2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Kızlar bebeğinizin altını ne sıklıkla değiştiriyorsunuz? Ben genelde emzirme öncesi alıyorum. Ortalama 2 saatte bir geceleri daha da uzun. Ve hep altı dolmuş oluyor. Acaba uzun mu tutuyorum süreyi?

Bir de bebeğim bazen uykusunda ıkınıyor. Niye yapıyor ki benim canım yanıyor onu öyle görünce. Gaz damlası da kullanıyoruz, kakasını çok şükür güzel yapıyor. Sorun ne kızlar ya bilen biri bilgilendirsin lütfen çaresiz hissediyorum.

Yok cnm epidural versek hiç ıkınamazdın dedi bende dedim dogum öncesi o kdr cok ıkındım ki güç kalmadı yani epidural olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum ama her sancı geldiğinde öbür tarafa gittim geldim

Kız ıkınır tabi ishal bile olsa ıkınır bizimki de öle ıkınıyor hatta o esnada hiç dokunulmasını istemiyor önce işini hallediyor sonra rahatlıyor kakasını yapmasa bile gaz cıkarmaya çalısıyor bende günlük nerdeyse 7 8 bez değişiyorum genelde emzirirken yapıyor altına oyuzden emzirmeden sonra bakıyorum geceleri daha uzun kalıyo tabi bez cunkü deliksiz 3 saat uyuyor karnı tok olunca

7n8 kez kaka da cok değilmi bende kaka yapınca doyuyor sanıyorum ama hafta salı götürcem bakalım kilo almışım diye ama geldiğinden beri daha da ağırlaştı sanki 11 gün oldu geleli toparlandı sanki bana öle geliyor bide bu gaz damlaları ishal gibi ediyor sürekli kakasını yaptırıyor o yuzden de kilo almıyorlar mıs

Ayyy maşallah kız 41 kere. Ben o sancıyı hiç bilmiyorum ama helal olsun sana, çok zorlamıştır eminim.

Insallah kilo almistir canim gaz damlasi kullaniyoruz bizde ama bilmiyorum kilo almiyo ama kaka yapiyo hic anlamadim gercekten bakalm mama basladik pazartesi kilo almis olacak mi

Kızlar, bebeğim ne yaptıysam göğsümün kahverengi kısmını yeterince almıyor sadece ucunu alıyor. O zaman da canımdan can gidiyor o kadar tahriş oldu ki sağıp veriyorum. O da çok zor oluyor. Zor olmasını geçtim bebeğimi doya doya emzirmek istiyorum. Var mı öneriniz ne yapabilirim?

Normal mi yani? Ne bileyim ben şimdi dikişlerden ve o bölgedeki hassasiyetten dolayı ıkınamıyorum ya sanki o da ıkınınca canı yanıyormuş gibi geliyor. Zarar vermez di mi ya o ıkınmalar yavrumgazını mı atamıyor ki

Kaç günlük ki?

Kızlar merhaba gerçekten bebek olunca telefona bakılmıyormuş hiç okuyamıyorum burayı. Doğum sürecim hastaneye sabaha karşı 5 te gittiğimde 4 cm açıklık vardı pilates topu yürüyüş duş derken sancılar arttı baya 7 cm açıklıktan sonrs dayanamadım epidural aldım. İyiki de almışım sonrası bayağı zorlu geçti bir ara bebeğin nabzı düştü bir türlü gelmedi şükür ki en sonunda kocağımza alabildik en korktuğum epizyotomi başıma geldi meğer kordonu çok kısaymış. Neyse şükürler olsun geçince herşey unutuluyor. Şimdi de emzirme çabaları tabiki. Doyduğunu anlayamıyorum göğsümden silikon uçla emiyordu şimdi onla da emmiyor göğsüme gelince yaygaralar kopuyor. Zorlu bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun. Doğuranların gözü aydın olsun

İşte bende bu yüzden kendim ölçmüyorum ne kafasını be boyunu ne kilosunu çünkü stres yapıyor insan.
Kontrolü bekle tatlım sen nekadar olduki doğum yapalı belki normal kilosu sana göre az doktor söylemeden üzme kendini lütfen.

Sen bütün detayları hatırlıyorsun bilmenden kaynaklı sanırım ben kafa ucmustu valla ne yapıldı sadece tahmini biliyordum sonradan sorup öğrendim sancılar arası bende uyukladım sancı gelsin istemiyordum Bi yandanda cıksın Bi an önce diyordum artık feryatlar etmişim gelmiyo bu allahım nolur gelsin artık gelsin artık diye 500nkere tekrarlamısım hiç huyum değildir normalde bayi 500 kere söylemek ama dogum zamanı hiç bsy benm kontrolümde değildi malesef sende benm gibi cok ıkınmıssın bende de neden odadayız odadsmı dogum yapcaz filan diyordum bebek inmemiş tam o yuzden cok ıkındım işte benziyor aslında benmde dikişim 4 tane onuda atmayacaktı sanırım ama en son gelmeyince mecbur kesti zaten dikişsiz doguma zorlanmasaydım belki basta daha cabuk cıkardı biraz benm doktor dikişsiz dogum yapcam diye ugrasıyo zaten intagram takip edenlerde anlamıstır

Yok cnm rahat ol o ıkınıp gazları saldıkca rahatlıyor yüzünden bile anlarsın nasıl mutlu oldugunu

Insallah kilo almistir canim gaz damlasi kullaniyoruz bizde ama bilmiyorum kilo almiyo ama kaka yapiyo hic anlamadim gercekten bakalm mama basladik pazartesi kilo almis olacak mi
Valla bende mama vermek istemiyorum hiç vermedik ama inş kilo sorunu olmazda mama işine bulaşmam sende dene bakalım Bi kaç kilo su anda dogum kilosu neydi

Benim doktor da öyleydi canım ama epizyotomi daha geç iyileşiyor emin ol zaten kesi atılmasa da illa yırtık oluyor yapılan çalışmalar da o doğal yırtıkların daha kolay iyileştiği yönünde biraz da artık doktorlar kendilerini riske atmamak için kesiyi atıyorlar kesinlikle kesi olsa ıkınma kısmı daha kısa sürerdi 8-10 cm arasında bende kendimde değildim zaten çoğunu hatırlamıyorum zorla anlattırıyorum eşime eğitimde demişti doktor doğumistan dediğimiz yere gidiyorsunuz diye azıcık arada zaman olsa dinlenebilsem o kadar zorlamazdı beni de artık ne desek boş hayalimdeki doğumu eksik yazmışım kasılmaların sıklığı ve süresi dışındaki herşey istediğim gibiydi
Bizim sıkıntı ilk suyun gelmesi su gelince önce kayganlaştırıcılık gidiyor ve bebeğin aşağı inmesi zorlaşıyor Ama bunlara şükür sağlıklılar ve yanımızdalar artık 12 saatte oldu kızım 10 saatinde sancı son iki saatinde ıkınma vardı daha uzun sürede yapanlar da var maşallah onlara diyorum Nasıl dayanıyorlar
annem 1-2 saatte doğurmuş bizi ablam ilki 5 saat ikinci 4 saat falandı sanırım ben de hep ona güvenip en fazla 5-6 saatte doğururum diyordum annem iki çocuk doğurdum senin bunda çektiğin sancının yarısını çekmedim ikinizin toplamında diyor numuneliğim zaten ailede regl sancısı çeken de bir benim

Canim kilo almadigini ve basinin buyumedigini doktor soyledi zaten kendim hic olcum yapmiyorum bakalim kendi kilo alinca diger yerleride gelisir insallah insan cok korkuyor

Valla bende mama vermek istemiyorum hiç vermedik ama inş kilo sorunu olmazda mama işine bulaşmam sende dene bakalım Bi kaç kilo su anda dogum kilosu neydi

Suan 2750gr canim dogum.kilosu da 2890gr di 14.gunumuz bugun kimsede olmasin ins kilo sorunu ben emziriyodum.birde surekli cok sasirdim kilo almadi deyince doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…