Müslin bez en az iki tane al bence ben Bebek beşiğine bir tane Serdim diğerine de hastaneden çıkarken pusetin üzerine serdim battaniye iki tane kullandım çünkü ilk bebek kanlı olarak sarılıyor kıyafet de battaniye de illa kan oluyor biraz ben bir 10 lu bir 5 Li bir de tulum almıştım hepsini kullandık pişik kremine hiç gerek yok ağız mendili albilirsin kusabiliyorlar depend aldım hastanede ilk gece kullandım sadece sonra doktor normal pede geç dedi ama asıl dependi doğum öncesi de kullandım ben evden itibaren çok fazla suyum gelmişti biberon aldım ama hiç kullanmadım mama verilecek olsa da enjektörle veriliyor kendime meyve suyu yapmıştım en çok onları içtim hurma ve kuru yemiş aldım doğumun nasıl olacak bilmiyorum ama ben normal doğumda kullandım sezeryan sonrasında da içersin kendin için onları alabilirsin bez 15 tane koymuştum bana fazla geldi ama belli olmuyor bebeklere sen yine o kadar koyabilirsin meme ucu kremini al mutlaka ben duş aldığım için banyo malzemeleri de almıştım öyle bir imkanın varsa onları da alabilirsin 2 gecelik bir pijama kullandım ben sabahlık bir tane yetiyor2 takim (battaniye, alt ust takim, ic zibin , eldiven sapka corap) yeterli diyorsunuz. Peki battaniyedir , agiz mendilidir, lisik kremidir, müslin ortudur ve daha aklima gelmeyen nice bebek eşyasından gerekli olanlar neler
Yaaa cok detaylı yazmışsın teşekkür ederimMüslin bez en az iki tane al bence ben Bebek beşiğine bir tane Serdim diğerine de hastaneden çıkarken pusetin üzerine serdim battaniye iki tane kullandım çünkü ilk bebek kanlı olarak sarılıyor kıyafet de battaniye de illa kan oluyor biraz ben bir 10 lu bir 5 Li bir de tulum almıştım hepsini kullandık pişik kremine hiç gerek yok ağız mendili albilirsin kusabiliyorlar depend aldım hastanede ilk gece kullandım sadece sonra doktor normal pede geç dedi ama asıl dependi doğum öncesi de kullandım ben evden itibaren çok fazla suyum gelmişti biberon aldım ama hiç kullanmadım mama verilecek olsa da enjektörle veriliyor kendime meyve suyu yapmıştım en çok onları içtim hurma ve kuru yemiş aldım doğumun nasıl olacak bilmiyorum ama ben normal doğumda kullandım sezeryan sonrasında da içersin kendin için onları alabilirsin bez 15 tane koymuştum bana fazla geldi ama belli olmuyor bebeklere sen yine o kadar koyabilirsin meme ucu kremini al mutlaka ben duş aldığım için banyo malzemeleri de almıştım öyle bir imkanın varsa onları da alabilirsin 2 gecelik bir pijama kullandım ben sabahlık bir tane yetiyor
Bebeğe eldiven şapka Çorap üyedek al biraz test için kilo tartılmak için biryerlere giderse mutlaka düşürüyorlar
Teşekkür ederimgünaydın herkese
bende şöyle kısaca bahsedeyim.
bir an önce hastaneden çıkış moduna girmek istedim bu sefer. maske hijyen biraz geriyor insanı.
2 takım kullandık bizde. ama battaniye ilaveten aldık evden. 4tane kullanmış oldum. isimli tulumunu götürdüm giydirmeden geri getirdim
1gecelik bir önden düğmeli pijama üstü kullandık. altımda bez olunca yattığım sürece pijama altına ihtiyaç olmadı.emzirme için de çok rahat oldu önden düğmeli pijama. direk giydirdiler sütyen de takmadım. üzerime ayağa kalkınca polar sabahlığımı giyip gezdim. çorap hiç kullamadım varis çorabı vardı zaten.
Ben pusetle çıkaracağım da. Pusette de battaniye kullanilmiyor sanırımbiz battaniyeyle çıkardık. puseti götürmüştüm ama eşime getirme arabadan dedim. kucakta çıkardım
Aptamil almistim o zamanSiz hangi marka aldınız? Sma iyi diyorlar ama bilemedim
Çok geçmiş olsun canım biz dün hastaneye götürecektik ama göze alamadık her yer vaka dolu burda. Küçücük bebeği hiç hastaneye götürmek istemiyoruz bugün benim kontrol var. Doğum dru da test yapın derse orda yapacaz bakalım gitmişken. Işık çok etkili demekki bak hemen düşmüş değer. Ben de bol emziriyorum altını da yapyo şükür atlatırız en kısa zamanda biz de İnşAllahBizimkide sarılık oldı. Yüzü hafiften sararmsya başlamıştı hemen şüphelendim götürdük hastaneye. Sarılık değeri 15.9 çıktı. 3 saatte 1 Mama da yedirin dediler Ertesi gün çağırdılar, çokda düşmedi değeri 15.2 oldı. Yatış verdiler 8 saatte ışık aldım gece 2 de gitik aldım ysvrumuzu eve gelene kadar 4 oldu. Şimdi değeri 10. Bol Bol emzirmeye çalışıyorum.
Kesinlikle çok eşya götürme canım bu süreçte çok kalınmıyor zaten hastanede. Biz 24 saat bile kalmadık. İkindileyin 2 de doğum yaptım sabah 10 da evdeydik. Ben çok eşya almıştım boşuna götürdüm orda uğraşılmıyor onlarla.Günaydın çiçeği burnunda annelersizlere bir sorum olacak. Hastane çantasın koyup da kullanmadığınız neler var. Kullanılan neler var. Kısacası hastane çantası tecrübelerinize dayanarak nasıl olmalı? Kac takim elbise vs
Normal mi yaptın zormuydu20 gun oldu benim de hala devam ediyor. 40 güne kadar önü var herhalde. Bir de pedler pişik yapmasa.
Ona bende başvurcaktım dün bizim eve çok yakın diye başvuru yeri ama gidemedim oglan bırakmadı bi türlu aksama kadar memedeydim..birseyi merak ettim onceki cocuk icin zaman varmı mesela alamdiysak ne kadar surede alabiliriz o parayida..bu arada ilinizdeki sosyal hizmetler il ya da ilçe müdürlüklerine devletin verdiği 1. çocuk 300tl,2.çocuk 400tl ödeme için başvuru yaptı eşim dün. biz sgklıyız emekli sandığındaki işleyişi bilmiyorum. doğum belgesi ve annenin kimliği ile başvuru yapılıyor ve 2 ay içinde ptt den alabiliyorsunuz bu parayı. bu süt ve doğum parasından ayrı bir para bilginiz olsum
Müslin örtü çok lazım bişey 3 tane lazım bebeği sarmak için bebeği getirdikleri küvez de çok pis hastane malum ona serersin. Bi de çıkışta pusetin üstüne örttüm ben havalar soğudu artık. Bebişler üşümesin.Günaydın çiçeği burnunda annelersizlere bir sorum olacak. Hastane çantasın koyup da kullanmadığınız neler var. Kullanılan neler var. Kısacası hastane çantası tecrübelerinize dayanarak nasıl olmalı? Kac takim elbise vs
Doğumdan sonra göbeğinde küçülme oldu mu canım yoksa büyüklük aynı mıydı benim korsr küçük kalacak sankibu arada owli korseyi hemen takmaya başladım. göbeği toparladığı için acıyı azaltıyor
Ben daha süt ve doğum parası için de başvurmadım.bu arada ilinizdeki sosyal hizmetler il ya da ilçe müdürlüklerine devletin verdiği 1. çocuk 300tl,2.çocuk 400tl ödeme için başvuru yaptı eşim dün. biz sgklıyız emekli sandığındaki işleyişi bilmiyorum. doğum belgesi ve annenin kimliği ile başvuru yapılıyor ve 2 ay içinde ptt den alabiliyorsunuz bu parayı. bu süt ve doğum parasından ayrı bir para bilginiz olsum
Ay kuzuuumm sen ne kadar toparlsmışsın. Maşallah supanallah. Benim göbeğim babanneminki gibi s beden korse aldım bide paketini bide açamıyorum çünlü kayınvalidemin l beden korsesi bide olmadı. Sarkmasını da istemiyorym çarşaf saralım dedik onuda bsğlsyınca bi yumru oluyor. Tekniğini bilen varsa yazsın
Gebelik öncesi pantolonuna sığmanı da ayakta alkışlıyorum bebeğimben en sz seneye yazı görürüm herhslde o konuda. Hem sezaryen oldum hemde 15 kg aldım.
Ben daha süt ve doğum parası için de başvurmadım.
Onlara nasıl başvuruluyormuş
Valla bebişlerimiz herşeyden daha önemli ben normal doğum diye tutturanlardan oldum ama mecburi sezaryene döndü. Çok şükür sağlıklı geldi başka bişey istemiyorum. Kakasını yaptığı için çok korktum belki de hayatımda hiç bu kadar korkmamıştım.Gözlerin aydın tatlım. Maşallah şimdi sağlıklısınız önemli olan o ☺ bende hep normal doğum istedim ama sezaryen oldum. Bugünkü kontrolde doktorum söyledi. Meğersem benim hiç bir zaman normal doğum yapma imksnım yokmuş zatençatın oval değil kalp şeklinde dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?