24 25 Dereceden fazlasini sevmez bebekler. Isilik cikarmiyor mu cocukKızlar size bir şey soracağım.Annemle sürekli tartışmaya başladıkUrfadayız ve ev 27 derece.Akşam ehh hafif serin oluyor.Bebeğime zaten polar tarzı giydiriyoruz göğsüne havlu mendil koyuyoruz çıtcıtlı badi ve kalın battaniye.Emzirirken çocuk terliyor sürekli battaniyeyle de dolaşamaz.Emzirmek için aldığımda hemen sırtına battaniye örtmek istiyor sırtı sıcaktı diye.Sürekli üşüyor mu üşüdü mü böyle takıntılı bir hal var.Şimdi emdikten sonra kusuyor acaba midesini mi üşüttü.Bu havada kombi yakacakmışız üstüne eşim de anneme uyuyor.Sizce ben mi haksızım?Siz nasıl yapıyorsunuz?Altını değiştirirken geri kalan kısıma battaniyesini örtüyoruz.Bana biraz abartı geliyor.Bu akşam kombi yakacağız ev ise 27-28 derece...Eşim de gece serin oluyor diyor bilemiyorum.Ya da kızımda hafif bi gaz olsa yine hemen çorabımı giymemişim vs vs.Sanki her şeyin suçlusu benmişim gibi.Bir de trip attı odasına gitti bir şeye karışmayacağım diye.Sanırım lohusa olan annem.Eşime de karışmaya başladı işte herkese anlatma nazar değer,aman bebek çıplakken neden annesini görüntülü arıyor vs vs.Napsam ya
bende kanama yara yok. ilk memeyi aldığı anda acayip acıyor. resmen zıpluyorım. ilerlemesinden korkuyorumValla canim okadar para verip garmastan aldim hicbir ise yaramadi ayva cekirdegi daha iyi geldi bana birde kanama ve yara oldugunda gumus kapak taktim hemen gecirdi ilk 1 hafta malesef acili olyyor emzirme ama sonra alisiyor meme uclari sabret azicik
valla canım bizim ev 22-25derece civarlarında. altına kısa kollu zıbın üzerine alt üst takım ve çorap giydirdim. ince bir pazen örtümüz sürekli sarılı karın çevresinde onunla kaldırıyorıum emziriyorum. üzerine yatakta bir battaniye atıyorum o kadarKızlar size bir şey soracağım.Annemle sürekli tartışmaya başladıkUrfadayız ve ev 27 derece.Akşam ehh hafif serin oluyor.Bebeğime zaten polar tarzı giydiriyoruz göğsüne havlu mendil koyuyoruz çıtcıtlı badi ve kalın battaniye.Emzirirken çocuk terliyor sürekli battaniyeyle de dolaşamaz.Emzirmek için aldığımda hemen sırtına battaniye örtmek istiyor sırtı sıcaktı diye.Sürekli üşüyor mu üşüdü mü böyle takıntılı bir hal var.Şimdi emdikten sonra kusuyor acaba midesini mi üşüttü.Bu havada kombi yakacakmışız üstüne eşim de anneme uyuyor.Sizce ben mi haksızım?Siz nasıl yapıyorsunuz?Altını değiştirirken geri kalan kısıma battaniyesini örtüyoruz.Bana biraz abartı geliyor.Bu akşam kombi yakacağız ev ise 27-28 derece...Eşim de gece serin oluyor diyor bilemiyorum.Ya da kızımda hafif bi gaz olsa yine hemen çorabımı giymemişim vs vs.Sanki her şeyin suçlusu benmişim gibi.Bir de trip attı odasına gitti bir şeye karışmayacağım diye.Sanırım lohusa olan annem.Eşime de karışmaya başladı işte herkese anlatma nazar değer,aman bebek çıplakken neden annesini görüntülü arıyor vs vs.Napsam ya
canım o 300tl arkadaşın bahsettiği para değil.Canım biz daha kimlik işlemelerini felan yapmadık daha başvurmadım ama benden 1 ay önce doğum yapan arkadaşım bizim üni.grubuna sormuştu bunu. Herkese aynı cevabı veriyolarmış demek ki. Diğer arkadaşın bebeği 5.5 aylıkken yatmış parası altı üstü 300 lşra verecekler 40 takla attırıyolar
Ben 120 sağlamıyorum ki sürekli memede zaten o kadar çıkmıyor emme haricinde, bu süt olayları hakikaten zor belki doğurmadan önce öğrenmem lazımdı nasıl olması gerektiğini, bu kadar stres olmazdımBende aynı dertteyim. Haftada 130 gram almış. Doktor az buluyor 250 olması lazımmış. Bana sağdıklarını da ver dedi. Günde 120cc de öyle ver diyor. Rakamlar tuhaf gelince Emzirme danışmanı ile de görüştüm o da dünya sağlık örgütü ayda 500gram almayı normal kabul ediyor, endişe edecek bir şey yok, sadece daha sık emzir diyor. Sütle kafayı bozduk sağolsunlar.
Kızlar nasılsınız biz dün 2 gün önce 1 .Ay aşımızı olduk bizde durumlar mamaya devam meme emmiyor sütüm geliyordu şimdi yavaş yavaş yine azaldı sağıp vermek istedim geri tükürdü hepBirşey sorucam bu Doğum sonrası SSK’nın verdiği ücret ne zaman yatar diye alo 170i aradım büyük bir şok ile karşılaştım bana dosya arşive kaldırılmış ödeme yapılmıcakmış dedi Kadın ne alaka nasıl oluyor bu dedim iğleştirme çalışması olduğu için görüntüleyemiyorum bi dilekçe yazalım dedi yazdı 3 iş günü sonunda nedenmiş onu söyleyecekler , internetten araştırdım bu aralar Doğum yapan herkese SSK’nın verdiği cevap buymuş yorumlara baktım bağlı olduğunuz kuruma gidin hallediyorlar yazmışlar eşim bugün gidip sorgulayacak başına gelen varım ??
E devletten ne olarak sorguluyoruz canım
Ben oglusu susturup cevap yazana kadar zaten cevaplanmış sorunun cevabı bir sürüBebis icin kac takım kiyafet kullandınız? Ve götürmemiz gerekenler nelerdir. Sadece ihtiyac olanları götürmek istiyorum. Fazla bisey götürmek istemiyorum çünkü
Normaldi, yani zor doğum derken bilmiyorum ki normal bir doğum kadar zordu sanırımNormal mi yaptın zormuydu
Gözlerinin beyazına bakacaksın canım yüzünden anlayamıyorsan bildiğin sarı oluyor.Ama sen kaç günlük oldun 10 günden sonra sarılıktan çok korkulmaz.40 ına kadar 40 tane huy değiştirirler diye bi laf varya o işte bırak uyusun.Bazı haftalar büyüme atakları oluyor ondandır annesi beslenmesi iyiyse endişelenme.Evet gözle görünür hiç bir sarılık yok gözlerinde yada yüzünde. Bu sabah uyandırdım uyanık kaldı baya çok şükür ama bi süre sonra böyle mayış mayış oldu tabi uyudu az evvelde tekrar. Ne bilim geldiğinden beri doğru düzgün uyumadı ve gözlerini açıp etrafa izler bakardı. Birden böyle çok uyuması yorgun görünmesi telaşlandırdı beni. Takipteyim bakalım inşallah bi sıkıntısı yoktur yavrumun
Biz gurbetteyiz işe başlıcam bebeğimi bırakacak kimsem yok kreşlik olana kadar annem olacak canımAnnen yeterince kaldı bence gitmeye niyeti yok mu ? Sen benden önce doğum yaptın. Benim annem gelemedi kv de de ilk 3 gün yanımda yattı sonrası kalmana gerek yok anne dedim kadın da rahat etmiyordu ki beli platinli rahat edemiyor her yerde ve ben zaten uyanıyorum bebek ağladığında onun da kalıp uykusuz kalmasına gerek yok. Ama gün içerisinde sürekli uğrar yemek getirir gelir yemek yapar apartmanlar yapışık. Sen ağrı sızı olarak nasıl hissediyosun canım bilmiyorum ama ben de sezeryan oldum 3.günden sonra gayet iyiyim evdeki işlerimi bulaşık etrafı toplama silme vs. yapabiliyorum kimsenin kalmasına gerek duymadım. Gece eşim yanımda zaten yeterli. Yemeği halletseniz kimsenin kalmasına gerek yok bence ya
Kombiyi açıyor musun canım?Biz de urfadayız zıbın üstüne muslin ve penye battaniye kullanıyoruz gene de annem ayakaltına sırtına kalın battaniye tutturuyor kız çocuğu üşür diyorakşam da çocuğun üstüne yorgan örttü soğuk diye yani bişey demiyorum ama dediğin gibi ev 27 derece ben gündüz açıyorum ustunu hareket etsin gazi çıksın diye annem gormedenkombiye çok erken ama daha o da bizim ev kuzeye bakıyor. Annemle de başta konuştum dedim senin tecrüben fazla ama yeni teknikler de var sen bildiğini söyle biz kafamıza yatanı yaparız alınmaca darılmaca olmasin
Isilik oluyor yüzünde.Ben de aynı şekilde giydiriyorum ama battaniyesi peluş.Bizim de ölçtüm bugün 25 derece.Peki yataktan sıcak bir şekilde yatarken direkt battaniyeden ayırmak doğru mu?Sen nasıl yapıyorsun24 25 Dereceden fazlasini sevmez bebekler. Isilik cikarmiyor mu cocukBen kolsuz ic badi ve tulum giydiriyorum ustune de ince battaniye. Evin ici 25 derece max. Cok sicaktan da huzursuz olabilirler. Analar hep giydirme derdinde :)
Bizimki 24 25 derece okadar sarıp sarmalamıyorum.. Annenle eşinin aksine sıcaktan terleyip hasta olur kuzucuk.. Ben emzirirken battaniye de örtmüyorum sadece 2 kat giydiriyorum içe çıtçıtlı body altına yedek alt üstüne de tulum veya zıbın takımı giydiriyorum..Kızlar size bir şey soracağım.Annemle sürekli tartışmaya başladıkUrfadayız ve ev 27 derece.Akşam ehh hafif serin oluyor.Bebeğime zaten polar tarzı giydiriyoruz göğsüne havlu mendil koyuyoruz çıtcıtlı badi ve kalın battaniye.Emzirirken çocuk terliyor sürekli battaniyeyle de dolaşamaz.Emzirmek için aldığımda hemen sırtına battaniye örtmek istiyor sırtı sıcaktı diye.Sürekli üşüyor mu üşüdü mü böyle takıntılı bir hal var.Şimdi emdikten sonra kusuyor acaba midesini mi üşüttü.Bu havada kombi yakacakmışız üstüne eşim de anneme uyuyor.Sizce ben mi haksızım?Siz nasıl yapıyorsunuz?Altını değiştirirken geri kalan kısıma battaniyesini örtüyoruz.Bana biraz abartı geliyor.Bu akşam kombi yakacağız ev ise 27-28 derece...Eşim de gece serin oluyor diyor bilemiyorum.Ya da kızımda hafif bi gaz olsa yine hemen çorabımı giymemişim vs vs.Sanki her şeyin suçlusu benmişim gibi.Bir de trip attı odasına gitti bir şeye karışmayacağım diye.Sanırım lohusa olan annem.Eşime de karışmaya başladı işte herkese anlatma nazar değer,aman bebek çıplakken neden annesini görüntülü arıyor vs vs.Napsam ya
Ben de aynı şekilde.Ama annem battaniyeyle yatarken sırtı sıcakken birden yatağından ayırınca soğuk alır battaniyeyi yavaş yavaş aç diyorvalla canım bizim ev 22-25derece civarlarında. altına kısa kollu zıbın üzerine alt üst takım ve çorap giydirdim. ince bir pazen örtümüz sürekli sarılı karın çevresinde onunla kaldırıyorıum emziriyorum. üzerine yatakta bir battaniye atıyorum o kadar
Sakın kombiyi de açtırtma sıcağa alışır en ufak soğukta hasta olur bebek..Kombiyi açıyor musun canım?
Sen de kalın giydiriyormuşsun canım.Biz 2 kat giydirmiyoruz 2 kat da örtmüyorum sadece göğsüne ince havlu mendil koyuyorum.Annem battaniyeyle sıcak yatarken birden almama kızıyor sırtı sıcakken birden alınca soğuk girer diye.Ama emerken terliyor zaten onu anlatamadım anneme üşür de üşürBizimki 24 25 derece okadar sarıp sarmalamıyorum.. Annenle eşinin aksine sıcaktan terleyip hasta olur kuzucuk.. Ben emzirirken battaniye de örtmüyorum sadece 2 kat giydiriyorum içe çıtçıtlı body altına yedek alt üstüne de tulum veya zıbın takımı giydiriyorum..
Yatırınca da müslin ile kundak yapıyorum üstlerine nohut battaniye örterim veya penye battaniye ile kundak yaparım penye battaniye örterim..
Olsun olsun sağ olun hepinizBen oglusu susturup cevap yazana kadar zaten cevaplanmış sorunun cevabı bir sürü
Normaldi, yani zor doğum derken bilmiyorum ki normal bir doğum kadar zordu sanırım
Yok canım kombiyi açmıyoruz bazı odalarin kapı pencere de açık evdeKombiyi açıyor musun canım?
Benim yatmış canım 15 gün oldu ptt den alabilirsiniz diyor neden öyle oldu ki dogum rapor parası demiKızlar nasılsınız biz dün 2 gün önce 1 .Ay aşımızı olduk bizde durumlar mamaya devam meme emmiyor sütüm geliyordu şimdi yavaş yavaş yine azaldı sağıp vermek istedim geri tükürdü hepBirşey sorucam bu Doğum sonrası SSK’nın verdiği ücret ne zaman yatar diye alo 170i aradım büyük bir şok ile karşılaştım bana dosya arşive kaldırılmış ödeme yapılmıcakmış dedi Kadın ne alaka nasıl oluyor bu dedim iğleştirme çalışması olduğu için görüntüleyemiyorum bi dilekçe yazalım dedi yazdı 3 iş günü sonunda nedenmiş onu söyleyecekler , internetten araştırdım bu aralar Doğum yapan herkese SSK’nın verdiği cevap buymuş yorumlara baktım bağlı olduğunuz kuruma gidin hallediyorlar yazmışlar eşim bugün gidip sorgulayacak başına gelen varım ??
2 kat dediğim çıtçıtlı body ile iki kat alta da 2 alt giydiriyorum çünkü ayakları üşüyor uyanıkken, gazını çıkarınca, emzirince battaniyeye sarmıyorum ben beslenme gaz çıkarma 1 saat sürüyor bizimki..Sen de kalın giydiriyormuşsun canım.Biz 2 kat giydirmiyoruz 2 kat da örtmüyorum sadece göğsüne ince havlu mendil koyuyorum.Annem battaniyeyle sıcak yatarken birden almama kızıyor sırtı sıcakken birden alınca soğuk girer diye.Ama emerken terliyor zaten onu anlatamadım anneme üşür de üşür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?