dan bu yana ayaktayım ne önerirsiniz(acil)
Bebeklerimizi yazmaya başladık kızlar çok şükür keşke onun da takvimi olsabisey soracağım kabızlık anne sütünde de oluyor mu? Bir de benim kızım dün baya uzun süreli emdi 3 saati filan buldu acaba sütüm mu yetmiyor diye düşündüm durdum hayır ne gittiğini ne kadar yediğini de bilmiyorum diski yoktu sabaha karşı heryer berbat olmuş demek yiyormuş dedim hatta bir ara beni oyuncak niyetine mi kullanıyor diye emzik de verdim ama minik kızımın ağzına kocaman geldi emdi baktı süt de yok attı böyle mi gidecek fransız kaldım
Symbiosys kullanıyoruz bizGaz damlası ne kullanıyorsunuz kızlar yarın doktora gidicez onada sorucam sizden de fikir alim
Hangi damlayı kullanıyorsunuz ?Gece 2 den beri bizimkide ıkınıp duruyor damla falanda kullanıyoruz yok hiç uyumadık daha şimdi yaptı masaj falan yaptım ama çığlık çığlığa bağırıp duruyordu
Epidural yok muBnce cok güzel Bi dogum hikayesi daha ne olsun cnm o kdr sancıyı hşssetmemişsin bile..
O zmn bende yazayım kim derdikş burda sabahın köründe dogum hikayesi yazacağızbenmde bir gün öncesinde hiç bsyim yoktu ne sancı ne bsy cocuk kanalda bile değildi o gün evi temizledik ksamda misafir vardı baya yoruldum sırtım filan cok agrımıstı yatma saatine yakın hafif hafif sancılar basladı daha öncekilere benzemşyodu yani yalancı değil gibiydi o gece boyunca girdi cıktı o sancılar sabahına sordum yalancı sancı dır dedi ebemiz neyse ben nolur ne olmaz diyede uyumaya çalsyrm dogum olursa güçsüz kalmayım diye içime dogmus demekki sabah 9da Bi uyandım su geliyo uyanırnuyanmaz bsyler geldiğini hissettim neyse aradım doktoru acele etme kahvaltını et gel dediler zaten burada yazmıstım o gün gittim çatıya bakıldı cok uygun cok güzel açılma yoktu tabi açılma olursa cok rahat dogum yaparsın dedi öğlen 1 gibi yatısımı yaptık kendi sancılarını bekledik 2ye kdr gelmedi sonra sana suni vermicem dedi tamam dedim başladı eliyle bsyler yapmaya ilk etapta o kdr acımadı buna dayanıyorsun nsıkıntınyok dedi meğersem pelvik masajla bana acılma sağlamış sonra açıklık 3 cm 4 cm 5 oldu Pınar diye diye devam ettik benm sancılar arttı tabi kafa baskı yaotıkca sancılar beni benden almaya basladı her sancı da squat plates topu yürüyüş filan derken tekrar odaya geldik bu sefer bebeğin kafasını doğuma hazırlamaya çalıstı sanırım orda cok defa ıkındım sağ bacagıma sancılar saplanıyordu leğen kemiğine takılmıs kafası dedi bu sırada ebenin kolu hala içimde tabi sürekli her pozisyonda ıkındırdı beni saat 5 olmustu tmm artık doguma hazırsın dei yarım Bi dus aldırdı dogum haneye indik tabi bana agrı kesici verdi Bi ara ben artık sarhos gibiyim sancılar ıkınma lar beni yordu baya dogum haneye inişimi filan cok net hatırlayamıyorum sonra dogum haneye girdik midem bulandı kus Allah kus tabi sonra yine ıkınmlara basladık ilk basta kesik atılmadı dikişsiz olsun diye sanırkm sonra baktılar cocuk gelmiyo zaman geciyor üstüme bastırdılar zaten o an cok bagırdım elimden gelse o masadan kalkıp kaçmak istiyordum 15 20 dk gecti cocuk gelmeyince doktor kivi sokuyorum dedi herneysr oda onuda orda öğrendim sok napıyorsanız yapın cıksın su cocuk bana niye sölğyosun ki diyorum içimdende en son o bastırmalardan sonra Bi rahatlama oldu çıkmıs yavrum Bi anda üstüme Bi anda attılar şaşırdım baktım üstümde Bi bebek sonrasında malum ağlamayınca hemen aldılar götürdüler herkes gitti doktorla ben kaldım dikiş atarken hissettim ama kafam cocuktan oldugu için o kdr acıdan sonra o dikilme hissiyatı umrumda bile değildi yani cocugum ağlasaydı belki bu kdr travmatik Bi dogum olmayacaktı belkide 4 5 saatte dogum yapmıs kucagıma almıs olacaktım.. İnşaat kazıldı sanki altımda bütün gece uyuyamadım sürekli birileri elliyormus bsyler yapıyomus gibi rüyalarla uyandım
Kuzum bu güzel birşey sen olabildiğince memede tut emin ol cok zekiler o senden ayrı kaldığı zamanların acısını çıkarıyorBebeklerimizi yazmaya başladık kızlar çok şükür keşke onun da takvimi olsabisey soracağım kabızlık anne sütünde de oluyor mu? Bir de benim kızım dün baya uzun süreli emdi 3 saati filan buldu acaba sütüm mu yetmiyor diye düşündüm durdum hayır ne gittiğini ne kadar yediğini de bilmiyorum diski yoktu sabaha karşı heryer berbat olmuş demek yiyormuş dedim hatta bir ara beni oyuncak niyetine mi kullanıyor diye emzik de verdim ama minik kızımın ağzına kocaman geldi emdi baktı süt de yok attı böyle mi gidecek fransız kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?