2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
gelelim bebekli günlere
valla kızımda yaşamadığım ameliyat acısı bunda çıkıyor. yani şöyleki memede çok kalmak istediği için sürekli oturur pozisyon yaraya iyi gelmiyor. o sebeple acım daha fazla şu an. onun harici emdiği için çok mutluyum çünkü kızımda 1 ay sağarak vermiştim yüzüne bakmadı memelerin
hastanede yenidoğan hemşiresi çok yardımcı oldu bu sefer. direk yapıştı oğluş memeye. şimdi süt düzene girene kadar doymadığını hissettiğimde özellikle geceleri tek sefer 15-20cc mama takviye ediyorum. sarılık olayından tırsıyorum çok. o sebeple mama ile bir süre takviye ederim. cuma günü ilk kontrolümüz var. sarılık o gün ölçülecektir.
benim memintolar çok acıyor. bayadır mustela sürüyordum ama yetmedi. bugğn ayva çekirdeği jölesi yapıcam. bir de garmastan aldırayım diyorum eşime.

2 takim (battaniye, alt ust takim, ic zibin , eldiven sapka corap) yeterli diyorsunuz. Peki battaniyedir , agiz mendilidir, lisik kremidir, müslin ortudur ve daha aklima gelmeyen nice bebek eşyasından gerekli olanlar neler
Müslin bez en az iki tane al bence ben Bebek beşiğine bir tane Serdim diğerine de hastaneden çıkarken pusetin üzerine serdim battaniye iki tane kullandım çünkü ilk bebek kanlı olarak sarılıyor kıyafet de battaniye de illa kan oluyor biraz ben bir 10 lu bir 5 Li bir de tulum almıştım hepsini kullandık pişik kremine hiç gerek yok ağız mendili albilirsin kusabiliyorlar depend aldım hastanede ilk gece kullandım sadece sonra doktor normal pede geç dedi ama asıl dependi doğum öncesi de kullandım ben evden itibaren çok fazla suyum gelmişti biberon aldım ama hiç kullanmadım mama verilecek olsa da enjektörle veriliyor kendime meyve suyu yapmıştım en çok onları içtim hurma ve kuru yemiş aldım doğumun nasıl olacak bilmiyorum ama ben normal doğumda kullandım sezeryan sonrasında da içersin kendin için onları alabilirsin bez 15 tane koymuştum bana fazla geldi ama belli olmuyor bebeklere sen yine o kadar koyabilirsin meme ucu kremini al mutlaka ben duş aldığım için banyo malzemeleri de almıştım öyle bir imkanın varsa onları da alabilirsin 2 gecelik bir pijama kullandım ben sabahlık bir tane yetiyor
Bebeğe eldiven şapka Çorap üyedek al biraz test için kilo tartılmak için biryerlere giderse mutlaka düşürüyorlar

Yaaa cok detaylı yazmışsın teşekkür ederim aklima yazdım hepsini bebegi hastaneden çıkarırken de battaniyeye sarıp mi çıkardınız acaba?

biz battaniyeyle çıkardık. puseti götürmüştüm ama eşime getirme arabadan dedim. kucakta çıkardım

Teşekkür ederim bu bilgiler bayaa işime yarayacak

bu arada ilinizdeki sosyal hizmetler il ya da ilçe müdürlüklerine devletin verdiği 1. çocuk 300tl,2.çocuk 400tl ödeme için başvuru yaptı eşim dün. biz sgklıyız emekli sandığındaki işleyişi bilmiyorum. doğum belgesi ve annenin kimliği ile başvuru yapılıyor ve 2 ay içinde ptt den alabiliyorsunuz bu parayı. bu süt ve doğum parasından ayrı bir para bilginiz olsum

Kızlar mommys bliss kullanan var mı aranızda? Doktorumuz önerdi ama ne işe yarıyor anlamadım hiç fark yok

Çok geçmiş olsun canım biz dün hastaneye götürecektik ama göze alamadık her yer vaka dolu burda. Küçücük bebeği hiç hastaneye götürmek istemiyoruz bugün benim kontrol var. Doğum dru da test yapın derse orda yapacaz bakalım gitmişken. Işık çok etkili demekki bak hemen düşmüş değer. Ben de bol emziriyorum altını da yapyo şükür atlatırız en kısa zamanda biz de İnşAllah

Kesinlikle çok eşya götürme canım bu süreçte çok kalınmıyor zaten hastanede. Biz 24 saat bile kalmadık. İkindileyin 2 de doğum yaptım sabah 10 da evdeydik. Ben çok eşya almıştım boşuna götürdüm orda uğraşılmıyor onlarla.

Pijama çok alma yanına ben 3 takım götürmüştüm sadece lohusa setindekileri kullandım. Bi kez değiştim o da değişmeyebilirdim. Bebek için de çok kıyafet götürmüşüm sadece hastane çıkışı setinden iki tane kullandık o da bizim yaramaz fışkırarak işedi diye yoksa bi taneyi kullancaktım sadece

Sıcak su için çaycı sezeryan olursam baş ağrım olur diye kahve makinesi götürmüştüm boşuna ağırlık yaptım hiç kullanmadık. Özelde doğum yapacaksan hemşire odasında sıcak su var zaten sabah tam kullanacaktım dr geldi ve gidebilirsiniz dedi Allaaa oley dedim her şeyi topladım.

Kapı süsü çikolata vs de götürmüştüm ama hiç asmak istemedim çıkarmadım onları. Çünkü bian önce eve gitmek istiyorsun bu virüs sürecinde. Geldim evde temiz temiz asıp foto attım

Ona bende başvurcaktım dün bizim eve çok yakın diye başvuru yeri ama gidemedim oglan bırakmadı bi türlu aksama kadar memedeydim..birseyi merak ettim onceki cocuk icin zaman varmı mesela alamdiysak ne kadar surede alabiliriz o parayida..

Müslin örtü çok lazım bişey 3 tane lazım bebeği sarmak için bebeği getirdikleri küvez de çok pis hastane malum ona serersin. Bi de çıkışta pusetin üstüne örttüm ben havalar soğudu artık. Bebişler üşümesin.

Bu arada lohusa şerbeti ve kayısı-erik-vişne kompostosu yapmıştım kurtarıcım oldular. Şerbet bol süt yaptı komposto da kabızlıktan kurtardı kesinlikle tavsiye ediyorum doğuma yakın yapıp dolaba at

Ben daha süt ve doğum parası için de başvurmadım.
Onlara nasıl başvuruluyormuş

Canim ben eczaneden bedensiz cirtli korselerden aldim com rahat ettim gobek epey azaldi ve duzeldi bende dogum oncesi kiloma geldim 1 kilo fazlaligim kaldi cok sukur

Valla bebişlerimiz herşeyden daha önemli ben normal doğum diye tutturanlardan oldum ama mecburi sezaryene döndü. Çok şükür sağlıklı geldi başka bişey istemiyorum. Kakasını yaptığı için çok korktum belki de hayatımda hiç bu kadar korkmamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…