Ben yanlış anlamışım o zaman.Sarılık varmıydı doğduğunda.Canim kilo almadigini ve basinin buyumedigini doktor soyledi zaten kendim hic olcum yapmiyorum bakalim kendi kilo alinca diger yerleride gelisir insallah insan cok korkuyor
Suan 2750gr canim dogum.kilosu da 2890gr di 14.gunumuz bugun kimsede olmasin ins kilo sorunu ben emziriyodum.birde surekli cok sasirdim kilo almadi deyince doktor
Ben kullanmıyorum doktor vermedi oğlumdada kullanmamıştım ama kızımda metsil kullanmıştım bebekten bebeğe değişiyor sanırım birine yarayan damla öbürüne yaramıyor.Ama kes istersen bide öyle dene belki daha rahat edersin.Kızlar üç gündür gece hiç uykumuz yok ıkınıyor aglıyor kızarıyor 5dk uyku sonra yine aynı masaj yapıyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum yok dün doktorla görüşmüştüm biogaianın yanına sabsimplex verdi onuda verdim bu gece daha kötüydü kolik falan mı dedim sabah akrabamız çocuk doktoru onunla görüştüm biz 20 gün altı bebeklere damla vermiyoruz kullandıktan sonra daha fazlalaştıysa hemen kesin dedi siz kullanıyor musunuz
Nurse harveya biogaia fayda etmedi az önce metsil aldım onu denicem olmadı karıştırıp vericem 4.mama değiştirişimiz emjektörle popodan zeytinyag veriyoruz 2dk içindw yapıyor gecw 3e kdr agladı gazdan ben çözüm bulamadım dahaGaz damlası ne kullanıyorsunuz kızlar yarın doktora gidicez onada sorucam sizden de fikir alim
Bnmde ilk suyunun gelmesi skntı oldu bnce Bn ilk sevndm bide su geldi yasasın dyeBenim doktor da öyleydi canım ama epizyotomi daha geç iyileşiyor emin ol zaten kesi atılmasa da illa yırtık oluyor yapılan çalışmalar da o doğal yırtıkların daha kolay iyileştiği yönünde biraz da artık doktorlar kendilerini riske atmamak için kesiyi atıyorlar kesinlikle kesi olsa ıkınma kısmı daha kısa sürerdi 8-10 cm arasında bende kendimde değildim zaten çoğunu hatırlamıyorum zorla anlattırıyorum eşime eğitimde demişti doktor doğumistan dediğimiz yere gidiyorsunuz diye azıcık arada zaman olsa dinlenebilsem o kadar zorlamazdı beni de artık ne desek boşhayalimdeki doğumu eksik yazmışım kasılmaların sıklığı ve süresi dışındaki herşey istediğim gibiydi
Bizim sıkıntı ilk suyun gelmesi su gelince önce kayganlaştırıcılık gidiyor ve bebeğin aşağı inmesi zorlaşıyor Ama bunlara şükür sağlıklılar ve yanımızdalar artık12 saatte oldu kızım 10 saatinde sancı son iki saatinde ıkınma vardı daha uzun sürede yapanlar da var maşallah onlara diyorum Nasıl dayanıyorlar
annem 1-2 saatte doğurmuş bizi ablam ilki 5 saat ikinci 4 saat falandı sanırım ben de hep ona güvenip en fazla 5-6 saatte doğururum diyordum annem iki çocuk doğurdum senin bunda çektiğin sancının yarısını çekmedim ikinizin toplamında diyornumuneliğim zaten ailede regl sancısı çeken de bir benim
Ayy aynen..Bide surekli rahat misin diyor yok diyirAyy aynı durumdayım annem tepemde öylece bekliyor yani ne faydaysa anlamış değilim. Tv izler gibi dakikalarca bakıyor
Bende anlamış degilim, gecenin yarisi ayakta uyukluyorum bitmisim kalan son enerjim de rahat misin, bi istedigin var mi gibi sacma sorulara cevap vermekle bitiyor.Ayy aynı durumdayım annem tepemde öylece bekliyor yani ne faydaysa anlamış değilim. Tv izler gibi dakikalarca bakıyor
Ne güzelmiş yaa eşlerin sancı odasında olmaları. Benimkini almadılar erkek kabul etmedikleri için. Doğumu falan yaptım ben odaya geçiriyorlar artık, baktım benimki yatmış uyumuş odadaBnmde ilk suyunun gelmesi skntı oldu bnce Bn ilk sevndm bide su geldi yasasın dyeama sonra öğrendim ki suyun gelmesi hiç iyi değilmiş eş konusunda şanslısın benm eşimde kan alırken bile yanımda duramazdı ama dogum haneye gidene kdr bütün hersryi gördü şahit oldu pek dayanamasada mecbur kaldı
Ben sabah emzirmeden önce veriyorum canım.Bize de bundan verdi sabah saatlerinde verirseniz bi tık daha etkili olur dddi bi de
Benim kaynanam vardı ilk hafta. Gece uyanmayı bırak, sabah 12 de zor kalkıyodu. Kızkardeşimde vardı Allah’tan kahvaltı hazırlıyodu, gece bebek için uyanıyodu. Bi tek yemek yapıyodu ara sıra kaynanam. Niye geldiğini anlayamadım hiç.Sanırım annemi ve kayinvalidemi evden kovmak üzereyim..hele gece emzirirken tepemde beklemelerine sinir oluyorum. Zaten minnacik enerjim kalmis onu da onlara cevap vererek harcamak zorunda kalıyorum. Ay kafayi yiyecegim valla.
Bende bi kaç gündür 3. kol olsa ne iyi olurdu diye düşünüp duruyodum.Kesinlikle emzirirken insanın 3 kolu olmalıbirinle bebeği tutarken diğerinle burnunu açıyorum boğulmasın diye, bu sefer de insan telefona fln bakmak istiyo saatlerce öyle durmakk yada saçım geliyo burnum kaşınıyo ben 3. Kol istiyorumm
Ben yanlış anlamışım o zaman.Sarılık varmıydı doğduğunda.
Bemimkide çok kaka yapıyor bazen 12 yi buluyor değiştirdiğim bez doktora sordum emiyorki yapıyor zamanla azalacak normal dedi sorun kakayı çok yapması değildir belki.toparlar bence çok minnoş daha 14 günlük analık zor zanaat emdi emmedi kakası gazı Allahım şu bi kaç ay sağlıkla geçse ele avuca gelseler rahatlıyacaz.
Nurse harveya biogaia fayda etmedi az önce metsil aldım onu denicem olmadı karıştırıp vericem 4.mama değiştirişimiz emjektörle popodan zeytinyag veriyoruz 2dk içindw yapıyor gecw 3e kdr agladı gazdan ben çözüm bulamadım daha
Kızlar üç gündür gece hiç uykumuz yok ıkınıyor aglıyor kızarıyor 5dk uyku sonra yine aynı masaj yapıyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum yok dün doktorla görüşmüştüm biogaianın yanına sabsimplex verdi onuda verdim bu gece daha kötüydü kolik falan mı dedim sabah akrabamız çocuk doktoru onunla görüştüm biz 20 gün altı bebeklere damla vermiyoruz kullandıktan sonra daha fazlalaştıysa hemen kesin dedi siz kullanıyor musunuz
Hahaha benimki de yatıyordu.. Ben sancı çekiyorum sabah ameliyata alacaklar beni beyimiz vurmuş kafayı uyumuş.. Kalk git valizi getir birazdan beni ameliyata alacaklar diyorum tamam bi dur diyor o an elime birşey geçirip kafasına geçirmek istedimNe güzelmiş yaa eşlerin sancı odasında olmaları. Benimkini almadılar erkek kabul etmedikleri için. Doğumu falan yaptım ben odaya geçiriyorlar artık, baktım benimki yatmış uyumuş odadahey allahım dedim ya. Bi suni serumda şuna taksalar dedim içimden Birde bütün gün odada söylendi durdu neymiş efendim zırt bırt kapı çalıyomuş odaya geliyorlarmış telefonlar susmuyormuş uyuyamamış beyim. atlicam üstüne az kaldı dedim en sonunda annem evde bırakmak hata olmuş hakkaten. Benim gibi kocası öküz burçlu olupta tekrar doğurmayı düşünen olursa annesini götürsün doğuma kocasını değil...
Sanki bende damlayı verdikten sonra dahada azdı gazları bugün bende birkaç gğn vermiyim diye düşündüm veriyorum da değişen bir şey yok birde böyle deneyelim iki bebekle gaz olayı çekilmiyorKızlar üç gündür gece hiç uykumuz yok ıkınıyor aglıyor kızarıyor 5dk uyku sonra yine aynı masaj yapıyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum yok dün doktorla görüşmüştüm biogaianın yanına sabsimplex verdi onuda verdim bu gece daha kötüydü kolik falan mı dedim sabah akrabamız çocuk doktoru onunla görüştüm biz 20 gün altı bebeklere damla vermiyoruz kullandıktan sonra daha fazlalaştıysa hemen kesin dedi siz kullanıyor musunuz
Ödemi atmıs ama kilo almamıs sanırım dogum kilosunun üstünde olması gerek demişti doktor. Bana bende 14. Günde götürdüm ama bizimki yogun bakımdan cıkalı 2 gün olmustu o yüzden cok emin olamadık ne aldı ne almadı.. İnş mama iyi gelir sizinkinedeCanim kilo almadigini ve basinin buyumedigini doktor soyledi zaten kendim hic olcum yapmiyorum bakalim kendi kilo alinca diger yerleride gelisir insallah insan cok korkuyor
Suan 2750gr canim dogum.kilosu da 2890gr di 14.gunumuz bugun kimsede olmasin ins kilo sorunu ben emziriyodum.birde surekli cok sasirdim kilo almadi deyince doktor
Canım benim doktorumda şu an damlaya gerek yok erken dedi. Bağırsaklar alışma sürecindeymiş. İlk günler rahat yapıyordu, günde 7-8 kere falan. Şimdi bir haftadır zorlanıyo gibi. Ama doktor bağırsaklar artık düzene girdiği için dedi. Bence de verme fazlalaştıysa.Kızlar üç gündür gece hiç uykumuz yok ıkınıyor aglıyor kızarıyor 5dk uyku sonra yine aynı masaj yapıyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum yok dün doktorla görüşmüştüm biogaianın yanına sabsimplex verdi onuda verdim bu gece daha kötüydü kolik falan mı dedim sabah akrabamız çocuk doktoru onunla görüştüm biz 20 gün altı bebeklere damla vermiyoruz kullandıktan sonra daha fazlalaştıysa hemen kesin dedi siz kullanıyor musunuz
Hahah ay güldürdün kız beni valla öle olan kocaya ben ikinciyi yapmamNe güzelmiş yaa eşlerin sancı odasında olmaları. Benimkini almadılar erkek kabul etmedikleri için. Doğumu falan yaptım ben odaya geçiriyorlar artık, baktım benimki yatmış uyumuş odadahey allahım dedim ya. Bi suni serumda şuna taksalar dedim içimden Birde bütün gün odada söylendi durdu neymiş efendim zırt bırt kapı çalıyomuş odaya geliyorlarmış telefonlar susmuyormuş uyuyamamış beyim. atlicam üstüne az kaldı dedim en sonunda annem evde bırakmak hata olmuş hakkaten. Benim gibi kocası öküz burçlu olupta tekrar doğurmayı düşünen olursa annesini götürsün doğuma kocasını değil...
10 Ekim’ de doğum yaptım canım, 23 Kasım’a gün verdiler kalça ultrasonu için.Kalça ultrasonu nezmn cekiliyor kızlar
2 ay sonra dediler bizeKalça ultrasonu nezmn cekiliyor kızlar
Hepsini yapıyorum bende aslında kakada yapıyodur ama ıkılayıp kıpkırmızı oluyor ağlıyor bikaç kerede değil gece boyu böyleGündüz iki kupa rezene ve tane kimyon çayı içiyorum. Aktardan aldım sanki daha rahat atmaya başladı
Birde her emzirmede hava yutuyor benimki
Mutlaka emzirme sonrası omzuma alıp avuç içimle sırtını sıvazlıyorum çıkıyor goku
Ama o gaz mideden bağırsaklara inmişse onu çıkarması zor oluyor gece kıvranıyor yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?